Kezdőlap
VI. Vízivárosi Advent Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. november 29.
Az egykori történelmi Vízivárost alkotó területek, a 3., 4., és 11. számú választókörzetek idén is összefogtak, így immár hatodik alkalommal rendezik meg a Vízivárosi Adventet. Szombaton délutánonként várják a városrészekben élőket advent időszakában a Vízivárosi Általános Iskola aulájában. A részletekről a választókörzetek képviselői, dr. Horváth Miklósné, Molnár Tamás és Deák Lajosné számoltak be sajtótájékoztató keretében.
Tovább...
 
Okostányér vagy étkezési piramis? – Hogyan táplálkozzunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 28.
Az optimális testsúly elérése vajon csak azon múlik, hogy milyen sokat eszünk és milyen aktívan mozgunk (sportolunk), vagy a kulcskérdés nem az, hogy „mennyit” eszünk, hanem, hogy „mit” és „mikor”? – A válasz kiderül az alábbi cikkből!
Tovább...
 
Mire figyeljünk teakészítéskor? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 28.
A teázási „szezon” ősszel kezdődik, és egészen tavaszig tart. Az egyre hűvösebb idő miatt átfázva mindig jól esik a kezünkbe fogni egy csésze forró teát, élvezni zamatát, s jótékony hatásait. Ha pedig lebetegszünk, akkor különösen fontos szerepet kap(hat) ez az aromás ital a gyógyításban. Mire figyeljünk a teakészítéskor? Ennek jártunk utána.
Tovább...
 
Mindent a LED-ről! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 28.
Tudtad, hogy a LED izzóval hatodára csökkenhet a fogyasztásunk a hagyományos volfrám szálas izzóhoz képest? És, hogy a fényre jövő rovarokat csak a hagyományos égők vonzzák, mert nagymértékű ultraviola és infravörös sugárzást bocsátanak ki – míg a LED nem?
Tovább...
 
Miért fontos figyelnünk intim egészségünkre? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. november 28.
Az intim egészséggel - kiemelten a medencefenéki izmok működésével, szerepével, jelentőségével - kevesen vagyunk tisztában. A legalapvetőbb testi funkcióinkon kívül (pl. emésztési folyamatok), számos fontos helyzetben és életszakaszban határoznak meg minket a kismedencében elhelyezkedő szerveink és az egészséges működésüket támogató izmaink.
Tovább...
 
Ezzel kell számolnia a felsőoktatásba jelentkezőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2019. november 28.
Bár még néhány hét hátra van az őszi-téli oktatási félévből, a jövő évi tanév kapcsán máris fontos időszak következik. Azoknak, akik 2020 szeptemberében felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat, a jövő év eleji jelentkezési határidők miatt már most el kell kezdeniük gondolkodni az iskolaválasztáson. Ez azonban a feladatnak csupán az egyik eleme. Egy körültekintő leendő hallgatónak és családjának a preferenciák és a lehetőségek számbavételénél a várható költségelemeket is fontos mérlegelniük.
Tovább...
 
Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. november 28.
Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése – az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.
Tovább...
 
Fáj a dereka? – Ne a hideg időjárást hibáztassa! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. november 27.
Ha hideg van, azt nem “érezzük meg a derekunkban”! A derékfájás oka sok minden lehet, de a hideg nem. Dr. Arnold Dénes Arnold fájdalomspecialista szerint az erős, már-már kibírhatatlan derékfájást nem tűrni kell vagy elnyomni, hanem kivizsgáltatni és kezelni.
Tovább...
 
Fehérvári Advent: fényjátékok, családi programok, koncertek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. november 27.
Már csak néhány nap, és kezdődik a Fehérvári Advent idei rendezvénysorozata. Székesfehérvár az ország egyik leghangulatosabb karácsonyi vásárával, fényjátékokkal, a hétvégéken ismert és kedvelt énekesek, zenekarok, kórusok koncertjeivel várja a városlakókat, a távolabbról érkező vendégeket. Az első vasárnapon a Kisangyalok kara, hétköznapokon kisiskolások, ovisok lépnek fel a Városház téren, idén is lesz manókereső játék, megújul a város közös adventi naptára.
Tovább...
 
Óvatosságra intik a kerékpárosokat az őszi-téli közlekedésben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. november 27.
Egyre többen közlekednek kerékpárral Székesfehérváron az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően. Az őszi-téli időszakban tapasztalható korai sötétedés és csökkent látási viszonyok okán Székesfehérvár Önkormányzata arra kéri a kerékpárosokat és a közlekedés más szereplőit is, hogy vigyázzanak egymásra és közlekedjenek fokozott óvatossággal a biztonság érdekében!
Tovább...
 
A piac konyhája Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 27.
Székesfehérváron tartja A piac konyhája című közös konferenciáját a Stílusos Vidéki Éttermiséggel (SVÉT) a Magyar Konyha magazin. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő nagyszabású szakmai találkozó célja ezúttal sem kevesebb, mint megteremteni a párbeszéd és a kapcsolatteremtés lehetőségét a minőségi termékeket előállító magyar termelők és a legjobb szakácsok, vendéglősök között.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 25705