Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Itthon - Afrikában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageHa meguntuk a strandolást – vagy, ha az idő nem alkalmas a fürdőzésre -, akkor látogassunk el Balatonedericsre, az Afrika Múzeum és Állatkertbe. A múzeumot a neves Afrika-vadász, dr. Nagy Endre hozta létre, akinek különleges trófeái, néprajzi gyűjteményei (érdekes fafaragványok, csontból készült használati- és dísztárgyak, állatbőrök, afrikai szertartások kellékei) valószínűleg mindenkit elkápráztatnak. A parkban egy állatkertet is találunk zebrákkal, tevékkel, bölényekkel, nomád módon berendezett, szemléltető lakókunyhókkal...

Tovább...
 
Királyi Napok augusztusban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválra idén közel 150 együttes jelentkezet külföldről, akik közül nyolc együttest választott ki, s hívott meg a szervező-bizottság. Az augusztus 15 és augusztus 20 között megrendezendő programra Finnországból, Franciaországból, Grúziából, a Koreai Köztársaságból, Moldovából, Nepálból és Venezuelából érkeznek fellépő művészek. Róluk, s a fesztivál minden mozzanatáról részletes beszámoló és előzetes olvasható a következő elérhetőségen: http://www.kiralyinapok.hu/fesztival/index.php

 
Segítsük beleívódni a kereszténységet az emberek zsigereibe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageNéhány hónappal ezelőtt új lelkész érkezett Bodajkra, hogy átvegye a helyi református gyülekezet vezetését, hiszen Veres Péter tavaly szeptember óta már Móron hirdeti az Igét. Utóda, Varga B. Árpád egy rendkívül lelkes, energiával teli fiatalember, aki 24 éves létére határozott tervekkel rendelkezik arra vonatkozóan, hogyan fogja közelebb vinni az emberekhez a Biblia üzenetét.

Tovább...
 
Újabb nagy rendezvények és csapatépítés Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. július 14.

ImageSzedmák Tamás Bács-Kiskun megyei Fidelitas elnök vezetésével újabb nagy rendezvények megszervezésére szánták el magukat a fiatalok a legnagyobb Dél-alföldi megyében.

Tovább...
 
Tűzoltási és műszaki mentési bemutató Csőszön Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 14.

ImageTűzoltási és műszaki mentési bemutatót tartott a székesfehérvári tűzoltóság a mentőszolgálattal együttműködve vasárnap délután a csőszi falunapon. A feltételezett szituáció alapján két személygépkocsi ütközött, az egyik kigyulladt, de ebből az autóból időben kiszálltak az utasok. A másik személygépkocsi sofőrje és utasa a roncsok közé szorult, őket a tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki. A sofőr súlyosan, utasa könnyebben sérült.

Tovább...
 
Székesfehérváron valóban az István, a király lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 14.

Botrányba fulladt a Társulat siófoki műsora szombaton: a nézőközönség felháborodott, és sokan visszakövetelték a jegyüket, miután a szabadtéri színpadon a várva várt rockopera helyett musical-, és rock dalokat kezdtek el énekelni a Társulat tagjai. A Sóstói Stadionban július 25-én és 26-án a Fehérvár FC Kft. és a Társulat között létrejött szerződés szerint a Sportarénában látott nagyszabású előadást adják elő.

Tovább...
 
Irány az EFOTT! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 13.

ImageDunaújvárosban rendezik meg idén a 33. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. Hazánk első fesztiválja a Szalki-szigeten startol kedden, ahová egy kifejezetten erre a célra épített hídon át lehet bejutni. Az egy héten át tartó EFOTT látogatóit mintegy háromszáz előadó szórakoztatja majd kilenc helyszínen. Sőt: a koncerteken kívül számos sportprogram is várja a fiatalokat - és a középkorúakat egyaránt.

 
Hamarosan elkészül a Várkápolna Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 13.

A Várbarátok Társaságának köszönhetően még az idén befejezik a csókakői vár kápolnájának építését. Az egyesület tagjai több, mint tíz éve dolgoznak azon, hogy a várat felújítsák, s újra a régi fényében tekinthessék meg az érdeklődők. A lelkes emberek minden hónap utolsó szombatján rakosgatják a köveket, s keverik a maltert. Az előzetes becslések szerint a Várkápolna néhány hónap múlva elkészül, amely egy állandó kiállításnak is helyet biztosít majd.

 
Megállapodás a férfias sportokat űző nőkért Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Mátay Balázs FRC elnök   
2008. július 13.

ImageEgyüttműködési megállapodást köt egymással az ARISZ női futballcsapata és a Fehérvár Rugby Club női együttese. A két fél rendhagyó együttműködésének lényege, hogy a jövőben segítik egymás rendezvényeit a propagálás és a személyes részvétel tekintetében. A klubvezetők szerint azért van szükség erre a megállapodásra, hogy az alapvetően férfias sportokat űző nőket is minél többen megismerjék, elismerjék.

Tovább...
 
Gyakornoki program Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Fidelitas   
2008. július 12.

ImageA Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet a Fidelitas Gazdasági munkacsoportjával közösen gyakornoki programot hirdet. A programban részt vehet minden felsőfokú gazdasági tanulmányait megkezdett vagy elvégzett Fidelitas tag, aki pályázatot ad le.

Tovább...
 
Vendégül látta az öttusázókat Dr. Balogh Ibolya Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

ImageDr. Balogh Ibolya fogadta tegnap a pekingi olimpiára készülő öttusázókat. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a barátságos beszélgetést követően megkérte az Alba Volán – Bericap versenyzőit, hogy az olimpia után ismét látogassák meg a Megyeházán, s tartsanak részletes élménybeszámolót. A találkozón elhangzott, hogy Gyenesei Leila és Vörös Zsuzsa részt vesznek a Moszkvában megrendezett Öttusa EB-n – amely kedden kezdődik -, majd a tatai edzőtáborban folytatják a felkészülést.

 
<< Első < Előző 3411 3412 3413 3414 3415 3416 3417 3418 3419 3420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37522 - 37532 / 38065