Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Baranta Tábor Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageGárdonyban, a Művelődési Házban Hagyományos Magyar Harcművészeti Tábort szerveznek július 14-től július 18-ig Joháczi József vezetésével. A foglalkozások 8-16 óráig tartanak, a beiratkozásra pedig holnap van lehetőség a helyszínen, 16-17 óra között. A tervezett program: botforgatás, botgyakorlatok; ostorozás; íjászat; pusztakezes elemek, birkózás; rovásírás oktatás; nemezelés … A részvételi díj 1000 Ft / nap.

 
Felújítások és megváltozott nyitvatartási rend a könyvtárakban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

ImageA nyári szabadságolások és az ebből adódó „zárvatartások” ideje kiváló alkalmat teremt arra, hogy a különböző oktatási- és kulturális intézményekben tatarozásokat végezzenek. Így a Városi Könyvtár több tagkönyvtárában is ezt az időszakot jelölik ki a felújításokra: hamarosan megszépül például a Zsolt utcai és a Budai úti tagkönyvtár. A nyár folyamán a hálózathoz tartozó hat könyvtárban különböző időpontokban tartanak szünetet: jelenleg a Széna téri, július végén pedig a Budai úti könyvtár zár be rövid időre, s nem szabad elfelejteni, hogy a szombati nyitvatartási rend is változott.

 
Keramikusok alkotótelepe Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 09.

ImageNyolc alkotóművész: Imre Eszter, Keller Petra, Korompai Péter, Máder Barna, Miklós János, Szarka Tamás, Ujházi Péter és Wisloczki Helga részvételével szervez kerámia művésztelepet a székesfehérvári Városi Képtár – Deák Gyűjtemény és a móri Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány Móron. A több korosztályhoz tarozó és más- más művészi tapasztalattal bíró hivatásos alkotóművész a három hét során egyéni tervek alapján dolgozik majd. Főként kerámia plasztikákat készítenek.

Tovább...
 
Balatoni projektek  KDRFT-támogatással Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

A KDRFT és az érintett települések vezetői aláírták a Balatoni projektek támogatásához szükséges szerződéseket. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ennek értelmében 1,5 milliárd forinttal támogatja Balatonfüreden a reformkori városközpont megújítását. A régiós projekt keretében felújítják a fürdőigazgatói villát, a Vaszary kastélyt és a Jókai Mór Emlékmúzeumot. Tihanyban a városközpontot a Balaton körüli kerékpárút-hálózattal összekötő szakasz fejlesztéséhez járulnak hozzá a bekerülési költség 80 %-ával, azaz 54 millió forinttal.

 
Halálos baleset Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 09.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat ma délben. A bejelentés szerint Aba és Bodakajtor között egy autó felborult, mely alá egy ember beszorult. A székesfehérvári tűzoltók egy gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel és a daruval vonultak a káresethez.

Tovább...
 
Szivárvány Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageEgyik kedves olvasónk küldte be ezt a gyönyörű szivárványos felvételt szerkesztőségünkbe. A kép a tegnap esti zivatar kezdetén készült Pátkán, egy magaslaesből. Az említett úriember ugyanis szabadidejében szívesen vadászkodik. A vihar persze őt is hazakergette az erdőből, így (ideiglenesen) megmenekültek a vaddisznók. A fényképet ezúton is köszönjük!

Tovább...
 
Feke Pál a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 08.

ImageÓriási az érdeklődés az István, a király rockopera székesfehérvári július 25-26-ai előadásai iránt. A jegyek több mint fele már elfogyott. A darab főszereplője, Feke Pál július 10-én, csütörtökön ellátogat Székesfehérvárra, a színésszel délután 17 és 18 óra között a Városház téri Faháznál találkozhatnak az érdeklődők. A programon, amelynek során lehetőség lesz további jegyek vásárlásárára is, részt vesz Vargha Tamás, a székesfehérvári közgyűlés eu-integrációs és kommunikációs tanácsnoka, Garancsi István, a Fehérvár FC tulajdonosa, Bekő Balázs pályaedző és Koller Ákos csapatkapitány.

 
Városunkban járt a Nemzetközi Budo Szövetség elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageSzékesfehérvárra látogatott a Nemzetközi Budo Szövetség elnöke, Shihan Yukio Nishida. Az egyetemes harcművészetek egyik legkiemelkedőbb alakja először járt városunkban, hogy megvizsgálja a Pagoda SE-ben folyó munkát, s tanácsaival segítse a testi és szellemi fejlődést. A karate nagymester az elmúlt napokban Budapesten tartózkodott, ahol egy három napos edzőtábort vezetett, majd egy nyilvános szemináriumot tartott.

Tovább...
 
Hasznos volt az ausztriai edzőtáborozás Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. július 08.

ImageCsapatunk az elmúlt hetet a Windischgarstenben töltötte, s Ausztriában három edzőmeccset is játszott: a román Unirea Urzicenitől és a szlovák MFK Kosicétől egyaránt 4-2-es vereséget szenvedett, a ciprusi Apoel Nicosia ellen pedig 2-2-es döntetlent játszott. Vezetőedzőnk, Disztl László értékelte az FC Fehérvár honlapjának a táborozás tapasztalatait.

Tovább...
 
Nem okozott jelentős kárt Székesfehérváron a tegnapi vihar Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageHirtelen erejű szél söpört végig tegnap este Székesfehérváron, amely nemcsak a fákat cibálta meg, hanem még apró jégdarabokkal is megszórta a földet. Ugyanígy jégesőt tapasztaltak Győr-Moson-Sopron, Nógrád és Tolna megyében, ahol több ház tetőszerkezete megrongálódott. Borsod, Heves és Somogy megyében három család háza vált használhatatlanná, ahogy Nógrád megyében is folyamatosan dolgoztak a tűzoltók.

Tovább...
 
Manócskák a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageFelhők között táncoló, holdas égen átúszó Manócskák hintenek gyermeki boldogságot a Platán Galériában. Színesek, vidámak, s három dimenziós képeken varázsolnak álmot, szépséget, s szivárvány-csodát a szürkeség helyett. Testük sóból, liszből, vízből és olajból készült, amelyre vízbázisú festék került. Ötletesek, szellemesek, s rendkívüli alapossággal kidolgozott testük ámuldozásra késztet. Szülőanyjuk Gál Tünde, egy GYES-en lévő anyuka, aki a sókerámiában bontakoztatja ki kreatív énjét.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3441 3442 3443 3444 3445 3446 3447 3448 3449 3450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37863 - 37873 / 38371