Kezdőlap
A 90 éves Orosz Józsefnét köszöntötték Börgöndpusztán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. november 25.
Börgöndpusztai otthonában köszöntötték Orosz Józsefnét, aki november 21-én, vasárnap töltötte be a 90. életévét. Székesfehérvár városának ajándékait és a miniszterelnöki emléklapot dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő nyújtotta át számára.
Tovább...
 
Pilinszky Jánosról beszélgetnek a Szent István Király Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 25.
A múzeumban csütörtökre meghirdetett beszélgetés többek között Pilinszky János és Székesfehérvár kapcsolatáról, valamint az idén megjelent „Önéletrajzaim” című Pilinszky-könyvről szól.
Tovább...
 
Saját lifttel a pokolba: premier a Meg-Ki filmklubban Nyomtatás E-mail
Írta: Gruber Nóra   
2021. november 25.
Megváltoztathat-e egy felfelé ívelő karriert egy kocsmai beszélgetés? Daniel Brühl rendezői bemutatkozását, az idei Berlinalén Arany medvére jelölt Saját lifttel a pokolba című német tragikomédiát tűzi műsorára a Barátság mozi Meg-Ki filmklubja november 24-én, szerdán 18 órakor. A filmet a klub közönsége láthatja először a fehérvári művészmoziban.
Tovább...
 
Betlehemi kiállítás, kézműves alkotónapok, karácsonyi koncertek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. november 25.
November 27-én, szombaton nyílik a XIX. Betlehemi Szép Csillag kiállítás, ezzel a közös programmal indítja az adventi ünnepváró programokat a Fehérvári Kézművesek Egyesülete és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. A Rác utcában a Karácsonyfák utcája programmal és adventi kézműves alkotónapokkal, míg a Liszt Ferenc utcai intézményben többek között ökumenikus jótékonysági esttel és koncertekkel várják a gyerekeket, felnőtteket – hangzott el a programokat ismertető sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Magyar egészségipari fejlesztések mutatkoztak be Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. november 25.
Nagyszabású kiállításon mutatkoztak be Székesfehérváron azok a hazai vállalkozások, amelyek az Egészségipari Támogatási Programban elnyert kormányzati támogatásnak köszönhetően fejlesztették tevékenységüket. A MOL Aréna Sóstón rendezett workshop megnyitóján részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, aki elmondta, a kormány egy új iparág alapjait tette le azzal, hogy 2020-21-ben 67 milliárd forintot biztosított a hazai egészségipar fejlesztésére.
Tovább...
 
Székesfehérvárra érkezik az „Együtt. Újra.” fotókiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 25.
„Együtt.Újra.” – A civil közösségi élet újraindulásának bemutatása fiatal szemmel címen hirdetett fotópályázatot a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) azzal a céllal, hogy a civil szervezetek bemutassák programjaik és a közösségi élet újraindulását. Az őszi eredményhirdetést követően egy országjáró tárlatot indítottak útnak. A 20 legjobb pályaműből álló kiállítás november 25-től november 30-ig látható a Fehérvári Civil Központban.
Tovább...
 
Indulhat az építkezés! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. november 25.
A kivitelezővel történt szerződéskötést követően indul az, az összesen több mint 13 milliárd forintos fejlesztés, amelynek keretében egy új épülettömbbel gyarapszik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. A 2023 év végéig tartó fejlesztésnek köszönhetően megújul az összekötő folyosó, valamint három régebbi épület légtechnikai rendszere. Emellett új zöldfelületet alakítanak ki a kórház területén, két külső parkoló pedig már elkészült. A most következő munkafázisokról számolt be keddi sajtótájékoztatóján Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.
Tovább...
 
Polgármesteri online fogadóóra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 24.
Online fogadóórát tart szerdán 16 órától a város polgármestere, aki közösségi oldalán válaszol a lakossági kérdésekre.
Tovább...
 
Fontos: változások a helyijáratos buszmenetredben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 24.
A közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának javítása a december 6-tól életbe lépő – apróbb – menetrendi változások célja. Egyes autóbuszjáratoknál a jelenlegi megállók közötti távolságok csökkentése a cél, így a csalai iskolás járat is több helyen áll meg, illetve a 37-es járat betétjáratai is új vonalszámot kapnak. A menetrendi változások a 14, 20, 31, 32, 34, 35, 36, 37, 37A, 38, 40 és 41-es járatokat érintik.
Tovább...
 
7 könyvtárban gyűjtik a használt mobiltelefonokat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. november 23.
Használt telefonokat gyűjtenek az újrahasznosítás jegyében a Vörösmarty Mihály Könyvtárban és tagkönyvtáraiban. Ezzel az ez egy héten át tartó kezdeményezéssel kapcsolódik a székesfehérvári intézmény a Passzold vissza, tesó! nevű, világméretű természet- és környezetvédelmi kampányhoz.
Tovább...
 
Új beruházó érkezik Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. november 23.
Januártól új vállalattal bővül Székesfehérvár gazdasága. A svájci METOXIT AG első nemzetközi telephelyeként az M+S Ceramics a megyeszékhelyen kezdi el olyan speciális kerámiaelemek gyártását, amelyek órák, illetve fogászati implantátumok alkotói. A 2,5 milliárd forintos beruházással első körben 10, majd a folyamatos bővítéssel összesen 80 új munkahelyet teremtenek, jelentette be a hétfőn reggeli sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A budapesti eseményen Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és a holding vezérigazgatója, dr. Gian-Carlo Gullo is részt vett.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 31066