Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megszűnik a vasúti közlekedés Székesfehérvár és Komárom Között?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageA közlekedési tárca tegnap nyilvánosságra hozta a jövő évi vasúti- és autóbusz-közlekedési menetrendi javaslatot. Ebből az látszik, hogy meg akarják szüntetni a vasúti közlekedést Székesfehérvár és Komárom között. A két város között viszont csak egyetlen olyan Volán járat közlekedik, amelyet igénybevéve nem kell az utasoknak átszállással bajlódniuk. Vonattal eddig 1 óra 29 perc alatt lehetett megtenni a 82 km-es távot, busszal viszont két óra a menetidő…

 
Tök tök hátán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageTökfesztivált rendeztek Rácalmáson. Ennek során a helybeliek olyan vidám, ősz-bálozós hangulatot teremtettek, amely semmi mással nem volt pótolható. A tök-dekorációk már a 6-os útnál elkezdődtek, s egészen a Jankovich-kúriáig vezették az érdeklődőket. A látogatók a program során megtekinthették a különböző festett, faragott tökökből készített kiállítást, a tökről készült festmény-tárlatot, s részt vehettek a „Töklámpás kerékpártúrán” is.

Tovább...
 
Magyar Kupa: Tét a legjobb nyolc közé jutás Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton Fc   
2009. október 21.

ImageMa este már a legjobb nyolc közé jutás a tét a Magyar Kupában, A Videoton FC ellenfele pedig az a Lombard Pápa lesz, amelyet a bajnokságban 1-0-ra győztek le a fehérvári focisták idegenben. Mint azt dr. Mezey György vezetőedző honlapunknak elmondta, a kupa továbbra is fontos szerepet tölt be a csapat életében, hiszen az elsőség a nemzetközi porondra való kijutást jelenti.

Tovább...
 
A 2010-es költségvetés-tervezet ellen tüntettek a fehérvári tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

Image„A BKV-s vezéreknek jutott. A tűzoltóknak már nem jut?”, „Mi az életünket is feláldozzunk értetek. És ti?”, „Nekünk a heti 40 óra fizetett, a plusz 10 nektek ajándék” – állt a táblákon, amelyekkel a hivatásos tűzoltók tüntettek Budapesten, az Alkotmány utcában. A tűzoltók az Országgyűlés elé terjesztett 2010-es költségvetés-tervezet ellen tiltakoztak ekképpen. A demonstráción – természetesen – részt vettek a székesfehérvári tűzoltók is.

Tovább...
 
A több tehát kevesebbeknek jár... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

Image„Milliós végkielégítések”, „előzetes letartóztatásban lévő tisztségviselő többmilliós jövedelme” – hetek óta ilyen és ehhez hasonló témák uralják a magyar sajtót. Ennek fényében különösen érdekes a Merces legújabb összehasonlító kutatása, amelyben ezúttal a béren kívüli juttatások és munkahelyi jutalmak vizsgálatára irányult. A Merces bérinformációs portál kutatói 89.271 résztvevő adatainak elemzésével, továbbá 32.734 önéletrajzban közölt elvárt havi bér, és 17.854 állásajánlat egybevetése alapján meglepő eredményekkel szembesítenek bennünket a fizetésekről.

Tovább...
 
Megvannak az időpontok! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageMegvannak az Alcoa FKC és az SPR Lublin EHF-kupa párharcának időpontjai. Pálfay Károly sajtóreferenstől megtudtuk, hogy az első mérkőzésre a Köfém Sportcsarnokban kerül sor október 31-én (szombaton) 18 órakor. A lublini visszavágót nyolc nappal később, november 8-án (vasárnap) 18 órakor rendezik meg.

Tovább...
 
Jégkorongos est a Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageJégkorongos estet tartanak ma, 19 órától a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A program meghívott vendége Palkovics Krisztián, Nagy Gergő és Énekes Lajos lesz, akikkel Bobory Balázs újságíró, és a klub sajtófőnöke, Horog László beszélget. Az estre a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 
Ennyit az uniós források felhasználásáról... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

Image"Az Állami Számvevőszék szerint tavaly az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében - melynek egyébként része a Magyar Géniusz Program is - megítélt források aránya mindössze 34, míg a szerződéssel lekötött pénzösszegé 19 százalék volt. Igen alacsony a ténylegesen kifizetett források aránya, csupán 2,3 százalék! Ennyit az uniós források felhasználásáról, és a Gyurcsány-Bajnai kormány tehetségéről." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében 

 
A FIFA megalapította a Puskás Ferenc-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 21.

ImagePuskás Ferenc-díjat alapított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA). Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója szerint a Bp. Honvéd és a Real Madrid emblematikus csatárának élete máig tanulsággal szolgálhat a magyarok számára, hogy közös akarattal és elszántsággal ez a kis ország is tud győzni, s ennek a díjnak az alapítása közös siker, mert egész Magyarország nyert vele. Puskás Ferenc-díjat alapított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), melynek elnöke, Joseph Blatter bejelentette, hogy az elismerést mindig a legszebb gólt szerző játékos veheti át a szervezet éves, zürichi gáláján.

Tovább...
 
Spányi Antal ellátogatott a Fehérvár Médiacentrumba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 20.

ImageMegalakult a Fehérvár Médiacentrum, amely tegnap óta teljesen megújult televíziós adással szórakoztatja a nézőket. A médiacsoportot a Székesfehérvári önkormányzat működteti. A tévécsatornát, rádióműsort, hetilapot (FehérVár) és weboldalt is üzemeltető központ igazgatója dr. Farkas Attila Erik, akinek meghívására még Spányi Antal megyés főpásztor is ellátogatott a centrumba. Püspök atya megtekintette a megszépült, modernizált stúdiókat, s megismerkedett azokkal a szakemberekkel, akik mostantól e központ csapatát erősítik.

Tovább...
 
A Móri KSC hétvégi mérkőzéseiről... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 20.

ImageAz egykoron BEK győztes BP Honvéd gárdáját fogadta a hétvégén a móri férficsapat. Habár Kovács Péter szintű játékosok már nem játszanak az egyesület szineiben, de a harcosságban, akaratban a jelenkori gárda is dicséretet érdemel. Rendkívül szoros első félidőt követően (9:10) a folytatásban egyre több hibát vétettek a hazaiak a támadásbefejezések során, majd a végjátékban sem sikerültek az eltervezett megoldások. Összeségében közel egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, amelyben az ezúttal jobban koncentráló vendégek diadalmaskodtak 21:26 arányban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3071 3072 3073 3074 3075 3076 3077 3078 3079 3080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33782 - 33792 / 38011