Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ez az éjszaka más, mint a többi Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Városi Képtár - Deák Gyűjtemény   
2008. június 13.

ImageA székesfehérvári Városi Képtár – Deák Gyűjtemény szeretettel meghívja Önt a 2008. június 21-én, szombaton 18-24 óráig tartó Múzeumok éjszakája programjára. Tudja… Ez az éjszaka más, mint a többi! A Városi Képtár - Deák Gyűjtemény ezt az estét és éjszakát a száz éve indított Nyugat folyóiratnak szenteli. Teszi ezt azért is, mert gyűjteményük száz szállal kötődik a folyóirathoz, annak közvetlen és közvetett köréhez.

Tovább...
 
A jelen nagy versenyzőivel jönnek az ifjak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageA Városházán köszöntötték azokat a sportolókat, akik a Budapesti MVM Öttusa Világbajnokságon képviselték hazánkat. Az eredményesen szereplő versenyzőket az Alba Volán SC vezetői is elkísérték, akik a klub jövőbeli terveiről is beszéltek – miközben városunk büszkeségei a VB-hez fűződő élményeiket osztották meg az újságírókkal.

Tovább...
 
Egy kis retro Csőszön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageNosztalgia bulit szervez a csőszi Etalonsport Tagóvoda szülői szervezete holnap, 20 órai kezdettel a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. – tájékoztatta szerkesztőségünket Burián Győzőné Tauz Ildikó, a program egyik fő szervezője – Az est bevételét jótékony célra fordítják: az óvodai udvar játékainak cseréjét valósítják meg belőle. A mulatságon 500 Ft-os támogatói jeggyel lehet részt venni, a zenéről pedig a Di Miletics gondoskodik.

 
Ki lesz Lovasberény új polgármestere? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

Néhány nap múlva polgármestert választanak a lovasberényiek. A helyi lakók – 2400 szavazásra jogosult állampolgár - vasárnap adhatják le voksaikat három szavazókörben. Az időközi választáson indul Gálos László (aki korábban betöltötte e tisztséget, mígnem áprilisban felmentették, mert egy becsületsértési ügyben büntetőjogi felelősségre vonták), Brezovits László, Pittner János, Schieder László, és Visnyiczki Lajos. Brezovits László a Magyarországi Zöld Párt jelöltje, a többiek pedig függetlenként szeretnék elnyerni a lakosság bizalmát.

 
Nemzetközi Alkotótábor Bajóton Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageA Bajót Millennium Kht 2008. június 18. – június 21 között festészeti alkotótábort szervez a természeti szépségekben gazdag Bajóton, a Millennium Házban (Budapesthez közel, Nyergesújfalu alatt). A táborba jelentkezhetnek kibontakozni vágyó gyermekek, felnőttek, s – mivel nemzetközi – országhatáron túli művészek is.

Tovább...
 
Kartell-gyanús a Cerbona Zrt. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

A Gazdasági Versenyhivatal gyanúja szerint a Cerbona Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. is benne van abban a kartellben, amely tagjai – a feltételezések szerint - felosztották egymás között a hazai lisztpiacot. Az eljárást már meg is indították a cég ellen, ahogy „10 társát” is ellenőrzés alá vonták.

Tovább...
 
Szinkronszínészek nyilvános vizsgája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

Image„A színész hangszere a beszéd. Ha valaki jól tudja használni eszközét, és megfelelő módon tud bánni vele, akkor az a színészi képessége szolgálatában áll, aki erre nem fordít kellő gondot, annak torlaszként állnak útjában a szavak, amelyek megakadályozzák abban, hogy szorongás nélkül, csak a játékkal törődjék. Ez érvényes a színészi munka egészére, de különösképpen a szinkronizáló színész munkájára. A mikrofon árulkodik. Egy szeizmográf érzékenységével jelzi a hibát, sőt, felnagyítja azt. „ (Dallos Szilvia)

Tovább...
 
Nemzetközi kitüntetést kapott a székesfehérvári nyugalmazott tűzoltó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageNemzetközi elismerést kapott Katczer László tűzoltó alezredes, aki több, mint negyed évszázados hivatalos szolgálat után vonult nyugállományba 2006 decemberében. A kitüntetést a németországi Schawäbish-Gmünd-ben kapta, ahová a Székesfehérvári Tűzoltóság delegációjával látogatott el a helyi Tűzoltónapra. Ennek során nyújtották át neki a díjat, s köszönve meg – többek között - a testvérváros nemzetközi kapcsolataihoz nyújtott segítségét.

 
Megédesített festmények Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageSzokatlan helyszín – még szokatlanabb alkotások. A Tóvárosi Édességtár Galériájában állította ki munkáit Szőke Balogh Joli festőművésznő. A megnyitón a vendégeket Lévai Zsuzsanna cukrászlány köszöntötte, majd fuvola-, hegedű-, és gitárszó csendült fel Kováts Filoména, Hada Veronika, Hada Krisztina és Enyedi Béla zenészi tehetségét dicsérve. A festmények június 23-ig tekinthetők meg.

 
Honoris Causa Doctor címet kapott Dr. Szepes András Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

Díszdoktorrá avatták Dr. Szepes Andrást, a GEO általános dékánhelyettesét testvérvárosunkban. A Gyulafehérvári Egyetem Szenátusa a Természettudományi Kar előterjesztésére Honoris Causa Doctor címet adományozott Dr. Szepes Andrásnak a május 12-i ülésen. A laudációt Prof. Sorin Briciu dékán mondta el, majd Dr. Szepes András (aki egyébként a GeoCAD konferenciák szervezőbizottságának a tagja is) megtartotta székfoglaló előadását, amelynek a „Quality Management in continuing professional education" címet adta.

 
Támogatást kap a Református Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageA Református Általános Iskola támogatásáról szóló megállapodást ma írta alá Somogyi László lelkészi elnök és a székesfehérvári polgármester. Városunkban a 19. század közepén alakult meg az első önálló református gyülekezet, a hozzá kapcsolódó felekezeti intézmények pedig a II. világháború előtt és azt követően még két évig működtek. A rendszerváltás után a református egyház visszaigényelte az egykoron tulajdonában álló házat, s 2002 szeptemberében újra elindult a református általános iskolai oktatás.

 
<< Első < Előző 3461 3462 3463 3464 3465 3466 3467 3468 3469 3470 Következő > Utolsó >>

Eredmények 38061 - 38071 / 38367