Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gyurcsány a hibás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. augusztus 08.

Image"Gyurcsány a hibás" néven csoportot alakít a Fidelitas, amelyhez bárki csatlakozhat - hangzott el a leállított kormányzati negyed projekt Váci úti helyszíne előtt a múlt héten. A sajtótájékoztató elején ismét megjelent a rendőrség.

Tovább...
 
Felújítják a Magyar Király Szállót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

Megkezdődött a Magyar Király Szálló felújítása. A klasszicista stílusban, Pollack Mihály tervei alapján épült palota rekonstrukciójának első fázisai két évvel ezelőtt születtek meg tervezési szinten, majd a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal történő egyeztetés után tavaly a jogerős építési engedély is megérkezett. A belső udvar melléképületét már lebontották, a régészeti feltárásokat pedig jövő héten kezdik meg – Siklósi Gyula professzor szakmai vezetésével.

Tovább...
 
Borzongás a Jubilance koncertjén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageA „borzongás” szó többféle érzést is magába foglal: „lúdbőrözhetünk” az időjárás változékonysága miatt (ld.: hírtelen hideg lesz), a Kedvestől jövő gyengéd érintéstől, s ott vannak még a hangok. Ami szintén lehet jó vagy rossz – a „felszíni” hatás néha nem különböztethető meg, de a lélek mélységeibe tekintve már igencsak jelentős különbségeket fedezhetünk fel. S, hogy miért jutott ez most eszembe? Mert a Jubilance Singers and Orchestra legutóbbi koncertjének minden pillanatában „borzongtam”.

Tovább...
 
Fotók és festmények a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageEgy művészpár mutatkozik be ebben a hónapban a Platán Galériában. A Magyar Alkotók Internetes Társulásának vezetője: Domahidi Klára festőművésznő és Szabó Sándor fotóművész Miskolcról érkezett. S bár most először látható önálló kiállításuk Székesfehérváron, valószínűleg nem ismeretlenek a helyi közönség előtt, hiszen számtalan tárlatmegnyitón szerepeltek már.

Tovább...
 
A sas repül Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2008. augusztus 08.

Gólyászokkal beszélget hétfő délután, a Madártani Egyesületnél a bicskén élő újságíró, Izing Antal. A téma a gólyapusztítás lesz, s ennek okán alább közöljük (engedélyével) „ráhangolódásként” – s főként, mivel rendkívül „míves” írásról van szó, amely ráadásul „tényfeltárásként” is a tökély szintjén lebeg – a Hetekben e témában megjelent cikkét, amely egyébiránt saját blogjában is megtalálható.

Tovább...
 
Mezítláb Tabajdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageMilyen jó is lábbeli nélkül, mezítláb sétálni a csiklandozó fűben, vidáman szemlélni, ahogy egy élénksárga pitypang-kobakok megdőlnek talpunk súlya alatt. – Erre gondolhatott Trimmel Mária is, aki Mezítlábas Parkot álmodott meg Tabajdon. A 800 méteres útvonalat és 21 állomáspontot magába foglaló park megnyitója június 20-án volt, most pedig Mezítlábas Napok címmel zenés-táncos-kulturális programokat rendeznek 16-án és 17-én.

Tovább...
 
Gazdit keres Dorothy! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageA Takarodó úti Állatmenhely egyik gazdira vágyó kutyusát tegnap már bemutattuk Önöknek, s ígéretünkhöz híven most folytatjuk a sort. Reméljük, hogy Kedves Olvasóinknak megtetszik valamelyik "legjobb barát"-ként emlegetett, elhagyott  kiskedvenc, s magához fogadja...

Tovább...
 
Szombattól épületnéző séták indulnak a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 08.

Befejeződött a Hiemer-Font-Caraffa épületegyüttes felújításának második üteme. Épületnéző séták keretében szeretné Székesfehérvár Önkormányzata minden érdeklődőnek megmutatni az elkészült épületszárnyat. Szakmai idegenvezetéssel ismerhetik meg a ház történetét és jelenlegi szépségét a résztvevők.

Tovább...
 
Vendégírók Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

ImageA „Zámoly Napok” keretén belül mutatják be holnap, 19 órakor Sobor Antal „Naplójegyzetek” és Bakonyi István „(H)arcok és művek” című könyveit. A est különlegességét jelenti, hogy az alkotók ugyanezzel a műsorral zárták le a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozatát Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Rekvényi Renáta - a "Példa" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

Image„Az önkéntesség olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az önkéntes tevékenység közvetlen anyagi haszonnal nem jár annak végzője számára…” - és mégis vannak, akik éveken át dolgoznak fizetés nélkül, csupán azért az érzésért, ami akkor ölelkezik össze szívükkel, amikor „jó cselekedetük” eredményére tekintenek.

Tovább...
 
3D adatgyűjtés és modellezés - Nemzetközi konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - GEO   
2008. augusztus 07.

„3D adatgyűjtés és modellezés” címmel rendeznek konferenciát augusztus 27-én a GEO-ban. A konferencia célja, hogy áttekintést nyújtson az épített környezetben történő modern adatgyűjtés, adatfeldolgozás és modellezés módszereiről. A professzionális Internet alkalmazások jelenéről és jövőjéről Franz Leberl professzor, a Microsoft „Virtual Earth" programjának vezető kutatója számol be.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3341 3342 3343 3344 3345 3346 3347 3348 3349 3350 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36796 - 36806 / 37543