Kezdőlap
500 tájékoztató plakátot helyeznek ki a városban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. március 17.
A Városgondnokság ma délelőtt megkezdte a koronavírussal kapcsolatos 500 tájékoztató plakát kihelyezését.
Tovább...
 
Bezár az iparcikk piac szerdától Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. március 17.
A Városgondokság döntése nyomán szerdától zárva tart a székesfehérvári iparcikk piac, az élelmiszerpiac viszont a megszokott rendben fogadja a vásárlókat. A nyilvános illemhelyeken fokozott takarítást rendeltek el.
Tovább...
 
Lakossági tájékoztató a koronavírus-helyzettel kapcsolatban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. március 17.
Az önkormányzati fenntartású kulturális intézményekről és sportlétesítményekről is döntéseket hoztak Székesfehérváron. Hétfői lakossági tájékoztatójában dr. Cser-Palkovics András polgármester a fogászati ellátásról, a szombattól ingyenessé váló parkolásról és minden aktuális intézkedésről beszámol - a teljes szöveg az alábbiakban olvasható.
Tovább...
 
Helyzetjelentés Székesfehérvár olasz testvérvárosából Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2020. március 17.
Székesfehérvár testvérvárosaival is felvette a kapcsolatot dr. Cser-Palkovics András polgármester: kifejezte szolidaritását, és a koronavírus elleni védekezésről, a városokban bevezetett intézkedésekről érdeklődött. A legsúlyosabb helyzetben jelenleg az olasz Cento van: a régióban több mint háromezer fertőzött esetet regisztráltak, 40-en meghaltak, és több száz embert kezelnek kórházban. A tájékoztatás alapján április 3-ig bezártak az iskolák, az éttermek, a bárok, és szünetel az utcai árusítás is. Székesfehérvár polgármestere azt kéri városunk lakóitól, hogy vegyék komolyan a helyzetet, és aki teheti, maradjon otthon.
Tovább...
 
Készenléti alap és kétszer tízmillió forintos felajánlás Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2020. március 17.
Készenléti alapot hoznak létre Székesfehérváron, amelyhez tízmillió forintot ajánl fel a Denso Gyártó Magyarország Kft. Ezt hétfőn délután Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette be Székesfehérvár polgármesterével közös sajtótájékoztatóján. Dr. Cser-Palkovics András egy másik adományról is szólt: a Videoton Holding Zrt. is csatlakozott, és szintén tízmillió forintot ajánl fel a létrejövő alapba. A kezdeményezés célja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezést támogassák.
Tovább...
 
Járványügyi óvintézkedéseket vezettek be a HEROSZ Állatotthonban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. március 17.
Óvintézkedések léptek életbe a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában is a koronavírus okozta járványveszély elhárítására. A menhelyen még fokozottabban ügyelnek a higiéniai előírások betartására, ugyanakkor a nyitva tartás nem változik, a talált és cserbenhagyott állatokat változatlanul fogadják. Elmarad a hagyományos húsvéti Nyuszisimogató program, a március 22-i séta, a további vasárnapi kutyasétákat pedig heti előzetes egyeztetés után, csak regisztráció alapján fogják megtartani. Az iskolai közösségi szolgálaton (IKSZ) kizárólag teljesen egészséges diákok részvételét engedélyezi az Állatotthon.
Tovább...
 
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház intézkedései Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. március 17.
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház is változtatásokat vezetett be a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel. A többi egészségügyi intézményhez hasonlóan a fehérvári kórházban is életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalom, de az intézmény vezetősége a járóbeteg-ellátás tekintetében is életbe léptetett bizonyos szigorításokat.
Tovább...
 
Folyamatos az ügyfélkiszolgálás a Polgármesteri Hivatalban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. március 17.
Óvintézkedések léptek életbe március 16-tól, hétfőtől a székesfehérvári Polgármesteri Hivatalban az ügyfelek kiszolgálását érintően, a koronavírus okozta járványveszély kezelésére. A Kossuth utcai Ügyfélszolgálaton és a Várkörúti Adóirodában szerdán és pénteken tartanak személyes ügyfélfogadást, emellett telefonon és elektronikus úton a hét minden munkanapján folyamatosan biztosítják az ügyfelek tájékoztatását.
Tovább...
 
Korlátozások a kormányablakoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. március 17.
A Fejér Megyei Kormányhivatal felhívja a lakosok figyelmét, hogy a kormányablakokban személyesen csak rendkívüli szükség esetén és kizárólag időpontfoglalással intézzék az ügyeiket. A hivatal az online ügyintézést javasolja az ügyfelek számára.
Tovább...
 
Mit jelent a rendkívüli ítélkezési szünet? Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. március 17.
A Kormány 2020. március 15-i hatállyal rendkívüli ítélkezési szünetet rendelt el a koronavírus járványra tekintettel. Elsőre úgy tűnhet, hogy ez más intézményekhez hasonlóan a bíróságok bezárását jelenti. De valóban erről van-e szó? A Baker McKenzie ügyvédei dr. Tamási Artúr és dr. Vass Réka, valamint dr. Karacs Daniella ügyvédjelölt gyűjtötték össze a legfontosabb tudnivalókat.
Tovább...
 
Változnak a gyógyszerkiváltás szabályai Nyomtatás E-mail
Írta: OGYÉI   
2020. március 17.
Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 26452