Kezdőlap
A városszerte terjedő szag oka: trágyáznak a földeken Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 18.
Székesfehérvár határában, az M7-es autópálya, illetve a 63-as út melletti földeken is zajlanak az évszakhoz kapcsolódó mezőgazdasági munkák. A szerves marhatrágya jellegzetes, erős szaga városszerte érezhető – ezzel kapcsolatban számos lakossági kérdés, bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba.
Tovább...
 
20 éves a Szent György Kórus Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 18.
Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli a Szent György Kórus. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház énekkara 1999-ben orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből alakult meg 1999-ben. A jeles évfordulót hangversennyel ünneplik meg október 18-án, pénteken 17.30 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Tökfaragó délelőtt szombaton Csalán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 17.
Egy vidám hangulatú délelőtti foglalkozásra várnak mindenkit szombaton a Csalai Közösségi Térben. A résztvevők halloweenre készülve tököt faraghatnak 10 órától.
Tovább...
 
A kicsik szívügye Nyomtatás E-mail
Írta: Nikolényi Mirtill   
2019. október 17.
A „Szívügyünk Fehérvár” egészségügyi szűrőnaphoz kapcsolódva Székesfehérvár Önkormányzata idén is képzőművészeti pályázatot hirdet a város óvodái számára. A gyerekek bármilyen technikával készíthetik alkotásaikat az egészség, az egészségmegőrzés és az egészséges táplálkozás jegyében. A legjobb alkotásokat beküldő óvodai csoportokat a novemberi esemény megnyitóján díjazzák.
Tovább...
 
Irányok: kortárs festészet Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 17.
Irányok: ezzel a címmel nyílt meg a Tóparti őszi tárlata. A kiállításban a művésztanároknak és a helyi művészeknek az alkotásai szerepelnek - azzal a törekvéssel, hogy egyéni világlátást közvetítő műveket mutassanak meg, és hogy a hagyományos festészeti műfajokon kívüli területekre is kitekintsenek. Többek között Ujházi Péter, Csala Sándor, Kovács Árpád, Szarka Tamás, Végvári Beatrix és Revák István képei is megcsodálhatók a gazdag, kreatív anyagban.
Tovább...
 
Folytatódnak a Trianon-emlékév programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 17.
Csütörtökön délelőtt tudományos konferencia kezdődik a Városházán a Trianon-emlékév székesfehérvári programsorozatában: az előadások az 1919-es román megszállást járják körül, bemutatva többek között a királyok városának helyzetét az időszakban.
Tovább...
 
Figyelemfelhívó program a csontritkulás világnapja alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 17.
Figyelemfelhívó programot és ünnepséget tartanak a székesfehérvári Osteoporosis Klubban október 18-án, pénteken a csontritkulás világnapja alkalmából. Az eseményre tisztelettel invitálják mindazokat, akik fontosnak tartják egészségük védelmét és a megelőzést.
Tovább...
 
Az őszi kerti munkánál is fontos a tűzmegelőzés Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2019. október 17.
A kellemes időben sokan kezdenek bele az őszi kertrendezésbe és a lehullott falevelek összegereblyézésébe, söprésébe. A növényi hulladék összegyűjtésének legjobb, újrahasznosítható és környezetkímélő módja a komposztálás. Belterületen a kerti zöldhulladék elégetésére csak ott van lehetőség, ahol van kifejezetten erre vonatkozó rendelete az önkormányzatnak, de a tűzvédelmi szabályokról ilyenkor se feledkezzünk meg.
Tovább...
 
Így frissítsd fel az otthonod ősszel Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2019. október 17.
Tarka őszi levélminták, bársonyos anyagok, csilivörös, mandulabarna, cheddar sárga színű berendezési tárgyak, természetes anyagokból készített lakásdíszek – a Cordia összegyűjtötte 2019 őszének lakberendezési trendjeit.
Tovább...
 
Egyedüli magyarként a Trofeo Bernettin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 17.
Egyetlen magyar csapat vágott neki a Trieszti öbölben megrendezett Trofeo Bernetti vitorlás versenynek. A Lolita nevű ILC 40-es hajón a székesfehérvári Séllei Norbert és társai az abszolút 34. helyen végeztek a 160 indulóból, kategóriájukban pedig harmadik helyezést értek el.
Tovább...
 
Láttál mostanában szúnyogot? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 17.
Egyre kevesebb szúnyoggal találkozunk az ősz beálltával. Az a néhány pedig, mely elénk kerül, mintha nem is csípne annyira. Vajon csak illúzióról van szó, vagy tényleg kezdenek eltűnni?
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 25395