Kezdőlap
Házhoz viszik a fesztiválhangulatot Nyomtatás E-mail
Írta: Majoros Andor   
2019. augusztus 13.
A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál külföldi fellépői közül három csoport a város három szociális intézményében is bemutatkozik: a Szent Kristóf Házba Szlovákia, az Egyesített Szociális Intézmény Maroshegyi Gondozási Központjába Macedónia, a Viktória Rehabilitációs Központba Törökország táncosai viszik házhoz a fesztivál hangulatát.
Tovább...
 
Átadták a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 13.
Hagyományosan a Bory-várban adták át a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat, amit az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítél, akik a tudomány, a művészet, illetve a társadalompolitika terén végeznek színvonalas alkotómunkát. Az idei évben a Deák Dénes Díjat Ecsedi Mária képzőművész, az Ösztöndíjat Szeredi Merse Pál művészettörténész kapta.
Tovább...
 
Rozmaring, a tenger harmata Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 13.
A rozmaring ősidők óta jól ismert gyógy- és fűszernövény. Neve a latin „ros marinum”-ból ered, amit azt jelenti: „a tenger harmata”. Európai térhódítása Nagy Károlynak köszönhető, s nemhiába került be igen gyorsan a középkori kolostorok gyógynövényes könyveibe.
Tovább...
 
Egy szál virág és ami mögötte van! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 13.
Hetedik alkalommal rendeznek Koronázási Szertartásjátékot a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, a darab írója és rendezője idén IV. Béla uralkodásának krónikáját viszi színpadra, IV. Béla – Az élet magja címmel augusztus 17-19. között a Nemzeti Emlékhelyen felállított szabadtéri színpadon. Ahogy minden évben, így idén is a próbafolyamat szerves része volt, hogy a darab alkotócsoportjának tagjai közösen emlékeztek a magyar királyokra, és tiszteletük jeléül egy-egy szál virágot helyeztek el az augusztus 20-ig, jövő keddig látogatható Osszáriumnál.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 13.
Augusztus 14-én, szerdán az ünnepkör egyik legjelentősebb egyházi eseménye zajlik: a fogadalmi szentmise előtt körmenetben viszik a Magyar Szent Család relikviáit a Szent Imre-templomba. A Nyitott Városháza program keretében a betérők megnézhetik a történelmi épület termeit, illetve a koronázási ékszerek hiteles másolatát is, amire a jövő hét végéig lesz lehetőség. A nemzetközi néptáncfesztivál színes forgataga délelőttől kínál remek szórakozást a Belvárosban és a Táncházban, este a szlovák és a brazil csoport lép színpadra, a folkesten pedig a Besh o droM is zenél.
Tovább...
 
Mire vigyázzunk nyáron, ha szívbetegek vagyunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 13.
A nyári hőség az egészséges szervezetet is megviseli – hát még a szívbetegetekét! A szédülés, fáradtság, izomgörcs és zavartság mellett extrém esetben összeomolhat a vérkeringés és hőguta is bekövetkezhet. A magas páratartalommal társuló, kiemelkedően magas hőmérséklet szélsőséges esetben halált is okozhat.
Tovább...
 
Dinnyés receptek – szomjúság ellen, édességre vágyva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 13.
Vodkás koktél, leves, turmix, püré, üdítő, jégkrém… - Görög- és sárgadinnyéből többféle finomság is elkészíthető!
Tovább...
 
A Szent Kristóf Házban mutatkozott be a szlovákiai Háj Táncegyüttes Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 13.
A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál külföldi fellépői közül három csoport a város három szociális intézményében is bemutatkozik. A „Házhoz megy a fesztivál” program keretében ma a Szent Kristóf Házba a szlovákiai Rimaszombatról érkezett HÁJ Néptáncegyüttes táncosai vitték el az ünnepi hangulatot.
Tovább...
 
Megnyitották az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 12.
Folytatva a Székesfehérvári Királyi Napok hagyományait, ismét megnyitották az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen. Az eseményen Róth Péter alpolgármester mondott ünnepi beszédet, és fejezte ki az egykori koronázóbazilika lelki, szellemi újjáépítésének fontosságát. A néhai királyaink földi maradványait is őrző csontkamra augusztus 20-ig látogatható, több időpontban szakvezetéssel is.
Tovább...
 
Nyári fertőzések – elkerülhetők a szövődmények Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. augusztus 12.
A nyár nem csak a vakáció szezonja, de különösen nők esetében egyes fertőzéseké is. Éppen ezért most különösen érdemes körültekintőnek lenni, és dr. Rákász István, az Urológiai Központ urológusa szerint az is fontos, hogy ne hagyjuk kezeletlenül a problémákat.
Tovább...
 
Fehérvári Fúvós Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 12.
Idén első alkalommal a Székesfehérvári Királyi Napok keretében rendezték meg a hagyományos Fehérvári Fúvós Fesztivált. A Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar meghívására a Várpalotai Bányász Fúvószenekar és a Martonvásári Fúvószenekar érkezett szombaton a Belvárosba.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 24939