Kezdőlap
Drón és fa körhinta Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. október 14.
Szombaton ismét mindenki előtt megnyílt a Titkok Háza. A családi napon drónnal, legórobotokkal, virtuális valósággal, varázstükörrel várták a gyerekeket és felnőtteket a Fehérvári Civil Központban, az épület előtt pedig népi játékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozással készültek a szervezők.
Tovább...
 
Televízió, film, könyv Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 14.
A Királykút Emlékházban október 14-én, hétfőn 18 órától Vakler Lajos Penna Regia-díjas és Fejér Megyei Prima-különdíjas újságíró, televíziós szerkesztő-műsorvezető lesz Bakonyi István vendége.
Tovább...
 
Kínai bazsalikom: dísznövény, gyógynövény, fűszer és zöldség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 14.
A kínai bazsalikomot Európában sokáig dísznövénynek nevelték, a kínai, koreai, indiai és japán gyógyászatban pedig már évezredekkel ezelőtt használták meghűlés ellen, a köhögés csillapítására, allergia észlelésekor, görcsoldásra, szülési fájdalmak enyhítésére, az emésztés javítására. A magjából nyert olaj a festékiparegyik alapanyaga, a lenolajhoz hasonlóan is hasznosítja több iparág, a belőle készült szappan pedig enyhíti a viszketést.
Tovább...
 
Tájépítész egyetemisták ismerkedtek városunk zöldfelület-gazdálkodásával Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 14.
Székesfehérváron töltötte gyakorlati napját a budapesti Szent István Egyetem mintegy húsz hallgatója. A Tájépítészeti és Településtervezési Karról érkezett fiatalok megismerkedtek Fehérvár zöldfelület-gazdálkodási feladataival és a kapcsolódó aktuális beruházásokkal. Mészáros Attila alpolgármester a Sóstó és a Csónakázó-tó rehabilitációjáról, valamint a Zöld- Város - Fehérvár Tüdeje programról tartott előadást az egyetemistáknak.
Tovább...
 
Lezárják a Fiskális út Nyitrai utca – Bártfai utca közötti szakaszt Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 14.
Újabb szakaszához érkeznek a csatornaépítési munkálatok a Fiskális úton, ezért keddtől lezárják Nyitrai utca – Bártfai utca közötti szakaszt. A forgalomkorlátozás érinti a „25”-ös helyijáratos autóbusz közlekedését is.
Tovább...
 
A nagybányai mesternek, Ziffer Sándornak nyílt kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 14.
A nagybányai festőiskola kiemelkedő festőjének, Ziffer Sándornak nyílt kiállítása a Városi Képtárban. A Van, aki marad… című tárlat egyrészt keresztmetszetet mutat az életműről, másrészt pedig az egyik leghíresebb magyar művésztelepről is képet ad – összesen 58 festménnyel és egy az alkotót bemutató filmmel.
Tovább...
 
Az őszi erdő veszélye: a kullancs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 14.
A kullancsok tavasszal és ősszel érik el szaporodásuk csúcsát. A nőstények aktivitását befolyásolja a napsugárzás, a páratartalom és a nedvesség. A langyos őszi időjárás és a páradús (eső utáni) környezet idillikus számukra.
Tovább...
 
Tovább zuhan a Volán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. október 14.
Megállíthatatlanul rohan a lejtőn lefelé a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapata az EBEL-ben. Hannu Järvenpää alakulata továbbra is gólképtelen, így zsinórban az ötödik meccsét bukta el az osztrák bázisú regionális ligában.
Tovább...
 
Pécsen maradt az Alba veretlensége Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. október 14.
Két rangadót húzott be az NB I-es szezon alső két fordulójában az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata, a harmadik már nem jött össze. A fölényes szolnoki, majd a Paks elleni szorosabb hazai diadalt követően a pécsi kiruccanást izgalmas végjátékban 91-86-ra elbukta Jesus Ramirez együttese, de ismét nem sok híja volt a győzelemnek.
Tovább...
 
Joseph,Campbell ; Bill,Moyers - A mítosz hatalma Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. október 14.
Joseph Campbell világhírű mitológia-kutató gondolatai nagy hatást gyakoroltak emberek százezreire, köztük George Lucasra is, a Star Wars univerzum megteremtőjére. Campbell – akinek a mítosz nem más, mint „a világegyetem dala, a szférák zenéje” – kötetlen beszélgetés formájában avat be régi korok, letűnt népek mítoszainak legfőbb motívumaiba, miközben rámutat az ezekből fakadó erőre, mely a modern társadalmakban is meghatározó szereppel bír.
Tovább...
 
Csáth Géza: Ópium Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. október 11.
Az első írásait (zenei kritikáit) tizennégy évesen, első novelláskötetét (A varázsló kertje, 1908) pedig huszonegy éves korában publikáló Csáth Géza (1887–1919) tragikusan rövid élete során mintegy százhúsz – többnyire sötét tónusú – novellát, mesét és elbeszélést írt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 25395