Kezdőlap
Miért együnk minél több szamócát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageA szamóca méregtelenít, jó a láz csillapítására, depresszió ellen is használható, s a pattanásos bőrt is kiválóan lehet kezelni vele. Fogyasztásával megelőzhetők bizonyos szív- és érrendszeri betegségek, csökkenthető a vérnyomás. E gyümölcsben lévő flavonoidok segítenek az agyban lévő stressz okozta folyamatok ellensúlyozásában. Mi mindenre jó még még ez a lédús, illatos gyümölcs?
Tovább...
 
Virágos Magyarország: cél a rekord Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. június 06.
ImageA Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny szervező bizottsága 25. alkalommal indította útjára hazánk egyik legnépszerűbb mozgalmát, amelyre még több, mint két hétig van lehetőségük jelentkezni az ország városainak, falvainak és fővárosi kerületeinek.
Tovább...
 
Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltó egyesületek Fejérben Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2018. június 06.
ImageAz önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt országos pályázat lehetőségével idén Fejér megyéből huszonhét szervezet élt. A bírálóbizottság mindegyik egyesület támogatási igényét pozitívan értékelte. A katasztrófavédelem 2018-ban hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Ez az összeg százmillióval magasabb a tavalyinál.
Tovább...
 
Celebek, hírességek ovisok és még kutyák is zöld pólót húztak Nyomtatás E-mail
Írta: Tölgyi Krisztina   
2018. június 06.
Az idén is több ezren csatlakoztak a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) #zöldenjobb elnevezésű mozgalmához.
Tovább...
 
Új nevek a STRAND Fesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Strand Fesztivál   
2018. június 06.
ImageA 6. STRAND Fesztivál két nagyszínpadának részletes programját tették ma közzé a fesztivál szervezői, amiből kiderül, hogy a nyitónapon, a Petőfi Zenei Díj gáláját követően a Punnany Massif adja majd 15. születésnapi koncertjét, de érkezik Zamárdiba az angol Rag’n’Bone Man és TroyBoi is. A fesztivál idén augusztus 22-25. között a már jól megszokott helyén, Zamárdi Szabadstrandján várja majd a fesztiválozókat.
Tovább...
 
20 hektáron, több mint 100 fellépővel, 200 programlehetőséggel vár az EFOTT Nyomtatás E-mail
Írta: EFOTT   
2018. június 06.
Dub FX az olaszokhoz hasonlítja a magyarokat, Náksi Attila idén már a fiaival fesztiválozik, Kowalskyék fiatalos lendületességet céloznak meg, Horváth Boldi pedig a közönség mellett a programokat és a szervezést is méltatja – derült ki a 43. EFOTT sajtótájékoztatóján. Az immáron hat naposra bővített fesztivál 2018-ban július 10-16-a között érhető el Velence-Sukoró térségében. A szervezők erősebb lineuppal készülnek, mint valaha és 125.000 résztvevőre számítanak.
Tovább...
 
40 éve fut töretlenül a senior bajnok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 06.
ImageEgyszer elfutni Székesfehérvárról Kincsesbányára jó mulatság. Rendszeresen megtenni ily’ módon e távot, ráadásul 12 óra munka után, rettentő hőségben, szakadó esőben és vacogtató hidegben is – na, az már kemény dolog! Főként, ha tudjuk, hogy nem egy huszonéves fiatalemberről van szó, hanem egy ötven feletti férfiról, aki kora – és leterhelő elfoglaltságai – ellenére sorra nyeri meg senior kategóriában a futóversenyeket, s 30 éve országos csúcsot is tart 2000 m-en.
Tovább...
 
Mit tegyünk, ha támadnak a molyok? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 05.
ImageA molyok elég undorító rovarok. Ellentétben a pillangókkal – a molyok szépségében senki se akar gyönyörködni (mivel az nincsen nekik, legalábbis én még nem fedeztem fel), és még a virágok beporzásában sem segítenek. Ellenben rengeteg kárt okoznak, ha befészkelik magukat a lakásba, és rendkívül gyors szaporodásuk miatt nagyon nehéz kilakoltatni őket. Mostanában egyre többen panaszkodnak a molyok megjelenésére, sőt szinte inváziónak is nevezhetjük már ezt az állapotot.
Tovább...
 
Hogyan védekezzünk a szúnyogok ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 05.
ImageFüstölő? Elektromos riasztók? Különleges, „távoltartó” növények? Bűzlő spray a testünkre fújva? „Érdekes” kipárolgást eredményező ételek fogyasztása? Mivel tudjuk távol tartani a kis vérszívókat? Van-e hatásos módszer, vagy marad a hessegetés, csapdosás, s a sértett bőrfelszín vakargatása?
Tovább...
 
Mi fán terem a szibériai mézbogyó? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. június 05.
ImageMint egy „meghempergőzött”, picurka „áfonya baba”, úgy árválkodik tenyeremben egy szibériai mézbogyónak nevezett kis kékség. Három éve várjuk már, hogy teremjen a Lonicera kamtschatica, s most végre szó szerint „megérett” a pillanat!
Tovább...
 
Borbély Zsolt Attila: Trianon meghaladásának paradigmái Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. június 05.
Borbély Zsolt Attila jogász, politológus, író, publicista az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke lesz a vendége a 418. Hétvezér Estnek. Az időzítés persze nem a véletlen műve, hiszen egy nappal a gyászos és szégyenteljes trianoni diktátum 98. évfordulója után és egy nappal azután, hogy a Koronázó városnak, Székesfehérvárnak, immáron ismételten van felszentelt Ereklyés Országzászló Emlékműve, találkozhatunk Borbély Zsolt Attilával.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 22226