Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ezüst az Öttusa EB-n Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageEzüstérmet szereztek lányaink a moszkvai öttusa Európa-bajnokságon. Gyenesei Leila, Máthé Vivien és Vörös Zsuzsanna a női váltóversenyben 5222 pontot szerzett – alig lemaradva az 5248 pontos litvánoktól és megelőzve az 5170 pontot gyűjtött oroszokat. Részletes eredmények: lövészet 1084 pont, vívás 796 pont, úszás 1352 pont, lovaglás 1074 pont, futás 916 pont. A férfi váltót holnap rendezik meg.

 
Szurkolói demonstráció a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 19.

ImageAhogyan az várható volt, a bírósági ítélet után a szurkolók is úgy gondolták, hogy megosztják véleményüket a nyilvánossággal. A mai Baráti Kör - RBD közös sajtótájékoztatón sok szurkoló érdeklődése mellett, Őry Márk és Juhász László jelentette ki, hogy érthetetlennek és megdöbbentőnek tartják mind az ítéletet, mind pedig az ÁMV Kft és a TERSZOL Kft erőlködését az FC Fehérvár Kft ellehetetlenítése érdekében.

Tovább...
 
Vendégírók Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageA „Zámoly Napok” keretén belül mutatják be augusztus 8-án, pénteken, 19 órakor Sobor Antal „Naplójegyzetek” és Bakonyi István „(H)arcok és művek” című könyveit. A est különlegességét jelenti, hogy az alkotók ugyanezzel a műsorral zárták le a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozatát Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Fontosabb 1 akaratos lakó ellenvéleménye, mint a gyermekek öröme, s tanulása? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageSzomorú vagyok. És nemcsak én, hanem a kislányom is. Sőt, sok-sok gyermek, aki hiába látogatott el a Möbilus Kávéház előtti térre a Kortárs Művészeti Fesztivál végeztével, már nem találta ott azokat a „Szemtekerészeti nézentyű”-knek elnevezett köztéri vizuális játékokat, amelyek tanítottak és szórakoztattak egyben, miközben megtöltötték élettel az egyébként üresnek nevezhető miliőt. Felkerestem hát az alkotások szülőatyját, Arany Gold Zoltánt, hogy megtudjam, hová tűntek e „szerkentyűk” – hiszen úgy informálódtam, hogy szívesen otthagyta volna még őket az ifjúság örömére.

Tovább...
 
Gáncsoskodás helyett segítsük a székesfehérvári labdarúgás ügyét! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Dr. Cser-Palkovics András   
2008. július 19.

ImageNem lenne szerencsés, ha egy politikai párt vagy szervezet véleményt nyilvánítana egy bírósági döntésről, így ezt most sem tesszük. Annál sem inkább, mert a per, perek folytatódnak, így jogerős döntések még nem is születtek a székesfehérvári labdarúgást érintő bírósági eljárásokban. Kötelességünk azonban véleményt nyilvánítani a kialakult helyzetről egy olyan gazdasági társaság esetében, amelynél az önkormányzatnak még ma is komoly terhet jelentő fizetési kötelezettségei vannak éppen a ma pereskedő kistulajdonosok által irányított korábbi időszakokból. Akinek a káosz fokozása volt a célja, az sajnos most elérte.

Tovább...
 
Bernáth Aurél kiállítása Tihanyban, ráadásként Ujházival& Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2008. július 19.

Ha valaki a Balaton mellett nyaral, s éppen fürdőzés helyett kirándulni van kedve, érdemes Tihanyba látogatnia. Bizonyára nem szükséges ecsetelni a szakrális hely értékeit, a történelmi és a természeti szépségeket. Aki egyszer járt ott, biztosan visszavágyik. Most a művészetbarátok is kivételes élményben részesülhetnek. Az apátságban augusztus 31-ig még megnézhetik a múlt század egyik legnagyobb magyar festőjének, Bernáth Aurélnak kiállítását.

Tovább...
 
Lassan elkészül a "mindenki temploma" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageBetonozzák már a pünkösdisták bemerítő medencéjét. Az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Székesfehérvári Gyülekezete néhány hónappal ezelőtt lebontatta azt a romos kis épületet, amelyben addig a gyülekezeti alkalmakat tartották, s helyére egy sokkal szebbet terveztek. Az építkezés ideje alatt a híveket befogadta Bencze András evangélikus lelkész, így jelenleg a székesfehérvári Evangélikus Gyülekezet gyülekezeti házában tartják istentiszteleteiket.

Tovább...
 
Vargha Tamás nem tétlenkedik - épít, felújít és parkosít, ahol kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageMegújul a Szent Sebestyén Vértanú Plébánia környezete. Vargha Tamás önkormányzati képviselő ugyanis bejárást tartott a templom előtti parknál, hogy a helyi plébánossal, Nyárai-Horváth Istvánnal és az illetékes szakemberekkel együtt feltérképezzék a területet.

Tovább...
 
Fának ütközött egy Seat a Budai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 19.

ImageÖsszeütközött két személygépkocsi pénteken délelőtt Székesfehérváron. A Budai út és a Vértanú utca kereszteződésében a Seat Ibiza egy Volkswagen Polóval ütközött, majd 30-40 méterrel távolabb az elejével egy fának hajtott. A Volkswagen keresztbe fordult az úton. A Seatból két sérültet a mentők kórházba szállítottak. A Volkswagent a tűzoltók tolták le az útról.

 
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene III. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageBarlay Ö. Szabolcs atya lassan befejezei legújabb könyvét, amely témája Kosztolányi Dezső élete, munkássága és Istenhez fűződő viszonya. A mű első részeit már közzétettük e honlapon, s - ahogy ígértük - folyamatosan bemutatjuk Önöknek az újabb és újabb ciklusokat. Következzék tehát a folytatás...

Tovább...
 
Önkénteseket keres az Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageAz Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház várja azon 18 és 30 év közötti fiatal pályakezdők / munkanélküliek jelentkezését, akiket érdekel a kultúra és a közművelődés. Az Ötlet Program keretében a vállalkozó szelleműek lehetőséget kapnak arra, hogy 6-10 hónapon át olyan szakmai tapasztalatokat szerezzenek az intézményben, amelyek növelik a munkaerő-piacon való esélyeiket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3401 3402 3403 3404 3405 3406 3407 3408 3409 3410 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37467 - 37477 / 38056