Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A CBA támogatja a hazai termelőket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 16.

ImageA magyar gazdáknak nyújt segítséget a MAGOSZ és a CBA közötti megállapodás. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Gazdaasszony Tagozata és a CBA Kereskedelmi Kft. együttműködési szerződést kötött Bicskén, amely a hazai termelők versenyképességének növelésére (is) irányul. A megállapodás értelmében az őstermelők, a kis- és középvállalkozások a CBA-n keresztül el tudnak majd jutni az európai piacokra. 

Tovább...
 
Köszönjük Fidelitas! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 16.

ImageA Fidelitas Országos Elnöksége köszöni mindenkinek, aki részt vett a Grúzia melletti tüntetésen pénteken. Köszönjük a Fidelitas megjelent tagjainak, hogy nekik hála egy lendületes, fiatalos demonstrációt tudtunk megvalósítani!

Tovább...
 
Szombaton 18 órakor rendezik a Királyi Napok nyitógáláját Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 15.

ImageA viharos szél miatt pénteken este elmaradt a Királyi Napok nyitógálája a város Főterén. Holnap, szombaton este hat órakor rendezik a gálát ugyancsak a Városház téren felállított szabadtéri színpadon. A Finnországból, Franciaországból, Grúziából, a Koreai Köztársaságból, Moldovából, Nepálból és Venezuelából érkezett együttesek felvonulása este hétkor még tömegeket vonzott a Fő utcára, majd az OMSZ előrejelzése miatt a nézők biztonságának érdekében szombatra halasztották a nyitógálát.

 
A lovagrend lokálpatrióta missziója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageFejér megye legrégibb világi alapítású , s a megyei közgyűlés 2007.évi PRÍMA Különdíjával kitüntetett lovagrendje, a III.Béla Lovagrend augusztus 17-től minden vasárnap 10-12 óra és 16-18 óra között tart magyar-német-angol nyelvű idegenvezetést a hajdani koronázó-királyi temetkező bazilika romterületén, Székesfehérváron. - tudtuk meg dr. Törper Lászlótól, az egyik fő szervezőtől.

Tovább...
 
Világkongresszust rendez a Magyarok Világszövetsége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

„A Fordulat” címmel rendezi meg a Magyarok VII. Világkongresszusát a Magyarok Világszövetsége 2008. augusztus 16-20. között. – informálta a Fehérvári Híreket Janzsó Tamás, a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetségének elnöke - A programsorozat keretében Önkormányzatiság és vállalkozás az Európai Unióban címmel tart konferenciát a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetsége (MÖESZ) 2008. augusztus 18-án Székesfehérváron, a Novotel Hotelben. A konferencián köszöntőt mond Spányi Antal megyéspüspök.

Tovább...
 
Mit árulnak el a csontok? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageA padlórecsegést ugyan jobban lehetett hallani, mint a felszólalókat (legalábbis a hátsó sorokban), mégis meghatározónak mondható a Hiemer-ház történetében a tegnap délelőtti könyvbemutató: ennyien talán még nem is voltak egyszerre a konferencia-teremben, ahol Éry Kinga régész, antropológus „A székesfehérvári királyi bazilika embertani leletei 1848-2002” című kötetét ajánlotta a nagyérdemű figyelmébe Tóth Endre, a Nemzeti Múzeum központi könyvtárának igazgatója és Demeter Zsófia múzeumigazgató.

Tovább...
 
Országos Nyugdíjas Találkozó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageNyugdíjas pedagógusok látogattak Székesfehérvárra, akik egy hetet töltenek városunkban az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület és a városi Pedagógus Szakszervezet meghívásának eleget téve. A 46 idős hölgy és úr a Pedagógus Szakszervezet Országos Nyugdíjas Találkozójának keretében szakmai és szabadidős programokon vesznek részt: megismerkednek például városunk főbb nevezetességeivel, s a helyi szervezetek munkájával.

 
Polgárid Napok és Seuso Művészeti Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageAz Olimpia hatására feltámadt nemzeti összetartozás-érzésről, s ennek kapcsán a kisebb, helyi közösségek „egység-igényéről” beszélt Borbély István, Polgárdi polgármestere a XVI. Polgárid Napok és IV. Seuso Művészeti Fesztivál megnyitóján. A jövő szerdáig tartó programsorozat ugyanis kiváló alkalom arra, hogy a helyi lakosság jobban megismerje egymást, miközben még jól is szórakoznak.

Tovább...
 
Östör Annamária támogatja a fehérvári borrend programjait Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageÖstör Annamária önkormányzati képviselő anyagi- és erkölcsi támogatásának köszönhetően sikerül megrendezni idén (is) a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend székesfehérvári programjainak nagy részét. - tájékoztatta szerkesztőségünket Bognár Zoltán Nagymester - Így az augusztus 19-i, Öreghegyi Mulatságok "Hagyományőrző Vetélkedése" is a képviselő asszony közreműködésével valósul meg.

Tovább...
 
Felnyitották a Romkertben a kriptát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás önkormányzati képviselő is részt vett a Romkertben megrendezett évfordulós ünnepségen, amelyen arra emlékeztek, hogy 70 évvel ezelőtt szentelte fel az akkori megyéspüspök, Shvoy Lajos a királyi sírhelyeket. Az ünnepségen Spányi Antal megyés püspök imája és a koszorúzás után felnyitották a kriptát, amit Dr. Cser-Palkovics András, Vargha Tamás, valamint a Fidelitas képviseletében Csanády László elnök és Balogh Gergely alelnök is megtekintett.

Tovább...
 
Örülnek a pünkösdisták - nemsokára átadják az elkészült imaházat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageA sok imának és az adakozók jóságának köszönhetően egy hónapon belül elkészül az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Székesfehérvári Gyülekezetének imaháza. A bemerítő medencét már lebetonozták, az ablakok is a helyükre kerültek, s már csak a burkolási és festési munkálatok vannak hátra. A kivitelező szeptember elejére tervezi a teljes átadást.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3331 3332 3333 3334 3335 3336 3337 3338 3339 3340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36697 - 36707 / 37501