Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A második helyen végzett a Női Rugby Interligában a Fehérvár RC csapata Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Mátay Balázs FRC elnök   
2008. július 04.

ImageA hazai pályákon már évek óta egyeduralkodó alakulat a második alkalommal kiírt sorozat zárófordulóját Ausztriában 1-1 győzelemmel és döntetlennel, valamint 2 vereséggel zárta. A fehérvári amazonok a duplakörös viadalon előbb az osztrák Donautól kaptak ki 20-10- re, majd a végső győztes Mladost Zágrábtól -szintén szoros derbin- 15-10- re. A második körben már az eredmények is jöttek. Pap Helga és társai a "sógornőket" 15-5 -re verték, majd bravúros 10-10 -es döntetlent értek el a Mladost ellen.

Tovább...
 
Bogarasok találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Megkezdődött a XVII. VW Bogár Találkozó Gárdonyban. A „Kis Bogárkák” 13 órakor kezdték meg a gyülekezőt a Sport Beach-nél, majd este felvonulnak a tó körül, s a közös bográcsozás után Blues-Bogár-Bulit tartanak a Boogie Gang élő koncertjével és az „Éjszakai Tüzes Ügyességi Versennyel”. A találkozó holnap kerékcsere-versennyel, Bogaras Futammal, s még számtalan érdekes, élvezetes programmal folytatódik, így igencsak érdemes áttanulmányozni az alább közölt forgatókönyvet:

Tovább...
 
Kertész-kommandó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

ImageVárosunkba is megérkezett a Hegyalja Fesztivál „Zöld Vadművelet” elnevezésű geriallakertész-akciója. A program tavaly indult útjára: arra kérték akkor, s idén is az embereket, hogy vonuljanak ki az utcára, s ültessenek növényeket – ahol csak üres helyet találnak. (Szürke útszakaszok, elhanyagolt terek előnyben!) „Olyan, mint a graffiti, csak virágokkal”- mondják a szervezők. 2007-ben a legfeltűnőbb akciójuk az volt, amikor egyetlen éjszaka alatt teleültették virágokkal a Margit hidat. Idén 21 településen, közel 270 négyzetmétert ültettek be palántákkal és cserjékkel a „vadkertészek”. Székesfehérváron a Fiskális út – Pozsonyi út kereszteződése „esett áldozatául” a programnak.

 
Egy rövidke levél pár szó helyett Nyomtatás E-mail
Írta: Balajthy Ferenc   
2008. július 04.

ImageDrága Jó Barátaim! Kedves Szerkesztők! (Fotóitokat a helyi lap közölte) Engedjétek meg, hogy korosodásom kapcsán ne menjek el pár szó nélkül a „Pár szó” (Fm. Hírlap 2008.06.28.) önbemutató írásotok mellett. Jómagam a régi Árgust ismertem, az újat csak irodalomkedvelő olvasótábor nélkül ízlelgetem. Lehet, hogy régi módi és öreg is vagyok egy kicsikét, ezért a kulturális jelenségeket radikális kritikai attitűddel lehet, hogy nem vagyok képes megközelíteni. A kultúra mindennapi vizsgálatát (nem uralkodó osztályok kultúrája) nem tudom úgy szemlélni, hogy ami kommunikáció, az egyenlő a kultúrával!

Tovább...
 
Kinevezések a rendőri állományban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Ünnepélyes állománygyűlésen köszöntötték a rendészeti tanintézmények végzős hallgatóit tegnap a Megyeháza Dísztermében. A 62 végzős szakközépiskolás és főiskolás közül öten tiszti, ötvenheten pedig tiszthelyettesi kinevezési parancsot vehettek át. - A Székesfehérvári Rendőrkapitányság állománya így 26 fővel, a Dunaújvárosi 11 fővel, a Móri és a Sárbogárdi 5 fővel, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig 8 fővel gyarapodott. Ezen kívül Csiszek Tibor rendőr alezredes, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vezetője három hadnagy hölgyet és egy rendőrzászlóst nyomozóvá nevezett ki, egy frissen végzett leendő nyomozót pedig az augusztus 20-i, központi állami ünnepségen neveznek ki elsőtisztté.

