Kezdőlap
A tavasz első vitaminforrásai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 08.
Nem maradnak útmutatás nélkül, akik szeretnének gyógynövényeket gyűjteni a természetben: amíg nem lehet közösségi programokat szervezni, a Herbarius túraprogramok gyógynövényszakértője, Lencsés Rita kisfilmekben vezet minket a közeli erdőkben, mezőkön, és avat be a gyűjtés, illetve a felhasználás praktikáiba. A sorozatindító videóban a tavasz első vitaminforrásairól, a medvehagymáról és a salátaboglárkáról kaphatunk hasznos információkat.
Tovább...
 
Elkészült a Szivárvány Óvoda udvara Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 08.
Már megújulva várja vissza a gyerekeket a Szivárvány Óvoda udvara, az intézmény kertje ugyanis teljes felújításon esett át az elmúlt hónapok során. A nettó 23,2 millió forintos beruházás nyomán a kicsik többek között új és felújított játszóeszközöket, biciklipályát is élvezhetnek majd.
Tovább...
 
Törőcsik Franciska és Prieger Zsolt Pilinszky-műsora a költészet napján Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 08.
A száz évvel ezelőtt született Pilinszky Jánosra emlékezik a Budapesti Tavaszi Fesztivál költészet napi programja. Törőcsik Franciska színésznő és Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontemberének a költő műveiből összeállított, több művészeti ágat összefonó műsorát nézhetjük meg vasárnap este 20 órától.
Tovább...
 
Székesfehérvári győzelemmel zárult a Közgazdasági Diákolimpia Nyomtatás E-mail
Írta: Magyar Közgazdasági Társaság   
2021. április 08.
A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja, Nacsa Flóra győzelmével zárult a 2020–2021-es Közgazdasági Diákolimpia magyarországi döntője. A több fordulós megmérettetésre 37 település 62 iskolájának csaknem 300 tanulója jelentkezett. A verseny hazai döntőjében – amelyet a járványhelyzet miatt online módon rendezett meg a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) – az írásbeli fordulók 9 legjobbja mérte össze tudását. Az első öt helyezett képviselheti majd hazánkat a verseny nemzetközi döntőjében, ahol Nacsa Flóra győzelme után már biztosan szurkolhatunk székesfehérvári versenyzőért is.
Tovább...
 
Jelentkezz a Snétberger Programba! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 08.
Tehetséges, hátrányos helyzetű muzsikuspalántáknak hirdet tehetséggondozó programot a Nemzeti Tehetség Központtal közösen a Snétberger Alapítvány. A 12 és 22 év közötti fiatalok sikeres felvételi után egy évig ösztöndíjjal tanulhatnak a Snétberger Zenei Tehetség Központban. Jelentkezési határidő: április 30.
Tovább...
 
Április 26-28. között lesz idén az óvodai beiratkozás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 08.
Április 26-a és 28-a között lesz az óvodai beiratkozás a következő nevelési évre Székesfehérváron, az önkormányzat által fenntartott intézményekben. Azokat a kisgyermekeket kötelező beíratni, akik 2021. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket. A beiratkozás alapvetően online lesz, személyes intézéshez időpontot csak az kérjen, aki online nem tudja megoldani. A felvételnél elsősorban a lakóhelyet, illetve a szülő munkahelyét veszik figyelembe.
Tovább...
 
Beszállsz? Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Balett Színház   
2021. április 08.
A Székesfehérvári Balett Színház életében mindig kiemelkedően fontos szerepet játszott a közönséggel való kapcsolattartás. „A Mozdulj Fehérvár!” című programsorozatát a nyílt napokhoz hasonló „Ráhangolódás” műhelymunkával indította 2020 februárjában. Most a „Beszállókártya” foglalkozásra várja azokat, akik nemcsak a kulisszatitkokra kíváncsiak, hanem ki is próbálnák, milyen táncosnak lenni.
Tovább...
 
Járd be a Guggenheim Múzeumot otthonról Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 08.
Csütörtökön New Yorkba utazhatnak az érdeklődők – természetesen csak virtuálisan –, ahol Pusztai Tünde művészettörténész tárlatvezetésén keresztük ismerhetik meg a híres Guggenheim Múzeumot. Az este 10 órakor kezdődő ingyenes, online tárlatvezetés betekintést enged az intézmény páratlan művészeti anyagába. Az idegenvezetőhöz ezúttal Nagy Réka klinikai szakpszichológus is csatlakozik mint beszélgetőpartner.
Tovább...
 
Még mindig magas a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 08.
Országosan enyhén csökkent a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 13. hét adatai alapján, tájékoztat a Népegészségügyi Központ, és a fertőzöttek magas száma miatt a járványügyi előírások betartására figyelmeztet. Székesfehérváron továbbra is az átlagosnál magasabb szintet mértek, stagnáló tendencia mellett.
Tovább...
 
Miért ne lehetne Neked is saját strandod? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. április 07.
Hamarosan itt a nyár, és az előrejelzéseket látva kijelenthető, hogy idén sem lesz könnyű az utazás: legyen szó belföldi vagy külföldi kirándulásokról. Minden valószínűség szerint ebben az évben is sokan a kertjükben fognak nyaralni. S, hogy mi kell a napsütéstől felforrósodott, kánikulától szenvedő testnek? Elsősorban hűsítő víz – vagyis egy medence!
Tovább...
 
Jó dolog a medvehagyma, csak a gyöngyvirággal ne keverjük össze! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. április 07.
„Miről fogsz írni a Biokertészeti rovat következő részében?” – tette fel a kérdést Fiers Gábor kollégám, s mielőtt még elkalandoztam volna a lengedező tulipánok, illatos jácintok és vidám nárciszok képzeletbeli világa felé – nemhiába, itt a jó idő, s mindenki várja, hogy színes festékkel szórja meg a természetet a Tavasz -, már jött is a javaslat: „A medvehagyma jó téma lenne!”
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 29287