Kezdőlap
Elkezdődtek a Koronázási Szertartásjáték próbái Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 07.
Hetedik alkalommal rendeznek Koronázási Szertartásjátékot a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, a darab írója és rendezője idén IV. Béla uralkodásának krónikáját viszi színpadra. A darab olvasópróbái hétfőn kezdődtek meg a Vörösmarty Színházban. A IV. Béla – Az élet magja című előadást augusztus 17-19. között mindennap 21 órától láthatja a közönség a Nemzeti Emlékhelyen felállított szabadtéri színpadon.
Tovább...
 
Fehér/egyen/súly Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 07.
Fotókiállítás nyílik a Szent István Művelődési Házban Fehér/egyen/súly címmel: a Fehér Gábor fotóriporter alkotásaiból összeállított tárlat a harmónia fogalmát is körüljárva túlmutat a címként választott fogalom jelentésén, a válogatás negyven képet kínál a közönségnek. A megnyitó pénteken 18 órakor kezdődik.
Tovább...
 
Folytatódik az áramszünet a Széchenyi utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 07.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan augusztus 9-én, pénteken áramszünet lesz a Széchenyi utca 10-30. szám alatti épületekben. A szolgáltatás-kimaradásra 08.00 és 16.00 óra között lehet számítani.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok kapujában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 07.
Fesztiválnyitány a Városház téren, Mapping vetítés, Középkori óriás sakk, fúvósok a Belvárosban, függőleges mesék légtornászokkal, a világot ideteremtő néptáncfesztivál, Öreghegyi mulatság, középkoridéző ünnepi játékok forgataga – hamarosan elkezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 20-ig tartó rendezvénysorozata.
Tovább...
 
Bemutatták a Videoton új naperőművét Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton Holding Zrt. és Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 07.
A Videoton Holding Zrt. naperőműve – sikeres próbatermelést követően - 2019. augusztus elején megkezdte üzemszerű működését, becsatlakozva ezzel a vállalatcsoport hatékony energiafelhasználási, energiahatékonysági és környezettudatos irányítási rendszerébe.
Tovább...
 
Idén is szerepelnek határon túli fiatalok a Koronázási szertartásjátékban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 07.
Második alkalommal szervezik meg a Kárpát-medencei színjátszó tábort a Rákóczi Szövetséggel közösen Székesfehérváron. A résztvevő mintegy 50 határon túli fiatal – a tavalyihoz hasonlóan – idén is közreműködik a Koronázási szertartásjátékban, amely IV. Béla életét és uralkodását eleveníti meg. A fiatalokat a Városházán köszöntötték a tábor megnyitása alkalmából.
Tovább...
 
Pécsi kollégiumi férőhelyekre lehet pályázni Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 07.
Három hallgatónak biztosít helyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban. A jelentkezőknek 2019. augusztus 22. napján 12.00 óráig van lehetőségük, hogy benyújtsák pályázataikat.
Tovább...
 
Egy kanapén, de fényév távolságra Nyomtatás E-mail
Írta: Krainhoffer Andrea   
2019. augusztus 07.
A viták és veszekedések, vagyis a párkapcsolati kommunikáció és mérgező szokásaink adják a Barátság mozi évadnyitó, szeptember 4-i Csajos estjének témáját, a meghívott előadó Kálmán Heléna mediátor, párkapcsolati coach, tréner. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Újrakezdők című dán vígjátékot vetíti a város mozija.
Tovább...
 
Mire számítanak a magyarok a lakáspiacon? Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2019. augusztus 06.
Jelentős további lakásdrágulásra számít Budapesten és vidéken is a következő egy év során a magyarok túlnyomó többsége, akik szerint a legjobb befektetésnek manapság az újépítésű ingatlan számít. Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia megbízásából elkészített országos kutatás szerint minden hetedik honfitársunk számol lakás- vagy házvásárlással, a vételár túlnyomó többségét ingatlan eladásából, hitelből és egyéb megtakarításokból tervezik fedezni, a lakástakarékpénztári megtakarításnak és a CSOK-nak csak kis szerep jut.
Tovább...
 
5 tipp, hogy tovább maradjanak frissek az ételeink Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Dóra   
2019. augusztus 06.
Egy átlagos magyar évente 33 kg élelmiszert dob a szemétbe csak azért, mert túl sokat vásárolt egyes termékekből vagy nem megfelelően tárolta azokat. Az ételek és italok eltarthatósága szempontjából kétségkívül a hűtőszekrény a legfontosabb konyhai eszköz, azonban egyáltalán nem mindegy, mire és hogyan használjuk a háztartás talán legfontosabb gépét.
Tovább...
 
Túlélési útmutató a városi kánikulához Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Dóra   
2019. augusztus 06.
Az Európa lakosságát fenyegető egyre gyakoribb és egyre súlyosabb hőhullámok az emberek egészségére is kockázatot jelentenek, ám a lakóépületek, közintézmények, munkahelyek többségében nincs megfelelő légkondicionálás. A nagy melegben ugyanakkor káros hatásai lehetnek a túlzott klímahasználatnak is, azonban néhány szabály betartásával mégis megteremthetjük a kényelmes és a szervezetünk számára is ideális beltéri hőmérsékletet.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 24939