Kezdőlap
X. Mezőföld Virágai Szólótánc Verseny Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 06.
Az Alba Regia Táncegyesület szervezésében és az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület szakmai támogatásával 2022. május 8-án, vasárnap Székesfehérváron, a Malom utca 6. szám alatti Táncház tizedik alkalommal ad otthont a Mezőföld Virágai Szólótánc Versenynek.
Tovább...
 
Immár magyar állampolgár Bamgboye Funsho Ibrahim Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2022. május 06.
Ünnepi eseménynek adott otthont tegnap délelőtt a Hiemer-ház házasságkötő terme: honosítás keretében közel tízen vették fel a magyar állampolgárságot. Az esküt tevők között volt a MOL Fehérvár FC játékosa, Bamgboye Funsho Ibrahim is.
Tovább...
 
Higi robot is ellátogatott a Szent György Kórházba a kézhigiénés világnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2022. május 06.
A Szent György Kórház II. Belgyógyászati Osztályára látogatott csütörtökön Higi, az Alba Innovár kis robotja a kézhigiénés világnap alkalmából. A világnapon arra hívták fel a figyelmet, hogy kiemelt fontosságú a kézhigiéné a kórházi fertőzések megelőzése érdekében.
Tovább...
 
Római kori sokadalom Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 06.
Két év kényszerszünet után visszatér a Floralia tavaszköszöntő ünnep Tác-Gorsiumba. Május 7-8-án, szombaton és vasárnap római kori sokadalom, Hadrianus bevonulása, gladiátorjátékok, divatbemutató, korabeli színdarab, rabszolgavásár és sok egyéb program várja az érdeklődőket minden korosztályból. Kiemelkedő eseményként szombaton délután átadják a Zichy-pincét, ahol ókori kőfaragványokat őriznek majd.
Tovább...
 
Május 11-én 18 órakor búcsúztatják Horányi Ottiliát Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 06.
Mély fájdalommal értesítjük mindazokat, akik ismerték és szerették, hogy HORÁNYI OTTILIA énektanár, karnagy, a Székesfehérvárért díj, Fricsay Richárd Zenei Díj, Fejér megye Prima-díj és „Pro Civitate” díj kitüntetettje, a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és Óvónőképző, valamint a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola nyugalmazott tanára, karnagya, a Primavera Kórus alapító karnagya, Székesfehérvár zenei életének meghatározó alakja 2022. április 11-én életének nyolcvanadik esztendejében elhunyt.
Tovább...
 
Születés fái a Jávor Ottó téren Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. május 06.
Újabb ültetésekkel folytatódott Székesfehérváron az a különleges kezdeményezés, amely még 2019-ben kezdődött el a Jávor Ottó téren. Évente egy-egy fát ültetnek itt az előző évben született székesfehérvári babák tiszteletére. A járvány miatt ezek az alkalmak elmaradtak, a napokban azonban bepótolták, és újabb három fa kapott helyet a parkban. A területet sajtónyilvános eseményen mutatta be dr. Cser-Palkovics András polgármester a kezdeményezést elindító Horváth-Tancsa Ágnessel és Bozai István városgondnokkal közösen.
Tovább...
 
Nagyok a Kicsikért Jótékonysági Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 06.
Erősemberek mutatkoznak be a Nagyok a Kicsikért Jótékonysági Fesztiválon szombaton. A Bajnok Predator Box S.E. idén is a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házba hívja a közönséget: az egész családnak jó szórakozást kínálnak a Crossover vagy a színpadi programok, a bevételből a kórház Gyermek pszichiátriai szakrendelés és gondozó részlegét támogatják.
Tovább...
 
Új modellprogram és gazdaságfejlesztési mintaegyüttműködés indul Nyomtatás E-mail
Írta: VOSZ, ÖKK   
2022. május 06.
A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), illetve annak Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése és támogatása, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése és eredményesebbé tétele – jelentették be az érintettek csütörtökön a Fejér Megyei Önkormányzat dísztermében megtartott tájékoztatón.
Tovább...
 
Különleges koncertek az ARSO májusi programjában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. május 06.
Zeneszóval, párbeszéddel és kis éji muzsikával várja a zenekedvelőket májusban három helyszínen az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban kamarakoncert-sorozat indul május 7-én, szombaton, míg a Magyar Klasszikus Zene napján kortárs zeneszerzők művei lépnek diskurzusba a 20. század immár klasszikusnak számító mestere, Kodály Zoltán kompozícióival. A Kortárs Művészeti Fesztiválon többek között vonósnégyesre hangszerelt Blahalouisiana-dalok csendülnek fel május 20-án a Csónakázó-tó partján.
Tovább...
 
Időutazás a Királyok és Szentek nyomában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. május 06.
Ifjú „kutatók” egy csoportja indult útnak tegnap a Szent István Király Múzeum Rendházépületében, hogy az Árpád-házi királyok és szentek nyomába eredve megtalálják az elrejtett tárgyakat, egy-egy élőképben felidézzék Szent Erzsébet személyét, majd a kódexmásolók türelmével iniciálét rajzoljanak, ki lúd-, ki filctollal. A Székesfehérvári Diáktanács általános iskolás tagjait és a diákönkormányzatok munkáját támogató pedagógusokat Haraszti Zsigmond múzeumpedagógus vezette végig a tárlaton.
Tovább...
 
Székesfehérvár felkerült a digitális térképre Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. május 05.
Tizennyolc csapat jutott az Alba Innovár által meghirdetett Minecraft építőverseny döntőjébe. A három hónapon át zajló próbatétel feladata egy, a diákok által választott székesfehérvári épület megépítése volt a Minecraft-világban. A nagyon jó, a még jobb és a legjobb alkotásokat bronz, ezüst és arany minősítéssel értékelte a zsűri. A versenyt lezáró díjátadót a Hiemer-házban rendezték meg szerdán.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 32303