Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Műszaki szakemberek diplomaosztója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

ImageDiplomaosztót tartottak a Régió Házában a Budapesti Műszaki Főiskola Regionális Oktatási és Innovációs Központjában végzett hallgatók számára. A 95 friss diplomás olyan szakokon végzett, amelyek iránt igen nagy kereslet mutatkozik a hazai munkaerő-piacon: az ünnepségen 17 mérnök informatikus, 53 villamos mérnök, valamint 15 műszaki menedzser vehette át oklevelét, illetve a tanulmányai befejezését igazoló dokumentumokat.

 
Hármas karambol az úrhidai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 04.

Három személygépkocsi ütközött pénteken reggel Úrhida és Székesfehérvár között. A sárpentelei bekötőút és a szabadbattyáni elágazó között egy Suzuki Swift, egy Opel Astra és egy Ford Focus karambolozott. A Suzukiban utazó, súlyosan sérült nőt a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki a kocsiból. A Suzukit vezető férfi, és az Opelt vezető nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A balesethez a székesfehérvári tűzoltóság egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonult.

 
A második helyen végzett a Női Rugby Interligában a Fehérvár RC csapata Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Mátay Balázs FRC elnök   
2008. július 04.

ImageA hazai pályákon már évek óta egyeduralkodó alakulat a második alkalommal kiírt sorozat zárófordulóját Ausztriában 1-1 győzelemmel és döntetlennel, valamint 2 vereséggel zárta. A fehérvári amazonok a duplakörös viadalon előbb az osztrák Donautól kaptak ki 20-10- re, majd a végső győztes Mladost Zágrábtól -szintén szoros derbin- 15-10- re. A második körben már az eredmények is jöttek. Pap Helga és társai a "sógornőket" 15-5 -re verték, majd bravúros 10-10 -es döntetlent értek el a Mladost ellen.

Tovább...
 
Bogarasok találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Megkezdődött a XVII. VW Bogár Találkozó Gárdonyban. A „Kis Bogárkák” 13 órakor kezdték meg a gyülekezőt a Sport Beach-nél, majd este felvonulnak a tó körül, s a közös bográcsozás után Blues-Bogár-Bulit tartanak a Boogie Gang élő koncertjével és az „Éjszakai Tüzes Ügyességi Versennyel”. A találkozó holnap kerékcsere-versennyel, Bogaras Futammal, s még számtalan érdekes, élvezetes programmal folytatódik, így igencsak érdemes áttanulmányozni az alább közölt forgatókönyvet:

Tovább...
 
Kertész-kommandó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

ImageVárosunkba is megérkezett a Hegyalja Fesztivál „Zöld Vadművelet” elnevezésű geriallakertész-akciója. A program tavaly indult útjára: arra kérték akkor, s idén is az embereket, hogy vonuljanak ki az utcára, s ültessenek növényeket – ahol csak üres helyet találnak. (Szürke útszakaszok, elhanyagolt terek előnyben!) „Olyan, mint a graffiti, csak virágokkal”- mondják a szervezők. 2007-ben a legfeltűnőbb akciójuk az volt, amikor egyetlen éjszaka alatt teleültették virágokkal a Margit hidat. Idén 21 településen, közel 270 négyzetmétert ültettek be palántákkal és cserjékkel a „vadkertészek”. Székesfehérváron a Fiskális út – Pozsonyi út kereszteződése „esett áldozatául” a programnak.

 
Egy rövidke levél pár szó helyett Nyomtatás E-mail
Írta: Balajthy Ferenc   
2008. július 04.

