Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Beloiannisz támogatást kapott a viharkárok enyhítésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

A regionális vis maior keretből idén Fejér megye öt települése kapott támogatást több, mint 43 millió forint értékben. Legutóbb Beloiannisznak adtak az elnöki keretből azonnali támogatást, hiszen a pár nappal ezelőtti vihar a helyi könyvtár, a művelődési ház és az általános iskola tetőszerkezetét is súlyosan megrongálta. Tavaly a KDRFT a rendelkezésére álló 104 millió forintból 83 millió forintot használt fel hasonló célra. Ennek nagy részét – 56 millió forintot – Fejér megye hét településének utalták át főként a viharkárok helyreállításának céljából.

 
Polgár Kata a Fidelitas új alelnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

Image„Alelnök-váltás történt a Fidelitas székesfehérvári csoportjában.” – jelentette be a mai sajtótájékoztatón Csanády László, a helyi elnök. Az új alelnök Polgár Kata lett, aki évek óta tagja a Fidelitasnak, s mindig nagyon lelkesen és eredményesen dolgozott a közösség javát szolgálva. Jelenleg két projectre koncentrál, amelyekről hivatalos bemutatását követően tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Tovább...
 
Drogfogyasztás Fejér megyében  felmérés a fiatalok között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

Fejér megyében a 8. és a 9. osztályos fiatalok a dohányzás, az alkohol és a drogfogyasztás tekintetében az országos átlag alatt helyezkednek el. - legalábbis egy frissen készült vizsgálat szerint, amelyet ötszáz tanuló részvételével végeztek el megyénkben – A kimutatás szerint viszont a 10. osztályosok az országos átlag feletti mértékben használnak különböző drogféleségeket.

 
Jótékonysági est a támogatásra szoruló anyák és gyermekeik számára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye fenntartása alá tartozó LEA Családok Átmeneti Otthona javára jótékonysági estet tartanak a csákvári templomban július 4-én, 18 órás kezdettel. Ennek során az egyik díszvendég, Dr. Papp Lajos szívsebész professzor előadását is hallhatják az érdeklődők. A programon részt vesz egyházmegyénk püspöke, Spányi Antal.

Tovább...
 
Az állami ingatlanok óriási mértékű elidegenítése jellemző hazánkban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

ImageA szocialista frakció távozása miatt a a Fejér Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén nem sikerült megtárgyalni egy nagyon fontos napirendi pontot, amely a DRV Zrt. Regionális Vízmű részleges privatizációja elleni tiltakozást foglalta volna magába. Többek között erről, valamint a Csókakői vár és a Csákvári Szanatórium vagyonkezelői jogának megszerzésére irányuló törekvésekről kérdeztük Dr. Balogh Ibolyát.

Tovább...
 
Diplomaosztó és dékánválasztás a GEO-n Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

A hétvégén kapták meg diplomáikat a Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának nappali tagozatos hallgatói, valamint a Földmérő és földrendező szak levelező tagozatos diákjai. Az oktatási intézményben nemrég dékánválasztást is tartottak: a GEO Kari Tanácsa, majd az Egyetem Szenátusa határozata alapján a Rektor 2008. július 1-i nappal Dr. Mélykúti Gábor egyetemi docenst nevezte ki a Geoinformatikai Kar dékánjának 3 éves időtartamra. A tisztséget az új vezetőnek a szombati diplomaosztón adta át Dr. Márkus Béla.

 
Egyszer fázott, másszor lánggal égett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 30.

Image- kúsznak be gondolataink közé „A vén cigány” sorai Vörösmarty Mihályra emlékeztetve, s arra, hogy az egyik pillanatban „bőrégető” napsütésben van részünk, majd hirtelen jött, viharos zápor hűti le testünket. Az időjárás-előrejelzés szerint ma délelőtt szórványos zivatarra kell számítani, amely esetenként 60 km/órás erősségű, viharos széllökésekig fokozódhat, ahol pedig tiszta az égbolt, ott a tízes skála szerinti 8,2-es UV-B sugárzás várható.

Tovább...
 
Jól kellene vezetni az országot, s akkor nem következik be a katasztrófa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 29.

Image„Sok sebből vérzik a magyar demokrácia és a magyar közélet.” – kezdte beszédét a Felsővárosi templomnál álló Szent Sebestyén-szoborra tekintve Soltész Miklós országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője. Ezt követően azt fejtegette, hogy egy olyan „sebesült időszakot élünk”, amikor a tudatos félrevezetést és félretájékoztatást nap, mint nap tapasztalhatjuk. Ezen (is) kellene változtatni...

Tovább...
 
Kedden zárva tart a Polgármesteri Hivatal Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Polgármesteri Hivatal   
2008. június 29.

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása 2008. június 30-án (hétfőn) eltér a megszokott rendtől. Ezen a napon 8.00 órától 11.00 óráig várják az ügyeiket intézőket, délután nem lesz ügyfélfogadás. Július elseje, a köztisztviselők napja munkaszüneti nap a közigazgatásban dolgozók számára. Így kedden zárva tart a Polgármesteri Hivatal. Szerdán már a megszokott rendben, 8-12 és 13-18 óra között fogadják az ügyfeleket.

 
Lezajlottak az érettségi vizsgák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 29.

ImageVégre eljött a pihenés ideje. Befejeződtek az idei érettségi vizsgák, amelyeken az elmúlt hetekben közel 125.000 diák mérettette meg magát több, mint 446.000 vizsgára felkészülve. Székesfehérváron 2100 diák érettségizett önkormányzati iskolában, 900-an pedig nem állami fenntartású intézményben. A szaktárca bejelentése szerint 2010-től az orvosi és az állatorvosi képzésekben történő belépéshez emelt szintű érettségit kell majd tenni egy tantárgyból.

 
Várossá nyilvánították Bodajkot és Pusztaszabolcsot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 29.

Bodajk és Pusztaszabolcs polgármesterei holnap vehetik át az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban a Köztársasági Elnök kézjegyével ellátott dokumentumot, amely azt igazolja, hogy e két települést városi rangra emelték. Idén négy Fejér megyei település nyújtotta be várossá válási igényét, amelyből Dr. Gyenesei István javaslata alapján kettőt fogadott el Dr. Sólyom László. Pusztaszabolcson július 25-én ünneplik meg e jó hírt, Bodajkon pedig még folyamatban van a ceremónia időpontjának és pontos programjának szervezése.

 
<< Első < Előző 3441 3442 3443 3444 3445 3446 3447 3448 3449 3450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37940 - 37950 / 38371