Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Momentán Rögvest Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 06.

Image„Különös és merész stílusjáték az öt éves RögvEst interaktív improvizációs előadás továbbgondolása. Estjeinken a közönség ötletei, élményei, gondolatai alapján születnek a rögtönzött jelenetek a színpadon. Így minden előadás más és más, aszerint, ahogy az adott közönség alakítja. Az improvizáció igazi szellemi virtuozitás: ez adja izgalmát, humorát és érdekességét. A RögvEst a XXI. században olyasfajta szerepet tölthet be, mint amilyet a Commedia dell'arte töltött be a reneszánszban. ” – jellemzik magukat a Momentán Társulat tagjai, akik ma, 15:30-kor lépnek fel Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Házban.

Tovább...
 
Következik: Fehérép Alcoa FKC  CS Rulmentul-Urban Brasov Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 06.

ImageHolnap kerül sor a Fehérép Alcoa FKC – CS Rulmentul-Urban Brasov közötti összecsapásra az EHF-kupa nyolcaddöntőjében. – kaptuk a hírt Pálfai Károly sajtóreferenstől - A mérkőzést Székesfehérváron, a Köfém Sportcsarnokban rendezik meg 18 órától. A meccsetSergey Shal (UKR) és Isgandar Askerov (AZE) vezeti. A brassói visszavágó időpontja: 2009. február 14. (szombat), 18:00.

Tovább...
 
Gyurcsány korrupcióellenes hivatala Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 06.

ImageKommentár nélkül: "Senki sem veszi komolyan egy olyan politikus korrupcióellenes fogadkozásait, akinek a cége valamiért olcsóbban kapta az áramot, mint a többiek, és akinek meggazdagodásában állami forintok is komoly szerepet játszottak." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közeményében... 

 
Legközelebb a kölykök lépnek jégre Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. február 05.

ImageBár ezekben a napokban a válogatott olimpiai selejtezője miatt szünetel az EBEL és az OB I, tehetséges utánpótlásunk küzdelemsorozata folytatódik. Immáron az ifik és a kölykök mellett a serdülők is a rájátszásban érdekeltek. Éppen a rengeteg mérkőzés miatt talán nem árt egy kis áttekintés: hogy is állnak az Alba Volán SC ifjoncai a különböző bajnokságokban.

Tovább...
 
Kocsma helyett válasszuk a családot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

Image„Ez egy olyan kérdés, amiben mindenképpen meg kell hallgatni az emberek véleményét!” – kezdte beszélgetésünket Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, amikor arról kérdeztük, hogy mit gondol arról, hogy a székesfehérvári üzletek nyitvatartásáról szóló rendelet megalkotása okán kérdőíves felmérést végez a Polgármesteri Hivatal. A képviselő asszony szerint szükségesek a „megszorítások”, hogy az emberek „nyugodt életet” élhessenek, és jobban tudjanak foglalkozni a családjukkal.

Tovább...
 
Citerazene az Abajkával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

ImageA Magyar Kultúra Napja és az Abajka Citera Zenekar születésnapja alkalmából gyönyörű citera-muzsikát élvezhetnek azok, akik holnap, 17 órakor ellátogatnak Pákozdra, a Kossuth Lajos Művelődési Házba. Abajka egy völgy neve – s húsz évvel ezelőtt már létezett Pákozdon egy együttes, amely országszerte nagy hírre tett szert. A citera-művészek 6 évvel ezelőtt hagyomány-ápolásként és „előd-tisztelet” okán választották zenekaruknak „ismét” ezt a nevet. Művészeti vezetőjük Koncz Mária.

Tovább...
 
Tavaly kevesebbet költöttünk hálapénzre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

ImageKétezer forinttal fizettünk többet a vényköteles gyógyszerekért 2008-ban - Átlagosan havi 4 300 forintot költött a lakosság hálapénzre a tavalyi évben, derült ki a WEBBeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. közös felméréséből, mely a lakosság egészségtudatosságát és egészségügyi kiadásait vizsgálta. A felmérés a felnőtt magyar lakosság körében, véletlenszerű telefonos megkérdezéssel zajlott.

Tovább...
 
Kovács Sarolta az Év legjobb juniorkorú sportolója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

Kovács Saroltát, az Alba Volán-Bericap játékosát (is) megválasztották a 2008-as év legjobb juniorkorú sportolójának az Uránia moziban tartott ünnepségen. A Héraklész Gálán – amely az utánpótláskorú versenyzők legjobbjainak évzáró ünnepsége is egyben – a Héraklész Program által támogatott 20 olimpiai sportág legjobb sikereket elért fiataljait (14-23 éveseket) és edzőiket díjazták. A vendégeket Török Ottó szakállamtitkár és Szabó Tamás, a NUSI igazgatója, MOB alelnök köszöntötte, majd következett a díjözön.

Tovább...
 
Püspöki szentmise Urunk bemutatása napján Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. február 05.

ImageKarácsony, azaz a Jézus születése utáni negyvenedik napon, a katolikus egyház világszerte Szűz Mária tisztulására és a kisded Jézus felajánlására emlékezik. A mózesi törvények szerint az anya elsőszülött fiúgyermekével köteles volt a szülés után negyven nappal a templomban megjelenni, gyermekét föl kellett ajánlja Isten szolgálatára. E napot a katolikus néphagyományban Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepének is nevezik.

Tovább...
 
Lapít az Energia Hivatal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

ImageA Vállalkozók Szövetsége megállapítja, ismételten bebizonyosodott, hogy nem lett volna szabad külföldi multinacionális cégeknek átjátszani a magyar stratégiai energiaszolgáltató szektort. A VSZ Sajtóosztályától megtudtuk: Az E-on Zrt az előző héten egyes dunántúli térségekben nem volt képes szerződéses kötelezettségét teljesíteni, így számtalan kistelepülésen napokig voltak kénytelenek az ott lakók nélkülözni az áramszolgáltatást. .

Tovább...
 
Albacomp - győzelmi sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

ImageNem nevezhető ugyan elsöprő győzelemnek az Albacomp kosárlabda-csapatának tegnapi szereplése, ám a lényeg, hogy győztek fiaink a kecskemétiek ellen. A visszavágóra vasárnap kerül sor. Részletek: Albacomp - Univer Kecskemét 92-85 Albacomp - Univer Kecskemét 92-85 (24-28, 29-14, 15-21, 24-22) Székesfehérvár, 2000 néző Játékvezetők: Pálla, Bognár, Tóth Albacomp: Simon 12, Doyne 12, Bell 18, Morrison 5, Radovic 24 Cs: Antal, Hanga 11/3, Góbi 10 Univer: Horváth 12/6, Danielson 14/6, Molnár 2, Szabó 8, Haynes 24/3 Cs: Horti 4, Tóth 1, Klaiber 12/3, Harrison 8/3

 
<< Első < Előző 3331 3332 3333 3334 3335 3336 3337 3338 3339 3340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36719 - 36729 / 39023