Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Digitális kínálat  változások a UPC-nál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

A UPC díjmentesen, hűségnyilatkozat kérése nélkül cserélte le az analóg konverter berendezéseket digitális médiaboxokra az elmúlt hónapokban. A cég tájékoztatása szerint már több, mint ötvenezren váltottak át április elseje óta digitális televíziós szolgáltatásra. Az előfizetők egyharmada igénybe vette az adás-megállítást, visszatekerést, a nagy felbontású HD-adások vételét, illetve az adás-rögzítést. Az átállási időszak július elsején befejeződött városunkban, ahogy Pécsett és Miskolcon is, így végre kiteljesedett a digitális kínálat. Székesfehérváron a Családi és Prémium csomagok előfizető választhatták a digitális szolgáltatást.

 
Várják a jelentkezőket a többgenerációs református táborba! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 03.

ImageA Székesfehérvári Református Gyülekezet szeretettel hívja és várja a jelentkezőket ez évi, gyönyörű környezetben és még jobb elszállásolási lehetőségekkel megrendezésre kerülő gyülekezeti táborába a sátoraljaújhelyi Várhegy Üdülőbe. A szervezők az elmúlt évi kedves és feledhetetlen élményeket felemlegetve hívogatnak július 20. és 26-a között, a vasárnaptól szombatig terjedő hétre. A testi és lelki felüdülést egyaránt ígérő tábori hét központi témája a „Közösség áldása” lesz, az 1. János 1,3 versei alapján.

Tovább...
 
Debrecen tűzoltói bizonyultak a legjobbnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

ImageA debreceni tűzoltók diadalmaskodtak a Gróf Széchenyi Ödön XI. Országos Tűzoltósport Versenyen. A székesfehérvári rendezvényen 22 csapat mérte össze ügyességét 4 versenyszámban. A legtöbb egyéni kupát a Debrecenből érkezett Kupás Gergő nyerte meg, aki két egyéni számban is első helyezést ért el. Sőt, csapatversenyben is az ő városa végzett az élen, így a 2009. évi Tűzoltó Olimpián Debrecen képviseli majd a magyarokat Ostravában. A székesfehérváriak közül Simon Csaba negyedik lett horoglétra-mászásban, Vizi Ignác pedig hatodik 100 méteres akadályfutásban.

 
Új térképe van Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Bemutatták Székesfehérvár új térképét a megyeszékhelyen, amelyen a város területét érintő legújabb változások, s a még folyamatban lévő beruházások is láthatók - például a Várkapu Ipari Park, Csala, illetve az újonnan kiépített kisebb-nagyobb buszmegálló-helyek -. A falitérképet a legalább öt főt foglalkoztató cégek díjmentesen kaphatják meg, ha jelentkeznek a projektet megvalósító Stiefel Eurocart Kft.-nél. A kiadványt jelenleg 3000 példányban nyomtatták ki.

 
Napszemüveg mögött Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageSzeretünk elbújni. Elrejteni pillanatnyi érzelmeinket, egy huncutul mosolygó pillantást valaki felé, vagy a sunyi tekintet vágyik kellő takarás után, hogy leplezni tudja, mit érez éppen a szív. A nyár e „cselre” nagyszerű alkalmat kínál napszemüveg formájában, s még „ihletéssel” is bír. Hegedűs Tamás (Hege) legalábbis fogott egy napszemüveget, ráaggatta mindenkire, aki csak az útjába került, majd mobiltelefonjával megörökítette a látványt.

Tovább...
 
Csökkentsék a távhő áfáját 5 %-ra!  kéri a Fidesz és a KDNP Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageSzékesfehérvár jobboldali frakciója kezdeményezte a távhő áfájának 20 %-ról 5 %-ra történő csökkentését. A Polgári Frakció álláspontját dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető fejtette ki mai sajtótájékoztatóján, amely helyszínéül – aktuálisan – a Fűtőerőmű bejárata előtti tér szolgált.

Tovább...
 
1,5 milliárd forintnyi támogatás utak fejlesztésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség szakmai napot tartott Székesfehérváron. A téma ezúttal a belterületi utak és a kerékpárút-hálózat fejlesztésére kiírt pályázatok ismertetése volt, amelyekre több, mint 1,5 milliárd forintnyi támogatás igényelhető. A belterületi utak esetében a főutak, a gyorsforgalmi utak, valamint a kiszolgálóutak gyűjtőutakká való fejlesztésére lehet pályázni, a kerékpárút-hálózat bővítése és fejlesztése kapcsán pedig 10 millió forinttól 150 millió forintig terjedő támogatás igényelhető, amely 80%-a vissza nem térítendő támogatásban nyilvánul meg.

 
Biostranddá válik a gárdonyi Sport Beach Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageRövidesen megkezdik a napelemek elhelyezését és a mini szélerőmű építését a gárdonyi Sport Beach-en. A strand ugyanis hamarosan „biostranddá” alakul át: a napelemek a zuhanyzó melegvizének biztosítására szolgálnak, a szélerőmű a térvilágításban segít, a mellékhelyiségek tisztításához pedig környezetkímélő vegyszereket használnak. Ezen kívül a belépőjegyeket, programismertetőket újrahasznosítható papírra nyomtatják, a szelektív hulladékgyűjtésben is élen járnak, s préseket állítanak fel a műanyagpalackok zsugorításához. A fejlesztések idén kb. 10 millió forintba kerülnek majd.

 
7,7 milliárd forint  83 hulladéklerakó rekultivációjára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

A 170 települési tagot számláló Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás több, mint 7,7 milliárd forintot nyert 83 hulladéklerakó rekultivációjára. E támogatással a szervezet teljes mértékben fedezni tudja a rekultivációs költségeket, s nem kell az önkormányzatoknak saját forrásokat felhasználniuk a beruházás megvalósításához.

 
Tiltakozzunk együtt! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 02.

ImageA 2007. október 23-i Nemzeti Ünnep alkalmával felavatott „Áldozat” című 56-os emlékmű bronz részét, Hermann Zsolt szobrászművész alkotását 2008. július 1-re virradóra ellopták, és a szobor gránit talapzatát megrongálták. A gyalázatos tettesek által okozott kár felbecsülhetetlen. Kérjük Gárdony együttérző, a színesfémtolvajlás ellen tiltakozó polgárait, hogy július 3-án csütörtökön este 19 óra 30 perckor a Gárdonyi Katolikus Templom előtti Hősök terén jelenjenek meg. A nyomravezetőnek 250 ezer forint jutalmat ajánl fel Gárdony Város Önkormányzata.

 
Open Space workshop a társadalmi felelősségvállalás jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageOpen Space workshop-ot tartottak a „Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért!” elnevezésű társadalmi felelősségvállalási program keretében a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. A program címe: „Személyes felelősségünk Székesfehérvár épített és természeti értékeinek megóvásában” volt, facilátora pedig Farkas Tamás tanácsadó és Lőrincz Réka EU és CSR szakértő.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3071 3072 3073 3074 3075 3076 3077 3078 3079 3080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33848 - 33858 / 34306