Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Testvérként élni a romákkal  a hit erejéből meritkezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 06.

Image„Biblia a cigányok között” – címmel rendezett programot péntek délután az Egyházmegyei Karitász és a Bicskei Római Katolikus Egyházközség Karitász csoportja Bicskén, a Petőfi Művelődési Központban. A cél az volt, hogy a helyi katolikus fiatalok és a cigány lakosság közösen ünnepeljen, és a romák ne érezzék úgy, hogy kirekesztette őket a társadalom – hiszen az Úr előtt mindenki egyenlő.

Tovább...
 
Raktártűz az Ikarus Ipari Parkban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 06.

ImageEgy kigyulladt raktárhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat az egykori Ikarus gyár telephelyére. A tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Az Ikarus Ipari Park egyik körülbelül 10x10 méteres helyiségének sarkában egy autóbusz alkatrészeket tároló fémkaloda kapott lángra. A tűzben 2-3 szomszédos kalodában is megrongálódtak az alkatrészek, köztük hűtőventillátorok.

Tovább...
 
GYIVI-s gyermekek kirándulnak a Hajógyári-szigetre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

Fejér megyéből 35 állami gondozott gyermek utazhat el holnap a budapesti Hajógyári-szigetre, hogy részt vegyen a „Gyereksziget”-programsorozat záró eseményein. A 4-14 éves fiatalok utaztatását és étkeztetését egy mobiltársaság által kiírt pályázaton nyerték el. A Hajógyári-sziget Nagyrétjén idén hetedik alkalommal rendeznek játékos foglalkozásokat és előadásokat május 31. és július 6. között hétvégenként, amely fő témája 2008-ban a víz, a vízvédelem és az ásványok.

 
Mindenki választhat, hogy egyenes gerinccel akar-e élni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

ImageHazánk egyik legnépszerűbb operaénekese, az erőteljes jobboldali értékrendjéről közismert Gulyás Dénes koncertezett tegnap a csákvári katolikus templomban. Legutóbb két évvel ezelőtt járt a Szent Mihály fõangyal plébánián hasonló célzattal, hiszen hívő emberként kötelességének érzi, hogy megossza hitét és az abban gyökerező erkölcsi normákat felebarátaival, amely egyik legkiválóbb eszköze a zene, az énekszó.

Tovább...
 
Régiós fejlesztések támogatása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tegnap bírálta el a hazai forrású pályázatokat. Ennek keretében 1,5 milliárd forintnyi támogatás oszthattak szét a pályázók között. Fejér megyében az önkormányzati fejlesztések kapcsán 21 nyertes pályázat, összesen 168 millió forintot kapott, amelyből Székesfehérváron, Bodajkon, Csőszön és Enyingen oktatási intézmények és hivatalok korszerűsítése fog megvalósulni. A közutak fejlesztésére 729 millió forintot fordíthatnak a Közép-Dunántúlon, a régió parkolóinak, járdáinak és kerékpárútjainak építésére pedig 204 millió forintot ítéltek meg.

 
Az erős társadalom alapja az erős család Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

Image„A gazdaság van az emberérét és nem az ember a gazdaságért.” – hangsúlyozta dr. Csath Magdolna egyetemi tanár, a közgazdaságtudományok doktora, amikor a család és a társadalom kapcsolatáról kérdeztük tegnap, a LEA Otthon számára rendezett jótékonysági esten, ahol a gyermekvállalás és a gazdaság összefüggéseiről tartott előadást – „Ami azt is jelenti egyben, hogy a család, a gyermekek szerepe nagyon fontos a társadalomban. Az erős társadalom alapja az erős család.”

Tovább...
 
Műszaki szakemberek diplomaosztója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

ImageDiplomaosztót tartottak a Régió Házában a Budapesti Műszaki Főiskola Regionális Oktatási és Innovációs Központjában végzett hallgatók számára. A 95 friss diplomás olyan szakokon végzett, amelyek iránt igen nagy kereslet mutatkozik a hazai munkaerő-piacon: az ünnepségen 17 mérnök informatikus, 53 villamos mérnök, valamint 15 műszaki menedzser vehette át oklevelét, illetve a tanulmányai befejezését igazoló dokumentumokat.

 
Hármas karambol az úrhidai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 04.

Három személygépkocsi ütközött pénteken reggel Úrhida és Székesfehérvár között. A sárpentelei bekötőút és a szabadbattyáni elágazó között egy Suzuki Swift, egy Opel Astra és egy Ford Focus karambolozott. A Suzukiban utazó, súlyosan sérült nőt a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki a kocsiból. A Suzukit vezető férfi, és az Opelt vezető nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A balesethez a székesfehérvári tűzoltóság egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonult.

 
A második helyen végzett a Női Rugby Interligában a Fehérvár RC csapata Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Mátay Balázs FRC elnök   
2008. július 04.

ImageA hazai pályákon már évek óta egyeduralkodó alakulat a második alkalommal kiírt sorozat zárófordulóját Ausztriában 1-1 győzelemmel és döntetlennel, valamint 2 vereséggel zárta. A fehérvári amazonok a duplakörös viadalon előbb az osztrák Donautól kaptak ki 20-10- re, majd a végső győztes Mladost Zágrábtól -szintén szoros derbin- 15-10- re. A második körben már az eredmények is jöttek. Pap Helga és társai a "sógornőket" 15-5 -re verték, majd bravúros 10-10 -es döntetlent értek el a Mladost ellen.

Tovább...
 
Bogarasok találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Megkezdődött a XVII. VW Bogár Találkozó Gárdonyban. A „Kis Bogárkák” 13 órakor kezdték meg a gyülekezőt a Sport Beach-nél, majd este felvonulnak a tó körül, s a közös bográcsozás után Blues-Bogár-Bulit tartanak a Boogie Gang élő koncertjével és az „Éjszakai Tüzes Ügyességi Versennyel”. A találkozó holnap kerékcsere-versennyel, Bogaras Futammal, s még számtalan érdekes, élvezetes programmal folytatódik, így igencsak érdemes áttanulmányozni az alább közölt forgatókönyvet:

Tovább...
 
Kertész-kommandó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

ImageVárosunkba is megérkezett a Hegyalja Fesztivál „Zöld Vadművelet” elnevezésű geriallakertész-akciója. A program tavaly indult útjára: arra kérték akkor, s idén is az embereket, hogy vonuljanak ki az utcára, s ültessenek növényeket – ahol csak üres helyet találnak. (Szürke útszakaszok, elhanyagolt terek előnyben!) „Olyan, mint a graffiti, csak virágokkal”- mondják a szervezők. 2007-ben a legfeltűnőbb akciójuk az volt, amikor egyetlen éjszaka alatt teleültették virágokkal a Margit hidat. Idén 21 településen, közel 270 négyzetmétert ültettek be palántákkal és cserjékkel a „vadkertészek”. Székesfehérváron a Fiskális út – Pozsonyi út kereszteződése „esett áldozatául” a programnak.

 
<< Első < Előző 3071 3072 3073 3074 3075 3076 3077 3078 3079 3080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33826 - 33836 / 34306