Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az állattartás szabályaira tanítanak a menhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageÚgy tűnik, a gyermekekben eredendően „bele van kódolva” az állatszeretet és a gondoskodási vágy. Felelősek akarnak lenni valakiért, s pátyolgatni a „kis kedvencet”. Először különböző játékokon élik ki ezirányú „ösztöneiket”, majd kérlelni kezdik a szülőket egy igazi, élő kiskutyáért vagy kiscicáért. - Az élelmesebb anyukák ilyenkor bevetik „az akváriumos” trükköt, merthogy a halak sokkal kevesebb helyet és energiát igényelnek, nem beszélve szagtalan „melléktermékükről”.

Tovább...
 
Átadták a felújított épületrészt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

Befejeződött a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának második üteme. A 14. századi helyiségeket, barokk freskókat és rokokós díszítéseket rejtő, páratlan barokk műemlék renovációjára 835 millió forintot fordítottak – európai uniós támogatásokat igénybe véve. Az ünnepélyes átadásra tegnap került sor Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter valamint a székesfehérvári polgármester részvételével. Az épületben helyet kapott egy házasságkötő terem is, ahol augusztus 30-án tartják az első kézfogót.

 
Hit, életszeretet, vidámság! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageA Veszprémi Érseki Hittudományi Iskola augusztus 11 és augusztus 16 között „Megszólító Tábort” szervez Pákozdon a főiskola II. évfolyamos katekéta-lelkipásztori munkatárs hallgatói részére. A tábor jelszava: „Hit, életszeretet, vidámság!”. Aki komolyan veszi a kereszténységet és szeretne a Hit égisze alatt eltölteni néhány vidám napot lelkitársai között, az további információkat találhat a programokról a www.vhf.hu honlapon.

 
Sportré: Polonkai Attila, aki soha nem adja fel Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. augusztus 10.

ImageKezdjük egy kis statisztikával: 29 éves, zuglói születésű, 178 cm magas, 75 kg. Eddig 179 NB-I-es mérkőzésen lépett pályára és 18 gól fűződik a nevéhez. Háromszor volt válogatott. Klubunkhoz idén januárban került. Két gyermek édesapja, lánya három, fia egy éves.

Tovább...
 
Rigó Jancsi Fesztivál Pákozdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

Rigó Jancsi – kakaós, csokis, tejszínes édesség. Másrészt: a híres cigányprímás, akiről e süteményt elnevezték, s aki nemcsak muzsikája miatt híresült el, hanem azért is, mert elcsábította, s feleségül vette egy belga herceg nejét. Emlékére minden évben fesztivált rendeznek szülőfalujában, Pákozdon, amelyen idén kerek évfordulót ünnepelnek: augusztus 23-án lesz 150 éve, hogy megszületett Rigó Jancsi.

Tovább...
 
Hagyományőrző vetélkedés a bor jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageAz „Öreghegy” nevében már benne rejlik egyik fő „funkciója”: a szőlőtermesztés. Akik pedig itt élnek, azok nagyrésze járatos is a borászkodásban. A férfiemberek lételeme pedig a vetélkedés és „erőfitogtatás”, így a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend szüreti hagyományőrző "vidalt" szervez számukra augusztus 19-én. Lássuk, ki darálja leggyorsabban a szőlőt, milyen „művészien” tapossa az üde szemeket, s ki tudja leginkább megszívni a lopót.

Tovább...
 
Gazdit keres Cuki! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageA Takarodó Úti Állatotthonban a képen látható, Cuki névre hallgató kutyus új gazdira vár. - Reméljük, hogy segítségünkkel meg is találja "álmai gazdiját".

Tovább...
 
Olimpia az Agárdi Gyógy - és Termálfürdőben Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 10.

Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő egy 14m2-es LAD-falon folyamatosan közvetíti az olimpiai játékokat. A kivetítés mellett, naponta díjmentes aerobic, thai-masszázs, alkalom adtán spinracing foglalkoztatás várja a vendégeket. Quíz-játékokkal és értékes nyereményekkel készülnek, hogy még izgalmasabbá tegyék az olimpiát!

 
"Hass, alkoss, gyarapíts" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageAz emberi lélekben megbújó, s nemzetünk egyik legkiválóbb „elmeharcosa” által megfogalmazott „Hass, alkoss, gyarapíts” - hármasa minden korban örökérvényűnek látszik, s még akkor is önigazolás nyer, amikor nem pont arra a síkra vetítjük, mint ahová e gondolat megfogalmazója eredetileg szánta. – S itt most konkrétan az emberi faj „alkotási” vágyára gondolok, amely mindenkiben ott lapul, ha nem is mindig venni észre.

Tovább...
 
Spirit Of Sport Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

Nemzetközi cseretábor helyszínéül szolgál holnaptól az agárdi Park Kemping, illetve a velencei Gyermekotthon. Az augusztus 9-19-ig tartó nyaralást a Szabad Tér Egyesület és az Életművész Ifjúsági Egyesület szervezi, az „EU Fiatalok Lendületben Program” pedig támogatja. A programokra Belgiumból, Romániából, Csehországból, Szlovéniából és Magyarországról hívtak meg – főként – hátrányos helyzetű fiatalokat, akik a következő napokat a sportolásnak szentelhetik.

 
Irány az Olimpia! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageÚtra keltek a fehérvári öttusázók. Gyenesei Leilát, Vörös Zsuzsannát, Horváth Viktort, valamint a „tartalékos” Máthé Vivient tegnap búcsúztatták el a Városházán. Ennek során bemutatták azt a zászlót, amelyet dr. Papp Dénes, az Alba Volán-Bericap öttusa-szakosztályának fő támogatója visz majd el a verseny helyszínére. Horváth Viktor augusztus 21-én próbálja a maximumot nyújtani, lányaink pedig másnap bizonyítják majd be, hogy mennyire felkészültek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3341 3342 3343 3344 3345 3346 3347 3348 3349 3350 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36785 - 36795 / 37543