Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Török Ádám és a "szomorblues" Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

Image„Asztalhoz leültem, megittam / sok-sok üveg bort. / Aztán már éreztem fájdalmam / lassan eltompul./ Ginben és whiskyben / kedvemet meglelem, / mert kábulat nélkül / semmit nem ér már rongy életem / Oh drága boraim, / fájdalmam lassan eltompul, / elszáll, eltompul, elszáll, eltompul…” – énekli egyik számában Török Ádám, hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb blues-rock énekese, a külföldön is „rajongott” fuvolavirtuóz, aki idén lett hatvan éves, s pénteken Székesfehérváron is fellép.

Tovább...
 
Magabiztos győzelem - takaréklángon Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 04.

ImageA Magyar Kupa főtáblájának harmadik fordulójában – a küzdelembe most bekapcsolódva – magabiztos győzelmet aratott az NB II-es Tatabánya vendégeként az FC Fehérvár. Varga István több olyan futballistának is lehetőséget adott, aki az utóbbi hetekben kevesebb meccset játszott: így is olyan, erős csapattal álltunk ki, amely az NB I-ben is szerepelhetne, akár valamely rangadón.

Tovább...
 
Múzeumpedagógiai foglalkozások a Munkácsy-kiállításon Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Városi Képtár - Deák Gyűjtemény   
2008. szeptember 04.

ImageA Munkácsy-kiállítást értelmező, és kreatív feladatokat is magába foglaló foglalkozásokat ajánlanak a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben múzeumpedagógus vezetésével, általános iskolás gyermekeknek. - A korosztályok tudásszintjének megfelelő, már meglévő ismeretekre épülő tárlatvezetés mellett külön múzeumpedagógiai foglalkozást is tartanak, amely résztvevői egy terem méretű társasjáték segítségével ismerkedhetnek meg Munkácsy Mihály életével, munkásságával és szélesíthetik rajzelméleti tudásukat.

Tovább...
 
Jelentkezz a Szegő-díjra! Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Felhívás   
2008. szeptember 04.

ImageA Dr. Szegő Tamás-díj Alapítvány ösztöndíjban részesít évente egy 30 év alatti újságírót (aki 2008. december 31-ig nem tölti be 30. életévét) - az írott, vagy az elektronikus média bármely területén -, aki publikációiban kiállt az elesettekért, az érdekeik érvényesítésére képtelenekért. Az első Szegő-díjat – a Fehérvári Híreknél is publikáló - Izing Antal újságíró kapta 1996-ban (akinek blog-elérhetősége a "linkek" menüpont alatt megtalálható, s "ízes" nyelvezete kétségtelenül visszacsábítja majd újra és újra a kedves olvasókat).

Tovább...
 
Nyugdíjasok - komposztálni! Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

ImageA Gaja Környezetvédő Egyesület 200 komposztáló keretet vásárolt, amelyből 120-at az Esélyegyenlőségi Hónaphoz kapcsolódóan nyugdíjas szervezetek tagjai használhatnak három éven át. A „Mutass jó példát!” – programsorozat akciója a környezettudatos magatartásra igyekszik ösztönözni az embereket. A komposztálás során a háztartásokban keletkező szerves hulladékokat így természetes úton lehet hasznosítani, amely nemcsak a természetvédelem szempontjából fontos, hanem pénz- és időmegtakarítást is jelent.

Tovább...
 
Jegyet - jegyért Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

ImageMire vágyik egy tizenéves fiatalember? – Mármint a „szabadidő” és a „sport” témakörét tekintve? A többség minden bizonnyal első helyre sorolja a focit, amit nemcsak „művelni”, hanem „nézni” is élvezet. Székesfehérváron ráadásul lehetőségük is nyílik erre: itt van a Sóstói Stadion, ahol a „megújult” Fehérvár FC Kft. vezetősége partnernek bizonyul minden olyan programban, amely a fiatalok (és a focilabda) felé irányul. A Polgári Frakció „focibérlet-akcióját” például igen nagy örömmel fogadták, most pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal összefogva közzétették a „Jegyet-jegyért” – felhívást hasonló célzattal.

Tovább...
 
"Szent Imre 1000 éve" - tanulmánykötet és digitális katalógus Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

ImageAz Egyházmegyei Múzeumban tavaly megrendezett, s hatalmas látogatottságnak örvendő „Szent Imre 1000 éve” elnevezésű kiállításra emlékeznek ma délután, 18 órakor a Szent István Művelődési Házban, amikor bemutatják a nemzetközi millenniumi tárlathoz kapcsolódó „Szent Imre 1000 éve” című tanulmánykötetet és az említett kiállítás digitális katalógusának DVD-jét.

 
Eurocall-konferencia a KJF-en Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 03.

ImageAz Eurocall, a számítógépes nyelvoktatás támogatására létrehozott nemzetközi szakmai szervezet idei konferenciájának a Kodolányi János Főiskola ad otthont szeptember 3-6. között Székesfehérváron. A rangos konferenciára a világ minden pontjáról érkeztek szakemberek, hogy a technológiák használatát a gyakorlatban sajátíthassák el.

 
Nem Börgöndön - de azért lesz Repülőnap Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

ImageBár a Börgöndi Repülőtérről távoznia kellett az Abatrosz Repülőegyesületnek, mégse marad el idén a nagy tömegeket vonzó Repülőnap. Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke nemrég arról nyilatkozott honlapunknak, hogy e nagy múlttal rendelkező egyesület „elhelyezési” problémáira mindenképpen megoldást kell találni. Az „ügy” kapcsán ugyan még nem beszélhetünk javuló tendenciáról, ám mindenképpen örvendetes tény, hogy a Repülőnapot idén is sikerül megrendezni – igaz, nem a korábbi helyszínen.

Tovább...
 
Ingyenes gyógytorna nyugdíjasoknak a kórházban Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 03.

ImageAz Egészségügyben Dolgozók Nyugdíjas Egyesülete 10 héten át tartó tornaprogramot hirdet nyugdíjasok részére. A foglalkozásokat gyógytornász vezeti és azok a résztvevők számára ingyenesek. A nyugdíjasok egészségmegőrzését szolgáló programra Székesfehérvár Önkormányzatának pályázatán nyert támogatást a civil szervezet, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház is segíti a megvalósítást.

Tovább...
 
Mégis meglesz az a 70 millió? Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

A Város segíteni fogja a Megyét a „Királyi séta – Történelmi időutazás az ezeréves Székesfehérváron” elnevezésű projekthez szükséges önrész előteremtésében. – ezt ígéri legalábbis Warvasovszky Tihamér, miután tegnap délután ülésezett a Nemzeti Emlékhely Közalapítvány Kuratóriuma. A pontos összegről a szeptember 25-ére összehívott Közgyűlés hoz majd végleges döntést.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33342 - 33352 / 34306