Kezdőlap
A II. világháború hősei és áldozatai előtt tisztelegtek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 10.
Néma koszorúzással emlékeztek Székesfehérváron a több mint 60 millió ember életét követelő II. világháború európai befejezésére a katonatemetőkben és a Városház téren. Az Európa-napon a város több pontján tisztelgett a város és a megye önkormányzata, valamint a Magyar Honvédség a hősök és áldozatok emléke előtt.
Tovább...
 
Közel 300 kisgyerek vesz részt a közlekedési kultúra napja programjain Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 10.
Május 11-én van a közlekedési kultúra napja, ez alkalomból közel 300 óvodás és iskolás számára szerveznek játékos ismeretterjesztő programokat a Székesfehérváron. Csütörtökön a Fehérvári Civil Központ előtti térre várják a gyerekeket, ahol lesznek tanpályák és játékok, de felülhetnek a kicsik rendőrjárművekre és közutas munkagépekre is. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.
Tovább...
 
Kortárs Művészeti Fesztivál a Csónakázó-tó partján és a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: SZKKK   
2022. május 10.
Tánc, zene, színház és kertmozi, kiállítás és művészeti vásár, design liget és street food, és persze a Jam-Bory-Vár egész napos programja – sokszínű, változatos és gazdag kínálat várja a 21. Kortárs Művészeti Fesztivál látogatóit május 14–21-ig a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban és annak környékén, a Csónakázó-tó partján. Pokorny Lia beszélgetős show-ja, a Momentán Társulat előadása, a Mörk, a Leonardo Jam koncertje, a FareMiDo opera stand upja – csak néhány a színpadi fellépők közül. A részletes program a www.fehervariprogram.hu honlapon és a fesztivál közösségi oldalán olvasható.
Tovább...
 
Megváltozott munkaképességűeknek és hátrányos helyzetűeknek segítettek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 10.
Sikeresen lezárult az Alba Mentor Humán Szolgáltató Alapítvány NEAO-KP-1-2021/8-000534 „MENTORHÁZ” Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci támogatása elnevezésű projektje, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg. Hamarosan egy újabb projekt indul, melyre június 30-ig várják a jelentkezőket.
Tovább...
 
Jobku és Dzsevu újra színre lép Nyomtatás E-mail
Írta: Kopcsai Margit   
2022. május 10.
Rendhagyó történelemórákat szervez felső tagozatos és középiskolás diákoknak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) Jobku és Dzsevu akrobatikus történelemóra-színházából: az Aranybulla-emlékévben Egger Géza és Lábodi Ádám II. András és az Aranybulla történetét játssza és meséli el a diákoknak. Az előadások májusban és júniusban lesznek az SZKKK Fürdő sori épületében.
Tovább...
 
Milyen látás nélkül élni? Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 10.
Székesfehérváron szervezi meg az Akadályok nélkül szabadidős napot 2022. május 14-én, szombaton az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT), a HunCERT és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI). Az érzékenyítő programokra elsősorban ép látású embereket várnak, de kitüntetett figyelmet fordítanak a látássérült vagy más fogyatékossággal élő látogatókra is. A rendezvény háziasszonya Lengyel Zsófia látássérült sportoló, Székesfehérvár esélyegyenlőségi referense, a Székesfehérvári Érzékenyítő Program elindítója.
Tovább...
 
Újraindítja a Hős Képzést az Országos Mentőszolgálat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 10.
Ismét elindítja az életmentő készséget fejlesztő Hős Képzést az Országos Mentőszolgálat. Az első alkalom május 10-én, a Mentők Napján lesz, majd minden hónap harmadik hétfőjén várják az újraélesztést tanulókat, illetve gyakorlókat a megyeszékhelyi mentőállomásokon.
Tovább...
 
Hogyan lesz szép és egészséges a tulipánod? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. május 10.
Miért kell pihentetni a tulipán hagymáját? Hogyan ültessük el e szépséges növényt? Másként kell-e bánni a cserépbe került hagymával, mint a kertben fejlődő társáéval? Kiderül az alábbi cikkből!
Tovább...
 
Rajnai Miklós Bánffy Miklós-díjas bölcsész: II. András és kora Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. május 10.
Rajnai Miklós ím már harmadik alkalommal lesz a Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozata, a Hétvezér Esték 547. előadó vendége.
Tovább...
 
18. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. május 10.
18. alkalommal rendeznek Dísznövény és Kertművészeti Napokat Fehérvárcsurgón, a Károlyi Kastélyparkban. (A részletes program alább olvasható el.)
Tovább...
 
Májusi programok a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 10.
Népművészeti tehetségkutató, különféle műfajú koncertek, Útkereső Filmklub, képzőművészeti kiállítások és az Afréka 2. című könyv bemutatója várja az érdeklődőket május folyamán a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 56 - 66 / 32303