Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Legyen egy Jó Napunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageTúl sok a rossz hír. Robbantások, gyilkosság, bankrablás, korrupció… Kellene egy nap, amikor csak a jóra koncentrálunk, csak a pozitív eseményekről adunk hírt, hogy lássuk, vannak szépségek is, nemcsak az a sötét oldal. Picinyke illúzió, de „lazításképp" talán megnyugtatná a lelkünket, ha csak néhány órára is. Mielőtt végképp elfáradunk…

Tovább...
 
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene I. Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2008. június 15.

ImageBarlay Ö. Szabolcs Kosztolányi Dezső életéről írja legújabb könyvét. A műnek elkészült az első néhány  fejezete, amelyet most Önök is elolvashatnak - ahogy Szabolcs atya folyamatosan rendelkezésünkre bocsátja majd a további ciklusokat is. Így a Fehérvári Hírek olvasói lesznek az elsők, akik magukba szívhatják a népszerű tudós paptanár tanulmányát és irodalom-kutatási eredményeit.

Tovább...
 
Spinning Duatlont szervez az Alba Plaza Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageAz Alba Plaza idén ünnepli 9. születésnapját. Ebből az alkalomból június 21-én egy egyedülálló Spinning Duatlon sorozatot indítanak el. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra, és a sportolás fontosságára. A verseny különlegessége, hogy spinningből és futásból eddig még soha sem rendeztek duatlont Magyarországon.

Tovább...
 
-Lefokozták- ifj. László Tibort, a Budai úti lelkészt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageA Dunántúli Református Egyházkerület Bírósága beosztott lelkésszé minősítette vissza ifj. László Tibort, aki korábban a Budai úti református templomban hirdette az igét. Áthelyezéséről a Székesfehérvári Református Egyházközség önkormányzati testületének kérésére a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöke intézkedik majd. Az Öreghegyi gyülekezetrészben folyó, illetve felvállalt egyházi szolgálatok elvégzéséről az Egyházközség lelkészi kara gondoskodik. Új kazuális szolgálatok (esküvők, keresztelők, temetések) kapcsán az Egyházközség Lelkészi Hivatalához lehet fordulni.

 
Hurrá, nyaralunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageMegkezdődött a nyári szünet a magyar közoktatásban tanuló 1,7 millió gyermek számára. A hivatalos adatok szerint : 809.160 általános iskolás, 123.192 szakiskolás, 9.773 speciális szakiskolában tanuló, 200.026 gimnazista, s 242.016 szakközépiskolai diák búcsúzott el pénteken az iskolától – közel két és fél hónapra. Ehhez kapcsolódóan pénteken és szombaton is ballagásokat tartottak az oktatási intézményekben. Az óvodákban általában júliusban és augusztusban küldik nyári szünetre a gyermekeket, amit fokozatos csoport-összevonások előznek meg.

 
Fél év tapasztalata a Biblia éve rendezvényről Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény  Székesfehérvári Református Egyházközség   
2008. június 15.

ImageMint ismeretes, a Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a katolikus, a református és az evangélikus egyház a 2008. esztendőt a Biblia évének nyilvánította. Kezdeményezésük fő célkitűzése, hogy az egyháztól elidegenedett, és sokféle szempont által vezérelt közéletben megszólaltassák a kereszténység alapüzenetét, ami azonos a Biblia üzenetével, az evangéliummal.

Tovább...
 
Ez az éjszaka más, mint a többi Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Városi Képtár - Deák Gyűjtemény   
2008. június 13.

ImageA székesfehérvári Városi Képtár – Deák Gyűjtemény szeretettel meghívja Önt a 2008. június 21-én, szombaton 18-24 óráig tartó Múzeumok éjszakája programjára. Tudja… Ez az éjszaka más, mint a többi! A Városi Képtár - Deák Gyűjtemény ezt az estét és éjszakát a száz éve indított Nyugat folyóiratnak szenteli. Teszi ezt azért is, mert gyűjteményük száz szállal kötődik a folyóirathoz, annak közvetlen és közvetett köréhez.

Tovább...
 
A jelen nagy versenyzőivel jönnek az ifjak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageA Városházán köszöntötték azokat a sportolókat, akik a Budapesti MVM Öttusa Világbajnokságon képviselték hazánkat. Az eredményesen szereplő versenyzőket az Alba Volán SC vezetői is elkísérték, akik a klub jövőbeli terveiről is beszéltek – miközben városunk büszkeségei a VB-hez fűződő élményeiket osztották meg az újságírókkal.

Tovább...
 
Egy kis retro Csőszön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageNosztalgia bulit szervez a csőszi Etalonsport Tagóvoda szülői szervezete holnap, 20 órai kezdettel a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. – tájékoztatta szerkesztőségünket Burián Győzőné Tauz Ildikó, a program egyik fő szervezője – Az est bevételét jótékony célra fordítják: az óvodai udvar játékainak cseréjét valósítják meg belőle. A mulatságon 500 Ft-os támogatói jeggyel lehet részt venni, a zenéről pedig a Di Miletics gondoskodik.

 
Ki lesz Lovasberény új polgármestere? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

Néhány nap múlva polgármestert választanak a lovasberényiek. A helyi lakók – 2400 szavazásra jogosult állampolgár - vasárnap adhatják le voksaikat három szavazókörben. Az időközi választáson indul Gálos László (aki korábban betöltötte e tisztséget, mígnem áprilisban felmentették, mert egy becsületsértési ügyben büntetőjogi felelősségre vonták), Brezovits László, Pittner János, Schieder László, és Visnyiczki Lajos. Brezovits László a Magyarországi Zöld Párt jelöltje, a többiek pedig függetlenként szeretnék elnyerni a lakosság bizalmát.

 
Nemzetközi Alkotótábor Bajóton Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageA Bajót Millennium Kht 2008. június 18. – június 21 között festészeti alkotótábort szervez a természeti szépségekben gazdag Bajóton, a Millennium Házban (Budapesthez közel, Nyergesújfalu alatt). A táborba jelentkezhetnek kibontakozni vágyó gyermekek, felnőttek, s – mivel nemzetközi – országhatáron túli művészek is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3481 3482 3483 3484 3485 3486 3487 3488 3489 3490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 38369 - 38379 / 38681