ImageDrága Jó Barátaim! Kedves Szerkesztők! (Fotóitokat a helyi lap közölte) Engedjétek meg, hogy korosodásom kapcsán ne menjek el pár szó nélkül a „Pár szó” (Fm. Hírlap 2008.06.28.) önbemutató írásotok mellett. Jómagam a régi Árgust ismertem, az újat csak irodalomkedvelő olvasótábor nélkül ízlelgetem. Lehet, hogy régi módi és öreg is vagyok egy kicsikét, ezért a kulturális jelenségeket radikális kritikai attitűddel lehet, hogy nem vagyok képes megközelíteni. A kultúra mindennapi vizsgálatát (nem uralkodó osztályok kultúrája) nem tudom úgy szemlélni, hogy ami kommunikáció, az egyenlő a kultúrával!

Tovább...
 
Kinevezések a rendőri állományban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Ünnepélyes állománygyűlésen köszöntötték a rendészeti tanintézmények végzős hallgatóit tegnap a Megyeháza Dísztermében. A 62 végzős szakközépiskolás és főiskolás közül öten tiszti, ötvenheten pedig tiszthelyettesi kinevezési parancsot vehettek át. - A Székesfehérvári Rendőrkapitányság állománya így 26 fővel, a Dunaújvárosi 11 fővel, a Móri és a Sárbogárdi 5 fővel, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig 8 fővel gyarapodott. Ezen kívül Csiszek Tibor rendőr alezredes, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vezetője három hadnagy hölgyet és egy rendőrzászlóst nyomozóvá nevezett ki, egy frissen végzett leendő nyomozót pedig az augusztus 20-i, központi állami ünnepségen neveznek ki elsőtisztté.

 
"Biblia a cigányok között" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 04.

ImageMa délután 2 órától az Egyházmegyei Karitász és a Bicskei Római Katolikus Egyházközség Karitász csoportja Tóth Tamás plébános vezetésével „Biblia a cigányok között” rendezvényt szervez a bicskei Petőfi Művelődési Központban. A Biblia Éve alkalmából a „Nemcsak kenyérrel él az ember” karitászprogram egyik állomásaként Bicskén (Sarlós Boldogasszony napján), 40 roma család vesz részt.

Tovább...
 
Kimentették a Velencei-tóból a bajba jutott családot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Segélykiáltásra figyeltek fel a Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízijárőrök tegnap délután, a Nádas-tó környékén. A kiabálás egy csónak felől érkezett: egy budapesti édesapa és két gyermeke kért segítséget, mivel eltörött az egyik evezőjük, s nem tudtak kijutni a partra. A rendőrök a bajba jutott embereket felvették a Hamilton fedélzetére, a csónakot pedig kivontatták a szárazföldre. Az illetékesektől megtudtuk: a Gárdonyi Rendőrkapitányság Vizi-közlekedésrendészeti Alosztály járőrei május eleje óta több, mint tíz esetben hajtottak végre mentést a tavon.

 
Székesfehérvár jövője az együttműködésen múlik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Image„Megállapíthatjuk, hogy egy nagyon izgalmas féléven vagyunk túl. Ahogy országosan, úgy itt is kisebbségi kormány irányítja ma már Székesfehérvárt, hiszen nincsen egyértelmű többsége a közgyűlésen belül Warvasovszky Tihamérnak.” – nyilatkozta dr. Cser Palkovics András a Városháza kapuja előtt tartott mai sajtótájékoztatóján – „Az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció nem képes önállóan biztosítani - legalábbis az esetek jelentős részében - azt a 17 szavazatot, amely szükséges a város irányításához.”

Tovább...
 
II. Nemzetközi Fertő-tó körüli bringatúra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Fidelitas   
2008. július 03.

ImageSzeretettel vár a Fidelitas soproni csoportja mindenkit, aki szívesen részt venne immáron a második "Tour De Tó" bicajtúrán. Sógorainkkal (Junge ÖVP) és más külföldi szervezetekkel közösen szeretnénk az immáron "határok nélküli" Fertő-tavat megkerülni, ezáltal is erősítve nemzetközi kapcsolatainkat, barátságainkat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3071 3072 3073 3074 3075 3076 3077 3078 3079 3080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33782 - 33792 / 34256