Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
István királyra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 17.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Östör Annamária önkormányzati képviselő is virágokat helyezett el a Nemzeti Emlékhelyen, államalapítónk szarkofágjánál, miután részt vettek Szent István tiszteletére rendezett ünnepségen. A hagyományosnak számító megemlékezésen a Polgári Frakció tagjai István király szobránál és a Romkertnél is lerótták tiszteletüket.

Tovább...
 
Szent István - kultusz Magyarországon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 17.

Szent István magyarországi kultuszáról készített filmet Vakler Lajos, a Fehérvár Televízió munkatársa. Az alkotás vágatlan formában, archív felvételek felhasználásával mutatja be az 1926 és 1946 közötti időszak történéseit Székesfehérváron, Budapesten és Esztergomban. A premier ma, 18 órakor lesz a Szent István Művelődési Házban.

 
Szlovák, román és hazai galériákban is kiállítása nyílik Simon M. Veronikának Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 17.

ImageFejér megye egyik legaktívabb, Munkácsy-érmes festőművésznője, a mecenatúra kiváló példáját mutató Simon M. Veronika több, mint száz festményét mutatja be a következő hetekben hazánkban, s határainkon kívül nyíló kiállításai alkalmával. A „tárlat-folyam” első állomása augusztus 20-án lesz a Kisgyőri Faluházban „Életmű” címmel, másnap pedig a nánai (Szlovákia) Kultúrház Nagyterme következik a bor és a reneszánsz égisze alatt.

Tovább...
 
Megemlékezést tart a Magyar Gárda Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 17.

ImageA Magyar Gárda Fejér Megyei szakasza ünnepi megemlékezést tart államalapításunk 1008. évfordulóján, Szent István királyunk napján. – tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó László gárdista Magyar Gárda Fejér megye Kapitánya – A kulturális programokkal gazdagított ünnepség augusztus 20-án, 14 órakor kezdődik a Szent István téren.

Tovább...
 
Kitüntetések Manfred Haag német tűzoltóparancsnoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 17.

ImageAz augusztus 20-ai ünnepségekhez kapcsolódóan Székesfehérvárra érkezett Manfred Haag, Schwäbish-Gmünd-i tűzoltóparancsnok. Manfred Haagot a Magyar Tűzoltó Szövetség eddigi munkájának elismeréseként Széchenyi Ödön-díjban részesítette, Székesfehérvár önkormányzata pedig Tiszteletbeli Polgár címmel tüntette ki.

Tovább...
 
Nem termett babér a házigazdáknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 17.

ImageA Soproni Liga negyedik fordulójában szombaton egyetlen hazai együttes sem tudott győzni. A bajnokcsapat, az MTK Diósgyőrben, a Vasas Siófokon nyert, a Honvéd Pakson, a Kaposvár pedig Zalaegerszegen játszott döntetlent.

Tovább...
 
A Polgári Frakció most is részt vett a Fogadalmi Szentmisén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 16.

ImageDr. Cser-Palkovics Andrással az élen a Polgári Frakció szinte minden tagja részt vett a Bazilikában tartott Fogadalmi Szentmisén, amelyen Spányi Antal megújította Szent István országfelajánlását. A mise elején a megyés főpásztor „Aranybibliával” ajándékozta meg a Várost és a Megyét irányító hivatalokat, a mise végeztével pedig a meghívott vendégekkel együtt a Püspökség udvarára vonult, ahol a megemlékezés díszvacsorával fejeződött be.

Tovább...
 
Sobor Antal lett Székesfehérvár Díszpolgára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 16.

ImageAz augusztus 20-a tiszteletére megtartott Ünnepi Közgyűlésen Sobor Antal írónak nyújtották át a „Fejér Megye Díszpolgára” címet. A „Pro Civitate” díjat Kneifel Imre karnagy, Papp József képviselő (posztumusz), dr. Szelier András és Rengel István ny. igazgató kapta. A „Székesfehérvárért díjat” tízen vehették át, a „Tiszteletbeli Polgár” címet öten, dr. Lukács László néprajzkutató pedig a Deák Dénes díjnak örülhetett.

Tovább...
 
Kihirdették a Lánczos-Szekfű és a Deák Dénes ösztöndíjak nyerteseit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 16.

ImageÁtadták a Lánczos-Szekfű és a Deák Dénes ösztöndíjakat. Az ünnepségre tegnap délután került sor a Városházán, ahol az oktatás, a tudomány, a művészet és a társadalompolitika területét megcélozva kaptak a kiválasztott alkotók elismeréseket és anyagi támogatásokat. A Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj Alapítvány pályázatára a városunkban élő, itt munkálkodó, illetve az ide kötődő kutatók és művészek jelentkezhettek máshol eddig nem publikált alkotásokkal. 

Tovább...
 
A CBA támogatja a hazai termelőket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 16.

ImageA magyar gazdáknak nyújt segítséget a MAGOSZ és a CBA közötti megállapodás. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Gazdaasszony Tagozata és a CBA Kereskedelmi Kft. együttműködési szerződést kötött Bicskén, amely a hazai termelők versenyképességének növelésére (is) irányul. A megállapodás értelmében az őstermelők, a kis- és középvállalkozások a CBA-n keresztül el tudnak majd jutni az európai piacokra. 

Tovább...
 
Köszönjük Fidelitas! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 16.

ImageA Fidelitas Országos Elnöksége köszöni mindenkinek, aki részt vett a Grúzia melletti tüntetésen pénteken. Köszönjük a Fidelitas megjelent tagjainak, hogy nekik hála egy lendületes, fiatalos demonstrációt tudtunk megvalósítani!

Tovább...
 
<< Első < Előző 3411 3412 3413 3414 3415 3416 3417 3418 3419 3420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37566 - 37576 / 38379