Kezdőlap
Újszövetség Maraton – Lelki felkészülés az adventre Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. november 29.
Az Újszövetség felolvasásával indult az ünnepi program advent első vasárnapján Székesfehérváron. A Vörösmarty Színházban immár kilencedik alkalommal vállalkoztak arra a fehérváriak, hogy egymást követve a színpadon, felolvassák a szentírást. Az idei évben a felolvasás mellett komolyzene és a háttérben megjelenő, bibliai tematikájú rajzok segítették az elmélyülést, a lelki feltöltődést. A maratont követően fellobbant az első gyertya lángja a színház adventi koszorúján.
Tovább...
 
Parádés gálával zárult a VI. Országos Gregor József Énekverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. november 29.
Vasárnap délután zárult a VI. Országos Gregor József Énekverseny a Hermann László Zeneiskola és a Tálos Edit Alapítvány szervezésében, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A csaknem 90 fiatal részvételével rendezett megmérettetésen több kategóriadíjat és különdíjat is kiosztottak. A zsűri különdíját, azaz a Gregor József-díjat Tóth-Fejel Dániel József, Székesfehérvár város különdíját pedig Lakatos Erzsébet kapta.
Tovább...
 
Fellobbant az első adventi gyertya lángja Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. november 29.
Szombaton megnyílt a Püspöki Palota kertjében a hagyományos adventi udvar, ahová várják mindazokat, akik szeretnének csendben, békében, imádsággal készülni a karácsonyra. Az első gyertyagyújtás alkalmából Spányi Antal megyéspüspök mondta el adventi gondolatait, majd megáldotta a családok adventi gyertyáit, melyeket szétosztottak a jelenlevők között.
Tovább...
 
Fogyasztóvédelmi kiadványt jelentettek meg Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2021. november 29.
Megjelent az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért új kiadványa, amelyben a megváltozott helyzethez igazodó jogszabályi változásokat ismertetik röviden. A füzetet sajtótájékoztató keretében mutatta be Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora és Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fejlesztő Szociológiai Tanszék tanszékvezetője.
Tovább...
 
Fitz 100 - Fitz Jenőre emlékezve rendeznek konferenciát Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 29.
Fitz Jenő születésének századik és halálának tizedik évfordulója évében a Szent István Király Múzeum több programmal is készült. A Fitz 100 konferencián a történész-régész életének több szakaszáról is megemlékeznek majd december 3-án.
Tovább...
 
Hamarosan indul a Munkácsy iskola felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. november 29.
A közeljövőben összesen 250 millió forintot fordít a Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítására Székesfehérvár Önkormányzata, jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester a megújult játszóudvar és az okos tanterem átadásán csütörtökön. A hamarosan kezdődő nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően felújítják a vizesblokkokat és megtörténik az épület teljes körű energetikai felújítása.
Tovább...
 
Harmincéves fennállását ünnepelte a PSZ helyi Nyugdíjas Tagozata Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. november 29.
Harmincéves fennállását ünnepelte a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozata. A jeles évforduló tavaly volt, azonban a COVID-járvány miatt egy évvel elhalasztották az eseményt. Az ünnepségen Vargha Tamás államtitkár, a megyeszékhely országgyűlési képviselője és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a szervezetet, illetve Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke átnyújtotta a tagozat munkáját elismerő Eötvös József-emlékplakettet.
Tovább...
 
VI. Országos Gregor József Énekverseny Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 26.
Hatodik alkalommal rendezik meg az Országos Gregor József Énekversenyt Székesfehérváron. A háromnapos megmérettetésnek hagyományosan a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI ad otthont. Az idei évben 24 intézményből 89 nevezés érkezett.
Tovább...
 
Dackorszak és alvásproblémák - segít az Egészségfejlesztési Iroda Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 26.
Kaufman Anikó viselkedéselemző pszichológus, gyermekterapeuta pénteki előadásán a 0 és 6 év közötti gyermekeket érintő témák lesznek a középpontban. A dackorszak és a szobatisztaság, valamint az evés- és alvásproblémák is szóba kerülnek majd.
Tovább...
 
IX. Mezőföld VIrágai Szólótánc verseny Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 26.
A lassan évtizedes hagyománnyal rendelkező Mezőföld Virágai Szólótánc verseny kerül ismét megrendezésre 2021. november 27-én, szombaton. A résztvevők négy korcsoportban mérettethetik meg magukat, produkciójukat pedig az Alba Regia Táncegyüttes zenekara, a Galiba kíséri majd.
Tovább...
 
Gyógytorna túlsúlyos gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 26.
Három alkalomból álló tornát indít túlsúlyos gyermekek számára a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. A három egymást követő pénteken, november 26-án, december 3-án és december 10-én 16 órakor kezdődő foglalkozáson gyógytornász vezetésével sajátíthatják el a mozgásformákat a résztvevők.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 31066