Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Albacomp  Marso-Vagép NyKK Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 01.

ImageAz Albacomp kosárlabda csapata november elsején, tehát ma este mérkőzik meg a bajnokság harmadik fordulójában a Marso-Vagép NYKK sportolóival. A mérkőzés hazai pályán zajlik. (Meccs-kezdés: 15:15 – U20, 18:00 – felnőtt) A székesfehérvári fiúk legutóbb 80-70-re verték meg a Klosterneuburgot, s remélhetőleg most sem fogunk csalódni bennük.

 
Emlékfalat avattak a Széna Téri Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 01.

ImageA Széna Téri Általános Iskola idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Ebből az alkalomból az intézmény vezetősége már tavasszal színes programsorozattal kedveskedett a diákoknak és Székesfehérvár lakóinak. A falfestő versenyen és a különböző vetélkedőkön kívül számos közismert vendéggel beszélgethettek a diákok (például Fa Nándorral), záró eseményként pedig egy kiállítás is nyílt az iskola 14 jelenlegi és volt tanulójának festmény-adományaiból. A nyári szünet után az ünneplés tovább folytatódik. Most egy emlékfalat avattak fel az egykori tanárok tiszteletére.

Tovább...
 
Véget ért az EVO Neo Gyorsulási Versenysorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 01.

ImageEgy igazi családi nap keretében került sor az EVO Neo Gyorsulási Versenysorozat idei utolsó, mindent eldöntő versenyére a Hungaroringen. – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth László – A célegyenesében Magyarország legerősebb dragsterei, és legjobb gyorsulási versenyzői csaptak össze a 2008-as MNASZ és MAMS által kiírt Gyorsulási Országos Bajnokság Bajnoki Címeiért. A tét hatalmas volt, hiszen a dicsőségen és a bajnoki címen kívül az abszolút bajnok egy közel 1 millió forintos 125 köbcentis Suzuki robogót nyert a FULL GAS jóvoltából.

Tovább...
 
Beszorult sérült a Suzukiban Csákvár közelében Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. november 01.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat pénteken dél után nem sokkal. A Zámoly-Csákberény-Gánt elágazó és Csákvár között egy Suzuki Swift személygépkocsi és egy Peugeot Boxer kisteherautó ütközött. A Suzuki utasát a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.

Tovább...
 
Hátizsákkal 396 nap alatt a Föld körül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 01.

Az „igazi, nagy kalandot” nem az jelenti, amikor egzotikusnak nevezett nyaralásaink során ötcsillagos szállodából kirándulgatunk „kifele” néhanap, s egy légkondicionálóval ellátott terepjáróból szemléljük vígan a változatos tájat. A „valódi”, és „igazán ízes” élményekhez bizony egy kicsit „nomádosodni” kell! Bakancsot fel, megpakolt zsák a hátra, s gyalog-busszal-szekéren feltérképezhető a „turistátlan” területeket megannyi szépsége.

Tovább...
 
Győztess csapaton ne változtass! Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. november 01.

ImageA szombati, Fáy utcai mérkőzés igazi, hatpontos rangadó lesz:ha idegenben is nyerni tud a Vidi – ahogy tavasszal is – akkor a bajnoki táblázaton egymeccses közelségbe kerülhet a jelenleg a dobogón tanyázó csapattal, és sikeres őszi hajrával még az sem elképzelhetetlen, hogy ott teleljünk, ahol nyáron befejeztük a Soproni Liga legutóbbi idényét. Csapatunk azzal a kerettel készül a Vasas ellen, amely szombaton legyőzte a Győri ETO-t, az egyetlen hiányzó Horváth Gábor lesz, aki a legutóbbi bajnokin begyűjtötte ötödik sárga lapját is.

Tovább...
 
Emlékezés hős katonáinkra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 01.

ImageA fehérvári katonatemetőkben nyugvó hősi halottak, katonák emléke előtt tisztelegtek tegnap a városi és a megyei önkormányzat, valamint a honvédség képviselői. Az első koszorúzást a Rác temetőben tartották, majd a megemlékezők a Budai úti laktanyába vonultak. Ez követően az Orosz katonatemetőben, a Szentlélek katonatemetőben, s a Városház téri II. Világháborús emlékműnél hajtottak főt Halottak Napja alkalmából.

 
Zlocha volt a mérleg nyelve Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 01.

ImageAz Alba Volán fiataljai megilletődötten kezdtek az Újpest ellen, így mire magukhoz tértek, már több gólos hátrányban voltak. Így Zlocha mesterhármasának is köszönhetően újabb vereséget szenvedett el farmcsapatunk. - Az Alba Volán fiataljai igencsak tisztelték az első harmadban az Újpestet. Csapatunk játéka elmaradt az elvárásoktól, így Zlocha emberelőnyös, majd ugyanő egyenlő létszámnál szerzett góljaival két gólos előnyre tettek szert a lila-fehérek. Amikor a középső felvonásban Roczanov is mattolta a rossz napot kifogó Bálizst, Kóger edző Beczét küldte jégre. Volt dolga a cserekapusnak, Zlocha őt is hamar felavatta, ám utána lehúzta a rolót.

Tovább...
 
Jubilált a Német Kisebbségi Önkormányzat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageBár a Német Kisebbségi Önkormányzat 10 éves jubileumi ünnepségének már vége van, a programon fellépő fiatalok még mindig szorgalmasan gyakorolnak. Messzinek tűnik ugyan a – hagyományosan – tavasszal megrendezendő Székesfehérvári Nemzetiségi Nap, ahol a városunkban élő nemzetiségek bemutathatják hagyományaikat, ám a gyermekeket addig is több fellépés várja: óvodai és iskolai rendezvények, illetve különböző „külhoni” meghívásoknak is eleget tesznek.

Tovább...
 
A reformáció emlékünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

ImageImageLuther Márton, az Ágoston-rendi szerzetes 1517. október 31-én szegezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét, hogy kinyilvánítsa elkülönülését a középkori keresztény egyháztól, s felhívja a figyelmet a Biblia aktuális üzenetére. Ez volt a reformáció kezdete, amelyről a városunkban található történelmi protestáns egyházak is megemlékeznek:  az ünnepi sorozat ma, 18 órakor kezdődik el a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség templomában.

Tovább...
 
Művészek - Ősiből Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 31.

A Szigethalmi Művészek közös kiállítása látható november 2-ig a székesfehérvári Bányató Galériában, majd másnap egy újabb társaság mutatkozik be: az Ősi Kovács Alkotóműhely. A tárlat egy hónapig áll nyitva az érdeklődők előtt.

 
<< Első < Előző 3401 3402 3403 3404 3405 3406 3407 3408 3409 3410 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37456 - 37466 / 39023