Kezdőlap
Erzsébet-táborosok ismerkedtek a Sóstóval Nyomtatás E-mail
Írta: Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület   
2020. július 27.
Erzsébet-táboros gyerekeknek tartott ismeretterjesztő előadást a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület a Sóstó Természetvédelmi Területen.
Tovább...
 
Kerény, az avar harcos a Csók Képtárban várja a látogatókat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 27.
Legendás, eurázsiai jelentőségű lelet érkezett meg Kerény, az avar kori nehézlovas rekonstruált alakjával Székesfehérvárra. A Csók Képtárban október végéig tekinthető meg az a színvonalas, élvezetes és ismeretanyagokban gazdag tárlat, amely a Derecske melletti avar temetőből előkerült teljes, lamellás törzspáncél és a fegyveres harcos rekonstrukciója mellett egy teljesen felszerelt avar jurtát és valódi fegyverleleteket is tartalmaz.
Tovább...
 
KATA: Újra a NAV célkeresztjébe kerülhet a bújtatott munkaviszony Nyomtatás E-mail
Írta: Hegedüs Bertalan   
2020. július 27.
A kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA) szabályai a visszaélések elkerülése érdekében a közelmúltban módosultak. A döntés előjele annak, hogy Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövőben kiemelt figyelmet fog fordítani a bújtatott munkaviszony elleni harcra - hívja fel a figyelmet az EY. A társaságoknak érdemes megvizsgálni a katás partnereik kapcsán felmerülő kockázatokat, mielőtt az ellenőrök kopogtatnak.
Tovább...
 
Távhővezeték-javítás miatt félpályás lezárás a Ligetsoron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 27.
Augusztus közepéig félpályás lezárásra kell számítaniuk a közlekedőknek a Ligetsor egy szakaszán, melynek keretében a SZÉPHŐ Zrt. sérült távhővezetéket javít.
Tovább...
 
Kutatás: negyedévente cseréli a fogkeféjét a magyar Nyomtatás E-mail
Írta: Csernay Dóra   
2020. július 27.
A magyarok harmada évente mindössze egyszer megy fogorvoshoz, a fogkeféjét pedig csak negyedévente cseréli - derült ki egy friss kutatásából. A felmérés szerint a szájhigiénés kérdéseikkel a válaszadók ugyan jellemzően szakemberekhez fordulnak, ennek ellenére fogorvosi rendelőbe sokan csak akkor mennek, amikor már nagy a baj. A kutatás arra is rámutatott, hogy a kitöltők közel harmada még sosem volt fogkőleszedésen, a leggyakoribb fogászati probléma pedig a fogszuvasodás, a fogínyvérzés, valamint a rossz lehelet.
Tovább...
 
Első meccsén ikszelt a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. július 27.
A nemrégiben véget ért bajnokság hajrájában sorozatban gyártotta a semmire sem jó döntetleneket a MOL Fehérvár FC, amely ettől a rossz szokásától a következő idényre való hangolódás jegyében lejátszott első felkészülési mérkőzésén sem szabadult, edzőváltás és új játékosok ide, vagy oda. Márton Gábor együttese az NB II-es Haladás otthonában végzett gól nélküli döntetlenre.
Tovább...
 
1983: a "napfény regi" kiteljesedése Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. július 27.
1983 igazán különleges év volt a globális popzene - ezen belül a disco irányzat - tekintetében. Ebben az esztendőben számtalan máig ikonikus név került elő a semmiből, ugyancsak számolatlan sikert termelve az utókornak is. Visszatekintésünk főszereplője ezúttal a '83-as év hivatalos német slágerlistájának július 16-i állása.
Tovább...
 
Lényegesen egyszerűsödik a közúti áruforgalom adminisztrációja Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. július 27.
Jelentősen egyszerűsödik a közúti áruforgalmat ellenőrző elektronikus rendszer, az EKAER: jövő évtől nem kell jelenteni a nem kockázatos termékeket - hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda. Ezzel a magyar kereskedők és gyártók nagy része teljesen búcsút mondhat az EKAER-rendszernek. Aki viszont kockázatos terméket fuvaroz, az a jövőben is lényegében ugyanolyan szabályok szerint kell eljárjon.
Tovább...
 
Szabadságot sokan, nyaralást jóval kevesebben terveznek idén Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. július 27.
A koronavírus-járvány az élet minden területét átalakította: sok egyéb mellett a szabadság és nyaralás is teljesen más lesz idén, mint eddig bármikor. A magyar munkavállalók 82 százaléka fog még idén szabadságra menni, nyaralást viszont csak 40 százalékuk tervez. De a nyaralást tervezők többsége is a korábbiaktól eltérő módon pihen majd – derül ki a Profession.hu friss, reprezentatív felmérésének adataiból.
Tovább...
 
Ultra Tisza-tó: futás 65 és 126 kilométeren át Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. július 24.
Kelet-Magyarország egyik legszebb természetvédelmi övezetében, a Tisza-tó környékén várták idén is az Ultra Tisza-tó szervezői a sportolókat. A 126 km-es távon két székesfehérvári fiatalember is célba ért: Vízer Dániel és Csingár István. Soós Péter egy kört, azaz 65 km-t teljesített.
Tovább...
 
Több száz kempo harcos küzdött egymással idén nyáron is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. július 24.
Az egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnoktól, Erdei Zsolttól is tanulhattak az idei Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség központi edzőtáborának résztvevői. A Felsőtárkányban megrendezett országos találkozón a Székesfehérvári Kempo SE és a Sárosdi Kempo SE kempokái és mesterei is részt vettek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 27416