Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Filmvetítés helyett koncerteket tartanak a Petőfi Moziban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

Emlékszem még rá, amikor működött a Petőfi Mozi Székesfehérvár belvárosában. (Igen, valamikor régen…) Volt valami megfoghatatlan miliője, amit nem feltétlenül a pattogatott kukorica zizegése és a Cola-buborékok okoztak – mert a filmek ugye máshol is ugyanúgy élvezhetők (szinte) -. Aztán bezárták. Most ősszel pedig újra kinyit, bár más minőségben: az épületet év eleje óta Vörös Tamás bérli, s egy olyan koncertteremmé alakítatta át, ahol élőzenével várják majd a vendégeket szerdától vasárnapig.

 
Nyári tábor szervez a SZETA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageA Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) augusztus 11-től augusztus 15-ig rendezi meg szokásos évi táborát a Bregyó-közi Sportcentrumban. – hívta fel figyelmünket Varga Magdolna, a program egyik fő szervezője - A táborban 48 rászoruló alsós kisdiák vesz részt, teljesen ingyenesen. Őket az általános iskolák gyermekvédelmi felelőseinek ajánlása alapján választották ki.

Tovább...
 
Ki főzi a legfinomabb lecsót? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageA nyár egyik fő étele a lecsó. Csak össze kell vagdosni a paprikát, paradicsomot, rá a fonnyasztott, paprikával és ízesített hagymára, rotyogtatni egy kicsit, aztán jöhetnek a tojások, s már kész is. Van, aki cukkínit is aprít hozzá vagy padlizsánt, szalonnát – s, hogy kié a legfinomabb, az szeptember 27-én kiderül. Az idei Lecsófesztiválra már most is lehet jelentkezni. Tavaly több, mint 200 csapat indult a versenyen, amelyet 2008-ban is vásári hangulat és kirakodóvásár színesít.

Tovább...
 
Leégett egy családi ház Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 05.

Egy építés alatt álló, könnyűszerkezetes családi ház gyulladt ki augusztus 3-án, vasárnap hajnalban Gárdonyban a 7-es főút mellett. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a tűzesethez. A helyszínen a tűzoltók kiérkezésekor a körülbelül 9x9 méteres üres épület hátsó homlokzata és a tetőszerkezete égett. A tűzben a cserépfedésű tető megsemmisült, a ház hátsó fala átégett.

 
Viharos időjárásra számíthatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageAz Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint néhány órán belül 60-90 km/h-s szél, s jelentősebb mennyiségű, 20-30 mm-nyi csapadék várható országszerte, amely jégesővel is párosulhat. Most még csak hazánk északi és nyugati részén, este viszont már a középső és a keleti területen is viharos széllökéseket és csapadékot észlelhetünk. Sőt, a Közép-Dunántúlon a hulló jégdarabok elérhetik a 2 cm-es nagyságot is.

 
Célkeresztben: Meccsről-meccsre erősebbek lehetünk Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 04.

ImageElső őszi hazai bajnokinkon első győzelmünket is megszereztük az új idényben: az újoncként most debütáló Romero góljával 1-0-ra nyertünk a Haladás ellen. Szakvezetők, Disztl László értékelésében kiemelte: az új játékosok bevonásával bővült csapatunk taktikai repertoárja.

Tovább...
 
Internetes jegykiadó gépet szerelnek fel Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

A székesfehérvári vasúti pályaudvaron is felszerelnek internetes jegykiadó gépet – még az iskolakezdés előtt. Az újfajta jegyvásárlási rendszer június 16-i bevezetés óta több, mint 18.000 helyjegyet, menetjegyet és pótjegyet vásároltak a vasúton utazók a telepített pontoknál: Siófokon, Miskolcon, Debrecenben, Pécsen, Szolnokon, Nyíregyházán, valamint Budapesten. E kör pedig tovább bővül szeptemberre: városunkon kívül például Veszprémben, Nagykanizsán, Kecskeméten, Gödöllőn… is elérhető lesz mindenki számára.

 
Nem a pillanatnyi öröm pénzzel való megvásárlása okozza az igazi boldogságot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageBútorfestést tanulhattak múlt héten a Mesterségek Házában a népi motívumokat és a hagyományokat ápolni kívánó kreatív felnőttek. A foglalkozásokat a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezte, a „táborvezetőnek” pedig Radetzky Jenőné népi iparművészt kérték fel, aki öt napon át tartott elméleti és gyakorlati órákat a Rácz utca tökéletes miliőjében.

Tovább...
 
Ki lesz idén Székesfehérvár borkirálynője? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend idén is megrendezi borkirálynő-választását augusztus 19-én, az Öreghegyi Mulatságokon, amelyre még mindig várják a jelentkezőket! A verseny kétfordulós: az elődöntő egy tesztírást foglal magába a szőlészet, borászat és a gasztronómia tárgykörét felölelve, majd a legjobban teljesítő három hölgy a színpadon mutathatja be elméleti és gyakorlati tudását, valamint „királynői rátermettségét”.

Tovább...
 
Szakcsi Lakatos Béláék a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

Valószínűleg Szakcsi Lakatos Béláék koncertjén is ugyanolyan hatalmas tömeg lesz holnap, mint amekkora Erkel Ferenc „Hunyadi László” operáján volt. A Musica Regia következő programján az „Öt Lakatos” lép színpadra: a magyar jazzélet egyik legnagyobb alakja, a nemzetközileg is elismert jazz zongorista, Szakcsi Lakatos Béla, a kiváló zenész és komponista, Roby Lakatos, a frankfurti H.R. Big Band szólistája, Tony Pecek Lakatos Krisztián, valamint a „bőgővarázsló” Pecek Lakatos András.

 
Irány Peking! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageAz Alba Volán-Bericap öttusaszakosztályát három versenyző is képviseli a Pekingi Nyári Játékokon: Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila és Horváth Viktor. A hölgyekért augusztus 18-án, magyar idő szerint 2:30-kor izgulhatunk először, mivel akkor állnak be a lőállásokba. Gyenesei Leila szereplése különlegesnek számít, hiszen a magyar sportolónők közül eddig csak Kürti Éva versenyezhetett nyári és téli játékokon – Leila pedig két éve, a torinói téli játékokon sífutásban is megmérettetett.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3341 3342 3343 3344 3345 3346 3347 3348 3349 3350 Következő > Utolsó >>

Eredmények 36829 - 36839 / 37543