Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rendhagyó irodalomóra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageRendhagyó irodalomórát tartott ma délelőtt Iszkaszentgyörgyön, az Általános Iskolában Balajthy Ferenc és Bokros Judit. Ennek keretében mutatták be a Vörös Teremben összegyűlt diákoknak Balajthy Ferenc „Papírcsákó” és Bokros János „Mesék mezején” című kötetét.

Tovább...
 
Környezeti nevelési konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageA Hermann Ottó Állat- és Természetvédelmi Egyesület Országos Ifjúsági, Környezeti Nevelési Konferenciát rendezett a hétvégén. A programot az Alba Dog Centerben Dr. Banizs Károly, az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának alelnöke nyitotta meg, aki elmondta: az a céljuk, hogy együttműködjenek az állat- és természetvédő szervezetek és a pedagógusok, hiszen a természetvédelemmel már kiskorban meg kell ismertetni a gyermekeket, hogy felelősségteljes, tudatos felnőttekké váljanak.

 
Kispapfelvétel Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 09.

ImageA Székesfehérvári Püspökség felhívása: Azok az érettségizett, vagy érettségi elõtt álló fiatalok, aki papi hivatást éreznek magukban és a Székesfehérvári Egyházmegye keretében kívánnak papi szolgálatot teljesíteni, felvételi kérelmüket június 15-ig jutassák el az Egyházmegyei Hivatal címére.

Tovább...
 
Prohászka Ottokár életének titkai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageProhászka Ottokár püspökről tart előadást péntek este a híres Prohászka-kutató, Barlay Ö. Szabolcs atya Székesfehérváron. A program helyszínéül a Prohászka templom kápolnája szolgál a 18 órás mise után. Akit érdekel Prohászka Ottokár élete, ne halogassa tovább az előadáson való részvételt, hiszen a tíz részből álló "tanítás"-sorozat lassan a végéhez közeledik...

Tovább...
 
Mégis lesz Jazzgarden party Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 09.

ImageAz Öreghegyi Közösségi Ház mégis megrendezi a múlt héten lemondott Jazzgarden programot. Sajnos egy együttesnek nem felelt meg az időpont, de a szervezők úgy döntöttek, hogy a többiektől nem vehetik el a lehetőséget. Így június 13-án, 19.00 órai kezdettel ismét egy kerti mulatságon vehet részt minden érdeklődő.

Tovább...
 
Kutyaoltások Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageMint ahogyan azt az ebtulajdonosok is (remélhetőleg) tudják: kötelező beoltatni veszettség ellen a három hónaposnál idősebb kutyusokat, valamint ugyanígy előírás vonatkozik a féregtelenítés elvégeztetésére is. Azt azonban sokan elfelejtik – vagy előzetesen nem tájékozódnak róla -, hogy hol, s mikor várják az ebeket "kollektív oltásra".

Tovább...
 
Palkovics Krisztián mégis marad Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

Bár Palkovics Krisztiánt több klub is csábító ajánlatokkal lepte el az elmúlt hetekben, az Alba Volán játékosa mégis úgy döntött, hogy nem hagyja el Székesfehérvárt. A legutóbbi EBEL legeredményesebb helyi játékosa és a klub vezetői tegnap megállapodtak abban, hogy a csatár a következő szezonban is az Alba Volán berkeiben játszik majd.

 
Görbetükör Maczkó Csabától Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 08.

ImageA képalkotás élménye az, ami ösztönzi Maczkó Csabát. A fényképészt, az operatőrt, akiben tíz évig érett a Terv: egy krómlap segítségével sajátos módon megmutatni a teret. Azt, hogy miképpen görbülnek meg a vonalak. Még Sárospatakon élt, amikor felvetült benne, hogy a direkt módon létrehozott optikai torzítással vajon milyen fényképeket lehet létrehozni? Az elkészült fotókat most a közönség is láthatja a Café Möbiusban.

Tovább...
 
A székesfehérvári tűzoltók diadalmaskodtak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 08.

ImageA székesfehérvári tűzoltók nyerték meg a Sárbogárdon megrendezett Gróf Széchenyi Ödön XI. Országos Tűzoltósport Verseny Fejér megyei döntőjét. Az országos versenyt június 30. és július 2. között tartják városunkban, ahol Bozsoki Tamás, Esze István, Lantos Zoltán, Laskó Gábor, Ódor Péter, Réger István, Simon Csaba, Vámi György, Vizi Ignác és Zsovák Viktor (a győztes csapat tagjai) képviselik megyénket. Tűzoltóink nemcsak az összesített versenyben, hanem egyéniben is szép eredményeket értek el: a 100 méteres akadályfutásban Simon Csaba első, Lantos Zoltán második, Vizi Ignác pedig harmadik lett.

 
Felkészülésben az atléták Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 08.

Lassan eljön a versenyidőszak az atléták számára. Az ARAK sportolói már nagyban készülnek a július végén megrendezendő Országos Bajnokságra: Listár Nikolett 200 méteren, Molnár Balázs 400 gáton, Végh Tibor 5000 méteren, Zsigovics Natália pedig 4x400 váltóban szeretné az olimpiai szintet teljesíteni. A felkészülésben segít az ARAK által szervezett Nemzetközi Olimpiai Kvalifikációs Verseny is, amelynek július 12-én a Sóstói Stadion szolgál színhelyéül.

 
Sajátos nevelési igényű emberek kulturális fesztiválja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 08.

ImageSajátos nevelési igényű emberek fesztiválját rendezték meg a Fejér Megyei Művelődési Központban. A programot a Fejér Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézménye és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szervezte – immár tizedik alkalommal. A kulturális eseményen a régiónkban élő, otthonokban lakók mutathatták be tudásukat: színpadi produkciókkal és képzőművészeti alkotásokkal készültek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3511 3512 3513 3514 3515 3516 3517 3518 3519 3520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 38677 - 38687 / 38944