Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kulturális kikapcsolódás a Varkocs szobornál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

ImageKevés olyan kulturális rendezvényről hallani, amelyet magánkezdeményezésből, saját erővel, mindennemű külső anyagi támogatás nélkül, nyereségérdekeltség-mentesen, csupán a művészet hirdetése és közösségteremtő erejének felhasználása céljából hoznak létre. A Varkocs szobor körül holnap egy ilyen program várja az igényes szórakozásra vágyókat.

Tovább...
 
Vigyázzunk az őzekre! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

ImageBár az Országos Magyar Vadászati Védegylet többször is felhívta a figyelmet arra, hogy megkezdődött az őzek násza, s ilyenkor óvatosabban közlekedjünk az utakon – sokan mégse veszik figyelembe az intelmet, s kárt okoznak magukban, gépjárművükben és az állatokban egyaránt. A felmérések szerint hazánkban évente 500-1000 esetben ütköznek össze vadak az autósokkal.

Tovább...
 
Munkácsy-kiállítás nyílik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

Állandó fegyveres őrzés mellett látható július 31-től október végéig Munkácsy Mihály 33 festménye, valamint néhány relikviája és életének fontos dokumentumai a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. A Pákh Imre magánygyűjteményéből összeállított kiállítás már három éve járja az országot, amely 15. állomásként városunkban pihen meg. A tárlatot 2005 óta majdnem egymillióan tekintették meg. A kiállítást kiegészíti egy dokumentum film a művész életéről, s mellette még szabadegyetemi előadásokat és gyermekeknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

 
Fidelitas a Hegyalja Fesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. július 23.

ImageAz idei évben is a vidék talán legnagyobb zenei fesztiválját rendezték a Tisza és a Hegyalja találkozásánál, Tokajban. A számos, különféle zenei irányzatot képviselő (Tátrai Tibortól Varga Zsuzsáig, Deák Bill Gyulától Ganxta Zolee-ig) zenei színhelyek mellett, az ún. Zöld Színpadon környezetvédelmi, kulturális, valamint politikai előadások részvevői lehettek a fiatalok.

Tovább...
 
Esik az eső - késik az aratás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

ImageA folyamatos esőzések miatt mégsem számíthatnak rekordtermésre a búzát termesztő magyar gazdák. A csapadékos időjárás következtében az aratás nem az elvárt ütem szerint halad. Hazánkban 1,1 millió hektáron nő a gabona, amelynek csak a felét tudták eddig betakarítani. Az előzetes számítások szerint mintegy négy és fél tonnányi búzával lehet majd számolni, amellyel csupán a hazai piac igényeit tudják kielégíteni.

Tovább...
 
Balsay István lemondott jutalmáról az Alba Caritas javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

Az Alba Caritas Hungarica Alapítványnak adományozta a Fejér Megyei Önkormányzattól kapott, 1.600.000 Ft-os jutalmának adózás után megmaradt részét Balsay István. A megyei közgyűlés alelnöke ugyanis gyakorló keresztényként úgy érezte, segítenie kell a rászorulókon. S mivel most tud is, felkereste az Alba Caritas vezetőségét, hogy döntsék el ők, kit, s milyen formában támogatnak majd az átnyújtott 800.000 Ft-ból. Mert az igazi hívő ember nemcsak beszéli, hanem cselekszi is a jót…

 
Az FC Fehérvár új partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 23.

ImageSajtótájékoztató és szurkolói ankét keretében mutatta be a Fehérvár FC új, a 2008-2009-es bajnokságban használandó mezét. A Vidi elsőszámú dressze továbbra is a piros-kék csíkos lesz, változik viszont a mellrész főhirdetése: Garancsi István, a székesfehérvári klub többségi tulajdonosa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület vezetőjével, Kozma Imre atyával állapodott meg az együttműködésről.

Tovább...
 
Pusztaszabolcs megünnepli várossá válását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageIdén négy Fejér megyei település nyújtotta be várossá válási igényét, amelyből kettőt fogadott el Dr. Sólyom László: Bodajkét és Pusztaszabolcsét. Ez utóbbi többszöri nekifutás után kapta meg július 1-jén a városi rangot, amelyet a X. Szabolcs Napokkal egybekötve ünnepelnek meg július 25-én. A Milleniumi parkban, a kastélykertben, a középiskolában és a sportpályán megrendezett programok péntek délutántól vasárnap estig várják a látogatókat.

Tovább...
 
Az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja ismét táboroztatja a gyermekeket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageKirándulásokkal egybekötött, angol-német nyelvi és kézműves tábort rendez az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja július 28. és augusztus 8. között a nagycsaládosok és az egyedülálló szülők gyermekeinek. A programok helyszínéül a Szabadművelődés Háza szolgál – ahogy sok-sok éve már.

Tovább...
 
Együttműködési megállapodás az ARISZ és a Fehérvári rugbysek között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageEgyüttműködési megállapodást köt egymással az ARISZ női futballcsapata és a Fehérvár Rugby Club női együttese ma délután, 17:30-kor a Média Markt épületének Bowling Centerében. – tájékoztatta szerkesztőségünket Mátay Balázs FRC elnök - A sportoló hölgyek a megállapodás aláírása után egy barátságos bowling-összecsapáson mérik össze tudásukat, amelyen a klubvezetők is jelen lesznek. A program nyilvános!

 
Forgalmi rend az István a király előadás alatt a Sóstói Stadion környékén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 22.

ImageJúlius 25-én, 26-án (esőnap 27-én) Székesfehérváron a Sóstói Stadionban 20 óra 30 perces kezdettel megrendezésre kerülő előadás ideje alatt forgalomterelésre, útlezárásra kell számítani. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közleményben tudatja az érintettekkel, hogy július 25-én, 26-án (esőnap 27-én) 18.00 óra és 24.00 óra közötti időben lezárásra kerül: a Csíkvári út a Temető utcától a Vásártérig.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33342 - 33352 / 33957