Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Európa szavai" Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

A fehérvárcsurgói Károlyi József Alapítvány és a párizsi Hippocrène Alapítvány együttműködésének köszönhetően érkezik megyénkbe az „Európa Szavai Párizs –Fehérvárcsurgó” című vándorkiállítás. A Károlyi-kastélyban augusztus 29-én, 19 órakor nyílik meg a tárlat a francia Marc Desgrandchamps, Iris Levasseur, Florence Reymond, Olivier Passieux és Elsa Mazeau munkáiból, valamint a magyar Zsofia Legény, Agnès Podmaniczky, Nagy Sára és Mucius alkotásaiból.

 
Örömzene underground művészekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

ImageZene-zene-zene, és korlátok nélküli, szabály-mentes alkotás – „örömtábor” kezdődött ma Bodajkon, Szijjártó Attila otthonában. Az Idealisten együttes „vetítő-Istene” a nyári programok záró eseményeként hívta meg magához egy hétre azokat a zenészeket, akik egykoron Székesfehérváron kezdték „zenei karrierjüket”, hogy közösen alkossanak egy nyugodt, természet-közeli környezetben.

Tovább...
 
NB-III: győzelem Környén Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. augusztus 25.

ImageSzombaton NB-I-es csapatunk mellett NB-III-as együttesünk is pályára lépett. A Környén vendégeskedő, Bekő Balázs vezette gárda sikeresen vette ezt az akadályt is és 2-0 arányú győzelme újabb 3 pontot hozott a konyhára. A gólokat a nyáron igazolt Palkó lőtte. Összeállítás: Török - Golovics, Fehér, Denisov, Nagy T., Fekete Á., (Szente), Lattenstein, Horváth M., Papp B. (Hermann), Palkó (Rauf), Kaiser. Góllövő: Palkó (2)

 
Árokba borult egy mikrobusz a 62-es főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 25.

Felborult mikrobuszhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat vasárnap éjszaka. A 62-es főúton Székesfehérvár és a börgöndpusztai bekötőút között egy Volkswagen Transporter az út menti vízelvezető árokban a bal oldalára borult. A tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a káresethez.

Tovább...
 
A Polgári Frakció "felölelte" az AIDA-t Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageEgy újabb példáját láthatjuk most annak, hogy milyen fontosnak tartja a Polgári Frakció a kultúra védelmét, s az emberek ilyen irányú igényeinek kielégítését. Legutóbb arról adtunk hírt, hogy Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, valamint Brájer Éva és Vargha Tamás önkormányzati képviselők egy levelet juttattak el Székesfehérvár polgármesterének, amelyben azt kérik, hogy segítse ingyenessé tenni a „Bibliai Találkozások” és a „Munkácsy-kiállítás” megtekintését a diákoknak, most pedig az AIDA-t ölelték fel.

Tovább...
 
Ismét Bibliákat nyújt át Spányi Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageBibliákat ajándékoz Székesfehérvár valamennyi közoktatási intézményeinek Spányi Antal megyés püspök augusztus 26-án, a Városházán megrendezendő igazgatói munkaközösségi tanévnyitón. A megyés főpásztor így szeretné felhívni a figyelmet a Könyvek Könyvére, s rávezetni a pedagógusokat arra, hogy milyen fontos az, hogy megismertessék a gyermekekkel a Szentírást, illetve, hogy megalapozott módon, megfelelő háttértudással bővítsék az azzal kapcsolatos ismereteiket.

 
A Fidesz reagálása Török Zsolt (MSZP) sajtótájékoztatójára Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 24.

Image"A szocialistáknak hat év kormányzásuk vége felé inkább saját bizonyítványukkal kellene foglalkozniuk."- áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének egy órával ezelőtt kiadott közleményében - "Kisebbségi kormányzásba torkollt ámokfutásuk mérlege: csúcson lévő infláció, stagnálás és visszaesés a gazdasági mutatók terén, folyamatosan emelkedő munkanélküliség, a haza kis- és középvállalkozások ellehetetlenítése, a szociális rendszer és az egészségügy szétverése."

 
Haladó ArcGIS képzésen vesznek részt a külföldi oktatók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

Kazahsztánból és Tadzsikisztánból is érkeztek oktatók a GEO Földügyi és Térinformatikai Tudásközpontjába. A 12 tanár azért látogatott el az intézménybe, hogy két részt vegyen a Tempus projekt keretében folyó, két hetes „haladó ArcGIS”-képzésen, s megismekedjen a GEO térinformatikai tananyagaival, a projekt-alapú oktatással és az e-Learning gyakorlatával. A program fő célja a Geoinformatika mesterképzés (MSc) megalapozása a KazGASA (Alma Ata) és a TAU (Dushanbe) egyetemeken.

 
Elmaradott Fejér megye délnyugati része  pályázni kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageAz alacsony infrastruktúrájú, elmaradott területek fejlesztését célzó pályázatokról tartott sajtótájékoztatót Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Az utóbbi időben Fejér megye délnyugati részén nem történt ilyen irányú javulás, a pályázatokat pedig formai hibára vonatkozva elutasították. A térség fejlődése fontos lenne az ott élők számára, amit például az M8-as út projectje jelentene (2013-ig nem foglalkozik vele a kormány), vagy az enyingi Petőfi Iskola és a járóbeteg-ellátás megoldása (megszűnik a helyi rendelőintézet).

 
Irány a FEZEN! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

A Tankcsapda, az Anima Sound System, a Neo és a Kispál és a Borz mellett a német Helloween, az Anathema és a Katatonia is fellép a szeptember 11-én kezdődő Fehérvári Zenei Napokon. A könnyűzenei fesztiválon öt színpadon játszanak majd a hazai és a külföldi együttesek különböző műfajokban – hard rock, heavy metal, elektronikus zene… -, valamint olyan közismert lemezlovasok is meghívást kaptak, mint például Sterbinszky, Szeifert, Muzzaik, Chriss, Dandy, illetve Jankec.

 
Rigó Jancsi, de finom! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageRigó Jancsi – kakaós, csokis, tejszínes édesség. Másrészt: a híres cigányprímás, akiről e süteményt elnevezték, s aki nemcsak muzsikája miatt híresült el, hanem azért is, mert elcsábította, s feleségül vette egy belga herceg nejét. Emlékére minden évben fesztivált rendeznek szülőfalujában, Pákozdon, amelyen idén kerek évfordulót ünnepeltek: tegnap volt 150 éve, hogy megszületett Rigó Jancsi.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3331 3332 3333 3334 3335 3336 3337 3338 3339 3340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36631 - 36641 / 37501