Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bernáth Aurél kiállítása Tihanyban, ráadásként Ujházival& Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. július 19.

Ha valaki a Balaton mellett nyaral, s éppen fürdőzés helyett kirándulni van kedve, érdemes Tihanyba látogatnia. Bizonyára nem szükséges ecsetelni a szakrális hely értékeit, a történelmi és a természeti szépségeket. Aki egyszer járt ott, biztosan visszavágyik. Most a művészetbarátok is kivételes élményben részesülhetnek. Az apátságban augusztus 31-ig még megnézhetik a múlt század egyik legnagyobb magyar festőjének, Bernáth Aurélnak kiállítását.

Tovább...
 
Lassan elkészül a "mindenki temploma" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageBetonozzák már a pünkösdisták bemerítő medencéjét. Az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Székesfehérvári Gyülekezete néhány hónappal ezelőtt lebontatta azt a romos kis épületet, amelyben addig a gyülekezeti alkalmakat tartották, s helyére egy sokkal szebbet terveztek. Az építkezés ideje alatt a híveket befogadta Bencze András evangélikus lelkész, így jelenleg a székesfehérvári Evangélikus Gyülekezet gyülekezeti házában tartják istentiszteleteiket.

Tovább...
 
Vargha Tamás nem tétlenkedik - épít, felújít és parkosít, ahol kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageMegújul a Szent Sebestyén Vértanú Plébánia környezete. Vargha Tamás önkormányzati képviselő ugyanis bejárást tartott a templom előtti parknál, hogy a helyi plébánossal, Nyárai-Horváth Istvánnal és az illetékes szakemberekkel együtt feltérképezzék a területet.

Tovább...
 
Fának ütközött egy Seat a Budai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 19.

ImageÖsszeütközött két személygépkocsi pénteken délelőtt Székesfehérváron. A Budai út és a Vértanú utca kereszteződésében a Seat Ibiza egy Volkswagen Polóval ütközött, majd 30-40 méterrel távolabb az elejével egy fának hajtott. A Volkswagen keresztbe fordult az úton. A Seatból két sérültet a mentők kórházba szállítottak. A Volkswagent a tűzoltók tolták le az útról.

 
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene III. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageBarlay Ö. Szabolcs atya lassan befejezei legújabb könyvét, amely témája Kosztolányi Dezső élete, munkássága és Istenhez fűződő viszonya. A mű első részeit már közzétettük e honlapon, s - ahogy ígértük - folyamatosan bemutatjuk Önöknek az újabb és újabb ciklusokat. Következzék tehát a folytatás...

Tovább...
 
Önkénteseket keres az Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageAz Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház várja azon 18 és 30 év közötti fiatal pályakezdők / munkanélküliek jelentkezését, akiket érdekel a kultúra és a közművelődés. Az Ötlet Program keretében a vállalkozó szelleműek lehetőséget kapnak arra, hogy 6-10 hónapon át olyan szakmai tapasztalatokat szerezzenek az intézményben, amelyek növelik a munkaerő-piacon való esélyeiket.

Tovább...
 
2,03 milliárd forintnyi bevétel - illetékekből Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

Több, mint 2 milliárd forintot fizettek be illetékként Székesfehérváron az elmúlt fél évben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal jelentése szerint. Magyarországon a legtöbb illeték (6,72 milliárd forint) Pest megyében folyt be a háztartások és a vállalkozások számlájáról, Veszprém megyében 2,17 milliárd forintot számolt össze az APEH, Székesfehérváron pedig 2,03 milliárd forintnyi illetékbevételt könyvelhettek el.

 
Álláspályázatok Iszkaszentgyörgyön Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. július 18.

ImageIszkaszentgyörgy Napközi Otthonos Óvodája 1 fő óvodapedagógusi állást hirdet. Alkalmazás kezdete: 2008. szeptember 1. Pályázat benyújtásának határideje: 2008. július 24. A pályázatot kérjük írásban benyújtani az alábbi címre: Napközi Otthonos Óvoda, Czikai Lajosné óvodavezető, 8043 Iszkaszentgyörgy, Rákóczi u. 35. Az Általános Iskola álláshirdetései pedig alább olvashatók:

Tovább...
 
"Utóvéd harc- utánlövés - nyugalom!" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 18.

ImageAlább olvasható a Fehérvár FC Kft. sajtóközleménye a Fejér Megyei Bíróság 2008. július 17.-i egyes taggyűlési határozatok megtámadása tárgyában hozott elsőfokú ítélete kapcsán.

Tovább...
 
Tűzoltósági véleményezés is kell a Panel-programhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageAz iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására (azaz: a „Panel programra”) benyújtott pályázatoknál szükség van a Tűzoltóság véleményezésére is. Erre külön adatlapokat találhatnak az igénylők a tuzoltosag.szekesfehervar.hu honlapon. A dokumentációk és kérelmek benyújtásával egyidőben 2200 Ft-ot kell leróni az elbírálásért, mivel az általános illeték-köteles.

Tovább...
 
Használjuk ki a házi komposztálás előnyeit! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageÉvente közel tíz köbméternyi zöldhulladék termelődik átlagosan egy családi háznál Székesfehérváron. – tudtuk meg Gárdonyi Lászlótól, a Gaja Környezetvédő Egyesület irodavezetőjétől – Az Egyesület ezért arra bíztatja a lakókat, hogy használják ki a házi komposztálás előnyeit, s ily’ módon is járuljanak hozzá a környezetvédelemhez. E célból mintegy 200 komposztkeretet ajánlanak fel azoknak, akik élni kívánnak e módszerrel.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3151 3152 3153 3154 3155 3156 3157 3158 3159 3160 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34750 - 34760 / 35334