Kezdőlap
A Székesfehérvári Királyi Napok hétfői programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 12.
A vasárnap esti megnyitót követően három napon át ismerkedhetnek az érdeklődők a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztiválra érkezett nemzetek kultúrájával. A tánccsoportok kézműves foglalkozásokkal, térzenével, táncházzal készülnek, esténként pedig a Zichy színpadon lépnek fel. A Székesfehérvári Királyi Napok eseményei a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj, a Deák Dénes Díj és a Deák Dénes Ösztöndíj átadásával folytatódnak.
Tovább...
 
Korszenszky Richárd kapja a Szent István-díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 12.
Kedden adják át a Szent István Emlékérmet és Díjat, amely Székesfehérvár egyik legrangosabb, civil kezdeményezésre alapított elismerése. Az idei díj várományosa Korzenszky Richárd bencés szerzetes, pedagógus, a Tihanyi Bencés Apátság nyugalmazott perjele – jelentették be a Püspöki Palotában rendezett sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Táncos ütközet mutatta be a muhi csatát a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 12.
A Városház téren IV. Béla király és Szent Margit társaságában, zenés-táncos menettel jelentek meg este az óriásbábok: elkezdődött az idei Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 20-ig tartó rendezvénysorozata. A színpadon a muhi csatát sodró táncos koreográfia jelenítette meg, a képi világ, a hangzás, a játék együttesen idézték meg a középkor drámai időszakát. A polgármester köszöntő szavai után a fesztiválnyitány fények táncával zárult az Országalmánál.
Tovább...
 
IV. Béla koráról szóló konferencia gazdagította a Királyi Napok programjait Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 12.
Az elmúlt évek hagyományait követve idén is történelmi, várostörténeti konferenciával gazdagították a Székesfehérvári Királyi Napok másfél hetes rendezvénysorozatát. Az Osszárium megnyitását követően Béla király, míg éltél… hű béke honolt címmel tartottak tudományos ülést a Városházán.
Tovább...
 
Hősök, Szentek, Hódítók - IV. Béla élete és uralkodása Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, SZIKM   
2019. augusztus 12.
Feléledt a múlt a Szent István Király Múzeum falai között. Ünnepélyes keretek között nyílt meg a Hősök, Szentek, Hódítók - IV. Béla élete és uralkodása című nagyszabású kiállítás szombaton, a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Kardforgató bátor hősök, csodatevő szentek, véreskezű, karizmatikus hódítók elevenednek meg a tárlaton, amelyet augusztus 20-ig ingyenesen tekinthetnek meg az érdeklődők.
Tovább...
 
Mosolygós arcok, nagyszerű dalok Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 12.
A Budapest Bár nyitotta a könnyűzenei koncertek sorát a Székesfehérvári Királyi Napokon. A Zichy ligeti színpad előtti lelátó megtelt, és a Hotel Magyar Király előtti téren is „telt ház” volt.
Tovább...
 
Ablakot nyitunk a világra Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 12.
A házigazda Alba Regia Táncegyüttes mellett idén nyolc ország hagyományőrző csoportjai mutatkoznak be Székesfehérvár közönségének a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál alkalmával.
Tovább...
 
Ópusztaszer - Ahova bármikor visszamennénk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2019. augusztus 11.
Feszty-körkép, skanzen, gyógynövényes kert, multimédiás játszótér, jurták, kiállítások várják az érdeklődőket Ópusztaszeren. - Persze, hogy a Fehérvári Hírek szerkesztősége is ellátogatott az Emlékparkba. Fényképes ízelítőnk alább tekinthető meg.
Tovább...
 
Dinnyenap Ópusztaszeren Nyomtatás E-mail
Írta: Kodácz Csengele   
2019. augusztus 09.
Fogyassza a nyár slágerét kedvére Ópusztaszeren! Augusztus 10-én, a Dinnyenapon a mézédes gyümölcsnek hódolunk az Emlékparkban. Egész napos dinnyekóstolás, dinnyesúly saccoló verseny, dinnyeszobrok, kézműves foglalkozások, mesekert, néptánc és népzene is várja az érdeklődőket.
Tovább...
 
Dinnyés receptek – szomjúság ellen, édességre vágyva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. augusztus 09.
Vodkás koktél, leves, turmix, püré, üdítő, jégkrém… - Görög- és sárgadinnyéből többféle finomság is elkészíthető!
Tovább...
 
Ingyenes múzeumi belépőt kap a Koronázási Szertartásjáték közönsége Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Júlia   
2019. augusztus 09.
A Koronázási Szertartásjátékra jegyet váltók a Szent István Király Múzeum Hősök, Szentek, Hódítók – IV. Béla élete és uralkodása cícmű kiállítását ingyenesen látogathatják meg egy alkalommal 2019. augusztus 21 – december 31. között.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 24939