Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Wathay Ferencre, a hős vicekapitányra emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. szeptember 20.
Tizenötödik alkalommal tartott megemlékezést a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület Wathay Ferenc vicekapitány tiszteletére. Az 1602-ben a töröktől rövid időre visszafoglalt Székesfehérvár alkapitányáról a Nemzeti Emlékhelyen és a Prohászka ligetben emlékeztek meg.
Tovább...
 
Temesvári Márta: A szép magyar kert (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. szeptember 20.
A kötet a fontosabb szereplők bemutatásával képet ad a hazai kertművelés jelenlegi állapotáról, a fontosabb trendekről és kihívásokról. A terület határai egyértelműen meghúzhatók: legnagyobb számban a tervezéssel, kertépítéssel foglalkozó cégek jelennek meg a kötetben. Szintén nagyobb teret kapnak a kertépítőket kiszolgáló vállalkozások, úgymint a faiskolák, erdészetek, dísznövénykertészetek, és más, a kertépítés folyamatában résztvevő cégek a kerti kő gyártókkal bezárólag.
Tovább...
 
Bookline könyvcserepontok már tíz helyszínen az országban Nyomtatás E-mail
Írta: Bistey Attila   
2022. szeptember 19.
A Bookline 2021-ben indította el könyvcsereprogramját, a Lapozót, aminek segítségével a könyvkereskedő elősegíti az olvasás élményének megosztását és nem utolsósorban a már nem használt kötetek újrahasznosítását. A Bookline Lapozók először Budapesten jelentek meg, de a pozitív fogadtatásnak köszönhetően idén már hét megyében, tíz helyszínen, többek között Győrben, Pécsen, Szegeden, valamint Debrecenben is találkozhatunk velünk.
Tovább...
 
Toót-Holló Tamás: Aranyhajú hármasok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. szeptember 19.

"A kötet a maga nemében páratlan könyvritkaság formáját ölti, miután a kolofonjában az okostelefonokkal leolvasható QR-kódokon keresztül az Aranyhajú hármasok című művészeti projekt számtalan kommunikációs csatornája nyílik meg: meghallgathatóvá téve a dráma dalszövegei alapján készült folkopera teljes zene anyagát, látni engedve az egyik dal alapján leforgatott videoklipet, valamint a mítoszrekonstrukció szellemi vonzáskörét taglaló videoblog-sorozat összes szakértői beszélgetését."

Tovább...
 
"Quartettissimo" XIII. Európai Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. szeptember 19.
“Quartettissimo” XIII. Európai Vonósnégyes Fesztivált rendeznek Fehérvárcsurgón a kastélyban - idén is!
Tovább...
 
Nagy Evelin és Tóth Adrián Magyar Bajnok! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. szeptember 19.
"Újabb sporttörténelmi sikert értünk el, ugyanis egy korcsoportban még nem szerzett fehérvári egyesület két bajnoki címet az ökölvívó sportban."
Tovább...
 
MK: a Vidi és a Fradi is továbbjutott Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2022. szeptember 19.
Nem volt sétagalopp egyik csapat számára sem a harmadosztályú rivális elleni idegenbeli összecsapás a Magyar Kupa 3. körében, ám a MOL Fehérvár és a Ferencváros labdarúgói is magabiztosan hozták a kötelezőt a III. Kerületi TVE, illetve a Bicske TC ellen. A Vidi 0-1 és 1-2 után fordított es nyert 5-2-re, az FTC pedig 2-0-ra.
Tovább...
 
Öttusa Eb: Demeterrel aranyérmes a magyar csapat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2022. szeptember 19.
A Volán Fehérvár versenyzőjével, Demeter Bencével soraiban aranyérmet nyert a magyar férfi csapat (Bereczkivel és Széppel együtt) az éppen Székesfehérváron zajló Öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében.
Tovább...
 
Borvendég Zsuzsanna az előadó vendég az 565. Hétvezér Estén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2022. szeptember 19.
Borvendég Zsuzsanna Magyar Érdemkereszt díjas (2022) történész, a Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozatának 565. előadó vendége.
Tovább...
 
Kézműves szakmákkal idézték meg az Aranybulla kiadásának korát Nyomtatás E-mail
Írta: Látrányi Viktória   
2022. szeptember 19.
Az iGenerációért Egyesület és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum, a Szent István Király Múzeum közreműködésével immár második alkalommal várta az érdeklődőket a Belvárosi Nyitott Udvarok eseményre, amelynek témáját idén az Aranybulla Emlékév adja.
Tovább...
 
Öreghegyi szűrőnap az egészség védelmében Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. szeptember 19.
Tizedik alkalommal adott otthont az Öreghegyi egészségnapnak az Öreghegyi Közösségi Ház. A városrészi szűrőnapon előzetes regisztrációt követően EKG és kardiológiai vizsgálatokra, boka-kar index meghatározásra, bőrgyógyászati szűrésre, csontsűrűség mérésre jelentkezhettek a fehérváriak. Ezek mellett a folyamatosan érkezőket vércukorszint és koleszterinszint és állapotfelméréssel, dietetikai tanácsadással várták a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda munkatársai.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 89 - 99 / 33390