Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fáklyás felvonulást szervez ma a Fidelitas Székesfehérvári Szervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageFidelitas Székesfehérvári Szervezete idén, 2008. október 5-én, vasárnap ismét megrendezi hagyományos fáklyás fölvonulását, így emlékezve az aradi vértanúkra. – kaptuk a hírt Csanády László városi elnöktől – A gyülekező 18: 30 órakor lesz a Zichy ligetben. Innen indulnak a résztvevők fáklyákkal a Hősök terére, ahol idén Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke mond emlékező beszédet.

Tovább...
 
Szenzációs talpraállás Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 05.

ImageAz Alba Volán már három gólos hátrányban volt a harmadik harmad végén, de fantasztikus teljesítménnyel döntetlenre mentette a meccset. Következett a hosszabbítás, majd a büntetők, ennek végén a Voláné 1 pont lett, a Jesenicéé pedig kettő. - Meglehetősen határozottan kezdett a Jesenice, gyakorlatilag a kapuja elé szögezte az Alba Volánt. Négy perc telt el, míg végre kiszabadultunk.

Tovább...
 
FC Fehérvár - Paks: 4-1 Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 05.

Image4-1-re győzött az FC Fehérvár a magyar labdarúgó bajnokság 10. fordulójában. A mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, a Videoton azonban összeszedte magát és jó játékkal, szép gólokkal magabiztosan tartotta otthon a 3 pontot. - A 7. percben a vendég csapat szerzte meg a vezetést. Kiss Tamás lőtte ki Sebők kapujának jobb felső sarkát, miután Koller labdaveszéséből Sipeki indította a paksiak tizesét. Nem úgy kezdődött tehát a találkozó, ahogy azt az 1500 fehérvári szurkoló szerette volna.

Tovább...
 
Kelet-európai szeminárium az autizmus jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye mindig is híres volt kiemelkedő karitatív tevékenységéről, az elesettek támogatásáról. Jótékonykodásának egyik területe az autizmussal élők felé irányul - Spányi Antal megyés püspök júliusban már több olyan speciális eszközt (ELA- Everyday Life Activities ) is átnyújtott a Más Fogyatékos Alapítványnak, amelyet bécsi kapcsolataik lévén tudtak megvásárolni.

Tovább...
 
"Bújtál már szobrok testébe?" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageA Terembura Kulturális Egyesület „drámajátékos együttalkotásra” vár mindenkit holnap, 15 órakor a Szent István Király Múzeum Országzászló téri kiállítótermébe, ahol - a meghívó szerint - "újraálmodják" az Első látásra című tárlat alkotásait. A szervezők ígérik: a programon a gyermekek és a felnőtteknek is egyaránt élvezetes pillanatokat élnek majd át!

Tovább...
 
Tihanyi Vezetőképző 2008/2009! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Szijjártó Péter elnök   
2008. október 04.

ImageA Fidelitas Országos Elnöksége immár tizedik alkalommal hirdeti meg nagy sikerű Fidelitas Közéleti Ifjúsági Akadémia (Vezetőképző) tanfolyamát. A képzés egy esztendőn keresztül tart, öt Tihanyban eltöltött hétvégéből áll. Ezen hétvégék kommunikációs tréningekből, előadásokból és kiscsoportos beszélgetésekből épülnek fel. A vezetőképző célja a csapatépítésen túl az, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak a közélet viszonyairól, megismerjék annak szereplőit, és gyakorlatot szerezzenek a közéleti szereplés területén.

Tovább...
 
Polgárőrök üléseztek városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

Regionális közlekedésbiztonsági konferenciát tartott ma Székesfehérváron az Országos Polgárőr Szövetség. A programon mintegy kétszáz meghívott vendég vett részt – a Dunántúl szinte minden pontjáról. A rendezvény során a polgárőrök és a rendőrök megosztották egymással szakmai tapasztalataikat, értékelték Fejér megye közlekedésbiztonsági helyzetét, s a jövőre nézve kitűzték a főbb célokat.

 
Szürreális fantáziamesék Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageAki nagyon siet, az remélhetőleg még megtekintheti a bolgár nemzetiségű Jivko Iliev Janev kiállítását az Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Házban. A szürrealisztikus tárlat augusztus végén nyílt meg, s október 5-ig látogatható. A „fantáziameséket” megjelenítő festményeken falusi életképek - disznóölés, nagybajuszú férfiak, gömbölyödő asszonykák az alacsony házikók között - vetülnek elénk, mintegy mozaikszerűen összerakva a művész képzeletében aprólékosan szétboncolt életképeket…

Tovább...
 
Bibliatörténeti kiállítás - a Szentírás egy személyes kapcsolathoz segít hozzá... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageBibliai tájakkal, szír, arab, kopt, örmény és etióp bibliafordításokkal, latin nyelvű kézirat-másolatokkal ékesített bibliatörténeti kiállítás járta tavasz óta a Dunántúli Egyházkerületet. A tárlattal a Magyarországi Református Egyháznak az volt a célja, hogy Jézus felé fordítsa ez emberek figyelmét. - A kiállítás néhány hónappal ezelőtt már látható volt Székesfehérváron, s most ismét várja az érdeklődőket!

Tovább...
 
Ki legyen az év vállalkozója? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageOktóber végéig várják a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy ki nyerje el idén az „Év vállalkozója” díjat. A kitűntetést Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése alapította, s minden évben legfeljebb két olyan vállalkozónak, illetve vállalkozásnak ítélik oda, amely legalább három éve sikeresen működik, rendszeresen fizet iparűzési adót, nincs köztartozása, és tevékenységével hozzájárul a város jó hírnevéhez.

Tovább...
 
Szádeczky-Kardoss Elemér Díjat kapott Michalkó Gábor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageSzádeczky-Kardoss Elemér Díjjal tüntették ki Dr. habil. Michalkó Gábort, a KJF Turizmus Tanszékének főiskolai tanárát "Magyarország modern turizmusföldrajza" címmel megjelent szakkönyvéért. – kaptuk a hírt Tóth Bence PR-referenstől, aki elmondta: a díjat az MTA X. Földtudományok Osztálya keretében működő Szádeczky-Kardoss Elemér Alapítvány és Ösztöndíj Kuratóriuma ítélte oda a tanárnak szeptember 30-án.

 
<< Első < Előző 3331 3332 3333 3334 3335 3336 3337 3338 3339 3340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36730 - 36740 / 38011