 
"Biblia a cigányok között" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 04.

ImageMa délután 2 órától az Egyházmegyei Karitász és a Bicskei Római Katolikus Egyházközség Karitász csoportja Tóth Tamás plébános vezetésével „Biblia a cigányok között” rendezvényt szervez a bicskei Petőfi Művelődési Központban. A Biblia Éve alkalmából a „Nemcsak kenyérrel él az ember” karitászprogram egyik állomásaként Bicskén (Sarlós Boldogasszony napján), 40 roma család vesz részt.

Tovább...
 
Kimentették a Velencei-tóból a bajba jutott családot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Segélykiáltásra figyeltek fel a Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízijárőrök tegnap délután, a Nádas-tó környékén. A kiabálás egy csónak felől érkezett: egy budapesti édesapa és két gyermeke kért segítséget, mivel eltörött az egyik evezőjük, s nem tudtak kijutni a partra. A rendőrök a bajba jutott embereket felvették a Hamilton fedélzetére, a csónakot pedig kivontatták a szárazföldre. Az illetékesektől megtudtuk: a Gárdonyi Rendőrkapitányság Vizi-közlekedésrendészeti Alosztály járőrei május eleje óta több, mint tíz esetben hajtottak végre mentést a tavon.

 
Székesfehérvár jövője az együttműködésen múlik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Image„Megállapíthatjuk, hogy egy nagyon izgalmas féléven vagyunk túl. Ahogy országosan, úgy itt is kisebbségi kormány irányítja ma már Székesfehérvárt, hiszen nincsen egyértelmű többsége a közgyűlésen belül Warvasovszky Tihamérnak.” – nyilatkozta dr. Cser Palkovics András a Városháza kapuja előtt tartott mai sajtótájékoztatóján – „Az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció nem képes önállóan biztosítani - legalábbis az esetek jelentős részében - azt a 17 szavazatot, amely szükséges a város irányításához.”

Tovább...
 
II. Nemzetközi Fertő-tó körüli bringatúra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Fidelitas   
2008. július 03.

ImageSzeretettel vár a Fidelitas soproni csoportja mindenkit, aki szívesen részt venne immáron a második "Tour De Tó" bicajtúrán. Sógorainkkal (Junge ÖVP) és más külföldi szervezetekkel közösen szeretnénk az immáron "határok nélküli" Fertő-tavat megkerülni, ezáltal is erősítve nemzetközi kapcsolatainkat, barátságainkat.

Tovább...
 
Segítsünk a fedél nélkül maradt családnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. július 03.

A 2 és fél éves Sárika és szülei, Mariann és Zoltán arra értek haza, hogy ég kisiszkai otthonuk. A székesfehérvári és iszkaszentgyörgyi tűzoltók hosszú küzdelem után megfékezték a lángokat. A lángokat ugyan sikerült megfékezni, de az otthonuk lakhatatlanná vált. Amit nem a tűz pusztított el, azt a víz tette tönkre. Az Önkormányzat szociális bizottsága rendkívüli ülésen támogatta, hogy az ilyenkor adható legmagasabb, 100 ezer Ft-os krízissegélyt utalja ki a testület, valamint 100 ezer Ft kölcsönt és 10 ezer Ft rendkívüli szociális támogatást.

Tovább...
 
Közoktatási megállapodás Sukoró, Jenő és Székesfehérvár között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

ImageMegállapodást kötött Székesfehérvár Önkormányzata Jenővel és Sukoróval ma délelőtt a Városházán. Ennek értelmében Jenő felső tagozatos diákjai a Táncsics Mihály Általános Iskolában tanulnak szeptembertől, a sukorói iskola pedig a Felsővárosi Általános Iskola tagintézményévé válik, azaz a gyermekek az első négy osztályt lakóhelyükön végezhetik el, ötödiktől viszont már Székesfehérvárra kell járniuk. Így nő a megyeszékhely oktatási intézményeinek kihasználtsága, s a kiegészítő normatívát is igénybe tudják venni.

 
<< Első < Előző 3441 3442 3443 3444 3445 3446 3447 3448 3449 3450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37907 - 37917 / 38379