Kezdőlap
A külpolitikai elszigetelődés időszaka? Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 11.
Az elmúlt hónapok politikai eseményeinek következményeit vizsgálja legújabb – ezúttal angol nyelvű – előadásában a Mathias Corvinus Collegium. A Grand Inkubátorházba ellátogatók ezúttal a palamenti választások, az orosz-ukrán háború és a francia elnökválasztás témáiban hallhatnak előadást.
Tovább...
 
Szerdán érkezik a Tour de Hongrie Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 11.
Szerdán délután a Zichy ligetnél ér célba a Tour de Hongrie első szakaszának mezőnye. Az évről évre egyre nagyobb presztízst jelentő kerékpárverseny útvonala 905 kilométert ölel fel, ebből 197,5 kilométer lesz csak az első szakasz. A Zichy ligetnél nagy hajrára lehet számítani.
Tovább...
 
Lelki egészségóra az UNICEFFEL - Antigone-közönségtalálkozó Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 11.
Május 13-án, pénteken különleges közönségtalálkozót szervez a Vörösmarty Színház. Az Antigone című előadás alkotóinak közreműködésével a dráma szemüvegén keresztül vizsgálják meg a trauma fogalmát.
Tovább...
 
Hangszerbemutató a Zeneiskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. május 11.
Kisiskolásoknak tartottak hangszerbemutatót a Székesfehérvári Hermann László Zeneiskola Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Amelyik kisgyereknek annyira elnyeri valamelyik hangszer a tetszését, hogy jelentkezni szeretne növendéknek, már mától megteheti. A Zeneiskola az alkalmassági meghallgatásait május 11-13-ig tartja.
Tovább...
 
Ismét 90 fiatalt támogat Székesfehérvár Önkormányzata Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2022. május 11.
Összesen 90 székesfehérvári fiatal kap Alba Regia Ösztöndíjat a második tanulmányi félévben. A középiskolás diákok és felsőoktatási hallgatók a Hiemer-házban kedden délután rendezett ünnepségen vették át Székesfehérvár Önkormányzatának támogatását.
Tovább...
 
Merjünk segíteni: újra elindult a Hős Képzés Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2022. május 11.
A Mentők Napján indult újra a Hős Képzés a Székesfehérvári Mentőállomáson. A délután folyamán a mentősök két órán keresztül fogadták a bátor önkénteseket, akiket beavattak az életmentés alapvető mozdulataiba. A foglalkozások minden hónap harmadik hétfőjén lesznek ezentúl.
Tovább...
 
Kis nárciszhatározó: hogy csodás virágaid legyenek! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. május 11.
Hogyan válaszd ki az optimális helyet a nárciszhagyma számára? Milyen betegségek támadhatják meg, és hogyan győzheted le ezeket? Olvass tovább és megtalálod a válaszokat!
Tovább...
 
Meghívó Kósa Klára kiállítására Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. május 11.
Kósa Klára kerámikusművész, a Népművészet Mestere, a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusa és SIMON ILONA könyvtervező iparművész SZÍNEK, JELEK, ÜZENETEK című kiállításának megnyitó ünnepségét tartják szombaton a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Galériájában.
Tovább...
 
Ismét „Hetedhét” országra szól a Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. május 11.
Tíz évvel ezelőtt, 2012. május 11-én nyitotta meg kapuit a Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérváron. Moskovszky Éva baba- és Réber László grafikai gyűjteménye olyan kiállítóterekben kapott helyet a Hiemer-házban, ahol minden a játékról szól. A gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szórakoztató és érdekes kiállítás mellett múzeumpedagógiai programok, konferenciák, előadások, koncertek várták és várják ma is a látogatókat a múzeum tereiben.
Tovább...
 
Kisorsolták a Fehérvári Versünnep döntőseinek mentorait Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. május 11.
A mentorsorsolással folytatódott a Fehérvári Versünnep. A döntőbe jutott nyolc diák felkészülését a Vörösmarty Színház színművészei segítik. A döntősöknek három hetük lesz arra, hogy felkészüljenek a fináléra, amelyet május 28-án, szombaton 10 órától rendeznek meg a Szent István Hitoktatás és Művelődési Házban.
Tovább...
 
A Vörösmarty Színházban bemutatták a Szentivánéji álom című előadást Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2022. május 10.
Május első hétvégéjén a gubancos szerelmek és a hatalmas fémgolyók játszották a főszerepet a Horváth Csaba által rendezett Szentivánéji álom című előadásban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 32303