Kezdőlap
Floralia 2022 – hagyományőrzők sokasága varázsolt ókori hangulatot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 09.
Szombaton már a kora délelőtti óráktól nagy volt a sürgés-forgás Tác-Gorsiumban, ahol ismét személyes részvétellel rendezhették meg a Floralia tavaszköszöntő ünnepet. Rengeteg hagyományőrző keltette életre az ókori Római Birodalom hangulatát. Leglátványosabb, nyitó programelemként Handrianus bevonulását és Gorsium új tanácsépületének jelképes megáldását kísérték figyelemmel az érdeklődők, majd a szabadtéri színháztérben rendezett produkciókkal folytatódott az ünnepség.
Tovább...
 
A selmeci hagyományok szerint köszöntek el a valétálók Fehérvártól Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2022. május 09.
Szombaton este a Geoinformatikai Intézet Pirosalma utcai épületéből indultak a végzős hallgatók fáklyákkal és lámpásokkal Székesfehérvár Belvárosába, a fáklyát tartó balekok, kohlenbrennerek sorfala között. A menet elején vitték Magyarország és az intézmény zászlaját, amit a szalamander és a májusfa követett. A végzősök után a volt hallgatók, veteranissimusok, a tanári kar és a vendégek csoportja vonult.
Tovább...
 
Vasárnapig véleményezhető a buszhálózat bővítésének tervezete Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 07.
Továbbra is elérhető Székesfehérvár honlapján az a hálózati térkép és útvonaltervező, amellyel a helyi közösségi közlekedésben tervezett hálózatbővítést ismerhetik meg a fehérváriak. Arra kérik a városlakókat, hogy május 8-ig, vasárnapig véleményezzék a tervezetet.
Tovább...
 
Vasárnap újra Cerbona Fehérvár Félmaraton Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 07.
Hatodik alkalommal rendezik meg a Cerbona Fehérvár Félmaraton futóversenyt vasárnap a Belvárosban. A versenyre már közel 500 nevezés érkezett, de aki előzetesen nem jelentkezett, vasárnap még csatlakozhat!
Tovább...
 
Extraligába juthat a férficsapat vasárnap Nyomtatás E-mail
Írta: PecsuPress   
2022. május 07.
Ki-ki mérkőzést rendeznek vasárnap a férfi röplabda NB I. Liga 1-4. helyért zajló rájátszásban. A második helyen álló MÁV Előre SC-Foxconn az első Vidux-Szegedi RSE-t fogadja Székesfehérváron, a találkozó győztese pedig szintet léphet a következő szezontól. A női csapat tétnélküli csatát vív Budaörsön.
Tovább...
 
Toborzó Emlékfutás érkezik szombaton Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 07.
219 település érintésével, összesen 1824 kilométeren keresztül zajlik 2022. május 6. és 20. között a Toborzó Emlékfutás. Székesfehérvárt szombaton érintik, az emlékfutáshoz bárki csatlakozhat, valamint kísérőprogramok is várják az érdeklődőket.
Tovább...
 
Székesfehérváron ülésezik a hazai gasztroenterológus szakma Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2022. május 07.
Kétnapos tudományos ülés kezdődött pénteken Székesfehérváron: a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Colon Szekciója 26. alkalommal hívta találkozóra tagjait. A szakemberek pénteken és szombaton mintegy negyven előadáson vehetnek részt, a kiemelt témák között ezúttal a gyulladásos bélbetegek és a vastagbélrákszűrés szerepel.
Tovább...
 
A Vörösmarty Színházban debütál a Szentivánéji álom Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2022. május 06.
Horváth Csaba rendezésében láthatja a közönség Shakespeare klasszikus szerelmetes vígjátékát május 7-től a Vörösmarty Színházban.
Tovább...
 
Jótékonysági koncert a madarak és fák napja tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 06.
A madarak és fák napja tiszteletére jótékonysági koncertet rendeznek a Köfém Művelődési Központban, ahol május 8-án, vasárnap 15 órától Kalap Jakab lép fel. Az előadás teljes bevételét a Sukorói Vadmadárkórház javára ajánlják fel a szervezők.
Tovább...
 
Fény és Árnyék Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 06.
A 21. Kortárs Művészeti Fesztiválhoz kapcsolódóan Fény és Árnyék címmel nyílik tematikus csoportos tárlata a Székesfehérvári Művészek Társaságának. A kiállítást a Pelikán Galériában május 6-án, 18 órakor Szentes Ottokár művésztanár nyitja meg.
Tovább...
 
Látványos részhajrá várja a Giro d'Italia mezőnyét Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 06.
Pénteken délután Székesfehérvárra érkezik a Giro d’Italia mezőnye. A Budapestről rajtoló első szakasz során a kerékpárosok 195 kilométert tesznek meg Visegrádig a megyeszékhely érintésével. Az első szakasz része lesz egy fehérvári részhajrá, így az elsuhanó mezőny pluszpontokért is harcol majd a városban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 32303