Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Felszámolják az illegális hulladéklerakókat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageA Gaja Környezetvédelmi Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata közös pályázatot nyújtott be az illegális hulladéklerakók felszámolására. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatán 3,5 millió forintot sikerült elnyerniük a projekt megvalósítására, amit 870.000 forint önerővel egészítenek ki. – erről tartottak sajtótájékoztatót a Gaja Környezetvédelmi Egyesület és az Önkormányzat képviselői.

Tovább...
 
A hastánc a nőt nővé varázsolja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Image„A hastánc a keleti kultúra szerves részéhez tartozik, a köztudat azonban erotikus és kétes eredetű mozdulatsorként könyvelte el sokéves, és meghurcoltatott múltja miatt.” – tudtuk meg Janus Márta hastánc-oktatótól. – „A hastánc az idők során a világ fejlődése és változása során kinőtte e szerepét, és külön művészetté alakult át. Aki ismeri a táncot, tudja, hogy ez valami más, mint a többi: erőteljesen könnyed és elegáns. Ez az a tánc, amely a nőt nővé varázsolja, ahol önmaga lehet, megélheti érzéseit, és kibontakozhat.”

Tovább...
 
ARAK KUPA Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

A Sóstói Stadion atlétikai pályája nemzetközi atlétikai versenynek ad otthont július 12-én, 17-20 óráig. A viadalon 11 versenyszámban állnak rajthoz a sportolók: magyar, szlovák és ukrán atléták. Az Alba Regia Atlétikai Klub játékosai közül éremre számíthat Molnár Balázs (400 méteres futás), Vaskó Zoltán (magasugrás), Végh Tibor (5000 méteres futás) és az olimpiai B-szint teljesítéséhez igencsak közel álló Listár Nikolett (200 méteres futás).

 
Előadások a Bibliáról a vértesboglári templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. július 10.

ImageA Vértesboglári Római Katolikus Egyházközség – csatlakozva a Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívásához – egy éven át tartó ismeretterjesztő előadás-sorozatot indít a Biblia éve alkalmából. Az előadások minden hónap második szombatján, délután 15 óra 30-tól kezdődnek a vértesboglári templomban.

Tovább...
 
Zsigovics Natália ismét remekelt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

Az ARAK kiváló futója, Zsigovics Natália a Lengyelországban megrendezett junior Világbajnokságon a 400 méteres síkfutás előfutamában 54,67-tel jutott a legjobb 24 közé. A második előfutamban harmadikként ért célba, a középdöntő második futamában pedig 54,15-ös egyéni csúcsot produkált, amely a negyedik helyre volt elég. Így a fehérvári sportoló összességében a 13. helyen végzett.

 
Fehérvári tűzoltók a tűzoltóviadalon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény- Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 09.

ImageAz elmúlt évek hagyományaihoz hűen a székesfehérvári tűzoltók idén már hetedik alaklommal vettek részt a X. TEMPO-LOKI Tűzoltóviadal Kovács Ilona Emlékversenyen 2008. június 27-én és 28-án Napkoron. A fehérváriak id. Németi László csapatkapitány vezetésével a 34 csapatból 16 perc 22 másodperces idővel a 19. helyen végeztek.

Tovább...
 
Hova költözik jövőre a FEZEN? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageÚj helyszínt kell találni a FEZEN-nek! – ezzel a felkiáltással tartottak megbeszélést a Bregyó-közi Sportcentrumban az illetékes szakemberek. Ennek során Vargha Tamás és Knizse Gyula területi képviselők kifejtették, hogy bármennyire fontos és támogatandó a Városnak a rendezvény, a lakókörnyezet élhetővé tétele érdekében a szervezőknek kompromisszumokat kell kötniük a lakossággal, és szavatolni kell a betartatásukat.

Tovább...
 
Az "Egy mindért, mind egyért" művész formáció a Felvidéken járt Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Dipl.Eng.   
2008. július 09.

Image2008. június 28-án temették újra az egri hőst, Dobó Istvánt a felvidéki Dobóruszkán. Az Ukrajna közelében, Ungvár mellett található kis, 500 fős falu fantasztikus napokat élt át, a Magyarok világszövetsége mellett hagyományőrző- és lovagrendek, a Szent korona Szövetség, Vitézi rendek és 4 ország delegációja vett részt a Dobó család maradványainak újratemetésén.

Tovább...
 
"Kinek jó a panelprogram?" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Orosz István önkormányzati képviselő   
2008. július 09.

ImageTöbb mint 360 ezer forint kerül ki a lakók zsebéből! - Az Almássy lakótelep 14-es számú társasháza is részt vesz a fehérvári panelprogramban. A ház lakóközössége a fűtés korszerűsítési és elektromos rendszer felújítási munkálatok elvégzésére árajánlatot kért attól a fehérvári vállalkozástól, mellyel a rendszeres karbantartási munkálatokat végeztetik a lakók legnagyobb megelégedésére.

Tovább...
 
Kutyát szőréről, avagy szőrétől szabadítsuk meg a melegben! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageA nagy forróságot nemcsak az emberek viselik nehezen, hanem négylábú kedvenceink is. Abból is a hosszú szőrű, ugatásra hajlamos, "kutyakefe-igényes-bundájú" és "legjobb barátok"-nak nevezett élőlények, akik sokszor nem hajlandóak elviselni a fésülést. Ilyenkor összetapadnak a szőrszálak, kosz, toklász és alattomos kis élősködők lakhelyévé válik az ily' módon leszigetelt "eb-test". A kánikulában pedig felfűtött állapotban dülöngél a kutyus is - ezért hát nem árt lenyiratni őket. Erre kiválóan alkalmas a mostani időjárás, hiszen, ha ősszel vágjuk le a szőrzetet, csak tél elejére-közepére fog kinőni, ami súlyos megfázáshoz vezethet.

Tovább...
 
Tizenhét játékos utazik a Nitra elleni edzőmeccsre Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 09.

ImageEgyüttesünk szerdán 17 órakor Nyitrán játszik felkészülési mérkőzést, az ellenfél a hazai gárda, azaz FC Nitra lesz. - írja az FC Fehérvár honlapja - Disztl László tizenhét játékost visz el a meccsre - a keret itthon maradó tagjai természetesen edzenek majd. Az utazók között van a már egészséges Dvéri Zsolt és Polonkai Attila is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3441 3442 3443 3444 3445 3446 3447 3448 3449 3450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37852 - 37862 / 38371