Kezdőlap
Egy nap alatt állt át online oktatásra a Budapesti Metropolitan Egyetem Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Dóra   
2020. március 16.
A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) már hetekkel az online oktatásra való átállás előtt felkészült az új koronavírus-járvány terjedésével járó különböző szcenáriókra. Így a METU-n – a hazai felsőoktatási intézmények között elsőként – már az elrendelt egyetemlátogatási tilalom másnapján online formában zajlottak az órák. A többi oktatási intézményt segítendő a METU március 16-án, hétfőn saját holnapján nyilvánosan elérhetővé teszi online oktatási módszertanát és az oktatóinak készített útmutatókat.
Tovább...
 
Tartósan színes hajra vágysz - festés nélkül? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. március 16.
Piros, kék, zöld, lila, rózsaszín – s megannyi színben ragyoghat a hajunk. Ráadásul a hajszálak károsítása nélkül, könnyedén változtatva a színeket, akár napról napra, hétről hétre. Érdekel a megoldás? Akkor olvass tovább!
Tovább...
 
Közös főhajtás a szabadság és összetartozás jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. március 16.
A nemzeti ünnep alkalmából az idei esztendőben rendhagyó módon, néma főhajtással fejezték ki tiszteletüket a Magyar Kormány, a Fejér Megyei Önkormányzat és Székesfehérvár Önkormányzatának képviselői, valamint a fegyveres testületek, az egyházak, a pártok, az oktatási intézmények, a civil szervezetek képviselői a Fekete Sas Szállónál, ahol annak idején a fehérvári márciusi ifjak találkoztak a forradalom napjaiban.
Tovább...
 
„...amit nem lehet fekete-fehéren elmondani, azt nem is érdemes!” Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina és Bácskai Gergely   
2020. március 16.
Székesfehérvár Közgyűlése idén Fási Lászlónak, a Fejér Megyei Hírlap egykori fotórovat-vezetőjének adományozta a város sajtódíját, a Penna Regia díjat. A testület még február 24-én döntött a kitüntetésről, majd rá három napra érkezett a szomorú hír, hogy a megannyi fehérvári kultikus képet készítő fotós már csak fentről készíti fekete-fehér képeit. Az elismerést a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a 75 éves korában elhunyt fotográfus özvegyének adta át.
Tovább...
 
Kezdődik a Vásártéri úti felüljáró megerősítése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 16.
Ma kezdődik a Vásártéri úti felüljáró statikai megerősítése, a munkavégzés miatt félpályás útlezárás lesz a Balatoni úton, a Vásártéri utca csomópontban.
Tovább...
 
Áramszünet lesz Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2020. március 16.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan március 17-én, 18-án és 19-én, kedd csütörtök között napközben Székesfehérvár több utcájában áramszünet lesz.
Tovább...
 
Mit tehet a vállalat koronavírus miatti szerződésszegés esetén? Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2020. március 16.
A koronavírus-járvány magyar kereskedelemre gyakorolt hatása már most is számottevő. A vállalkozásokkal kapcsolatos egyik legfontosabb kérdés az, hogy a koronavírus megfelelő alapul szolgálhat-e a szerződés teljesítésének elmulasztására, és milyen kártérítési következményekkel jár ez. Dr. Krisztián Alexandra és dr. Tamási Artúr, a Baker McKenzie vitarendezési csoport társvezető ügyvédje gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat.
Tovább...
 
Ezek a magyarok leggyakoribb munkahelyi félelmei Nyomtatás E-mail
Írta: Rimai Timea   
2020. március 16.
A magyarországi munkavállalók kerülik a fokozott stresszel járó területeket, mégis sok pályakezdő kapcsolja össze jelenlegi vagy jövőbeli munkahelyét ezzel a tényezővel, és tart a fokozott feszültség későbbi veszélyeitől. A munkavállalók jelentős része attól viszont nem tart, hogy egy esetleges személyes konfliktus miatt távozásra kényszerülne munkahelyéről. Sokkal inkább attól, hogy rajtuk kívül álló okok miatt bocsátják el őket – derül ki a Profession.hu friss felméréséből.
Tovább...
 
Baktériumok ellen falfestékkel? Nyomtatás E-mail
Írta: Kufár Róbert   
2020. március 16.
Egy frissen festett falfelületre már csak ránézni is öröm, sőt, egyenesen megnyugtató érzés, ugyanakkor a tisztasági festés esetében jóval többről van szó – nem véletlenül nevezzük így. Az angol nyelvterületen sincs ez másképp, ott a „whitewash” kifejezés árulkodik arról, hogy a tisztasági festésnek bizony funkciója van! De mik is ezek pontosan? Dr. Falábu Dezsővel, a Poli-Farbe kutatás-fejlesztési projektigazgatójának segítségével válaszoltuk meg a legfontosabb kérdéseket!
Tovább...
 
Az Arany János EGYMI pályázatát díjazták Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. március 16.
Átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) Szakképzési Díját a Német-Magyar Gazdaság Házában, Budapesten. Idén a kooperáció kategóriában Székesfehérvár nagy büszkeségére az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vehette át az elismerést. A 2013-ban alapított Szakképzési Díj történetében először díjazott a bizottság gyógypedagógiai intézményt.
Tovább...
 
Hétfőtől ügyeleti rendszerben működnek az óvodák és bölcsődék Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. március 16.
Szombaton ismét lakossági tájékoztatót tett közzé dr. Cser-Palkovics András polgármester. Ezúttal az önkormányzati fenntartású óvodák, bölcsődék és szociális intézmények további működési rendjéről, illetve a közösségi közlekedésben életbe lépő változásokról történtek intézkedések.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 100 - 110 / 26452