Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Mert itt születtem - dokumentumok a Fidesz történetéből Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 05.

ImagePiros nyaksál fehér pöttyökkel és bőrök-bőrök-bőrök a csukló köré fűzve. – Így néztük ki egykoron, úgy tizenévvel ezelőtt, amikor Nagy Feró – Beatrice számokat üvöltöttünk a szabadságot és a változást hirdetve. Az egyik Feró-feldolgozás refrénjével, a „Mert én itt születtem, ez a hazám…” „ricsés” taktusaival kezdődik a Fidesz történetét bemutató kisfilm is, amely feleleveníti, honnan indultak el a lázadó ifjak, akik nemcsak hitték, hogy kimászhatnak az elnyomás alól – s magukkal húzhatnak minden magyart -, hanem kitartásban, s „kiművelt emberfő”-ikben sem volt hiány soha…

Tovább...
 
Nathan Martz: A nagyobb pálya kedvez a technikának Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 05.

ImageAz Alba Volán ma este a Graz vendégeként lép jégre felkészülési mérkőzés keretében. A találkozón ott lehet a kék-fehérek legújabb igazolása, Nathan Martz is. A kanadai centertől - ahogy a többi légióstól is - sokat várnak az Alba Volánnál, hiszen a nem titkolt cél az, hogy olyan külföldieket igazoljanak a csapathoz, akik megközelítik, vagy túl is szárnyalják az Ocskay-Palkovics duó teljesítményét. Erre eddig nem volt példa, itt a lehetőség a bizonyításra...

 
Rangos nemzetközi konferencia a Kodolányin Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 05.

ImageAz EuroCALL 2008, a számítógépes nyelvoktatás támogatására létrehozott nemzetközi szakmai szervezet idei konferenciájának a Kodolányi János Főiskola ad otthont szeptember 3-6. között Székesfehérváron. Magyarország másodszor házigazdája a rangos konferenciának, melynek témája az ”Új kompetenciák és szociális terek”.

Tovább...
 
Ismét hőségriasztás a hétvégére Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 05.

ImageA várható tartósan magas napi középhőmérséklet miatt a szeptember 5-e és 7-e közötti időszakra másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. Intézkedését az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése indokolja, ami szerint péntektől a jövő hét elejéig az ország nagy részén 30 fok feletti maximumhőmérséklet várható. Kérik a lakosságot, különösen a 14 év alattiakat, a betegeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és inkább árnyékban, hűvös helyiségben időzzenek.

Tovább...
 
Lépj fel a Vörösmarty Színházban! Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageA Vörösmarty Színház gyermekszereplőket keres a 2008/2009-es évadban bemutatásra kerülő Copperfield Dávid című előadás gyermekszerepeire. Azaz: Copperfield Dávid szerepére egy 10-12 évesnek látszó fiút, Emmi szerepére egy ugyanilyen korúnak tűnő lányt, valamint további szerepekhez hasonló korosztályi megkötéssel fiúkat. Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , 30-289-2444

 
Újabb kiállítás nyílt a Bányató Galériában Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageEgy csepeli festő, Endrédy Zsuzsanna pasztellel és olajjal készült alkotásai díszítik egy hónapon át a székesfehérvári Bányató Galéria falait. A művésznőt - aki az Alkotók, Művészek és Művészetpártolók Egyesületének alapító tagja – népes közönség fogadta a tárlaton, s a megnyitón „meglepetés-fellépőkből” se volt hiány. A kiállítást először Balász Sándor költő, a Szigethalmi Barátok Körének elnöke méltatta, akit Csollák Mihály festőművész, a TEME elnöke követett.

Tovább...
 
Digitális katalógus-bemutató a Szent Imre-kiállítás kapcsán Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageRégen voltak ilyen sokan a Szent István Művelődési Ház Szent István termében. – A Székesfehérvári Püspökség által szervezett „Szent Imre 1000 éve” című tanulmánykötet és a „Szent Imre 1000 éve” című kiállítás digitális katalógusának DVD-jét bemutató programra nemcsak a hívek voltak kíváncsiak. – Ez pedig nem meglepő, hiszen a kiadványok különlegessége, s a mögöttük húzódó, több hónapos szakértői munka mindenkit csodálattal tölt el…

 
IV. Critical Mass - kerékpározz az Autómentes Napon! Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

Image„Critical Mass” címmel szerveznek Kerékpáros felvonulást Székesfehérváron szeptember 20-án, az Autómentes Naphoz kapcsolódóan. A program 14 órakor kezdődik a Halesz-parkban, ahol a gyülekezőt követően ügyességi versenyeket tartanak, s a Critical Mass fotóiból kiállítás is nyílik. A felvonulás 16 órakor veszi kezdetét, amely a szervezők szerint hozzájárul majd ahhoz, hogy a döntéshozók rájöjjenek arra, milyen fontos az, hogy kiépítsék a megfelelő infrastruktúrát a kerékpárosok számára.

 
"A nézők érzékelik majd a minőségbeli különbséget" - ígéri Vasvári Csaba Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageA Vörösmarty Színház 2008/2009-es évadjának programjáról tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Vasvári Csaba. A színházigazgató egy hónapja és három napja tölti be jelenlegi pozícióját, s úgy látszik, ez az idő elég volt ahhoz, hogy tökéletesen átlássa az intézmény helyzetét, s megtegye ama bizonyos „megfelelő”-nek mondható lépéseket.

Tovább...
 
Bérletárusítás hokirajongóknak Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageLassacskán megindul a „hoki-szezon” – már, ami az Alba Volán jégkorongozóinak mérkőzéseit illeti – így a következő idényre szóló bérletek árusítása is megkezdődik szeptember 14-én, 15 órától a Raktár utcai csarnokban. A szurkolók diák- és nyugdíjas bérlet, felnőtt álló-, ülő-, és kiválasztott ülő bérlet, valamint V.I.P. bérlet közül választhatnak – szeptember 21-ig, a Salzburg elleni mérkőzésig.

Tovább...
 
Diadalmaskodtak fiaink az Offline Sport Games-en Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

Az „Ország Második Legjobb Korisa” – címmel büszkélkedhet a székesfehérvári Mikolay Richárd (Pepe), aki hazánk legnívósabb extrém sport rendezvényén, a meghívásos alapon megrendezett Offline Sport Games-en görkorcsolya ágban vett részt – és nagyon szépen szerepelt. Rajta kívül még Balatoni Dénes (Dini) képviselte városunkat BMX-számban, aki 34 vetélytársával megküzdve a hatodik helyen végzett.

 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33331 - 33341 / 34306