Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Esik az eső - késik az aratás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

ImageA folyamatos esőzések miatt mégsem számíthatnak rekordtermésre a búzát termesztő magyar gazdák. A csapadékos időjárás következtében az aratás nem az elvárt ütem szerint halad. Hazánkban 1,1 millió hektáron nő a gabona, amelynek csak a felét tudták eddig betakarítani. Az előzetes számítások szerint mintegy négy és fél tonnányi búzával lehet majd számolni, amellyel csupán a hazai piac igényeit tudják kielégíteni.

Tovább...
 
Balsay István lemondott jutalmáról az Alba Caritas javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

Az Alba Caritas Hungarica Alapítványnak adományozta a Fejér Megyei Önkormányzattól kapott, 1.600.000 Ft-os jutalmának adózás után megmaradt részét Balsay István. A megyei közgyűlés alelnöke ugyanis gyakorló keresztényként úgy érezte, segítenie kell a rászorulókon. S mivel most tud is, felkereste az Alba Caritas vezetőségét, hogy döntsék el ők, kit, s milyen formában támogatnak majd az átnyújtott 800.000 Ft-ból. Mert az igazi hívő ember nemcsak beszéli, hanem cselekszi is a jót…

 
Az FC Fehérvár új partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 23.

ImageSajtótájékoztató és szurkolói ankét keretében mutatta be a Fehérvár FC új, a 2008-2009-es bajnokságban használandó mezét. A Vidi elsőszámú dressze továbbra is a piros-kék csíkos lesz, változik viszont a mellrész főhirdetése: Garancsi István, a székesfehérvári klub többségi tulajdonosa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület vezetőjével, Kozma Imre atyával állapodott meg az együttműködésről.

Tovább...
 
Pusztaszabolcs megünnepli várossá válását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageIdén négy Fejér megyei település nyújtotta be várossá válási igényét, amelyből kettőt fogadott el Dr. Sólyom László: Bodajkét és Pusztaszabolcsét. Ez utóbbi többszöri nekifutás után kapta meg július 1-jén a városi rangot, amelyet a X. Szabolcs Napokkal egybekötve ünnepelnek meg július 25-én. A Milleniumi parkban, a kastélykertben, a középiskolában és a sportpályán megrendezett programok péntek délutántól vasárnap estig várják a látogatókat.

Tovább...
 
Az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja ismét táboroztatja a gyermekeket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageKirándulásokkal egybekötött, angol-német nyelvi és kézműves tábort rendez az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja július 28. és augusztus 8. között a nagycsaládosok és az egyedülálló szülők gyermekeinek. A programok helyszínéül a Szabadművelődés Háza szolgál – ahogy sok-sok éve már.

Tovább...
 
Együttműködési megállapodás az ARISZ és a Fehérvári rugbysek között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageEgyüttműködési megállapodást köt egymással az ARISZ női futballcsapata és a Fehérvár Rugby Club női együttese ma délután, 17:30-kor a Média Markt épületének Bowling Centerében. – tájékoztatta szerkesztőségünket Mátay Balázs FRC elnök - A sportoló hölgyek a megállapodás aláírása után egy barátságos bowling-összecsapáson mérik össze tudásukat, amelyen a klubvezetők is jelen lesznek. A program nyilvános!

 
Forgalmi rend az István a király előadás alatt a Sóstói Stadion környékén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 22.

ImageJúlius 25-én, 26-án (esőnap 27-én) Székesfehérváron a Sóstói Stadionban 20 óra 30 perces kezdettel megrendezésre kerülő előadás ideje alatt forgalomterelésre, útlezárásra kell számítani. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közleményben tudatja az érintettekkel, hogy július 25-én, 26-án (esőnap 27-én) 18.00 óra és 24.00 óra közötti időben lezárásra kerül: a Csíkvári út a Temető utcától a Vásártérig.

Tovább...
 
Menjünk Csurgóra! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageA Várfalvai Cigány Népzenekar koncertjével kezdődik meg a Fehérvárcsurgói Napok programsorozata csütörtök este. A három napos testvértelepülési találkozón az erdélyi Várfalva küldöttei is részt vesznek, akik néptáncbemutatóval és hagyományos, népi muzsikával szórakoztatják a közönséget. Mindemellett focibajnokság, kézműves játékok és gasztronómiai bemutató is szerepel a repertoárban.

Tovább...
 
Közlemény az MLSZ, és a Fehérvár FC kft. találkozójáról Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 22.

Image2008. július 21.-én találkozott a Magyar Labdarugó Szövetség (MLSZ) képviselője a Fehérvár FC Kft. jogi képviselőivel, annak érdekében, hogy a tisztázzák, van-e bármilyen hatással a Fehérvár FC Kft. szervezeti működésére a Fejér Megyei Bíróság nem jogerős múlt heti döntése. Mindenek előtt megállapításra került, hogy nem felel meg a valóságnak Gál László Róbert azon állítása, hogy az MLSZ a bírósági döntés nyomán őt tekintené bármilyen formában is a Fehérvár FC ügyvezetőjének.

Tovább...
 
Portré - Pintérné Koczó Zsófia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageAmikor női lelkészt látok, mindig elcsodálkozom azon, hogy mennyi erő és hit kell ahhoz, hogy valaki ezt a hivatást válassza. Mert azért csak meg kell küzdeni az előítéletekkel, ki kell harcolni a gyülekezet elfogadását – a hívekét, akik megszokták, hogy férfi vezetőjük van - bár mostanában egyre több hölgyet látok prédikálni. Ezért is indítottottuk el a „Lelkésznő Portré” sorozatot, hogy feltérképezzük, kit mi vonzott erre a pályára, s milyen nehézségeket görgetett elé női volta.

Tovább...
 
Honlapja lett a Vadmadárkórháznak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageMostantól saját honlapja van a Takarodó úti Állatotthonban működő Vadmadárkórháznak. A HEROSZ állatmenhely e célból elkülönített részlegén jelenleg egy hattyút gondoznak, amelyet a fiókáik közül lőttek ki gondatlan, gonosz emberek. A www.vadmadarkorhaz.hu című portálon a nevelési programon kívül azt is megtudhatják a természetbarátok, hogy mit kell tenni akkor, ha sérült madarat találnak, illetve a szerkesztők a vadmadarakkal kapcsolatban több fontos információt is megosztanak az olvasókkal.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3401 3402 3403 3404 3405 3406 3407 3408 3409 3410 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37445 - 37455 / 38056