Kezdőlap
Átvette a Szent István-díjat Korzenszky Richárd Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 14.
Ünnepélyes keretek között, 16. alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Székesfehérvár legrangosabb, civil kezdeményezésre alapított elismerését idén Korzenszky Richárdnak, a Tihanyi Apátság nyugalmazott perjelének ítélték oda. A díjazott megtiszteltetésként tekint a díjra, melyet megilletődve vett át.
Tovább...
 
Kapcsolódások - Relations Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 14.
A székesfehérvári születésű Csizik Balázs vizuális alkotóművész tárlata augusztus 16-án, pénteken 18 órakor nyílik a Pelikán Galériában. A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága által szervezett eseményt Schneller János művészettörténész, a Ferenczy Múzeum kurátora nyitja meg. A kiállítás megnyitójára minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
3+1 iskolakezdő tipp a modern gyerekszobához Nyomtatás E-mail
Írta: Kufár Róbert   
2019. augusztus 14.
Megindult a visszaszámlálás az iskolakezdésig. Ez pont elég idő arra, hogy újragondoljuk a gyerekszobát, és berendezzük a korral változó igényeknek megfelelően. A szülőket számos újdonság várja a boltokban, melyek komfortosabbá teszik a gyerek mindennapjait. A választásban Boncz Péter, a Praktiker szakértője nyújt tanácsot.
Tovább...
 
A gazdák már készülhetnek az őszi kalászosok vetésére Nyomtatás E-mail
Írta: Szellő Gábor   
2019. augusztus 14.
Az elmúlt évhez képest kissé magasabb, nettó 101 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól kapott adatok feldolgozását követően a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A szervezet előrejelzése szerint az előállítási költségek növekedése miatt idén enyhén emelkedhet az őszi kalászosok ára.
Tovább...
 
Nemek harca: hány fok legyen az irodában? Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2019. augusztus 14.
A nyári időszakban állandó vita tárgya a megfelelő irodai hőmérséklet: míg a hölgyek gyakran ebben az évszakban is pulóvert visznek magukkal a munkahelyükre, a férfiak számára felüdülést jelent egy klimatizált helyiség. A munka hatékonysága szempontjából sem mindegy, hogy hány fokra állítjuk a termosztátot: egy friss felmérés például arra mutatott rá, hogy a nők jobban teljesítenek melegebb környezetben.
Tovább...
 
Megújult a Családok ligete Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 14.
Átépítették, bővítették és új játszóeszközöket telepítettek a Bátky Zsigmond utcai játszótérre. A Családok ligetét mintegy tízmillió forint értékben újította fel saját költségvetésből a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. A keddi átadáson a gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új játszóteret és azt a két táblát, amelyet krétarajzaikkal színesíthetnek mostantól.
Tovább...
 
Kubik Anna: Vágytam már rá, hogy a szertartásjátékban szerepelhessek! Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. augusztus 14.
Laszkarisz Mária szerepében Kubik Anna lép színre az idei Koronázási Szertartásjátékon, aki Székesfehérváron járt gimnáziumba és a Vörösmarty Színház színpadán is gyakran megfordult. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő szerint a tatárjárás után az országot újjáépítő IV. Béla az egyik legjelentősebb az Árpád-ház uralkodói között.
Tovább...
 
Csodás érmek a Balatonon – jöhet a Rolex Middle Sea Race Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 14.
Egyre extrémebb körülmények között versenyzik a Balatonon és a tengeren a székesfehérvári Séllei Norbert társaival. Vitorlásuk igen gyorsan és ügyesen szeli a habokat, mely bizonyítékául szolgál számtalan érem is.
Tovább...
 
IV. Béla király történelmi drámáját mutatja be a Szabad Színház Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 13.
Szabó Magda Béla király című történelmi drámáját mutatja be a Szabad Színház társulta a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Az előadások augusztus 15-16-án, csütörtökön és pénteken 20.00 órakor kezdődnek a Szent István Király Múzeum Rendházának belső udvarán. Jegyek az Igézőben kaphatóak, de Facebook-on és e-mailben is igényelhetőek.
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha megcsípett a medúza? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 13.
A medúzacsípés a leggyakrabban előforduló tengerparti sérülés. Ez a gyönyörűen lebegő állat védekezésből okozhat fájdalmat a strandolóknak. A csípés után a bőr általában rögtön megduzzad, kivörösödik és sokáig ég, viszket. Van, amikor fel is hólyagosodik, és fejfájás, hányinger kíséri. Extrém allergiás reakció esetén elnehezedhet a légzés és halál is beállhat.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozások Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 13.
Szerdán este lesz a Nemzetközi Néptáncfesztivál zárófelvonulása a Belvárosban: a Táncháztól a Mátyás király körúton keresztül az Alba Plazáig rendőri kísérettel vonulnak a csoportok, 18-20 óra között kell torlódásra számítani. A Várkörúton vonulnak az Óriásbábok a Szertartásjáték előadásaira, szombattól esténként egy-egy órát érint a lezárás a Romkert felőli oldalon. A Bory téren és környékén az Öreghegyi Mulatság rendezvényéhez kapcsolódóan augusztus 18-20. között zárnak le parkolókat és utcát a forgalom elől.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 24939