Kezdőlap
Országos véradó nap – Fejérben is Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2019. október 10.
A hagyományokhoz híven a katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen országos véradást szervezett a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. Október kilencedikén a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete a Fehérvári Civil Központban várta a véradókat.
Tovább...
 
Szurguti vendégek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 10.
A hanti nép mindennapi életét, szokásait, népdalait ismerhetik meg mindazok, akik ellátogatnak október 15-én, kedden a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületébe a Rokon Népek Napja alkalmából. A Reguly 200 Emlékév sorozat keretében érkezik Székesfehérvárra Vera Kondratyeva énekes és Olga Kornyienko rendező, akik hanti nyelven mesélnek magukról, népükről, munkásságukról a 16.30 órakor kezdődő rendezvényen.
Tovább...
 
9. Mozinet Filmnapok a Barátságban Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. október 10.
Október 17. és 19. között zajlik a 9. Mozinet Filmnapok a Barátság moziban: ebben a három napban több film jóval a hivatalos hazai premiert megelőzően lesz látható.
Tovább...
 
Áramszünet lesz a Várkörúton Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. október 10.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan október 14-én, hétfőn a Várkörút 2 és 8. szám közötti, páros házszámú épületeinél áramszünet lesz. A szolgáltatás kimaradására várhatóan 08.00 és 16.00 óra között kerül sor.
 
Giro Fesztivál Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 10.
Székesfehérvárra érkezik a 2020-as Giro d’Italia Nagy Rajtjára hangoló országos roadshow. Az október 19-én, szombaton megrendezésre kerülő Giro Fesztivál Székesfehérvár egész napos sportos és élményekkel teli programsorozatáról sajtótájékoztatón számolt be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Mészáros Attila alpolgármester, valamint a fehérvári kerékpáros szervezetek nevében Oláh Gábor, a Szingo Szabadidős Sportegyesület képviselője.
Tovább...
 
A kultúra és a turizmus összeköt Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 10.
A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében hívta tanulmányútra Székesfehérvárra a belföldi újságírókat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a Magyar Turisztikai Ügynökség. A Szent István Király Múzeum Hetedhét Játékmúzeumában az „Év kiállítása” díjas Vonalba zárt történetek tárlatot nézték meg, majd részt vettek a Fénybütykölde interaktív foglalkozáson.
Tovább...
 
Ingyenes szűrések csütörtökön, a Látás Világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2019. október 10.
Október 10-én, csütörtökön ismét Székesfehérvárra érkezik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja. Ezúttal a Látás Világnapjához kapcsolódóan végeztethetőek majd ingyenes szűrések, érkezési sorrendben a Huszár utca 2. szám előtti parkolóban.
Tovább...
 
Ferlinghetti, Lawrence: Kicsi Fiú Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. október 10.
A híres beatköltő századik születésnapja előtt megírta irodalmi testamentumát – egy olyan önéletrajzi regényt, amelyben nemcsak saját életét tekinti át, hanem katasztrófa felé sodródó civilizációnk állapotát is. - Lawrence Ferlinghetti lázas, szenvedélyes, áradó, varázslatos szövege újra és újra visszatér a gyermekkori traumáihoz, magányához, árvaságához, párizsi egyetemista éveihez és a második világháborúhoz (amikor részt vett a D-napi partraszállásban), miközben a beatnemzedék más nagyjait – Ginsberget, Kerouacot és Burroughst – is rendre megidézi.
Tovább...
 
Jobbak, élhetőbbek a szigetelt, zöld irodák Nyomtatás E-mail
Írta: Eisen-Kiss Erika   
2019. október 09.
A fővárosi irodapiacon jelentős felárat kérnek az energiatakarékos irodákért – derült ki az Otthontérkép Csoport és a Knauf Insulation friss felméréséből. A kutatásból az is kirajzolódik, hogy az energiahatékony – más néven „zöld” – irodakínálat 39%-a jellemzően a budai kerületekben található.
Tovább...
 
Szakértők ajánlják: őszi finomságokkal a téli vírusok ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Födő Tamás   
2019. október 09.
A nyár vége óta sok energiát elfogyasztottunk, itt az ideje, hogy feltankoljuk szervezetünket vitaminokkal! A NaturMed Hotel Carbona szakértői arra adnak tippeket, hogyan készíthetjük fel immunrendszerünket télre, és hogyan köthetjük össze a kellemest a hasznossal, a feltöltődést a finom ízekkel.
Tovább...
 
Virágos elismerések Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna, Torma Kinga Regina   
2019. október 09.
Hosszú esztendők munkája, a Városgondnokság, valamint a lakó- és intézményi közösségek környezetszépítő tevékenysége nyert idén visszaigazolást azzal, hogy Székesfehérvár több díjat is kapott az elmúlt napokban. Először csatlakozott a város a kanadai "Communities in Bloom" virágosítási világversenyhez, amelyen két elismerésben is részesült.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 25395