Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Polgári Frakció "felölelte" az AIDA-t Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageEgy újabb példáját láthatjuk most annak, hogy milyen fontosnak tartja a Polgári Frakció a kultúra védelmét, s az emberek ilyen irányú igényeinek kielégítését. Legutóbb arról adtunk hírt, hogy Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, valamint Brájer Éva és Vargha Tamás önkormányzati képviselők egy levelet juttattak el Székesfehérvár polgármesterének, amelyben azt kérik, hogy segítse ingyenessé tenni a „Bibliai Találkozások” és a „Munkácsy-kiállítás” megtekintését a diákoknak, most pedig az AIDA-t ölelték fel.

Tovább...
 
Ismét Bibliákat nyújt át Spányi Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageBibliákat ajándékoz Székesfehérvár valamennyi közoktatási intézményeinek Spányi Antal megyés püspök augusztus 26-án, a Városházán megrendezendő igazgatói munkaközösségi tanévnyitón. A megyés főpásztor így szeretné felhívni a figyelmet a Könyvek Könyvére, s rávezetni a pedagógusokat arra, hogy milyen fontos az, hogy megismertessék a gyermekekkel a Szentírást, illetve, hogy megalapozott módon, megfelelő háttértudással bővítsék az azzal kapcsolatos ismereteiket.

 
A Fidesz reagálása Török Zsolt (MSZP) sajtótájékoztatójára Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 24.

Image"A szocialistáknak hat év kormányzásuk vége felé inkább saját bizonyítványukkal kellene foglalkozniuk."- áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének egy órával ezelőtt kiadott közleményében - "Kisebbségi kormányzásba torkollt ámokfutásuk mérlege: csúcson lévő infláció, stagnálás és visszaesés a gazdasági mutatók terén, folyamatosan emelkedő munkanélküliség, a haza kis- és középvállalkozások ellehetetlenítése, a szociális rendszer és az egészségügy szétverése."

 
Haladó ArcGIS képzésen vesznek részt a külföldi oktatók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

Kazahsztánból és Tadzsikisztánból is érkeztek oktatók a GEO Földügyi és Térinformatikai Tudásközpontjába. A 12 tanár azért látogatott el az intézménybe, hogy két részt vegyen a Tempus projekt keretében folyó, két hetes „haladó ArcGIS”-képzésen, s megismekedjen a GEO térinformatikai tananyagaival, a projekt-alapú oktatással és az e-Learning gyakorlatával. A program fő célja a Geoinformatika mesterképzés (MSc) megalapozása a KazGASA (Alma Ata) és a TAU (Dushanbe) egyetemeken.

 
Elmaradott Fejér megye délnyugati része  pályázni kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageAz alacsony infrastruktúrájú, elmaradott területek fejlesztését célzó pályázatokról tartott sajtótájékoztatót Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Az utóbbi időben Fejér megye délnyugati részén nem történt ilyen irányú javulás, a pályázatokat pedig formai hibára vonatkozva elutasították. A térség fejlődése fontos lenne az ott élők számára, amit például az M8-as út projectje jelentene (2013-ig nem foglalkozik vele a kormány), vagy az enyingi Petőfi Iskola és a járóbeteg-ellátás megoldása (megszűnik a helyi rendelőintézet).

 
Irány a FEZEN! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

A Tankcsapda, az Anima Sound System, a Neo és a Kispál és a Borz mellett a német Helloween, az Anathema és a Katatonia is fellép a szeptember 11-én kezdődő Fehérvári Zenei Napokon. A könnyűzenei fesztiválon öt színpadon játszanak majd a hazai és a külföldi együttesek különböző műfajokban – hard rock, heavy metal, elektronikus zene… -, valamint olyan közismert lemezlovasok is meghívást kaptak, mint például Sterbinszky, Szeifert, Muzzaik, Chriss, Dandy, illetve Jankec.

 
Rigó Jancsi, de finom! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageRigó Jancsi – kakaós, csokis, tejszínes édesség. Másrészt: a híres cigányprímás, akiről e süteményt elnevezték, s aki nemcsak muzsikája miatt híresült el, hanem azért is, mert elcsábította, s feleségül vette egy belga herceg nejét. Emlékére minden évben fesztivált rendeznek szülőfalujában, Pákozdon, amelyen idén kerek évfordulót ünnepeltek: tegnap volt 150 éve, hogy megszületett Rigó Jancsi.

Tovább...
 
Blondy szomorú Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageA Takarodó úti Állatotthonban sok-sok kutyus vár gazdira: fajtiszták, törzskönyvezettek, s keverék ebek egyaránt. Közöttük van Blondy is, az ivartalanított, egy éves német vizsla, aki rendkívül jámbor, s igencsak szeretnivaló barátként tekint a kapu felé, ha közeledő lábak ütemét hallja, hátha érte jön valaki...

Tovább...
 
Betörtek a Bazilikába Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

Vannak, akiknek még a templom sem számít szent helynek. Csupán egy épületet jelent, ahol feltehetően „értékek” is lapulnak, amelyek nem szellemi eredetűek, nem a lélek épülését szolgálják (legalábbis szerintük), hanem az anyagi javak növelését – ha elveszik. Erre gondolhattak azok a rablók is, akik betörtek a Székesegyházba: a Géza tér felőli ajtót feszítették fel a 20-át követő éjszaka, s a perselypénzt szerették volna ellopni. Az isteni gondviselés azonban  látható formát öltött: a szentmise után az adományokat a sekrestyés kivette a perselyből, így a tolvajok nem jártak sikerrel…

 
Bababörze a Vizivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageA kisgyermek és a gomba növekedése közötti kapcsolatra vonatkozó „közhely-mondat” alapigazsága készteti az alacsony jövedelmű, babás szülőket arra, hogy különböző bababörzéken szerezzék be a szükséges ruhaneműt utódaiknak. Ma például a Vízivárosi Általános Iskolában rendeznek bababörzét, ahol a babakocsitól a csecsemőknek való játékokig minden használt eszköz új gazdára vár...

 
REAC - FC Fehérvár 1-2 Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. augusztus 24.

ImageHa a bajnoki rajt előtti terveket, várakozásokat nézzük, papírforma-győzelmet aratott csapatunk a REAC vendégeként. Ha viszont a nyár eddigi meccseire pillantunk vissza, fellélegezve állapíthatjuk meg: talán sikerül kilábalni a hullámvölgyből. A Budai II László stadionban játszott találkozón – a tervezett kezdőcsapatból Sifter nem léphetett pályára, Pavlicic került a helyére, és Dvéri Zsolt is kezdett, míg Nagy Dani kimaradt – a REC igazolta, hogy érdemes úgy tekinteni a sárgákra, mint „tíz fő plusz Lisztes”.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33408 - 33418 / 34274