Kezdőlap
Világbajnokságtól a nutellás palacsintáig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. január 19.
Dévay Márk Ausztráliában kezdte a tavalyi versenyszezont, ám a következő világkupa futam Új-Zélandon már elmaradt a vírushelyzet miatt. A felkészülést itthon sem hagyta abba, s miután bezárták a székesfehérvári uszodát, a Velencei-tóban szelte a habokat – neoprén ruhában, hogy az OB és a VB ne érje felkészületlenül…
Tovább...
 
Püspöki szentmisét tartanak szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 19.
Rendhagyó módon tartják meg idén a Szent Sebestyén napja alkalmából rendezett fogadalmi ünnepet a Felsővárosban. A járványhelyzet miatt a hagyományos közösségi program a Felsővárosi Közösségi Házban elmarad, azonban a püspöki fogadalmi misét megtartják január 20-án 10 órától.
Tovább...
 
Új világ nyílt a szekrény tetején Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. január 19.
A Politúr-hegyen át Furnér-hátság felől érkezik Másország kapujához Nuka és Illanaq, akik együtt fedeznek fel egy új világot a szekrény tetején. A Föld utolsó jegesmedvéje és vakvilági, jelenleg egy szobában bezártan – karanténban – éldegélő barátja közös útjuk során megismerkednek a két világot elválasztó határt őrző Jani Katival, biztatásukra Tacsimacsi Tacsómacsó szárnyra kap, és Borcsupor Borbálához érve, a múltban merengve szívhez szóló történeteket idéznek fel.
Tovább...
 
Prosztatagondok: hogyan támogathatod felépülésedet az életmódoddal? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. január 19.
Életmódunknak számos olyan eleme van, mely akarattal befolyásolható - és ugyanakkor pozitívan hat vissza az egészségünkre. Erre vonatkozóan vannak általános érvényű tanácsok, javaslatok, melyek minden tekintetben, így a prosztata egészségének megőrzésében is segítenek. Ugyanakkor léteznek olyan tényezők, szokások az életmódunkban, melyek megléte vagy éppen hiánya különösen hatással van a prosztata állapotára, működésére.
Tovább...
 
Sikeres volt a Városgondnokság hajléktalanokat foglalkoztató programja Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 19.
2019 februárjában kezdődött a még Nemzetgazdasági Minisztérium által a Kormányhivatalok részére finanszírozott „Hajléktalan személyek reintegrálása a munkaerő-piacra” program, amelynek keretében a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvár Városgondnokságával együtt indította el húsz hajléktalan foglalkoztatását. A program 2020 decemberében ért véget, de tíz résztvevő határozatlan idejű munkaszerződést kapott a Városgondnokságtól – tegnap az ő eredményeikhez gratulált dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Új udvari játékokat vehetnek birtokba a gyerekek Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 19.
Tegnap új, szép színes és biztonságos udvari játszóeszközöket vehetnek birtokba a Napsugár Óvodába járó gyerekek. A TOP-os forrásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően modern rugós játékokon, kötélhídon, kombinált mászókán, lap-, fészek- és mérleghintákon ügyesedhetnek szabadtéren az ovisok.
Tovább...
 
Fokozatosan nyissunk, ha a lehetőségek már engedik Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 19.
„A 2020-as évre nagyon sokan mondják, hogy el kellene temetnünk, el kellene felejtenünk. Én azonban azon az oldalon állok, hogy bár az embereknek, az intézményeknek, a szolgáltatóknak, a különféle szervezeteknek rengeteg problémával kellett megküzdeniük, ez az esztendő mégis sok tanulságot, tanulnivalót hozott, és sok mindenre felhívta a figyelmünket.” – így értékelte a tavalyi évet a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója, Jakubek Tiborné.
Tovább...
 
Volán: fontos két pontos siker Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. január 18.
Hazai jégen hosszabbításba torkolló összecsapáson Hargrove, Campbell és Hári találataival 3-2-re legyőzte az Innsbruckot az ICEHL-ben a Hydro Fehérvár AV19, ezzel továbbra is tartja második helyét a tabellán, egyben erősítve esélyét arra, hogy az alapszakasz végén is biztosan a felsőház tagja maradjon, közvetlen rájátszást érő pozícióban.
Tovább...
 
Férfi kézi vb: kiütés Uruguay ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. január 18.
Az első meccsen az abszolút újonc - és a vírus miatt 10 játékosát nélkülöző - Zöld-foki Szigetek ellen bemutatott gyengébb produkció és mindössze hétgólos győzelem után összekapta magát a magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokságon.
Tovább...
 
Novemberi visszapillantó Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 18.
A november egyik legfontosabb napja 11-e volt: ezen a szerdai napon kezdődtek a koronavírus-járványhoz kapcsolódó újabb szigorú korlátozások. A hónap hagyományos megemlékezésekkel kezdődött, és az első tíz napba még belefért a Téli tárlat megnyitója, egy szakértői közoktatási konferencia székesfehérvári digitális jógyakorlatokkal, a Tóth György emlékérem átadása a könyvtárban és a dr. Glósz Ervin atya tiszteletére bemutatott emlékmise. Ezután zártkapusak lettek a sportrendezvények, bezártak az éttermek, csak rendelésre lehet könyveket kölcsönözni, és az online térbe költözött minden rendezvény: az intézmények programjai, az adventi vásár és a város gyertyagyújtásai is.
Tovább...
 
Megváltozik a forgalmi rend és a parkolás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 18.
A végéhez közeledik a Bartók Béla tér és környezete megújításának második üteme. A téren és a hozzá kapcsolódó Jókai utában megváltozik a forgalmi rend, többek között tilos lesz a téren parkolni. A közlekedési rend pontosítása, a táblák kihelyezése jelenleg is folyamatban van. Székesfehérvár Önkormányzata kéri, egyben köszöni a lakók és a közlekedők fokozott figyelmét, türelmét és megértését!
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 28686