Kezdőlap
Névadó pályázatot hirdetett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 20.
Új lakó, egy színes babzsák érkezett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár gyermekrészlegébe. A vicces, nagyméretű figurát adományként kapta az intézmény, kifejezetten abból a célból, hogy a gyerekek használhassák olvasás közben. Most keresik a legjobb nevet a figurának, melyre az intézmény pályázatot hirdetett a Facebook-oldalán február 12-ig. A nyertest gyermekkönyvvel jutalmazzák.
Tovább...
 
Iskolanyitogató kicsit másképp Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 20.
Szép hagyomány Székesfehérváron is, hogy a leendő első osztályosoknak és szüleiknek iskolanyitogató, ‘csibehívogató‘ programokon keresztül mutatkoznak be a város általános iskolái. Bár a személyes találkozásokra és közös játékokra most nincs lehetőség, az intézmények nem hagyják cserben a döntés előtt állókat.
Tovább...
 
A vers olyan, mint a levegővétel Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 20.
„Az irodalmi élet vérkeringésében folyamatosan jelen lévő irodalomtörténész, kritikus, tanár, Székesfehérvár irodalmi-kulturális életének aktív szervezője” – ez hangzott el abban a laudációban, amit dr. Bakonyi Istvánról olvastak fel tavaly a székesfehérvári Városházán a Magyar Irodalomtörténet Társaság Toldy Ferenc-díjának átadásakor.
Tovább...
 
Másképp élünk – a tudatos az új normális Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 20.
Az István Király Általános Iskola második osztályos kisdiákjai egy kisfilmmel hirdetik, mennyire fontos a szelektív gyűjtés a fenntarthatóság szempontjából. A zenés videóban újrahasznosított sakkfigurákat készítenek egy játszmához, és a bábuk elkészítésébe is beavatják a nézőket. A Youtube-on megnézhető pályamunka a Cetelem Zöldsuli Programhoz készült.
Tovább...
 
Mézzel a koronavírus ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. január 20.
A népgyógyászatban a méz központi szerepet foglal el. Vírusellenes és immunerősítő hatása közismert. Az utóbbi hónapokban több cikket is olvashattunk azzal kapcsolatban, hogy a méhészeti termékekkel hatékonyan védekezhetünk a COVID ellen. Vajon ez tényleg így van? Ennek néztünk utána.
Tovább...
 
Kvízjátékkal emlékeztek a 100 éve született Mészöly Miklósra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 20.
100 évvel ezelőtt született Mészöly Miklós Kossuth-díjas magyar író. Az alkalom tiszteletére a Vörösmarty Mihály Könyvtár honlapján kvízjátékot hirdettek, ahol könyveket nyerhetnek a játékosok.
Tovább...
 
Útnak indult az adomány a horvátországi földrengés károsultjainak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 20.
Tegnap indult útnak Sziszekbe a horvátországi földrengés károsultjai számára összegyűjtött adomány, amit a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Karitász és a Szent István Művelődési Ház hirdetett meg. Az adományok között tartós élelmiszer, tisztító- és fertőtlenítőszer, ágynemű, kéziszerszám, illetve kisgép-felajánlások is vannak, amihez az Önkormányzat egymillió forintot ajánlott fel. A gyűjtés igazi összefogásban valósult meg, az egyház, a város, a segélyszervezetek és a lakosság nemes felajánlásaival, támogatásával – fejezte ki köszönetét Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete.
Tovább...
 
Idén is lesz Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 20.
A járványhelyzethez igazodva online formában, de ebben az évben is megrendezik az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, immár 21. alkalommal. A január 21-23. között rendezendő virtuális expon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Tovább...
 
A Brassó ellen elmaradt a bravúr Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. január 19.
A korábbi listavezető DEAC otthonában aratott 3-1-es sikert követően újabb bravúra készült a jégkorong Erste Ligában a Fehérvári Titánok alakulata. A rájátszásért küzdő egyletnek a vesztett pontok tekintetében listaelső Brassó ellen már nem jött össze a meglepetés, a papírformának megfelelő 4-1-es vereséget szenvedett.
Tovább...
 
Dlusztus Imre - Temesvári Márta: Patikák és patikusok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. január 19.
A Nemzeti Értékek Könyvkiadó gondozásában megjelent a "Patikák és patikusok" című kiadvány 2020 decemberében. A könyv szerzői beléptek a tára mögé, leültek beszélgetni a patikusokkal és megkeresték a szakmatörténet kötőanyagait is, hogy bemutassák Önöknek ezt a világot.
Tovább...
 
Decemberi visszapillantó Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 19.
Az év talán legszebb időszaka, a szeretet ünnepére való készülődés, az advent is a koronavírus-járvány árnyékában telt. A védekezés érdekében hozott korlátozások miatt rendhagyó módon, csendesen, de csodálatos ünnepi fényekbe öltözve készült az ünnepre Székesfehérvár. 2020-ban az adventi programok az online térbe költöztek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 28686