Kezdőlap
Mise és közös imádság vasárnap a Szőlő utcai keresztnél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. szeptember 15.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szerveznek szabadtéri misét a Szőlő utcai keresztnél, a Szent kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva. A vasárnap délutáni misét Tóth Tamás esperes celebrálja.
Tovább...
 
MMA, K1, boksz, vagyis Fight Aréna izzadtsággal, vérrel, könnyel és üvöltéssel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 15.
ImageGyönyörű kar- és lábfeszítések, hatalmas bokszütések, meglepő rúgások láncolták a székekhez a Székesfehérváron megrendezett Fight Aréna nézőit. A nemzetközi profi küzdősport gáláról nem hiányozhattak a K1, a boksz és az MMA harcosai és rajongói sem. A főmérkőzést Bogdán „Golyó” Zsolt vívta, szabadfogású birkózó olimpikonunk, Veréb István ketrecharcosként debütált, Szili István pedig ezzel a mérkőzéssel búcsúzott el a ringtől.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozások a Lecsófőző Vigasság idején Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. szeptember 15.
ImageSzombaton rendezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, ezért a rendezvény területén több utcát és útszakaszt teljesen lezárnak. Egész nap terelőútvonalon közlekednek az érintett országos és regionális, valamint a helyi autóbuszjáratok. Kérik a közlekedők és a lakosság figyelmét és türelmét.
Tovább...
 
Jiaogulan: a hosszú élet titka Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 14.
ImageEgy dúsan burjánzó növényt fedeztem fel tegnap szüleim kertjében. Olyan gyorsan futotta be az egyik üvegház mellett a leszúrt bambuszszárakat, hogy szinte észre sem vettem trónfoglalását. Terjeszkedési képessége meglepő, ahogyan neve is különleges: jiaogulan. Sokan ötlevelű ginsengnek is nevezik, hasonlósága miatt, bár túltesz azon: gyógyhatású összetevőinek mennyisége négyszer akkora, mint az említett közismert növénynek.
Tovább...
 
Poloskainvázió: van rá megoldás? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 14.
ImageJön a hideg, készülhetünk idén is a poloskainvázóra! Így hát mi másról is írhatnék most, mint erről az „aranyos kis cukizöld” bogárkáról, amely tetemes kárt tud okozni a kertünkben, bűzös váladékot bocsát ki, ha óvatlanul megfogjuk vizsgálódási szándékkal, és szétharapva keserű lével árasztja el ízlelőbimbóinkat.
Tovább...
 
Tilos a Sóstó látogatása, amíg a rehabilitációs program tart Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. szeptember 14.
ImageTovábbra is folynak a munkálatok a Sóstó Természetvédelmi Területen, a munkaterületre belépni nemcsak tilos, hanem veszélyes is. Jelenleg a mederkotrás, a költő- és fészkelőszigetek kialakítása zajlik. A munkálatok befejezése 2018 májusára várható.
Tovább...
 
A kedvencek: szépirodalom, önsegítés és a gyerekkönyvek Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. szeptember 14.
ImageA Bookline augusztus havi sikerlistáján több mint 20 új könyv szerepel. Sokat meséltünk és gondolkoztunk a nyár utolsó hónapjában, és a szépirodalom is helyet követelt magának. A Top50 első helyén a hazai pszichológia nagyjainak könyve áll, a második helyen szereplő Szolgálólány meséjének sikere továbbra is töretlen, harmadik helyen pedig 2016 egyik legfontosabb magyar nyelvű megjelenésének kikiáltott 2666 végzett, Roberto Bolaño tollából.
Tovább...
 
Hat magyar érem Skandináviából Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsu Press   
2017. szeptember 14.
Három első, egy második és két harmadik helyezést értek el a magyar kempósok a svédországi Svedalában rendezett nemzetközi viadalon. Összesen hét sportoló utazott el a bajnokságra, akik valamennyien a válogatott keretének tagjai.
Tovább...
 
Biokertészet: parlagfűvel az allergia ellen avagy irtsuk ki, ami gyógyít? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - fmc.hu   
2017. szeptember 13.
ImageMúltkor foglalkoztunk a parlagfűvel, melynek irtása törvényileg is kötelező, mivel allergiát okozhat. És most jön a döbbenetes tény: ugyanez a növény kiválóan alkalmas több betegség gyógyítására, sőt, még az allergia megszüntetésére is!
Tovább...
 
Popeye és a spenót mítosza egy tévedés miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 13.
ImageAz olaszok fenyőmagot, mazsolát, szardellát kevernek a spenóthoz. Görögországban főtt rizzsel, fetasajttal és mentával tálalják. Spanyolországban fokhagyma, vöröshagyma, paprika, olívaolaj és fahéj teszi pikánsabbá. A franciák fenyőmagot, fokhagymát és szerecsendiót tesznek mellé. Észak-Afrikában paradicsompüré, citromlé, tojás, római kömény, chilipaprika jár hozzá. – Popey, a híres tengerész pedig csak úgy magában gurítja le a spenótkonzerveit, hogy emberfeletti erőre tegyen szert.
Tovább...
 
Az egészséges paradicsom nevelésének titkai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. szeptember 13.
ImageA paradicsom sajnos hamar szétrohad. Sőt, a levelei is szeretnek elszáradni, és még a bogarak is imádnak játszadozni rajta. Erre kellett rájönnöm, amikor végre eljutottam odáig, hogy leszüreteljem szüleim hatalmas paradicsomtermését: csak a hűlt helyét találtam ugyanis. Vagyis szétfolyóban és penészesen olvadozott (szó szerint) a vakító napsütésben keserűen fanyalgó ábrázatomat látva.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 20499