Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Ma se tennék másként"-Blaskó Péter az elutasított Kossuth-díjról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

ImageBlaskó Péter gyakori vendég Székesfehérváron és környékén. Előszeretettel hívják meg irodalmi estekre és olyan kulturális rendezvényekre, amelyek középpontjában az erkölcsi tartás, az igazságkeresés és a hit áll. Néhány héttel ezelőtt L. Simon László Japán hajtás című könyvbemutatóján lépett fel Székesfehérváron, most pedig a csákvári templomban hallhatták rajongói, miképpen szavalja Petőfi Sándor, Illyés Gyula és Ady Endre verseit.

Tovább...
 
Lerepült két autó az M7-esről Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 07.

ImageAz út menti árokba repült két személygépkocsi vasárnap délután az M7-es autópályáról. A velencei pihenő közelében egy Volkswagen és egy Peugeot ütközött. A Volkswagenből egy sérültet a tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül.

Tovább...
 
5 ezer euró a legjobb jazz-csapatnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

A Kodolányi János Főiskola művészeti tanszéke által meghirdetett nemzetközi dzsessz-verseny döntőjét július 20. és július 27. között tartják Siófokon. A megmérettetésre az 1978. júliusa után született zenészek jelentkezettek, pontosabban: azok csapatai. A döntőbe 13 együttes került be, amely közül heten hazánk fiai: a Balázs Tamás Trió, a Csicsák Quartet, Fenyvesi Márton Trió, a Judy,s Jazz, a Koala Fusion, a Mindsweeper és a Molnár Sándor Quintet.

Tovább...
 
Lehet-e akarattal nem akarni? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

Image- feszegeti a kérdést Koronczi Endre legújabb, „Stand by” című kiállításán. A Pelikán Galériában megrendezett tárlatot a videofelvételek uralják: az egyiken például az alvást örökíti meg különböző helyzetekben, ám e nyugalmi állapot egyáltalán nem az, aminek látszik! Kényszer-szülte, direkt módon előállított, a kamera kedvéért felvett pozitúra, s ennek kapcsán vetődik fel az alkotóban a gondolat: „Lehet-e bárhol, bármikor szándékosan elaludni?”

Tovább...
 
Elhunyt Dr. Csepregi Szabolcs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

Hosszú betegség után elhunyt Dr. Csepregi Szabolcs, a GEO egykori tanára. Temetése július 14-én, 15 órakor lesz Veszprémben, a Vámos úti temetőben, ahová Székesfehérvárról, a Gyümölcs utca – Pirosalma utca sarokról különbusz indul 13:45-kor. Az utazási igényeket július 11-ig kell benyújtani a GEO Dékáni Hivatalához (22/516522). A temetés után, 18 órakor gyász-szakestélyre kerül sor a GEO-ban.

Tovább...
 
A fürdőzés biztonságáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

ImageAz átlagosnál magasabb, 145 cm-es vízállás miatt csak a kijelölt szakaszokon szabad fürdeni a Velencei-tóban. A strandoknál a kisgyermekeket a part mentén kialakított sekély vizű medencében ajánlatos hűsíteni, a felnőttek biztonságára pedig a tavon járőröző vízirendőrök ügyelnek, akik idén 13 főt mentettek ki a vízből. A veszélyhelyzetek többsége a hirtelen jött viharok, zivatarok miatt alakult ki - s általában a csónakázókat érintette -, ezért az illetékesek arra kérnek mindenkit, hogy folyamatosan figyeljék a viharjelző berendezéseket.

 
Fának csapódott egy Toyota a Széna téren Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 07.

Vasárnap hajnalban közlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat. Székesfehérváron, a Széna téren egy személygépkocsi fának csapódott, a sofőr a roncsok közé szorult. Az autót vezető férfi közepesen ittas volt.

Tovább...
 
Segítsenek az Őssejt-beültetésemhez! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 06.

ImageSzeretném a segítségüket kérni a következő dologban, mivel Nekem egy ritka gén-betegségem van (spinocelleberalis ataxia), amit anyámtól örököltem, és szeretnék egy őssejt-beültetést, mert szerintem csak ez az egyetlen megoldás számomra. Ebben szeretném kérni a segítségüket: hogy eljussak Kínába, az őssejt-beültetéssel foglalkozó klinikára, ahol a www.sosalapitvany.hu tevékenységeink, s amely beültetésre váró betegei között vagyok!

Tovább...
 
Áldásként kell fogadni a gyermekek érkezését! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 06.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye fenntartása alá tartozó LEA Családok Átmeneti Otthona javára jótékonysági estet tartottak a csákvári templomban július 4-én. Ennek során Spányi Antal megyés püspök, Blaskó Péter színművész, dr. Csath Magdolna közgazdász és Gulyás Dénes operaénekes előadását hallhatta a közönség, amely középpontjában a család, a gyermek, a szeretet és a hit kapcsolata állt.

Tovább...
 
A polgári- és büntető eljárások alakulása a Fehérvár FC-nél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 06.

ImageA Fehérvár FC Kft. legutóbbi taggyűlésén tájékoztató hangzott el a céget érintő polgári- és büntető eljárásokról, amelyek hírportálunk olvasóit is valószínűleg érdeklik. Ezek a következők: Maráczy Endre és társai ellen folytatódik a tárgyalás-sorozat szeptember 11.-én és 12.-én a Székesfehérvári Városi Bíróság előtt. A TERSZOL Kft. és az ÁMV Kft. ügyében (a Társaság taggyűlési határozatai megtámadása kapcsán) a polgári per következő állomása július 10-én lesz tanú-meghallgatásokkal.

Tovább...
 
Szirénapróba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 06.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szirénapróbát tart holnap, 13 órakor a Paksi Atomerőmű Rt. 30 km-es körzetében. Az ellenőrzés Alap, Alsószentiván, Cece, Előszállás, Nagykarácsony, Sáregres és Vajta településeket érinti. A szakemberek azt vizsgálják, hogy az említett területeken elhelyezkedő szirénák megfelelően működnek-e. Az esetleges kellemetlenségek miatt (pl. rövid ideig tartó, éles hanghatás) pedig ezúton is kérik a lakosság megértését és türelmét.

 
<< Első < Előző 3071 3072 3073 3074 3075 3076 3077 3078 3079 3080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33815 - 33825 / 34306