Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Táborozni hív a Székesfehérvári Református Gyülekezet Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Székesfehérvári Református Egyházközség   
2008. június 17.

ImageKedves Testvéreink! A tavalyi táborunk élményeit, örömeit és áldásait Isten iránti hálaadással felemlegetve, idén a július 20. és 26-a közötti, vasárnaptól – szombatig terjedő hétre nagy szeretettel hívunk és várunk óvodánkból, iskolánkból, illetve mindhárom gyülekezetrészből gyerekeket és szüleiket, magányosokat és családosokat egyaránt! Idén is gyönyörű környezetben, még jobb elszállásolási lehetőségekkel vár bennünket a Várhegy Üdülő Sátoraljaújhelyen. Testi-lelki felüdülést ígérő hetünk központi témája lesz: A közösség áldása (1. János 1,3)

Tovább...
 
Közmunkaprogram halmozottan hátrányos helyzetűeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

Régiós közmunkaprogramot indított el a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, amely közel háromszáz Fejér megyében élő, halmozottan hátrányos helyzetű ember foglalkoztatását segít elő. A 265 millió forintba kerülő project tegnap kezdődött egy július 1-ig tartó motivációs tréninggel. Ennek során a résztvevők megtanulják a motoros fűkasza kezelését is, hiszen a program egyik fő célja a parlagfű-mentesítés. A szezonális munkáért 70.000 forintot kapnak a foglalkoztatottak.

 
A kultúra és a pénz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageSobor Antal „szubjektív benyomásait, reflexióit” tartalmazó új kötetét végre a bodajkiak is megismerhették, hiszen a hétvégén náluk járt az író-festő, aki Bakonyi Istvánnal egyetemben könyvbemutatót tartott. Az irodalmárokat az Ünnepi Könyvhét alkalmából hívták meg e programra, legközelebb pedig ma este, 18 órakor találkozhat velük a közönség Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Kitűntetés a Madár családnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Kitüntetést kapott id. Madár Imre, aki immár 56 éve a kézilabdának szenteli életét, s aki több sportolót is elindított a siker és a hírnév felé. A díjat a Magyar Kézilabda Szövetség megalakulásának 75. évfordulója alkalmából nyújtották át neki az Alba Regia Kézilabda SE bajnoki bronzérem kiosztásán – megköszönve e sportágban hosszú időn át végzett kimagasló, példamutató tevékenységét. Sőt, vele egyidőben fia, ifj. Madár Imre edző is megkapta e kitűntetést.

 
A "Bor Városa" lett Mór Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageMagyarország leghíresebb borászainak közreműködésével Országos Ezerjó Borversenyt rendeztek Móron, amelyre hazánk borvidékeiről 110 Ezerjó mintát küldtek be a termelők. S mivel a borokhoz megfelelő étek is illik: sor került a Magyarországi Borrendek Országos Borral Készült Főzőversenyére is. Ezen a programon a hazai borrendek, borhölgyek és olyan szervezetek mérték össze tudásukat, amelyek fő tevékenysége a borhoz kötődik.

Tovább...
 
Vízgazdálkodási fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageA vizek állapot-megőrzése, helyreállítása céljából új típusú vízgazdálkodási tervezést kezdtek el Magyarországon. Erről rendezett fórumot Székesfehérváron a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Vízügyi Igazgatóság a vízgazdálkodással foglalkozó szervezeteknek, természetvédő csoportosulásoknak és az önkormányzatoknak. A programon a felszín feletti és –alatti szennyeződések felméréséről, s e probléma megoldásáról tartottak előadásokat. Így szóba került a pátkai víztározó, a Séd-Nádor-Gaja vízrendszere, illetve a Velencei-tó vízgyűjtője is.

 
Mi vagyunk a bajnokok! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageAz Albacomp tíz évvel ezelőtt nyert először bajnokságot. Erről emlékeztek meg tegnap este az Arév Csarnokban, ahol újra lejátszották a döntőt. A főmérkőzés előtt a hajdani Videoton és az Építők csapata mérkőzött meg egymással, amire a Videoton legjobb légiósa, a lengyel Wojciech Rosinski is eljött, aki annak idején a szurkolók legnagyobb kedvence volt. A játékos 900 km-t utazott, hogy itt legyen a gálán – bár szakálla nélkül alig lehetett megismerni. (Több társát pedig a felszedett kilók változtatták meg kissé.)

Tovább...
 
Rólad szól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageVárosunkba is ellátogatott a Garnier és a Volkswagen közös roadshow-ja, amely május 8-án indult el országos körútjára. Jelmondata: „Rólad szól!” – ami jelzi a program lényegét: a magunkkal való törődést, odafigyelést a testünkre és a lelkünkre. A szervezőknek a kampány arcaként Oroszlán Szonja színművésznőt sikerült megnyerniük, aki tökéletes megtestesítője az önmagával törődő, mai nőnek. A rendezvény Székesfehérvár után Győrben, Egerben, Nyíregyházán, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben és Szegeden várja a látogatókat, majd július 5.-én visszatér Budapestre.

 
Vár és Bástya a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Image„A lányok karcsún / hajladoznak / csupasz, hamvas / karjukon le-föl / futkosnak a napsugarak.” –olvastam Bobory Zoltán verssorait tavaly ilyentájt, egy padon megbújva, az égető Nap elől levél-árnyékba húzódva a Vár tizedik számában. S most, az Ünnepi Könyvhéten feltört az emlék, amikor a Vár-Bástya esten a szerzőket lestem a Bory-vár tornyai alatt.

Tovább...
 
A Selmecbányai Akadémia örökségének védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

A Bányász-Kohász-Erdész Találkozó keretében szándék-nyilatkozatot írt alá Dunaújváros, Miskolc, Selmecbánya, Sopron és Székesfehérvár önkormányzata a hétvégén. Ennek értelmében az együttműködő felek vállalták, hogy nem hagyják eltűnni a Selmecbányai Akadémia szellemi-tudományos hagyatékát, hanem szakemberek segítségével ápolni fogják és továbbadni azt. E program pedig egyértelműen magával vonja az érintett városok közötti szorosabb emberi, társadalmi és kulturális kapcsolatok kialakulását, valamint az idegenforgalom növekedését is.

 
Legyen egy Jó Napunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageTúl sok a rossz hír. Robbantások, gyilkosság, bankrablás, korrupció… Kellene egy nap, amikor csak a jóra koncentrálunk, csak a pozitív eseményekről adunk hírt, hogy lássuk, vannak szépségek is, nemcsak az a sötét oldal. Picinyke illúzió, de „lazításképp" talán megnyugtatná a lelkünket, ha csak néhány órára is. Mielőtt végképp elfáradunk…

Tovább...
 
<< Első < Előző 3501 3502 3503 3504 3505 3506 3507 3508 3509 3510 Következő > Utolsó >>

Eredmények 38600 - 38610 / 38922