Kezdőlap
Életpályamodellt kínál a jövőben az ÉDRA-MÁV fúzió Nyomtatás E-mail
Írta: PecsuPress   
2021. szeptember 13.
Az utánpótlás-nevelésben a MÁV Előre Sport Akadémia és az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia összefogott, ezentúl dr. Tálosné Rozsinszky Rita – aki az ÉDRA vezetőjeként is dolgozik – utánpótlás szakmai igazgató irányításával zajlik a reménységek képzése.
Tovább...
 
Több fronton is bizonyítottak a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. szeptember 13.
Mindkét orosz ellenfelét megverte Tóth Adrián a Moszkvában megrendezett orosz-magyar csapat találkozón. Ezt követően Nagy Evelin Szerbiában képviselte hazánkat: az Aranykesztyű versenyen harmadik helyezést ért el. Mindeközben edzőjük, Turós Arnold a serdülő válogatottat készítette fel az EB-re.
Tovább...
 
Instant túra a Velencei-tó körül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. szeptember 13.
Gyalog, futva vagy kerékpárral is neki lehet vágni a nemrég elindított „instant” túrának a Velencei-tó körül. A résztvevők bármikor teljesíthetik a távot a meghatározott útvonalon és szintidőn belül, s természetesen az érmek sem maradnak el…
Tovább...
 
Egyenlőség a modern Európában Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. szeptember 13.
Egyenlőség az oktatásban, a jogban, a gazdaságban - többek között ezeket a témákat érintette az a Városházán tartott workshop, amelyet Opole hívott életre öt partnervárosával, köztük Székesfehérvárral közösen. A diákokból és számos szakma képviselőiből álló csoport megállapításait videókonferencia segítségével ismertették a többi ország munkacsoportjaival.
Tovább...
 
Restaurálják a Püspök kutat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 13.
A Várfal park forgalmas és kedvelt közösségi tere a városnak, középpontjában a Püspök kúttal. Bory Jenő alkotását a hamarosan restaurálásra elszállíttatja a Városgondokság. A már régóta időszerű feladatot összekötik a parkban most zajló munkálatokkal. Így nemcsak a zöldfelületek újulnak meg az épülő Köfém játszótér kialakításával párhuzamosan, hanem a Püspök kút restaurálást is elvégzi időközben Kocsis Balázs.
Tovább...
 
Fotópályázat Máté Bence kiállításához kapcsolódóan Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 13.
Fotópályázatot hirdet a Sóstó Látogatóközpont Máté Bencével közösen, a világhírű természetfotós Városház téri kiállításához kapcsolódóan. A feladat, hogy a pályázó megtalálja a téren látható fotókon azokat az állatfajokat, amelyek Sóstón is élnek, és készítsen saját fotót azokról.
Tovább...
 
Elindult az évad a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 13.
Premierrel és díjátadóval indult a Vörösmarty Színház 2021/22-es évada szombaton este. Közel egy év kényszerszünetet követően ma ismét megtelt a színház nézőtere, és mind a közönség, mind a színház dolgozói izgalommal várták, hogy felgördüljön a függöny és a Fame musical premierjével elkezdődjön az új évad. A bemutató előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket és átadta az idei „Pro Theatro” Civitatis Albae Regalis díjat, amelyet idén Rácz Mária igazgatói titkár vehetett át.
Tovább...
 
Államilag elismert sportakadémia lett a Jégkorong Akadémia Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 10.
A Városházán tartott sajtótájékoztatón jelentették be a hírt, miszerint államilag elismert sportakadémia lett az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia. Az eseményen, amelyen jelen volt Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Fekti István, az Akadémia ügyvezető igazgatója és Kovács Csaba szakmai igazgató, szó volt az akadémiai rendszer átalakulásáról, a szakmai tervekről, valamint bemutatkozott Stephan Lundth és Bartalis Balázs is, akik edzőként csatlakoztak a Nemzeti Akadémia stábjához.
Tovább...
 
Vérvörös csütörtök Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. szeptember 10.
Szeptember 9-e csütörtökre esett 39 évvel ezelőtt is, amikor 11 óra 55 perckor a feketehegy-szárazréti vasúti átjáróban megtörtént az a vonatbaleset, melyben tizenhatan vesztették életüket. A Komárom felől érkező nemzetközi gyorsvonat ütközött a 37-es helyijáratos autóbusszal, melyen nagyon sok, iskolából hazafelé tartó gyermek utazott. Nyolc felnőtt és nyolc gyermek halt meg, a legfiatalabb mindössze 9 hónapos volt.
Tovább...
 
Megújult a Gyermek- és Ifjúsági Tábor Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 10.
Jelképesen a Székesfehérvári Diáktanács elnökének – rajta keresztül pedig a fiataloknak – adta át a város tulajdonában lévő és most megújult Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor kulcsát dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Modern Városok Program keretében 800 millió forintos állami támogatásból valósult meg a fejlesztés, melynek köszönhetően korszerű körülmények között, akár egész évben otthont adhat a tábor ifjúsági rendezvényeknek. 18 kisház és egy új, kétszintes közösségi épület várja a fiatalokat. A tábort a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Székesfehérvári Diáktanács tagjai avatják a hétvégén, tanévkezdő összejövetelükkel.
Tovább...
 
Századik véradónap a Székesfehérvár helyőrségben Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 10.
Segítő karjukat nyújtották ismét a Székesfehérvár Helyőrségben szolgálatot teljesítő katonák és civilek a mai véradáson. Az eseményen ünnepélyes keretek között köszöntötték Grell Norbert főtörzsőrmestert, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonáját, aki 15 éve önkéntesen szervezi meg az eseményt. A tegnapi nap az általa szervezett 100. véradónap.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 45 - 55 / 30460