Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Forgalmi változások Székesfehérvár belvárosában Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 28.

Forgalmi változások Székesfehérvár belvárosában az augusztusi kulturális programok alatt - Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2008. július 21-től augusztus 20-ig Székesfehérvár belvárosában a Musica Regia és Királyi napok rendezvénysorozatok miatt az alábbi forgalomkorlátozások kerülnek bevezetésre:

Tovább...
 
Lengyel győzelem az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzversenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR referens   
2008. július 28.

ImageA lengyel Switch On Quintet nyerte az első alkalommal megrendezésre került Kodolányi Nemzetközi Jazzversenyt, a második díjat két magyar együttes, a Mindsweeper és a Balázs Tamás Trió megosztva kapta. A nemzetközi zsűri koncertje alatt került sor a július 21. óta zajló 3 fordulós verseny eredményhirdetésére, ahol a két különdíjat szintén a döntőbe jutott magyar együttesek tagjai kaptak, illetve egy német és egy brit együttes.

Tovább...
 
Lelkigyakorlat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA hagyományoknak megfelelően idén is a székesfehérvári Szent Gellért Tanulmányi Házban (Mátyás király krt. 1.) rendezik meg az egyházmegyei papi lelkigyakorlatot, amely augusztus 4-től augusztus 7-ig tart. A lelkigyakorlatot Dr. Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek atya tartja.

 
A Haladás ellen feledtetni kell a siófoki vereséget Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 28.

ImageSajnos balszerencsésen kezdődött számunkra az új szezon: hiába futballoztunk jobban és támadtunk többet, mint ellenfelünk, a bajnoki nyitányon 1-0-ás vereséget szenvedtünk Siófokon. Sütő a 18. percben szerezte meg a meccs egyetlen gólját, és bár igyekeztünk, de hiába irányítottuk mi a játékot, nem sikerült egyenlítenünk.

Tovább...
 
Musica Regia - hatodik éve már Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Musica Regia idei programsorozatának nyitásaként Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának rövidített változata látható augusztus 1-jén és 2-án a Városház téren. A Drahos Béla vezényletével, valamint Szinetár Miklós és Harangi Mária rendezésében előadott darabot augusztus 5-én az „Öt Lakatos” jazz-koncert követi, 6-án a „4 For Dance” lép fel, 8-án és 9-én Ábrahám Pál operettjei hallhatók, 11-én pedig a Carmina Burána az Alba Regia Szimfónikus zenekar 500 fős vegyeskarának előadásában.

 
Garázstűz Pázmándon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 28.

Kigyulladt garázshoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat vasárnap délben Pázmándra. A József Attila utcában egy családi ház mögé épített, könnyűszerkezetes, palafedésű garázs gyulladt ki. A tűz néhány négyzetméteren a ház külső szigetelésére is átterjedt. A tűz oltásában a székesfehérvári tűzoltók és a pázmándi önkéntesek vettek részt. A tűzben a garázsban tárolt néhány kondicionáló gép megrongálódott. Személyi sérülés nem történt.

 
Szlovén győzelem "erőben" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA szlovénok bizonyultak a legerősebbnek a hétvégén megrendezett Erős Emberek Versenyén. A Bregyó-közi Sportcentrumban tartott EB-n az előzetes jelentkezés ellenére az osztrákok nem jelentek meg, így két magyar, két szlovák, egy szlovén és egy román együttes mérte össze erejét és felkészültségét. A nézők többsége a „Magyar I.”-es csapatnak szurkolt, amelyet Fekete László és három fia alkotott.

Tovább...
 
40 méter mélyen, egy "keszonba" zárva a nemzeti panoptikum?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Nemzeti Emlékhely ügyével több cikkünkben is foglalkoztunk már. A Fehérvári Hírek oldalain megismerhették olvasóink Dr. Cser-Palkovics András véleményét – pontosabban dr. Szili Katalinnak írt levelét -, kifejtette álláspontját a Fehérvári Polgári Védegylet és a III. Béla Lovagrend, valamint Fejér megye egyik legkiemelkedőbb építésze, Németh László is tiltakozott az új tervek ellen. Most pedig megkerestük Balsay Istvánt, aki csatlakozott az előtte felszólalókhoz.

Tovább...
 
Testvértábor állami gondozott gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

Az állami gondozásba kerülő gyermekek számára nemcsak a szülők ily’ módon történő elvesztése okoz(hat) lelki traumát, hanem a testvértől való elszakítás is. A „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ezért évek óta szervez „Testvértábort” a különböző településeken nevelkedő, gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élő testvéreknek. Az idei táborozás során kirándulások, kézműves foglalkozások, s különböző mentálhigiénés előadások is szerepelnek. A 3-18 éves fiatalok tegnap indultak el Balatonfenyvesre, ahol egy hetet tölthetnek el.

 
Ökörsütés és rock and roll Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 27.

ImageA Sárga Taxi zenekar muzsikájára mulathatnak augusztus 2-án este a gárdonyi „Ökörsütés és Gulyásparti”-ra kíváncsi látogatók. A Nádas Étteremnél e napon 16:00-23:00 óráig pirosítják az ökröt a grillkertben, előtte pedig már kora délután gyermekjátékok, mini vidámpark, s különböző színes programok várják az érdeklődőket. Az utcabál 18:30-kor kezdődik igazi rock and roll dallamokkal.

 
Vereséggel kezdtük a bajnokságot Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 27.

ImageAz idény első meccsén együttesünk 1-0-ás vereséget szenvedett Siófokon. A mérkőzés zömében ugyan mi irányítottuk a játékot és helyzetet is többet dolgoztunk ki, mint a hazaiak, gól csak egy született, és ezt a siófokiak szerezték: a 16. percben Sütő talált a kapunkba.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3481 3482 3483 3484 3485 3486 3487 3488 3489 3490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 38292 - 38302 / 38944