Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Internetes jegykiadó gépet szerelnek fel Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

A székesfehérvári vasúti pályaudvaron is felszerelnek internetes jegykiadó gépet – még az iskolakezdés előtt. Az újfajta jegyvásárlási rendszer június 16-i bevezetés óta több, mint 18.000 helyjegyet, menetjegyet és pótjegyet vásároltak a vasúton utazók a telepített pontoknál: Siófokon, Miskolcon, Debrecenben, Pécsen, Szolnokon, Nyíregyházán, valamint Budapesten. E kör pedig tovább bővül szeptemberre: városunkon kívül például Veszprémben, Nagykanizsán, Kecskeméten, Gödöllőn… is elérhető lesz mindenki számára.

 
Nem a pillanatnyi öröm pénzzel való megvásárlása okozza az igazi boldogságot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageBútorfestést tanulhattak múlt héten a Mesterségek Házában a népi motívumokat és a hagyományokat ápolni kívánó kreatív felnőttek. A foglalkozásokat a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezte, a „táborvezetőnek” pedig Radetzky Jenőné népi iparművészt kérték fel, aki öt napon át tartott elméleti és gyakorlati órákat a Rácz utca tökéletes miliőjében.

Tovább...
 
Ki lesz idén Székesfehérvár borkirálynője? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend idén is megrendezi borkirálynő-választását augusztus 19-én, az Öreghegyi Mulatságokon, amelyre még mindig várják a jelentkezőket! A verseny kétfordulós: az elődöntő egy tesztírást foglal magába a szőlészet, borászat és a gasztronómia tárgykörét felölelve, majd a legjobban teljesítő három hölgy a színpadon mutathatja be elméleti és gyakorlati tudását, valamint „királynői rátermettségét”.

Tovább...
 
Szakcsi Lakatos Béláék a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

Valószínűleg Szakcsi Lakatos Béláék koncertjén is ugyanolyan hatalmas tömeg lesz holnap, mint amekkora Erkel Ferenc „Hunyadi László” operáján volt. A Musica Regia következő programján az „Öt Lakatos” lép színpadra: a magyar jazzélet egyik legnagyobb alakja, a nemzetközileg is elismert jazz zongorista, Szakcsi Lakatos Béla, a kiváló zenész és komponista, Roby Lakatos, a frankfurti H.R. Big Band szólistája, Tony Pecek Lakatos Krisztián, valamint a „bőgővarázsló” Pecek Lakatos András.

 
Irány Peking! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageAz Alba Volán-Bericap öttusaszakosztályát három versenyző is képviseli a Pekingi Nyári Játékokon: Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila és Horváth Viktor. A hölgyekért augusztus 18-án, magyar idő szerint 2:30-kor izgulhatunk először, mivel akkor állnak be a lőállásokba. Gyenesei Leila szereplése különlegesnek számít, hiszen a magyar sportolónők közül eddig csak Kürti Éva versenyezhetett nyári és téli játékokon – Leila pedig két éve, a torinói téli játékokon sífutásban is megmérettetett.

Tovább...
 
A Sportbizottság fontosnak tartja a Polgári Frakció kezdeményezését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Polgári Frakció „focibérlet-akcióját” rendkívül fontos kezdeményezésnek tartja Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke. Úgy véli, ez az első lépés egy olyan úton, amelynek hoznia kell magával a többi támogatót is. Ezért a program élére áll a Sportbizottság, s minden erejével támogatja: szeretnék e „mintát” kiterjeszteni a város többi iskolájára, más diáksport-köreire, s a különböző sportágakra is.

Tovább...
 
Rugby-edzés Agárdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

A gárdonyi rugby-sek ma délután kezdték volna meg első edzésüket a nyári szünet után, ám az előzetes visszajelzések szerint a legtöbb játékos még szabadságon van. Ezért az első találkozót augusztus 20. utánra szervezik, amelyre még mindig lehet jelentkezni Vida-Szűcs Lajosnál. Elérhetősége: 30-218-4060, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 
Előadások a Bibliáról a vértesboglári templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Vértesboglári Római Katolikus Egyházközség – csatlakozva a Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívásához – egy éven át tartó ismeretterjesztő előadás-sorozatot indít a Biblia éve alkalmából. Az előadások minden hónap második szombatján, délután 15 óra 30-tól kezdődnek a vértesboglári templomban.

Tovább...
 
A Polgári Frakció támogatja a szociálisan rászorultakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 03.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető a sport és a szociálisan rászorultak támogatásának jegyében sajtótájékoztatóra invitálta a médiumok képviselőit az öreghegyi Kossuth Lajos Általános Iskola sportpályájára. A találkozón a Polgári Frakció nevében Östör Annamária önkormányzati képviselő focibérleteket nyújtott át az iskola diákjai részére.

Tovább...
 
145 éve született Gárdonyi Géza Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 03.

Gárdonyi Géza születésének 145. évfordulója alkalmából emlékünnepséget rendez ma Gárdony Város Önkormányzata és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház. A program 17 órakor kezdődik Agárdpusztán, a Gárdonyi szülőháznál, ahol beszédet mond Tóth István polgármester. Az esten fellépnek a Trausch Nővérek és Oláh János. „Az embernek csak az arca ismerhető fel, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan.”

 
1-0-ra nyertünk, a Haladás ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 03.

ImageKüzdelmes mérkőzésen szerezte meg idei első győzelmét csapatunk. A Siófok elleni váratlan vereség után Disztl László több helyen megváltoztatta a kezdőcsapatot: kezdett Andic és a brazil Romero, valamint Dvéri Zsolt is. A Haladásról tudtuk, hogy masszív csapat, ráadásul a kulcsemberek – közöttük Csertői Aurél vezetőedző – számára a Vidi elleni találkozó aligha olyan, mint a „sima” meccsek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3451 3452 3453 3454 3455 3456 3457 3458 3459 3460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 37951 - 37961 / 38659