Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fiala Borcsa: A leggyorsabb út a nők szívéhez (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Jaffa Kiadó   
2023. november 27.
Az étel nem puszta táplálék, jóval több, mint az összetevői, a fűszerek, húsok, zöldségek, szószok, amelyeket egy fazékban összerotyogtatunk. Étellel gondoskodhatunk egy másik emberről, de érzelmileg zsarolhatjuk is vele. Étellel udvarolhatunk és étellel kapcsolódhatunk egymáshoz. Étellel jutalmazhatjuk magunkat és étellel büntethetünk. Ételek révén emlékezhetünk régvolt szerelmekre, elmúlt nyarakra, nagymamákra, akik már nincsenek közöttünk, és családi karácsonyokra, amelyeket pedig megpróbáltunk örökre elfelejteni.
Tovább...
 
Már aszfaltoznak – szerdától lezárják a Móri út – Szent Vendel utca csomópontot Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 27.
Már az aszfaltozás következik, így november 29-én, szerdán 8.00 órától várhatóan december 1-jén pénteken 17 óráig lezárják a Móri út – Szent Vendel utca csomópontot. Ezalatt a Móri út, valamint a Szent Vendel utca a csomópontig zsákutcaként működik. Az útzár miatt a csomóponton az autóbuszok áthaladása nem biztosítható, ezért az érintett helyi és helyközi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek.
Tovább...
 
Olvasni gyerekjáték! – Könyvek a kicsiknek és nagyoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Kolibri Kiadó   
2023. november 27.
Mit kapjon ajándékba a gyerek? Hangzik el a kérdés valószínűleg minden gyerekes háztartásban, főleg az ünnepek közeledtével. Babát, plüssfigurát, építőkockát? – Már annyi van, kifolyik a dobozokból, egyébként is a nagyobb már kinőtt belőle. Kütyüt, videójátékot? – Azokkal szemben mindig vannak fenntartásai valamelyik családtagnak, jobb a békesség. Csokit, édességet? – Az meg nem túl egészséges. Könyvet? – Könyvet! Az mindig jó választás az ovistól a kisiskoláson át a kamaszokig.
Tovább...
 
Lesz-e valaha béke? – előadás a palesztin-izraeli konfliktusról az MCC-ben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 27.
A Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában ezúttal a palesztin-izraeli konfliktusról tartanak előadást november 29-én, szerdán 17 órától. Az alkalommal Sayfo Omar Lehet-e valaha béke? címmel a konfliktus előzményeiről, a közel-keleti béke esélyéről és a tanulságokról is beszél.
Tovább...
 
Fejes Zsolt könyvkiadó, történész: Adventre hangoló Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2023. november 27.
Fejes Zsolt könyvkiadó, történész lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozatának, a Hétvezér Esték 619. előadó vendége.
Tovább...
 
Gyógyulás a traumából Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 27.
Gyógyulás a traumából címmel szakmai napot szervez a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia november 28-án. Az eseménynek otthont adó Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban 10 órakor kezdődő eseményen dr. Moretti Magdolna pszichiáter főorvos, pszichoterapeuta, dr. Sörédi Pál pszichiáter, addiktológus szakorvos, valamint Vargáné Kézdi Lilla Anna klinikai szakpszichológus tart előadást. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Tovább...
 
ICEHL: a listavezető ellen javított a Volán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2023. november 27.
A ligautolsó Graz-tól elszenvedett kellemetlen pénteki vereség (4-6) után vasárnap este újra jobbik arcát mutatta az osztrák nemzetközi jégkorong ligában a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid alakulata a listavezető Linz ellen nyert nagy küzdelemben 2-1-re Leclerc és Hári góljaival, így megtartotta 3. helyét a tabellán és továbbra is csak 3 pont a lemaradása az éllovas Salzburg mögött, merthogy a címvédő kihasználta a Linz botlását és előzött. Az a Salzburg, amely kedden (november 28., 19.15) este éppen a Volánt fogadja majd a 23. körben.
Tovább...
 
Ismét útnak indult a karácsonyi ajándékszállítmány Székesfehérvárról a moldvai Pusztinába Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 27.
Ismét útnak indult a karácsonyi ajándék-doboz szállítmány Székesfehérvárról a pusztinai Magyar Házba, a moldvai magyar gyermekek támogatására. Az intézményben ma is őrzik és életben tartják a népművészeti hagyományokat zenében, dalban és táncban. Az ottani hagyományőrzők közül többen ismét eljönnek Fehérvárra, hol december 1-jén, pénteken fellépnek az Adventi Jótékonysági Esten, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.
Tovább...
 
Faesztergályos alkotások a Széna téri Tagkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. november 27.
Egészen december 2-ig látható a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában Peresztegi-Nagy István faesztergályos mester kiállítása. A tárlat az intézmény nyitvatartási idejében, ingyenesen látogatható.
Tovább...
 
Exkluzív kávét pottyant a cibetmacska Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2023. november 27.
Fogj egy cibetmacskát, etesd meg kávébabbal, várd meg, míg végigmegy a belein, aztán lesd, hogy mikor (és hova) végzi el a dolgát, végül kapirgáld ki a kávészemeket a székletéből. Így készül a világ egyik legdrágább és legritkább kávéja!
Tovább...
 
Hársfa: az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2023. november 27.
Mire jó a hársfatea? Hogyan készítsünk a növényből alkoholos kivonatot, toroköblögetőt, fürdőt, esetleg likőrt az élvezetre is gondolva?
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 36883