Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új királynője van a székesfehérvári borrendnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

ImageErős tüdővel és hatalmas profizmussal szívta a lopót Vallerné Juhász Lenke a Noé- hegyi Szent István Borlovagrend borkirálynő-választásának döntőjén. Szakszerűen töltögette a finom nedűt a poharakba, s még a különböző borfajtákat is felismerte ízükről. Sőt, a szőlészetet-borászatot felölelő elméleti kérdésekre is hibátlanul tudott felelni, így őt választották meg idén a székesfehérvári borrend új borkirálynőjének.

Tovább...
 
Szuper mellett nyolc új játékos a Volánban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. augusztus 21.

Szuper Levente, a magyar jégkorong-válogatott kapusa az Alba Volánban folytatja pályafutását, s mellette eddig nyolc új játékost igazoltak a kék-fehérek, akik közül a két légiós már itt is van Fehérváron.

Tovább...
 
Magyar arany Lüsszében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

Image”Gulyás György aranyérmet szerzett hazánknak a 30. Vitorlázórepülő Világbajnokságon, Lüsszében, 15m-es kategóriában (15 méteres szárnyfesztáv).” – tájékoztatta szerkesztőségünket Noll Gergely, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Médiabizottságának elnöke, aki hozzátette: „Gyuri nemcsak világbajnok lett, hanem a kitűnő eredménynek köszönhetően a világranglistán is átvette a vezetést a lengyel Sebastian Kawa-tól."

Tovább...
 
A Hold is majdnem elfogyott Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2008. augusztus 21.

ImageAugusztus első délelőttjén a sűrű felhők között is láthattuk, ahogy „elfogy” a Nap 18 százaléka. Szombat este a Holdra is erre a sorsra jutott. Őseink számára azonban váratlan és megdöbbentő élmény lehetett, amint az addig barátságosan mosolygó telihold lassan vérvörös színbe borult. Érthető az ijedtség, hiszen akkoriban a Hold fényváltozásai alapján tudták mérni az időt, s az így készített naptárhoz igazították mindennapi életüket.

Tovább...
 
Fogadj (jelképesen) örökbe! - Erdélyi tehetségmentő akció Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. augusztus 21.

Az erdélyi falusi és szórványhelyzetű magyar gyermekek a romániai átlagnál jóval kisebb arányban végzik el a középiskolát; nagyon sok hátrányos helyzetű tehetséges gyermek kallódik el, elsősorban anyagi okok miatt. E helyzeten szeretne enyhíteni az "Fogadj (jelképesen) örökbe!" elnevezésű tehetségmentő akció, melyet erdélyi és magyarországi egyetemi tanárok kezdeményeztek öt éve éve.

Tovább...
 
Szeptembertől a TISZK segít Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

ImageEgyüttműködési megállapodást írt alá ma délelőtt dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Cserna Gábor, Dunaújváros alpolgármestere. A szerződés értelmében a (hamarosan) dunaújvárosi székhelyű Fejér Megyei TISZK-et ezentúl a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás működteti. A vállalkozók így szeptember elsejétől a Térségi Integrált Szakképző Központ segítéségével tudják majd elvégezni az intézményeknek utalandó szakképzési hozzájárulásaikkal kapcsolatos teendőket.

 
Szent István király ünnepén szentmise Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 21.

ImageSzékesfehérváron a volt királyi bazilika romjai között, a közös királyi sírhely megnyitásakor püspöki imával, a megye és a város vezetőinek megemlékezéseivel kezdődtek a Szent István király ünnepéhez kapcsolódó rendezvények. Korabeli filmkockák bemutatói, kiállítás, könyvbemutató, díjátadó ünnepségek, ünnepi közgyűlés, koszorúzások tették még színesebbé az idei, augusztus 20-át megelőző ünnepségsorozatot.

Tovább...
 
Székesfehérváron is láthattuk az "Örömtánc" 3. helyezettjének előadását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon vendégeskedő Rimpparemmi tánccsoport dobogós helyen végzett a Magyar Televízió által meghirdetett „Örömtánc” - elnevezésű nemzetközi modern néptáncversenyen. A zsűri és a nézők magyar, szlovák, török, bulgár, finn, horvát, román és szerb előadásokat tekinthettek meg. A szakmai díjat végül a Magyar Állami Népi Együttes kapta, a finn Rimpparemmi csoport pedig harmadik helyen végzett.

 
Nemcsak a vér köti össze őket... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

Image„Pőrére vetkőzik előttük a lélek, / érzelemhúrokon akkordot fog kezük, / hangjai a világ összes dallamának, / mely épp úgy szól értük, mint ahogy ellenük…” – hangzottak el Körmendi Gitta verssorai a Bányató Galériában rendezett legutóbbi kiállítás-megnyitó alkalmával. A tárlaton egy család három generációja mutatkozott be: az unoka – Miliás Dóra, az anyukája – Temesvári Judit, s a nagymama – T. Tatai Zsuzsa.

Tovább...
 
A Fidesz reagálása Varga László (MSZP) sajtótájékoztatójára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

Image"Meglehetősen furcsa, hogy a szocialisták ifjúsági szervezete egy szocialista vezetésű város elszalasztott beruházása miatt az ellenzéket akarja felelőssé tenni." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvívőjének sajtóközleményében - "Ha egy vidéki nagyberuházás nem felel meg a törvényeknek, nem valósítható meg, ha viszont megfelel, akkor nem Budapestről kell dönteni a helyi vezetés és a helyi emberek helyett."

Tovább...
 
Horváth VIktor leesett a lóról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

19. helyen zárta az Olimpiát Horváth Viktor, az Alba Volán-Bericap versenyzője, aki tavaly Világ- és Euróba-bajnok volt. A sérüléséből nemrég felépült öttusázó lövészete jól sikerült, ám a vívás során már nem remekelt. Az úszásban előre léphetett két helyet is, viszont a lovagláskor az egyik akadálynál leesett a nyeregből. Ugyanígy az athéni ezüstérmes Balogh Gábor sem szerzett érmet: a 26. lett. A dobogó első fokára az orosz Mojszejev állt, második a litván Krungolcas lett, a harmadik pedig Zadneprovskis (szintén litván).

 
<< Első < Előző 3411 3412 3413 3414 3415 3416 3417 3418 3419 3420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37533 - 37543 / 38379