Kezdőlap
Több időpontban tart pályakarbantartást a MÁV áprilisban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 12.
Pályakarbantartási munkálatokat végez április 13. és 15. között, valamint április 19-től április 21-ig a MÁV-START Zrt. több vonalon, amely érinti a Székesfehérvárról Várpalota és Szombathely irányába, valamint a Budapest-Déli – Székesfehérvár viszonylatban közlekedőket.
Tovább...
 
Újra nyílnak a könyvtár ablakai Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 12.
Április 12-13-tól ismét megnyílnak a Vörösmarty Mihály Könyvtár ablakai. A védelmi intézkedések betartása mellett (szájmaszk, távolságtartás) várják az olvasókat a már megismert átadási pontokon. Jövő héttől újra lehet kölcsönözni a városban hét helyszínen.
Tovább...
 
Faültetés teljes földcserével a Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. április 12.
A Vízivárosban az iskola udvara melletti murvás területen ültettek nagy előnevelt fákat a Városgondnokság kertészei. Egy ginkgo, kettő mezei juhar, egy-egy darab 'Elsrijk' és 'Pacific Sunset' fajtájú juhar, illetve kettő oszlopos 'Lobel' szil került a területre.
Tovább...
 
Nemzetközi online konferencia - Bárki csatlakozhat a programhoz Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 12.
Az 50 év felettiek digitális készségeinek fejlesztési lehetőségeiről és munkaerőpiaci lehetőségeik javításáról rendeznek online konferenciát április 13-án, kedden. Az ingyenesen elérhető nemzetközi tanácskozáshoz bárki csatlakozhat a regisztrációt követően. A jó gyakorlatokat bemutató konferencia magyar és angol nyelven, folyamatos tolmácsolással zajlik.
Tovább...
 
Megtisztult a kiserdő a Fecskeparton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 12.
A Fecskepart egyik legkedveltebb szegletébe, az elkerülő út mögötti kiserdőbe indultak el szombaton a környéken lakók: azonban a kirándulás és kutyasétáltatás helyett azért, hogy több mint tíz köbméternyi hulladékot szedjenek össze önkéntes munkával. A helyiek kezdeményezésére elindult megmozdulást Földi Zoltán önkormányzati képviselő támogatta, így az évek alatt összegyűlt, sokszor messzebbről odavitt és szétszórt szeméttől még a zöldburjánzás előtt megszabadították a fás területet.
Tovább...
 
Új fecskefészkeket helyeztek ki a Mura utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 12.
Újabb 20 műfecskefészekkel gazdagodott a még 2019-ben elindított „Fecskebarát Fehérvár Program” keretében kihelyezett madárotthonok száma Székesfehérváron. A Mura utcába került kerámia fecskefészekkel így már több mint 150 odú segíti városszerte a hasznos kis madarak fészkelését. Csete Gábor természetvédelmi szakmai vezető és Kovács Gergely, a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány képviselője elmondták, hogy az akciónak még koránt sincs vége, céljuk, hogy évről-évre egyre több fészket helyezzenek ki a program keretében, sőt erre biztatják a magánszemélyeket is.
Tovább...
 
Tudnivalók az általános iskolai beiratkozásról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 12.
Elindult az online általános iskolai beiratkozás. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben – a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon – személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án. A koronavírus miatt kialakult járványhelyzetben az eljárások során idén is arra törekszenek, hogy a beiratkozás minél előbb és minél kevesebb személyes kontaktussal valósulhasson meg.
Tovább...
 
Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 12.
Újabb rekortán borítású futópálya épül városunkban. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés. Fontos beruházás ez az egyre bővülő lakosságszámú városrészben, amely köré a hosszú távú tervek szerint szabadidőparkot is létesítenek majd – mondta el a futópálya tervezett területénél tartott bejáráson Brájer Éva önkormányzati képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Meghosszabbították a határidőt, és felemelték a korhatárt Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 12.
A világhírű Fame musical fő- és mellékszereplőit keresi a színház: a casting jelentkezési határidejét április 15-ig meghosszabbították, az érvényes korhatár 14-28 év. A premiert szeptemberre tervezik.
Tovább...
 
Versek mindenütt egy hónapon át Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla   
2021. április 09.
A magyar költészet napjára készül a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK). Az intézmény szabadtéri kiállítás-sorozata áprilisban a magyar versek előtt tiszteleg, és ezúttal bővített kiadással jelentkezik: a már hagyományosnak számító, a belvárosban felállított tablók mellett az intézmény művelődési házai és közösségi terei is versbe öltöznek mától április végéig.
Tovább...
 
Irodalmi beszélgetéssel és verselő kirakattal készülnek a költészet napjára Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. április 09.
Rendhagyó módon emlékezik meg a magyar költészet napjáról az Aranybulla Könyvtár. Április 11-én, pontosan 11 órakor egy irodalmi beszélgetést tesznek közzé a Facebook-on, az intézmény kirakatait pedig városi és megyei költők verseivel töltik meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 29287