Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sörédi tábor a fogyatékkal élők nyaralásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageSöréden, a római katolikus plébánia épületében 1984 óta nyaralnak azok a Fejér megyei sérült gyermekek és felnőttek, akik családokban élnek, de egy-két hétre más miliőbe vágynak. A Teljes Élet Szociális Alapítvány által szervezett táborokban önkéntes segítők foglalkoznak a fogyatékkal élő fiatalokkal egyhetes turnusokban – egész nyáron. Idén a fő téma a reneszánsz, s Mátyás udvara.

Tovább...
 
Ausztriában is játszották az Aida-t Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

A „Wörterseefestspiele” nyári fesztiválon vendégszerepeltek a Vörösmarty Színház és a Westend Színház képviselői. A művészek egy közös darabot, az Aida musical változatát adták elő német és angol nyelven – német és osztrák szereplők segítségével. A produkciót először július 3-án láthatta a klagenfurti - mintegy kétezer főt számláló - közönség, a negyedik előadás megtartását viszont megakadályozta egy hatalmas vihar. A magyarországi rajongók legközelebb szeptemberben élvezhetik az Aida-t a Fővárosi Nagycirkuszban.

 
FEZEN - halkabban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageMint ahogy már egy korábbi cikkünkben jeleztük: a környékbeli lakók tiltakozása ellenére idén is a Bregyó-közi Sportcentrumban rendezik meg a FEZEN-t. A program szervezői és a város vezetősége már meg is tartották a bejárást, hogy kijelöljék a színpadok helyét – figyelembe véve az itt élők nyugalmának biztosítását. – erről tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás képviselő.

Tovább...
 
Riasztások ma délelőtt Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 14.

ImageA hétfő délelőtti vihar miatt zömében fakidőlésekhez és egy kigyulladt családi házhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat. Soponyán a Dózsa György utcában egy családi ház kéménye dőlt le, mely beszakította a tetőszerkezetet. Nem sokkal messzebb egy fenyőfa törött ketté, és villanyvezetékre dőlt. Soponya és Kálóz között egy kidőlt fa szakított le egy magasfeszültségű villanyvezetéket.

Tovább...
 
Az illegálisan lerakott szemét ára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

Image„Az érvényben lévő kormányrendelet szerint nincsen felső határa a kiszabható birságnak illegális hulladéklerakás esetén.” – tudtuk meg Damsits Lászlótól, a Környezetvédelmi és Kommunális Iroda munkatársától. Székesfehérváron az 50.000 Ft-ig terjedő kategóriát szokták alkalmazni, ám átlagosan csak 15.000 Ft-os bírságot rónak ki, s azt is ritkán. A cél ugyanis nem a szankció, hanem a megelőzés.

Tovább...
 
Off-road fehérvári sikerrel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

A székesfehérvári Dóczi Istán és Demeter Paul is részt vett az Erdélyben megrendezett Off-road versenyen – mi több, győzedelmeskedtek! A megmérettetésre minden nemzetből két járművet lehetett benevezni. Hazánkat – az említett fiatalembereken kívül – Boros Csaba és Boros Melinda képviselte. A G-Mercedes proto és a Jeep proto 97 perccel leelőzte a második helyen befutó bolgárokat. A terep pedig igencsak extrém volt, hiszen a csúszós, sáros lejtők, vízmosások, patakok alaposan próbára tették a versenyzőket. Dóczi és Demeter legközelebb az Istria-Trophyn mutatja be, mire képes.

 

 
A Király Kupa hasznos állomás volt a felkészülésben Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 14.

ImageA Fehérvár szombaton a harmadik helyet szerezte meg a Király Kupán. Együttesünk az első meccset 1-0-ra elvesztette a Haladás ellen, a bronzéremért vívott találkozón azonban Farkas Balázs találatával 1-0-ra verte a Zalaegerszeget, és így a harmadik helyen végzett. Vezetőedzőnk, Disztl László hasznosnak értékelte a tornát, amelyen a csapat több taktikai variációt is tudott gyakorolni.

Tovább...
 
Itthon - Afrikában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageHa meguntuk a strandolást – vagy, ha az idő nem alkalmas a fürdőzésre -, akkor látogassunk el Balatonedericsre, az Afrika Múzeum és Állatkertbe. A múzeumot a neves Afrika-vadász, dr. Nagy Endre hozta létre, akinek különleges trófeái, néprajzi gyűjteményei (érdekes fafaragványok, csontból készült használati- és dísztárgyak, állatbőrök, afrikai szertartások kellékei) valószínűleg mindenkit elkápráztatnak. A parkban egy állatkertet is találunk zebrákkal, tevékkel, bölényekkel, nomád módon berendezett, szemléltető lakókunyhókkal...

Tovább...
 
Királyi Napok augusztusban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválra idén közel 150 együttes jelentkezet külföldről, akik közül nyolc együttest választott ki, s hívott meg a szervező-bizottság. Az augusztus 15 és augusztus 20 között megrendezendő programra Finnországból, Franciaországból, Grúziából, a Koreai Köztársaságból, Moldovából, Nepálból és Venezuelából érkeznek fellépő művészek. Róluk, s a fesztivál minden mozzanatáról részletes beszámoló és előzetes olvasható a következő elérhetőségen: http://www.kiralyinapok.hu/fesztival/index.php

 
Segítsük beleívódni a kereszténységet az emberek zsigereibe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageNéhány hónappal ezelőtt új lelkész érkezett Bodajkra, hogy átvegye a helyi református gyülekezet vezetését, hiszen Veres Péter tavaly szeptember óta már Móron hirdeti az Igét. Utóda, Varga B. Árpád egy rendkívül lelkes, energiával teli fiatalember, aki 24 éves létére határozott tervekkel rendelkezik arra vonatkozóan, hogyan fogja közelebb vinni az emberekhez a Biblia üzenetét.

Tovább...
 
Újabb nagy rendezvények és csapatépítés Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. július 14.

ImageSzedmák Tamás Bács-Kiskun megyei Fidelitas elnök vezetésével újabb nagy rendezvények megszervezésére szánták el magukat a fiatalok a legnagyobb Dél-alföldi megyében.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3411 3412 3413 3414 3415 3416 3417 3418 3419 3420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37511 - 37521 / 38061