Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kodolányis jazz-zenészek muzsikáltak a Bűvészetek Völgyében Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 13.

ImageA kapolcsi Bűvészetek Völgye programsorozat keretében három koncertet adtak 2008. július 25. és augusztus 3. között a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének hallgatói. A három együttes térítésmentesen lépett fel a művészeti programon, hogy támogassa a színvonalas rendezést.

Tovább...
 
Élőlánc a kisiskolákért Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 13.

Kétszáz falusi polgármester, két településszövetség levélben kéri az oktatási tárca vezetőjét, támogassa a több szakmai és érdekvédelmi szervezetet tömörítő Élőlánc a kisiskolákért mozgalom javaslatait a kistelepülések iskoláinak megmentésére. A tizedik hónapja tartó országos mozgalom eddig üres ígéreteknél egyebet nem ért el. Most újabb iskolabezárások hírét hozzuk nyilvánosságra, vidéki vendégeink pedig beszámolnak a sorsukra hagyott községek harcáról iskoláik megmentéséért.

Tovább...
 
A vártnál is rosszabbak az inflációs adatok Nyomtatás E-mail
Írta: FIDESZ - MTI   
2008. augusztus 12.

ImageA vártnál is rosszabbak a legújabb inflációs adatok, ami nagyon rossz hír a magyar gazdaságnak, a vállalkozásoknak, a családoknak és a nyugdíjasoknak - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden.

Tovább...
 
Melléképületek borultak lángba a Brassói utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 12.

Kigyulladt két melléképület kedden hajnalban Székesfehérváron a Brassói úton. Egy családi ház kertjében egy körülbelül 30 négyzetméteres, korábban nyúlhodályként használt, különálló melléképület kapott lángra. Néhány telekkel távolabb, egy másik családi ház udvarán egy körülbelül 7x4 méteres pala oldalfalú, fa tetejű, szintén különálló melléképület égett, amelyben tűzifát, két kis kerti traktort és kukoricamorzsoló gépet tároltak. A tűz oltásában a tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállító járművel vettek részt. Személyi sérülés nem történt.

 
Rendkívüli testületi ülés Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 12.

ImageGárdony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. augusztus 12-én, 17.00 órakor rendkívüli testületi ülést tart a Városháza földszinti tanácskozó termében, amely az utolsó két napirendi ponton kívül nyilvános, tehát bárki által látogatható! A részletes napirendi pontok alább olvashatók.

Tovább...
 
Klasszis játékos a bajnok csapatból: Doyne az Albacompban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Albacomp   
2008. augusztus 12.

ImageA tavalyi bajnok csapat egyik kulcs játékosa, Jara Rubin Doyne, aki óriási szerepet vállalt a Falco első bajnoki címében az Albacomp kosárlabda csapatához igazolt. Doyne tavaly érkezett Európába, előtte a Mississippi Egyetem csapatának kapitánya volt. A 193 cm magas, 85 kg-os 1-2-es poszton bevethető játékosnak a 2007/2008-as évadban a bajnoknál a következők voltak az átlagai: 34 játszott perc, 21 dobott pont, 3 szerzett labda, 2 gólpassz, 4 lepattanó.

Tovább...
 
Nyáresti gondolatok és dallamok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 12.

A Fehérvári Hírek rendszeres olvasói előtt bizonyára nem ismeretlen Körmendi Gitta neve. A költőnő szinte minden héten részt vesz egy-két festmény-kiállítás megnyitóján, hogy felolvasson versei közül, és szétsugározza a belőlük áradó fényt és örömet. A művész most saját irodalmi estre készül: augusztus 16-án, 17:30-kor Káptalanfüreden, az Angyalos Boldogasszony Kápolna kertjében lép fel.

Tovább...
 
Fogadalmi szentmise a Székesegyházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 12.

ImageSzent István országfelajánlásának évfordulóján, augusztus 14-én fogadalmi szentmisét celebrál Spányi Antal megyés püspök a Székesegyházban. Ennek során a megyés főpásztor felajánlja Magyarországot Szűz Máriának, ahogyan István király is tette 1038-ban, halála előtti napon. A szentmisén Spányi Antal a Biblia Évéhez kapcsolódóan megajándékozza egy „Aranybibliával” a Várost és a Megyét irányító hivatalokat – a városi és a megyei önkormányzat, a honvédség, a rendőrkapitányság és a katasztrófavédelem is megkapja a Szentírás reprezentatív kiadását.

 
A Nap után a Hold is "elfogy" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 12.

ImageNapfogyatkozásnak lehettünk szemtanúi augusztus elsején, amelyet a székesfehérvári Terkán Lajos Csillagvizsgálóból jobban is szemügyre vehettek az „égkutatók”. A Nap után pedig a Hold is elfogy egy kis időre: a jelenség augusztus 16-án, 21 óra 36 perctől 0 óra 44 percig tart, tetőpontját pedig 23 óra 10 perckor éri el, amikor a holdkorong 81 %-ára sötétség borul.

Tovább...
 
Gesztenyefákat permeteznek! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 12.

Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából 2008. augusztus 18-án 19 órától 19-én 06 óráig a város közigazgatási területén található gesztenyefák aknázómoly elleni permetezését végzik. A védekezéshez alkalmazott készítmények munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap, élelmezés-egészségügyi várakozási ideje pedig 30 nap. A szerek méhekre mérsékelten, vizekre kifejezetten veszélyesek.

 
Vendégírók Polgárdin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 11.

ImageA „Polgárdi Napok” keretén belül mutatják be holnap, 18 órakor Sobor Antal „Naplójegyzetek” és Bakonyi István „(H)arcok és művek” című könyveit. A est különlegességét jelenti, hogy az alkotók ugyanezzel a műsorral zárták le a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozatát Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban, legutóbb pedig pénteken, Zámolyon léptek fel e műsorral. Az irodalmi délután helyszíne: Polgárdi, Városháza - alagsor. 

Tovább...
 
<< Első < Előző 3411 3412 3413 3414 3415 3416 3417 3418 3419 3420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37599 - 37609 / 38379