Kezdőlap
Piknikkel búcsúztatták Palotavárosban a nyarat Nyomtatás E-mail
Írta: Echo Nonprofit Network   
2021. szeptember 08.
Közel négyszázan jöttek el a Cselekvő Fehérvár családi piknikjére, a Palotavárosi Sport- és Szabadidőparkba. 
Tovább...
 
Kormányzati támogatással megkezdődhet a Szent György Kórház bővítése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 08.
11,5 milliárd forintos kormányzati támogatással megkezdődhet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése – adta hírül közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Korszakosnak nevezte a most bejelentett döntést a város polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán üdvözölte a Modern Városok Program keretében megvalósuló kórházfejlesztést.
Tovább...
 
Hirdetmény a vendéglátó üzletek adatszolgáltatási kötelezettségéről Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 08.
A vendéglátó üzletek üzemeltetőihez fordul hirdetményével a Polgármesteri Hivatal. Kérik a vonatkozó – és alábbiakban olvasható – Kormányrendelet hatálya alá tartozó vendéglátó egységeket, hogy amennyiben eddig nem tették, úgy 2021. október 31-ig tegyenek eleget az üzlettípusra vonatkozó bejelentési kötelezettségüknek.
Tovább...
 
Székesfehérváron találkoztak az ország villanyszerelői Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. szeptember 08.
Az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) idén Székesfehérváron rendezte a XXV. Villanyszerelő konferenciáját. A MOL Arána Sóstó adott otthont a rendezvénynek, így szabadtéren, biztonságos körülmények között rendezhették meg konferenciájukat, ahova az ország minden részéről érkeztek villanyszerelő szakemberek és kiállítók.
Tovább...
 
Székesfehérvár versekben, képekben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 08.
Könyvbemutatóval, beszélgetéssel és kiállításmegnyitóval várja az érdeklődőket ezen a héten a Tarsoly Egyesület a Belvárosban. A Márványudvarban Györe Ibolya, a Liszt Ferenc utcai kapualjban kialakított közösségi kertben pedig Balajthy Ferenc költővel hallhatnak beszélgetést, valamint a Fő utca 3. szám alatti vitrinekben Bujpál Péter fotóiból nyílik kiállítás.
Tovább...
 
Október 4-től pályázhatnak a civil szervezetek Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. szeptember 08.
2021. október 4-től közel egy hónapon keresztül pályázhatnak a civil szervezetek a NEA forrásaira. Összesen 10, 8 milliárd forintra pályázhatnak a civilek a NEA keretében, ez mintegy 1,5 milliárdos növekményt jelent a korábbi kiíráshoz képest. A sikeresen pályázókhoz várhatóan a jövő év első negyedévében érkeznek meg a felhasználható összegek.
Tovább...
 
Okleveles gépgyártás-technológiai technikus képzés indul Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 08.
Új, az okleveles gépgyártás-technológiai technikus szakkal bővül a Székesfehérvári Szakképző Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum képzési palettája. A technikum az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karral közösen dolgozta ki a tananyagot. A felmenő rendszerben, a jövő tanévtől induló ötéves képzésben résztvevők plusz pontokkal, kiváló emelt érettségi esetén pedig maximális pontszámmal nyernek felvételt az ÓE műszaki karra, hangzott el az új képzést bemutató sajtótájékoztatón kedden.
Tovább...
 
Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők készülnek Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. szeptember 07.
Manufakturális jellegű karosszériagyártás Fehérváron. Sajtónyilvános gyárlátogatáson mutatta be tevékenyégét a prémium autómárkák számára karosszériaelemeket gyártó olasz CarboPress Kft. A Déli Ipari Parkban működő vállalat jelenleg 75 főt foglalkoztat, de a következő három évre jelentős bővülést terveznek.
Tovább...
 
Ötödik alkalommal szerveztek civil véradást Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. szeptember 07.
Ötödik alkalommal szervezett civil véradást a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Székesfehérváron. Hétfőn délután 14 órától várták a véradókat a szervezők a Fehérvári Civil Központban. A véradáson jelen volt Törő Gábor országgyűlési képviselő, Mészáros Attila alpolgármester és Molnár Tamás civil ügyek tanácsnoka is.
Tovább...
 
A cél: megtartani és gazdálkodni a vízzel Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 07.
Sajtónyilvános fórumon mutatták be a város most megújított Felszíni Vízelvezetési Tanulmánytervét. Sok szakmai egyeztetést követően született meg az anyag, amely a 2008 óta történt fejlesztéseket is tartalmazza, és fontos alapja lehet ezentúl nemcsak az önkormányzati, hanem minden közműveket érintő tervezői munkának is. A tanulmányterv a tényfeltárás mellett a jövőbeni vízgazdálkodási elvekhez is jó iránymutatást ad. Nem csak a vízelvezetést szeretné megoldani a város – ahogy dr. Cser-Palkovics András polgármester bevezetőjében megfogalmazta az új szemléletmódot –, hanem ahol lehet, inkább megtartani és gazdálkodni vele.
Tovább...
 
Évadnyitó társulati ülés Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 07.
Évadnyitó ülést tartott a megújult Pelikán Fészekben a Vörösmarty Színház társulata. A járvány okozta nehézségekről, az elmúlt időszakban végzett színházi munkáról, az önkormányzati támogatással megvalósult fejlesztésekről, valamint az új évad bemutatóiról, előadásiról is hallhattak a társulat tagjai.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 30460