Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A kiegyezéstől a vasfüggöny lebontásáig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 14.

ImageOrszágos történelmi vetélkedő helyszínéül szolgál ma a Kodolányi János Főiskola Olvasóterme. – kaptuk a hírt Szondy Réka sajtóreferenstől – Itt rendezik meg ugyanis 10 és 15 óra között az „Osztrák- Magyar történelmi kapcsolatok a Kiegyezéstől a vasfüggöny lebontásáig” című verseny döntőjét. A vetélkedő házigazdája Dr. Vizi László Tamás, a KJF Társadalomtudományi tanszék tanszékvezetője lesz.

Tovább...
 
Olyan vezetők kellenek, akik megszűntetik az adósságspirált! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 14.

Image„Elég volt abból, hogy mindig, minden rossz döntésért a kisemberek, a nadrágszíjhúzogatásra ítélt állami alkalmazottak, a bűnözőkként kezelt kisvállalkozók vagy a tönkretett gazdák vállaljanak felelősséget… Elérjük, hogy olyanok irányítsák az országot, akik egyszer s mindenkorra megszűntetik az adósságspirált, felszámolják a globális elit érdekeinek való kiszolgáltatottságunkat, s független, virágzó országgá teszik Magyarországot, a magyar-szívű emberek összefogásával.”- írja az IMF-nek, valamint a Világbank és az Európai Központi Bank vezetőinek tegnap elküldött nyílt levelében Morvai Krisztina...

Tovább...
 
Ligakupa-mérkőzés - utolsó menet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 14.

ImageA kecskemétiek ellen lépnek pályára a Fehérvár FC játékosai ma délután. Az utolsó Ligakupa-mérkőzés 14 órakor kezdődik. A meccsen sérülése miatt sajnos nem játszhat Radovics, Farkas, Polonkai és Sitku, ám így se kell aggódniuk a szurkolóknak: a Vidi kezdőtizenegye Sebők – Andics, Koller, Horváth, Mohl – Nagy D., Szakály D., Tkacsuk, Pavlisics – Alves, Vujovics lesz.

Tovább...
 
Babaruha cserebere a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 14.

ImageA kisgyermek és a gomba növekedése közötti kapcsolatra vonatkozó „közhely-mondat” alapigazsága készteti az alacsony jövedelmű, babás szülőket arra, hogy különböző bababörzéken szerezzék be a szükséges ruhaneműt utódaiknak. Holnap például a Vízivárosi Általános Iskolában rendeznek bababörzét 8-12 óráig, ahol a babakocsitól a csecsemőknek való játékokig minden használt eszköz új gazdára vár...

 
ARAK-osok a bajnokságon - Babos Rita aranyérmet szerzett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 14.

ImageSzépen szerepeltek az ARAK sportolói a 2009-es Fedett pályás Budapest, és Pest megyei bajnokságon: a hármasugró Babos Rita aranyérmet szerzett (13 méter 18 centit ugrott), Borsány Györgyi negyedik lett (12 méter 26 cm), Bese Zsófia pedig az ötödik helyen végzett (12 méter). Zsigovics Natália az öt időfutam alapján 400 méteren ezüstöződött be 57,50-es eredménnyel.

Tovább...
 
Bravúros pontszerzés Salzburgban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. február 14.

ImageAz Alba Volán a bajnok otthonában eddig gólt sem tudott szerezni. Tegnap azonban kitettek magukért a fiúk, és négyszer is mattolták Parise kapust, így büntetők döntöttek, ebben pedig a hazaiak bizonyultak szerencsésebbnek. - Nem kezdődött jól a Volán szempontjából a találkozó, hiszen Ulmer már az ötödik percben mattolta Hetényit. (1-0) Rááadásul kisvártatva Horváth András öt perces nagybüntetést és automatikus végleges fegyelmit kapott magas bottal való játékért.

Tovább...
 
Személyautók ütköztek a Berényi úton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. február 14.

ImageÖsszeütközött két személygépkocsi, s a balesetben egy harmadik autó is megrongálódott pénteken kora este Székesfehérváron. A Berényi úton a hóesésben a Nefelejcs utca kereszteződésénél egy Ford Focus C-Max és egy Opel Astra ütközött. Az Opel két sérültjét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.

Tovább...
 
ÉJJEL-NAPPAL TARTÓ FOLYAMATOS SZENTSÉGIMÁDÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 13.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak a Vízivárosi Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely ma reggel, a 7 órás szentmise után kezdődött, s a holnap reggeli szentmiséig tart.

 
Mire az ellenzék felment a pályára, már vége volt a meccsnek. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 13.

ImageÖngólt rúgott a városvezetés. – A mostani Közgyűlés nemcsak azért számított kuriózumnak, mert ilyen rövid rendes közgyűlésre eddig még soha sem volt példa Székesfehérváron (az ebédszünet egyben már az ülés végét is jelentette!), hanem azért is, mert a költségvetés nem került elfogadásra. „Azt is mondhatnánk, hogy mire az ellenzék felment a pályára, már vége is volt a meccsnek.” – nyilatkozta a sajtónak Dr. Cser-Palkovics András – „Értjük ezt azalatt, hogy viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy az MSZP támogatja a Polgármester Úr által beterjesztett költségvetést, az SZDSZ viszont nem.”

Tovább...
 
Dobogós helyen végzett az Albatoll Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 13.

ImageA Magyar Tollaslabda Szövetség kihírdette 2008-as év összesített eredményességi pontverseny végeredményét. 27 csapat közül első a Honvéd Zrínyi SE 265,5 ponttal,  a második a Debreceni TC-DSC-SI 236,5 ponttal, a 3. helyen pedig az ALBATOLL csapata végzett 178,5 ponttal. További helyezések: 4. a pécsi Multi Alarm (171,5 pont), 5. a Sportiskola SE (151 pont), 6. az Ezerjó SE (107,5 pont).

 
Peugeot balesete Csákberény közelében Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. február 13.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat csütörtökön délelőtt. Csákberény és a Zámoly-Csákvár-Gánt elágazó között egy háztartási árukkal megrakott Peugeot 307-es személygépkocsi letért az útról, átfordult a tengelye körül, majd a vízelvezető árokban a kerekein állt meg. Az autóban elöl utazó nőt a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki a kocsiból, majd az elsődleges adatok szerint súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Peugeot-t vezető férfi könnyebben sérült.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3331 3332 3333 3334 3335 3336 3337 3338 3339 3340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36642 - 36652 / 39023