Kezdőlap
Esőkert: Gyönyörű és hasznos is! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. október 20.
Mit nevezünk esőkertnek? Miért fontos, hogy helyben szikkasszuk a csapadékvizet? Hogyan járulhatunk hozzá az ökológiai egyensúly fenntartásához – esőkertekkel? – Ezekre a kérdésekre kerestük a választ egy szakértő segítségével.
Tovább...
 
Szeretlek, de már nem vagyok szerelmes! - előadás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 20.
Szeretlek, de már nem vagyok szerelmes beléd! – ebben a sokakat érintő témában tart online előadást Dr. Mihalec Gábor ismert és elismert pár- és családterapeuta. Az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett programot október 22-én, csütörtökön 17.00 órától kísérhetik figyelemmel az érdeklődők a Facebook-on.
Tovább...
 
Ónody Éva lesz az Öreghegyi Disputa vendége Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. október 20.
Ónody Éva lesz a soron következő Öreghegyi Disputa vendége. Október 20-án, kedden 18 órától Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke beszélget majd a szerzővel munkásságáról és Ők, mind a tizenketten című könyvéről.
Tovább...
 
A néma forradalom című filmmel emlékezik a Barátság mozi Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 20.
Az igaz történeten alapuló, A néma forradalom című német filmdrámával emlékezik a Barátság mozi az 1956-os eseményekre. Az alkotás német diákok történetét meséli el, akik kiálltak a magyar hősökért. A filmet október 20-án, 23-án és 30-án vetítik a nagyközönségnek, de 21-én, szerdán és 22-én, csütörtökön szerveznek kedvezményes iskolai vetítéseket is. Bőven vannak még szabad helyek, várják a nézők jelentkezését!
Tovább...
 
Őszi hangulat Janóval és Jankával Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. október 19.
Őszi mesés-kézműves délutánra várja a kicsiket és a kicsit nagyobbakat a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az október 21-én, szerdán 16.30 órakor kezdődő foglalkozáson Janóval és Jankával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Belépő: egy falevél.
Tovább...
 
Életet ment a használt étolaj összegyűjtése! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. október 19.
Egyetlen liter használt étolaj akár százezer liter élővizet is képes beszennyezni – felborítva a vizek természetes egyensúlyát. Ezért is fontos, hogy ne kerüljön a lefolyóba/csatornákba, s ne dobjuk ki a kukába se, hanem adjuk le az erre kijelölt gyűjtőpontokon! Csókakőn két hónap alatt közel 400 kg használt étolajat gyűjtöttek össze – óvva így a természetet.
Tovább...
 
Vidi: újraindult az "ikszgyár" Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. október 19.
Nemzetközi porondon a MOL Fehérvár megmutatta az elmúlt hetekben, hogy több van benne és képes jóval magasabb fordulatszámon és sokkal koncentráltabban focizni, mint azt tette a legtöbb bajnoki meccsén, amelyeken nagyon sok pontot pazarolt, megnyert találkozók sorát adta a hajrában döntetlenre.
Tovább...
 
Lendületben a Volán, újabb 3 pont Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. október 19.
Pénteken hat játékosát és vezetőedzőjét "adta vissza" a koronavírus-járvány a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapatának, s teljes létszámban máris jött egy szép idegenbeli győzelem (5-3 Villachban) az ICEHL keretein belül, amit tegnap este újabb remek diadallal fejelt meg. Antti Karhula együttese a kiváló formában lévő, a rendes játékidőben ebben a szezonban még vereséget nem szenvedő HC Bozent győzte le hazai közönség előtt 5-4-re egy nagyon izgalmas találkozón.
Tovább...
 
Közösségi összefogás a Szeder bölcsisekért! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. október 19.
Facebook-os szavazással segíthetjük a Szeder Bölcsődét egy levegőfürdető eszköz használatának elnyerésében. A gép képes arra, hogy zárt térben elpusztítsa a kórokozókat, megtisztítsa a levegőt. A voksokat október 22-én, csütörtökön 17.30-ig várják, az eredményhirdetés 18 órakor lesz.
Tovább...
 
CSAK ÖKOSAN! Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs-Molnár Diána   
2020. október 19.
A diákok és az intézmény dolgozói is részt vettek a múlt héten a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola idei Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetén. A kilencedikesek különleges fafajtákat ismerhettek meg, volt aki használt ruhákból varrt maszkot, készült madáretető és a tanulók a fenntarthatóságról is tanítottak egymásnak egy s mást.
Tovább...
 
Átadták a megújult szülészetet a Szent György Kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 19.
Átadták a megújult szülészetet és a gyermekágyas részleget a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Az intézmény több mint 200 millió forint kormányzati támogatást nyert a fejlesztésre, melynek célja, hogy még inkább családbaráttá, családközpontúvá tegyék az ellátást, és támogassák a pozitív szülésélmény kialakulását. Átalakították a szülőszobai részleget és a rooming-in rendszerű gyermekágyas osztályt, ahol megújult berendezések, eszközök, bútorzatok várják a kismamákat, a családokat. Az új szülészeti részleg várhatóan hétfőn kezdi meg a működését.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 28013