Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Magyar arany Lüsszében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

Image”Gulyás György aranyérmet szerzett hazánknak a 30. Vitorlázórepülő Világbajnokságon, Lüsszében, 15m-es kategóriában (15 méteres szárnyfesztáv).” – tájékoztatta szerkesztőségünket Noll Gergely, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Médiabizottságának elnöke, aki hozzátette: „Gyuri nemcsak világbajnok lett, hanem a kitűnő eredménynek köszönhetően a világranglistán is átvette a vezetést a lengyel Sebastian Kawa-tól."

Tovább...
 
A Hold is majdnem elfogyott Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2008. augusztus 21.

ImageAugusztus első délelőttjén a sűrű felhők között is láthattuk, ahogy „elfogy” a Nap 18 százaléka. Szombat este a Holdra is erre a sorsra jutott. Őseink számára azonban váratlan és megdöbbentő élmény lehetett, amint az addig barátságosan mosolygó telihold lassan vérvörös színbe borult. Érthető az ijedtség, hiszen akkoriban a Hold fényváltozásai alapján tudták mérni az időt, s az így készített naptárhoz igazították mindennapi életüket.

Tovább...
 
Fogadj (jelképesen) örökbe! - Erdélyi tehetségmentő akció Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. augusztus 21.

Az erdélyi falusi és szórványhelyzetű magyar gyermekek a romániai átlagnál jóval kisebb arányban végzik el a középiskolát; nagyon sok hátrányos helyzetű tehetséges gyermek kallódik el, elsősorban anyagi okok miatt. E helyzeten szeretne enyhíteni az "Fogadj (jelképesen) örökbe!" elnevezésű tehetségmentő akció, melyet erdélyi és magyarországi egyetemi tanárok kezdeményeztek öt éve éve.

Tovább...
 
Szeptembertől a TISZK segít Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

ImageEgyüttműködési megállapodást írt alá ma délelőtt dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Cserna Gábor, Dunaújváros alpolgármestere. A szerződés értelmében a (hamarosan) dunaújvárosi székhelyű Fejér Megyei TISZK-et ezentúl a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás működteti. A vállalkozók így szeptember elsejétől a Térségi Integrált Szakképző Központ segítéségével tudják majd elvégezni az intézményeknek utalandó szakképzési hozzájárulásaikkal kapcsolatos teendőket.

 
Szent István király ünnepén szentmise Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 21.

ImageSzékesfehérváron a volt királyi bazilika romjai között, a közös királyi sírhely megnyitásakor püspöki imával, a megye és a város vezetőinek megemlékezéseivel kezdődtek a Szent István király ünnepéhez kapcsolódó rendezvények. Korabeli filmkockák bemutatói, kiállítás, könyvbemutató, díjátadó ünnepségek, ünnepi közgyűlés, koszorúzások tették még színesebbé az idei, augusztus 20-át megelőző ünnepségsorozatot.

Tovább...
 
Székesfehérváron is láthattuk az "Örömtánc" 3. helyezettjének előadását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon vendégeskedő Rimpparemmi tánccsoport dobogós helyen végzett a Magyar Televízió által meghirdetett „Örömtánc” - elnevezésű nemzetközi modern néptáncversenyen. A zsűri és a nézők magyar, szlovák, török, bulgár, finn, horvát, román és szerb előadásokat tekinthettek meg. A szakmai díjat végül a Magyar Állami Népi Együttes kapta, a finn Rimpparemmi csoport pedig harmadik helyen végzett.

 
Nemcsak a vér köti össze őket... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

Image„Pőrére vetkőzik előttük a lélek, / érzelemhúrokon akkordot fog kezük, / hangjai a világ összes dallamának, / mely épp úgy szól értük, mint ahogy ellenük…” – hangzottak el Körmendi Gitta verssorai a Bányató Galériában rendezett legutóbbi kiállítás-megnyitó alkalmával. A tárlaton egy család három generációja mutatkozott be: az unoka – Miliás Dóra, az anyukája – Temesvári Judit, s a nagymama – T. Tatai Zsuzsa.

Tovább...
 
A Fidesz reagálása Varga László (MSZP) sajtótájékoztatójára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

Image"Meglehetősen furcsa, hogy a szocialisták ifjúsági szervezete egy szocialista vezetésű város elszalasztott beruházása miatt az ellenzéket akarja felelőssé tenni." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvívőjének sajtóközleményében - "Ha egy vidéki nagyberuházás nem felel meg a törvényeknek, nem valósítható meg, ha viszont megfelel, akkor nem Budapestről kell dönteni a helyi vezetés és a helyi emberek helyett."

Tovább...
 
Horváth VIktor leesett a lóról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

19. helyen zárta az Olimpiát Horváth Viktor, az Alba Volán-Bericap versenyzője, aki tavaly Világ- és Euróba-bajnok volt. A sérüléséből nemrég felépült öttusázó lövészete jól sikerült, ám a vívás során már nem remekelt. Az úszásban előre léphetett két helyet is, viszont a lovagláskor az egyik akadálynál leesett a nyeregből. Ugyanígy az athéni ezüstérmes Balogh Gábor sem szerzett érmet: a 26. lett. A dobogó első fokára az orosz Mojszejev állt, második a litván Krungolcas lett, a harmadik pedig Zadneprovskis (szintén litván).

 
Bemutatkozott a sajtónak az új vezetőedző Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 20.

ImageSajtótájékoztató keretében mutatták be tegnap az FC Fehérvár új vezetőedzőjét, Varga Istvánt. A bevezetőben Berzi Sándor ügyvezető úgy fogalmazott, hogy az edzőváltás egy klub életében nem ritka, de nem is örömteli esemény. "Disztl László tavaszi sikeres munkáját elismerjük, de látni kell, hogy az őszi rajt rosszul sikerült, az eredmények elmaradása mellett a csapat játékában is visszaesés figyelhető meg. Ezért döntött a menedzsment a váltás mellett." - mondta az ügyvezető.

Tovább...
 
Konferencia a Lisszaboni Stratégia kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 20.

Image"Önkormányzatiság és vállalkozás az Európai Unióban" címmel rendezett konferenciát a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetsége a Novotel Hotelben. A program a Magyarok VII. Világkongresszusának augusztus 16.-20. között tartott országos tanácskozás-sorozatának részeként került városunkba, hogy a konferencia résztvevői az új pályázati lehetőségekről, s az önkormányzatok közötti együttműködésről, fejlődésről konzultálhassanak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33430 - 33440 / 34274