Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vízgazdálkodási fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageA vizek állapot-megőrzése, helyreállítása céljából új típusú vízgazdálkodási tervezést kezdtek el Magyarországon. Erről rendezett fórumot Székesfehérváron a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Vízügyi Igazgatóság a vízgazdálkodással foglalkozó szervezeteknek, természetvédő csoportosulásoknak és az önkormányzatoknak. A programon a felszín feletti és –alatti szennyeződések felméréséről, s e probléma megoldásáról tartottak előadásokat. Így szóba került a pátkai víztározó, a Séd-Nádor-Gaja vízrendszere, illetve a Velencei-tó vízgyűjtője is.

 
Mi vagyunk a bajnokok! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageAz Albacomp tíz évvel ezelőtt nyert először bajnokságot. Erről emlékeztek meg tegnap este az Arév Csarnokban, ahol újra lejátszották a döntőt. A főmérkőzés előtt a hajdani Videoton és az Építők csapata mérkőzött meg egymással, amire a Videoton legjobb légiósa, a lengyel Wojciech Rosinski is eljött, aki annak idején a szurkolók legnagyobb kedvence volt. A játékos 900 km-t utazott, hogy itt legyen a gálán – bár szakálla nélkül alig lehetett megismerni. (Több társát pedig a felszedett kilók változtatták meg kissé.)

Tovább...
 
Rólad szól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageVárosunkba is ellátogatott a Garnier és a Volkswagen közös roadshow-ja, amely május 8-án indult el országos körútjára. Jelmondata: „Rólad szól!” – ami jelzi a program lényegét: a magunkkal való törődést, odafigyelést a testünkre és a lelkünkre. A szervezőknek a kampány arcaként Oroszlán Szonja színművésznőt sikerült megnyerniük, aki tökéletes megtestesítője az önmagával törődő, mai nőnek. A rendezvény Székesfehérvár után Győrben, Egerben, Nyíregyházán, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben és Szegeden várja a látogatókat, majd július 5.-én visszatér Budapestre.

 
Vár és Bástya a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Image„A lányok karcsún / hajladoznak / csupasz, hamvas / karjukon le-föl / futkosnak a napsugarak.” –olvastam Bobory Zoltán verssorait tavaly ilyentájt, egy padon megbújva, az égető Nap elől levél-árnyékba húzódva a Vár tizedik számában. S most, az Ünnepi Könyvhéten feltört az emlék, amikor a Vár-Bástya esten a szerzőket lestem a Bory-vár tornyai alatt.

Tovább...
 
A Selmecbányai Akadémia örökségének védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

A Bányász-Kohász-Erdész Találkozó keretében szándék-nyilatkozatot írt alá Dunaújváros, Miskolc, Selmecbánya, Sopron és Székesfehérvár önkormányzata a hétvégén. Ennek értelmében az együttműködő felek vállalták, hogy nem hagyják eltűnni a Selmecbányai Akadémia szellemi-tudományos hagyatékát, hanem szakemberek segítségével ápolni fogják és továbbadni azt. E program pedig egyértelműen magával vonja az érintett városok közötti szorosabb emberi, társadalmi és kulturális kapcsolatok kialakulását, valamint az idegenforgalom növekedését is.

 
Legyen egy Jó Napunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageTúl sok a rossz hír. Robbantások, gyilkosság, bankrablás, korrupció… Kellene egy nap, amikor csak a jóra koncentrálunk, csak a pozitív eseményekről adunk hírt, hogy lássuk, vannak szépségek is, nemcsak az a sötét oldal. Picinyke illúzió, de „lazításképp" talán megnyugtatná a lelkünket, ha csak néhány órára is. Mielőtt végképp elfáradunk…

Tovább...
 
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene I. Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2008. június 15.

ImageBarlay Ö. Szabolcs Kosztolányi Dezső életéről írja legújabb könyvét. A műnek elkészült az első néhány  fejezete, amelyet most Önök is elolvashatnak - ahogy Szabolcs atya folyamatosan rendelkezésünkre bocsátja majd a további ciklusokat is. Így a Fehérvári Hírek olvasói lesznek az elsők, akik magukba szívhatják a népszerű tudós paptanár tanulmányát és irodalom-kutatási eredményeit.

Tovább...
 
Spinning Duatlont szervez az Alba Plaza Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageAz Alba Plaza idén ünnepli 9. születésnapját. Ebből az alkalomból június 21-én egy egyedülálló Spinning Duatlon sorozatot indítanak el. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra, és a sportolás fontosságára. A verseny különlegessége, hogy spinningből és futásból eddig még soha sem rendeztek duatlont Magyarországon.

Tovább...
 
-Lefokozták- ifj. László Tibort, a Budai úti lelkészt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageA Dunántúli Református Egyházkerület Bírósága beosztott lelkésszé minősítette vissza ifj. László Tibort, aki korábban a Budai úti református templomban hirdette az igét. Áthelyezéséről a Székesfehérvári Református Egyházközség önkormányzati testületének kérésére a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöke intézkedik majd. Az Öreghegyi gyülekezetrészben folyó, illetve felvállalt egyházi szolgálatok elvégzéséről az Egyházközség lelkészi kara gondoskodik. Új kazuális szolgálatok (esküvők, keresztelők, temetések) kapcsán az Egyházközség Lelkészi Hivatalához lehet fordulni.

 
Hurrá, nyaralunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageMegkezdődött a nyári szünet a magyar közoktatásban tanuló 1,7 millió gyermek számára. A hivatalos adatok szerint : 809.160 általános iskolás, 123.192 szakiskolás, 9.773 speciális szakiskolában tanuló, 200.026 gimnazista, s 242.016 szakközépiskolai diák búcsúzott el pénteken az iskolától – közel két és fél hónapra. Ehhez kapcsolódóan pénteken és szombaton is ballagásokat tartottak az oktatási intézményekben. Az óvodákban általában júliusban és augusztusban küldik nyári szünetre a gyermekeket, amit fokozatos csoport-összevonások előznek meg.

 
Fél év tapasztalata a Biblia éve rendezvényről Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény  Székesfehérvári Református Egyházközség   
2008. június 15.

ImageMint ismeretes, a Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a katolikus, a református és az evangélikus egyház a 2008. esztendőt a Biblia évének nyilvánította. Kezdeményezésük fő célkitűzése, hogy az egyháztól elidegenedett, és sokféle szempont által vezérelt közéletben megszólaltassák a kereszténység alapüzenetét, ami azonos a Biblia üzenetével, az evangéliummal.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3451 3452 3453 3454 3455 3456 3457 3458 3459 3460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 38050 - 38060 / 38367