Kezdőlap
Kincsestár Konferencia - Középpontban a gyermek Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. november 27.
A tavalyi Kincsestár Konferencia szakmai sikerén felbuzdulva a SZÉNA Egyesület idén is megrendezte a pedagógusoknak, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek és érdeklődő szülőknek szóló eseményét, a Kincsestár Konferenciát. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület vezetője és Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket.
Tovább...
 
Kérdőívek a klímaszorongás felmérése Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 27.
A klímaszorongás felmérésére állított össze kérdőívet Nagy Bence, a Székesfehérvári Diáktanács egykori alapítója és alelnöke, aki 2019-ben elnyerte a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány ösztöndíját. Az ELTE Természettudományi és a Pszichológia Karának végzős biológia-földrajz szakos hallgatója a tanárokat, a középiskolásokat, valamint a már nem középiskolásokat hívja: töltsék ki az ELTE PPK Kutatásetikai engedélyével rendelkező kérdőíveket, ezzel is segítve kutatási munkáját.
Tovább...
 
Sík Sándor 130 szimpózium Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. november 27.
Sík Sándor születésének százharmincadik évfordulója alkalmából szervez nagyszabású szimpóziumot az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány. A magyar irodalomtörténet méltatlanul elfeledett alakját fókuszba helyező rendezvényt december 2-án, hétfőn 10 órától a Városháza Dísztermében tartják.
Tovább...
 
Könyvbemutató és hangverseny az ortodox zene kincstárából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. november 27.
Budapesten Hilarion volokolamszki metropolita személyes jelenlétében mutatják be „Katekizmus" című, apostoli lelkesedéssel írt és művészi gonddal illusztrált könyvét melyet, a közönség most már magyar nyelven is olvashat - sokak örömére. A „Katekizmus", az ortodoxia iránt érdeklődőknek, a vagy hitükben megerősödni szándékozó ortodox keresztényeknek átfogó, pontos és hiteles képet nyújt. Kézikönyvként szolgál a hitet keresőknek, teológiai kérdésekre ad válaszokat és gyakorlati útmutató mindennapi kérdésekben.
Tovább...
 
ÖRÖKKÉ AKTUÁLIS ÉLETHELYZETEK A ROMEO ÉS JÚLIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. november 27.
A székesfehérvári Vörösmarty Színház jubileumi évadának következő nagyszínpadi bemutatója Shakespeare halhatatlan remekműve, a Romeo és Júlia volt november 23-án, amelyet Hargitai Iván vitt színre.
Tovább...
 
A jövő már ma elérhető Fehérváron: ingyenesen, közszolgáltatásként Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 27.
Az Alba Innovár Digitális Élményközpont első három évének működéséről, a tapasztalatokról és a jövőbeli tervekről rendeztek konferenciát a Városházán. A közgyűlés pénteken tárgyalja a központ további működésének a kérdését: dr. Cser-Palkovics András polgármester összefoglalva a kezdeményezés céljait és szerepét kitért az Önkormányzatnak az oktatásban felvállalt felelősségére, valamint a digitalizáció fejlődése által diktált versenyképesség megőrzésére mind a munkahelyek elvárásaiban, mind a város gazdasági fejlődésében.
Tovább...
 
Sziget - "Korlátok csak a fejünkben léteznek!” Nyomtatás E-mail
Írta: SZIGET   
2019. november 26.
“A Sziget megváltoztatta az életemet, ez a kedvenc fesztiválom és kedvenc helyem a Földön” – mondja Gal Mizrachi. A kerekesszékes fiatalember akkor vált világhírűvé, amikor az idei Sziget Nagyszínpadán – a zenekar bíztatására - a földhöz vágta a Foo Fighters frontemberének gitárját.
Tovább...
 
Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLT-ra Nyomtatás E-mail
Írta: VOLT   
2019. november 26.
A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT.
Tovább...
 
Sokan váltanának, ha úgy adódna Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. november 26.
Bár Magyarország mutatói megfelelnek a hasonló gazdasági fejlettségű országok értékeinek, és nem térnek el nagyban a régiótól, bizonyos területeken a globális átlag alatt marad a tanulási-fejlődési hajlandóságunk. A felmérésben részt vevő 12 400 magyar válaszadó 56 százaléka mondta, hogy hajlandó lenne átképezni magát, és 57 százalékuk fordít évente jelentős erőfeszítést készségei fejlesztésére.
Tovább...
 
Megkezdte működését az influenza-figyelőszolgálat Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2019. november 26.
Az influenza vírusok által okozott, ragályos légúti megbetegedés. Még napjainkban is viszonylag rövid idő alatt igen nagyszámú megbetegedést, vagy világjárványokat képes okozni. Influenza megbetegedések általában késő ősztől tavaszig jelentkeznek. Az influenza cseppfertőzéssel terjed, köhögés, tüsszentés közben a levegőbe kerülő, szemmel alig, vagy nem látható légúti váladékcseppek útján.
Tovább...
 
Árzuhanásról még szó sincs a fehérvári ingatlanpiacon Nyomtatás E-mail
Írta: Szász Tünde   
2019. november 26.
Hiába csökkentek az ingatlanpiaci árak az egyes – főként a nyári – hónapokban, éves szinten drágulás fedezhető fel sok nagyváros ingatlanpiaci áraiban. Habár az emelkedés mértéke gyakran ugyan csak 10 százalék körül mozog, vagy csak stagnál, olcsóbbá válásról még koránt sem beszélhetünk.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 67 - 77 / 25705