Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hova költözik jövőre a FEZEN? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageÚj helyszínt kell találni a FEZEN-nek! – ezzel a felkiáltással tartottak megbeszélést a Bregyó-közi Sportcentrumban az illetékes szakemberek. Ennek során Vargha Tamás és Knizse Gyula területi képviselők kifejtették, hogy bármennyire fontos és támogatandó a Városnak a rendezvény, a lakókörnyezet élhetővé tétele érdekében a szervezőknek kompromisszumokat kell kötniük a lakossággal, és szavatolni kell a betartatásukat.

Tovább...
 
Az "Egy mindért, mind egyért" művész formáció a Felvidéken járt Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Dipl.Eng.   
2008. július 09.

Image2008. június 28-án temették újra az egri hőst, Dobó Istvánt a felvidéki Dobóruszkán. Az Ukrajna közelében, Ungvár mellett található kis, 500 fős falu fantasztikus napokat élt át, a Magyarok világszövetsége mellett hagyományőrző- és lovagrendek, a Szent korona Szövetség, Vitézi rendek és 4 ország delegációja vett részt a Dobó család maradványainak újratemetésén.

Tovább...
 
"Kinek jó a panelprogram?" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Orosz István önkormányzati képviselő   
2008. július 09.

ImageTöbb mint 360 ezer forint kerül ki a lakók zsebéből! - Az Almássy lakótelep 14-es számú társasháza is részt vesz a fehérvári panelprogramban. A ház lakóközössége a fűtés korszerűsítési és elektromos rendszer felújítási munkálatok elvégzésére árajánlatot kért attól a fehérvári vállalkozástól, mellyel a rendszeres karbantartási munkálatokat végeztetik a lakók legnagyobb megelégedésére.

Tovább...
 
Kutyát szőréről, avagy szőrétől szabadítsuk meg a melegben! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageA nagy forróságot nemcsak az emberek viselik nehezen, hanem négylábú kedvenceink is. Abból is a hosszú szőrű, ugatásra hajlamos, "kutyakefe-igényes-bundájú" és "legjobb barátok"-nak nevezett élőlények, akik sokszor nem hajlandóak elviselni a fésülést. Ilyenkor összetapadnak a szőrszálak, kosz, toklász és alattomos kis élősködők lakhelyévé válik az ily' módon leszigetelt "eb-test". A kánikulában pedig felfűtött állapotban dülöngél a kutyus is - ezért hát nem árt lenyiratni őket. Erre kiválóan alkalmas a mostani időjárás, hiszen, ha ősszel vágjuk le a szőrzetet, csak tél elejére-közepére fog kinőni, ami súlyos megfázáshoz vezethet.

Tovább...
 
Tizenhét játékos utazik a Nitra elleni edzőmeccsre Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 09.

ImageEgyüttesünk szerdán 17 órakor Nyitrán játszik felkészülési mérkőzést, az ellenfél a hazai gárda, azaz FC Nitra lesz. - írja az FC Fehérvár honlapja - Disztl László tizenhét játékost visz el a meccsre - a keret itthon maradó tagjai természetesen edzenek majd. Az utazók között van a már egészséges Dvéri Zsolt és Polonkai Attila is.

Tovább...
 
Baranta Tábor Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageGárdonyban, a Művelődési Házban Hagyományos Magyar Harcművészeti Tábort szerveznek július 14-től július 18-ig Joháczi József vezetésével. A foglalkozások 8-16 óráig tartanak, a beiratkozásra pedig holnap van lehetőség a helyszínen, 16-17 óra között. A tervezett program: botforgatás, botgyakorlatok; ostorozás; íjászat; pusztakezes elemek, birkózás; rovásírás oktatás; nemezelés … A részvételi díj 1000 Ft / nap.

 
Felújítások és megváltozott nyitvatartási rend a könyvtárakban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageA nyári szabadságolások és az ebből adódó „zárvatartások” ideje kiváló alkalmat teremt arra, hogy a különböző oktatási- és kulturális intézményekben tatarozásokat végezzenek. Így a Városi Könyvtár több tagkönyvtárában is ezt az időszakot jelölik ki a felújításokra: hamarosan megszépül például a Zsolt utcai és a Budai úti tagkönyvtár. A nyár folyamán a hálózathoz tartozó hat könyvtárban különböző időpontokban tartanak szünetet: jelenleg a Széna téri, július végén pedig a Budai úti könyvtár zár be rövid időre, s nem szabad elfelejteni, hogy a szombati nyitvatartási rend is változott.

 
Keramikusok alkotótelepe Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 09.

ImageNyolc alkotóművész: Imre Eszter, Keller Petra, Korompai Péter, Máder Barna, Miklós János, Szarka Tamás, Ujházi Péter és Wisloczki Helga részvételével szervez kerámia művésztelepet a székesfehérvári Városi Képtár – Deák Gyűjtemény és a móri Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány Móron. A több korosztályhoz tarozó és más- más művészi tapasztalattal bíró hivatásos alkotóművész a három hét során egyéni tervek alapján dolgozik majd. Főként kerámia plasztikákat készítenek.

Tovább...
 
Balatoni projektek  KDRFT-támogatással Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

A KDRFT és az érintett települések vezetői aláírták a Balatoni projektek támogatásához szükséges szerződéseket. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ennek értelmében 1,5 milliárd forinttal támogatja Balatonfüreden a reformkori városközpont megújítását. A régiós projekt keretében felújítják a fürdőigazgatói villát, a Vaszary kastélyt és a Jókai Mór Emlékmúzeumot. Tihanyban a városközpontot a Balaton körüli kerékpárút-hálózattal összekötő szakasz fejlesztéséhez járulnak hozzá a bekerülési költség 80 %-ával, azaz 54 millió forinttal.

 
Halálos baleset Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 09.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat ma délben. A bejelentés szerint Aba és Bodakajtor között egy autó felborult, mely alá egy ember beszorult. A székesfehérvári tűzoltók egy gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel és a daruval vonultak a káresethez.

Tovább...
 
Szivárvány Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageEgyik kedves olvasónk küldte be ezt a gyönyörű szivárványos felvételt szerkesztőségünkbe. A kép a tegnap esti zivatar kezdetén készült Pátkán, egy magaslaesből. Az említett úriember ugyanis szabadidejében szívesen vadászkodik. A vihar persze őt is hazakergette az erdőből, így (ideiglenesen) megmenekültek a vaddisznók. A fényképet ezúton is köszönjük!

Tovább...
 
<< Első < Előző 3071 3072 3073 3074 3075 3076 3077 3078 3079 3080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33793 - 33803 / 34306