Kezdőlap arrow Hírek
Felfázás, húgyúti fertőzés - Okok és tünetek Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Kardos Gabriella - PatikaMagazin   
2017. november 17.
ImageA húgyúti rendszer a vesékből, a vesevezetékekből, a húgyhólyagból és a húgycsőből áll, és bármely részében előfordulhat gyulladás. Ezek baktériumok, ritkábban vírusok, paraziták, gombák által okozott megbetegedését nevezzük húgyúti fertőzésnek.
Tovább...
 
Minden nap a gyermekekről szól Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 17.
ImageA gyermeki jogok fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a tizedik éve megrendezett Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napokkal. Sportverseny, kiállítás, szakmai konferencia is színesíti a jövő heti programot, melynek mind az öt napja a gyermekekről szól.
Tovább...
 
Ideiglenesen áthelyezték a buszmegállót Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 17.
ImageA Széchenyi úton zajló szennyvízcsatorna-rekonstrukció és az útfelújítási munkálatok miatt szünetel a forgalom a városközpont irányában lévő Református Általános Iskola elnevezésű buszmegállóban. Ideiglenesen a Horvát István utca – Széchenyi út csomópontja irányába helyezték át a megállót, amely több helyijáratot is érint.
Tovább...
 
Takács Jánosné dr. kitüntetése Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2017. november 17.
ImageA Szociális Munka Napja alkalmából ünnepséget tartott az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az eseménynek az adott kiemelt aktualitást, hogy 20 éve fogadták el a gyermekvédelmi törvényt (a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényt).
Tovább...
 
Erzsébet-utalványok átadása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2017. november 17.
ImageSzékesfehérvár jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára – a jogszabályban előírtak szerint – Erzsébet-utalványt biztosít. November 28-án és november 29-én vehetik át az utalványokat az érintettek Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatának hivatalos helyiségeiben.
Tovább...
 
Hagymatea: megfázás és köhögés ellen nincs ennél jobb Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 17.
ImageNagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.
Tovább...
 
Két kórus, orgonazene, ritkán hallható Kodály-művek Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 17.
Ünnepi hangversenyt rendeznek jövő szombaton a Szent Imre-templomban Kodály Zoltán tiszteletére. Az Alba Regia Vegyeskar, a Kecskeméti Énekes Kör és Tóka Ágoston orgonaművész gazdag műsorában olyan ritkán hallható Kodály-művek is felcsendülnek, mint a Békesség óhajtás vagy Az 50. genfi zsoltár. A koncertre mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Hetvennél is több gyermek szerepel a HEROSZ szavalóversenyén Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 17.
ImagePénteken délután a Gárdonyi Géza Művelődési Házban rendezi meg az Állatok Világnapjához kötődő szavalóversenyét a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. Hetvennél is több gyermek jelentkezett, akiket három csoportban értékel a zsűri. A nyerteseket oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazzák.
Tovább...
 
Isteni erő van tenálad,/ tégy vele most nagy, szép csodákat. Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 17.
ImageSzombaton este az Alba Regia Sportcsarnokban tartják a Reformáció 500 emlékév zárórendezvényét. Az ünnepi zenés-verses műsor keretében a programsorozatban résztvevő protestáns egyházak képviselői összefoglalják a székesfehérvári eseményeket és vetítéssel elevenítik fel a megvalósult rendezvényeket.
Tovább...
 
Melyik lázmérőt válasszam? Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Dóczi István és Dr. Budai Marianna PhD szakgyógyszerészek - Patika Magazin   
2017. november 16.
ImageHiganyos lázmérőket gyártani és forgalmazni - azok környezetszennyező és egészségkárosító hatása miatt - 2009 áprilisa óta tilos az Európai Unióban, így hazánkban is.
Tovább...
 
Készíts szappant házilag!  Vegyszermenteset, finom illatút, amire mindig vágytál! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. november 16.
ImageA múltkor említettem, hogy a tusfürdők nem tisztítanak eléggé, mert nem távolítják el az elhalt hámsejteket – s közben túl sok zsiradékot oldanak le a bőrfelszínről. Míg a szappan lúgos kémhatása miatt elpusztítja a bőr felületén élő kártevőket, így fertőtlenít és hatékonyan tisztít. Eltávolítja az elhalt hámsejteket és a tévhittel ellentétben nem szárít, hanem hidratál. Ezért is érdemes szappant használnunk tusfürdő helyett.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 20836