Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szúnyogirtást tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

Az Országos Epidemiológiai Központ által engedélyezett Mosquitox 1 ULV szúnyogirtóval permetezték tegnap este a pimasz kis élősködőket Székesfehérvár közigazgatási területén. Az Öreghegy felett 19 óra körül szállt el a légi kémiai szúnyoggyérítést végző repülőgép. Remélhetőleg a méhészek időben bezárták a kaptárakba „mézgyűjtő barátaikat”, az alkalmazott szer ugyanis veszélyes a méhekre.

 
A Városházán jártak a néptáncosok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

ImageA Városházán vendégeskedtek a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál résztvevői tegnap délelőtt. Ennek során a népviseletbe öltözött fiatalok ízelítőt adtak nemzetük hagyományaiból a „látvány” és a „hang” segítségével. Elsőként a székesfehérvári Alba Regia Néptáncegyüttes lépett fel, majd a külföldi művészek, akik még ajándékokat is hoztak a házigazdáknak.

Tovább...
 
Kisbabával is részt lehet venni a belvárosi programokon - segít a SZÉNA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

ImageA kisgyermekes anyukák számára mindig nagy gondot jelent, hogy hogyan tudják megszoptatni, illetve tisztába tenni gyermeküket, amikor távol vannak lakásuktól. E probléma egy hosszabb séta, bevásárlás alkalmával is felmerülhet, így a Belvárosban tartott augusztus 20-i rendezvények megtekintése se szerepel a kisbabás szülők programjai között. Ezért a Széna Egyesület a Családokért szervezet tagjai felállítottak egy sátrat az Oskola utcában, ahol a rendezvények ideje alatt az anyukák nyugodt körülmények között elláthatják az apróságokat.

 
Családi körben, együtt töltötték el a szombatot a tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 19.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének székesfehérvári alapegysége második alkalommal szervezett családi napot augusztus 16-án a Bregyó közi szabadidőközpontban. A rendezvény délelőtt a tűzoltók, a mentők, a rendőrök és a fegyőrök kispályás labdarúgó mérkőzésével kezdődött, majd délután a színpadon zenés programok várták az érdeklődőket.

Tovább...
 
Szent Korona - ikonok Szent Istvánra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 18.

ImageA Szent István-napi ünnepségek kapcsán egyik olvasónk, a Budapesten élő Fenyvesi András elküldte szerkesztőségünkbe a Szent Koronáról készített zománc ikonjainak fotóját, amelyet most bemutatunk Önöknek is. Köszönjük e nyugdíjas művésznek a kedves ajándékot!

Tovább...
 
Díjazták a megyei és a városi önkormányzat vezetőjét Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 18.

ImageAz idén Székesfehérváron tartotta meg augusztus 20-ához kapcsolódó országos központi ünnepségét a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága. Hagyományosan ilyenkor adják át a testület által odaítélt kitüntetéseket is. A Megyeházán megtartott ünnepségen dr. Nagy János altábornagy Lónyay Menyhért díszérmet adott át Warvasovszky Tihamér polgármesternek és Dr. Balogh Ibolya megyei elnöknek.

Tovább...
 
Élőlánc a kisiskolákért - levél az oktatási tárca vezetőjéhez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 18.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy 200 falusi polgármester fordult levélben az oktatási tárca vezetőjéhez, hogy támogassa az „Élőlánc a kisiskolákért” mozgalom javaslatait a kistelepülési iskolák megmentésére. Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke most eljuttatta hozzánk az említett levelet, amelyet alább olvashatják a csatlakozó, 220 település név szerinti felsorolásával.

Tovább...
 
Disztl László helyett Varga István a kispadon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 18.

ImageA tulajdonos, és a menedzsment döntése értelmében, a mai nappal váltás történik a „Vidi” kispadján: Disztl László helyett Varga István az új vezetőedző. A klub elismeréssel köszöni meg azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Disztl László – a székesfehérvári futball legendája – tett az utóbbi években is a klubért, és amelyek nagymértékben hozzájárultak a csapat parádés, a várakozást messze felülmúló szerepléséhez.

Tovább...
 
2,4 millió forintnyi adomány gyűlt össze Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 18.

ImageA nagyszabású társadalmi összefogás eredményeként az MVGYOSZ csepeli telephelyén üzemeltetett Vakvezető-kutya Kiképző Iskolája ellopott, kb. 150 méternyi kerítése, vas kapuja és akadálypályája, fém eszközei helyreállítására, pótlására eddig közel 2,4 millió Forintnyi céladomány gyűlt össze. – tudtuk meg Angyal Gábortól, a szervezet munkatársától, aki azt is elmondta, hogy az MVGYOSZ a helyreállítási munkákat hamarosan megkezdi.

Tovább...
 
Gazdira vár Panda Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 18.

ImagePanda, a rendkívül nyugodt, ivartalanított szuka gazdit keres. A Takarodó úti Állatotthonban meghúzódó, 4 éves kutyus családszerető, gyermekbarát. Sőt, a fotózás alatt végig szófogadóan figyelte a fényképező-gépet, s azonnal engedelmeskedett a vezényszavaknak...

Tovább...
 
Franic nyerte a Krisztinák csatáját Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Pálfai Károly sajtóreferens   
2008. augusztus 17.

Negyvenöt percig a Fehérép Alcoa FKC állt tornagyőzelemre, de a tizennyolc gólt szerző Kristina Franic vezetésével a Podravka Vegeta megfordította a mérkőzést, és 42-40-es győzelmével veretlenül nyerte a Terszol Kupát. A fehérváriaknál Kristina Trishchuk kilenc gólt lőtt. A gólkirálynő Franic mellett Ana Dokic és Petróczi Viktória részesült különdíjban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3411 3412 3413 3414 3415 3416 3417 3418 3419 3420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37555 - 37565 / 38379