Kezdőlap
A Székesfehérvári Balett Színház 2021-es tervei Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. január 22.
Bár a koronavírus-járvány miatt a színházi évad a tavaly tavaszihoz hasonlóan ismét félbetört, a balettszínház társulata így sem tétlenkedik. Rengeteg tervvel vágtak bele az új esztendőbe: készülnek a magyar kultúra napjára, próbálják a repertoárt, készülnek a következő bemutatókra, online nyílt napokat és egy koreográfus showcase-t is terveznek.
Tovább...
 
Ujházi Péter Csákberényben készülő falkompozícióját ajánlja a múzeum Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 22.
Ujházi Péter korábbi alkotásainak a figuráit újragondolva készít kerámiaparafrázisokat Korompai Péterrel. A csákberényi egykori malomépület falára készülő homlokzati falkompozícióról a https://kultura.hu oldalon írtak, ezt ajánlja a Múzeum közösségi oldalán.
Tovább...
 
Kézműtét és koronavírus - Koza Márk soha nem adja fel! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. január 22.
Mindig, minden helyzetben feltalálja magát a székesfehérvári kempo világbajnok, Koza Márk. Amikor megsérült az UWSKF Világkupán, s meg kellett műteni a kezét, akkor sem mozdult az edzőteremből (bár nem léphetett tatamira), mert úgy érezte, nem ülhet tétlenül.
Tovább...
 
Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételit Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 22.
Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.
Tovább...
 
Februárban lehet benyújtani az emlékdiplomák iránti kérelmeket Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 22.
Székesfehérváron szép hagyománya van annak, hogy minden évben emlékdiploma-átadással köszöntik az 50, 60, 65, 70, illetve 75 éve végzett óvónőket, tanítókat és tanárokat. Idén az érintettek február 1-26. között, a Polgármesteri Hivatalban adhatják be a diplomák iránti kérelmeiket.
Tovább...
 
Több mint 100 tonna élelmiszert osztott szét tavaly a SZETA Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 22.
2020-ban jelentősen megsokszorozódtak a segélyező szervezetek feladatai a koronavírus-járvány miatt. Székesfehérváron, a Szegényeket Támogató Alapítvány ellátottjainak száma érezhetően megnövekedett, és ez a folyamat 2021 elején is folytatódik. A SZETA tavaly több mint 100 tonna élelmiszert osztott szét a városban, és idén is töretlenül végzi a munkáját – összegezte Szontaghné Kovács Erika, a szervezet munkatársa.
Tovább...
 
Jótékonysági akció indult Prekop Nolina rehabilitációjáért Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 22.
Az Angyalok Jótékonysági Licit csoportja most Prekop Nolina gyógyulásáért fogott össze. A kétéves, tündéri csöppség 26 hétre és 6 napra látta meg a napvilágot mindössze 716 grammal, öt hónapos volt, amikor csecsemőköri agyi bénulásának következtében négy végtagi feszességet állapítottak meg az orvosok. A kislány életminőségének javítása érdekében szülei alapítványt hoztak létre, most intenzív terápiás kezelésére gyűjtenek: a cél 1,5 millió forint.
Tovább...
 
Temesvári Márta - A magyar tetoválóművészet műhelyei Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. január 22.
Egy könyv Magyarország tetováló műhelyeiről, ahol minőségi munkát végeznek a művészek! Portrék, érdekes történetek, gyönyörű munkák, csodás fényképek!
Tovább...
 
Mézzel a koronavírus ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. január 21.
A népgyógyászatban a méz központi szerepet foglal el. Vírusellenes és immunerősítő hatása közismert. Az utóbbi hónapokban több cikket is olvashattunk azzal kapcsolatban, hogy a méhészeti termékekkel hatékonyan védekezhetünk a COVID ellen. Vajon ez tényleg így van? Ennek néztünk utána.
Tovább...
 
Fogadalmi mise Szent Sebestyén napján Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2021. január 21.
Székesfehérvár 1739 óta emlékezik január 20-án a város fogadalmára, hálát adva azért, hogy szerencsésen megmenekült a pestisjárványtól. Az idei Szent Sebestyén-napon, számos ünnepélyes szokást ezúttal mellőzve, a város papságával koncelebrált püspöki szentmisével ünnepelte a város a közel 300 éves hagyományt a Felsővárosi templomban.
Tovább...
 
Járványköltségvetés stabil gazdálkodással Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 21.
Hatályba lépett Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester úgy fogalmazott, hogy „járványköltségvetést” írt alá, ami 75 milliárd forint főösszeggel stabil gazdálkodást garantál a városnak. Hogy mik a pontos számok a bevételeket, a kiadásokat, a működést, a fejlesztéseket és a tartalékokat illetően, erről kérdeztük a beszélgetésben.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 28686