Kezdőlap
Csonka hold - könyvbemutatóval egybekötött irodalmi est Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. szeptember 19.
ImageA 383. Hétvezér Est vendége László György (1946 - ) erdélyi költő, író, műfordító, népdalénekes és Kalotaszeg szerelmese lesz, akit immár másodízben üdvözölhet a HVE közönsége. Több mint egy éve, tavaly tavasszal találkozhatott vele először a Hétvezér Estek közönsége. László György munkássága jól példázza azt, hogy az Anyaország irodalomkedvelő közönségének milyen elmaradása van abban, hogy megismerje, a szinte végtelenül gazdag, kincsekkel teli kortárs erdélyi irodalmat.
Tovább...
 
5 tipp a biztonságos őszi közlekedéshez Nyomtatás E-mail
Írta: Kufár Róbert   
2017. szeptember 19.
ImageTudta, hogy az lehullott falevelek kora reggel pont ugyanúgy csúszhatnak, mintha jégen közleked-nénk? Az átmeneti időszakban az autósoknak is nagy figyelmet kell fordítaniuk autójukra és az óvatos közlekedésre. Az Abroncs Kereskedőház szakértői segítségével összeállítottunk 5 fontos szempontot, amelynek segítségével megelőzhetjük az őszi kellemetlenségeket.
Tovább...
 
Heti időjárás - Eső és szél várható, de nem fogunk vacogni Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. szeptember 19.
ImageHűvös idővel és esővel kezdődött el a hét. A felhők mögül olykor kinyújtotta karjait a Nap, hogy felmelegítse a nyár után sóvárgó embereket. A légmozgás mérsékelt volt. Reggel 9 fokot mérhettünk, délután viszont 20 fokig is emelkedett a hőmérséklet. Ma már mindenütt szürke égbolt látható, és csapadékban sincsen hiány. Nézzük meg, mi várható a hét további napjaira?
Tovább...
 
Közös varrás a babakiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 18.
A Széna téri Tagkönyvtárban gyönyörű kézműves babákat láthatunk az ősz első hónapjában. Fantasztikus lehetőség az érdeklődőknek, hogy hétfőn délután az alkotó Forrayné Zsuzsával közösen varrhatnak és próbálhatják ki a játékkészítést.
Tovább...
 
Ősszel fásítás, tavasszal aszfaltozás lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 18.
ImageŐsszel a zöldfelület rendbetételével, majd tavasszal teljes aszfaltozással folytatódik a terület rehabilitációja azokban a felsővárosi utcákban, ahol nemrég fejeződött be a csapadékcsatorna építés.
Tovább...
 
A csapadék útja Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. szeptember 18.
ImageHelyszínbejáráson mutatta be Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője a szennyvíztisztító telep mellett végzett beruházásokat és az alsóvárosi víziközműveket.
Tovább...
 
Lecsókirálynő ült a trónra Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 18.
ImageA közösség ünnepe volt idén is a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. Közel 600 bográcsban főztek a baráti, munkahelyi társaságokból alakult csapatok a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget környékén kijelölt főzőhelyeken. A Lecsófesztivál adott otthont a magyar népdal napja alkalmából összeállt 250 fős diákkórusnak is.
Tovább...
 
Dr. Matuz János művészeti intendáns kapta a Pro Theatro díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 18.
ImageSzombaton adták át a Vörösmarty Színházban a Pro Theatro díjat: a város elismerését idén dr. Matuz János művészeti intendáns kapta a fiatalokat megszólító érzékenyítő színházi programjának, a tehetséggondozásban végzett munkájának és mindezek közösségépítő szerepének elismeréseként – amit a közönség vastapssal ünnepelt.
Tovább...
 
TeSzedd: Velencén sokan segítettek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. szeptember 18.
ImageKoszti András polgármester kezdeményezésére Velence Város Önkormányzata az idén önállóan vett részt a TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban. A városvezető hívó szavára közel százan szedték a szemetet a Velence Korzón és környékén, az Ökoparknál, a tóparton, valamint a Wenckheim-kastélynál. A résztvevők között volt - többek között - Lakatos Zsanett kenus világbajnok is, aki egy Dél-afrikai és egy szingapúri "kirándulás" közötti két szabadnapjából áldozott fel néhány órát a fontos ügy oltárán.
Tovább...
 
Látványos, interaktív kiállítás a Nemzeti Emlékhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 18.
ImageA hétvégén országszerte várta vendégeit a Kulturális Örökség Napjai programsorozat. Székesfehérváron, a Nemzeti Emlékhelyen különleges attrakcióval készült a Szent István Király Múzeum: kiállítás nyílt, amely interaktív módon, gazdag látványelemekkel mutatja be az egykori koronázó bazilika történetét az építéstől egészen napjainkig, a modern kori feltárásokig.
Tovább...
 
Ki nekünk Arany János? Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 18.
ImageKi nekünk Arany János? – ezzel a címmel kezdődik előadás hétfőn este a Csók István Képtárban. Dr. Reisinger János irodalomtörténész a 200 éve született költőt mutatja be – szólva a megrendítő, munkás életútról és a csodálatos tehetségű alkotó jellemének és pályájának alakulásáról a művek tükrében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 20499