Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Veni Sancte Nyomtatás E-mail
Hírek - Egyház
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

ImageVeni Sance-t tartottak a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus oktatási és nevelési intézményei számára tegnap délután. Az ünnepi koncelebrált szentmise helyszínéül – a hagyományokhoz híven – most is a Székesegyház szolgált, ahol az iskolák és az óvodák harminc fős csoportokkal képviseltették magukat.

 
Liga Kupa csoportmérkőzések: menetrend Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 03.

ImageOktóber 1-jén indul a 2008-2009. évi Liga Kupa, amelyben az FC Fehérvár a "D" csoportba került a Honvéd, az FTC, a REAC, a Kecskemét és a Baktalórántháza mellé. Az alábbi táblázatban a csoportmérkőzések menetrendje található.

Tovább...
 
Ágh Péter meghívására az EDDA is élő koncertet ad Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 03.

ImageÁgh Péter, a Fidelitas ügyvezető alelnökének szombathelyi választókörzetében, a Joskar-Ola lakótelepen nagyszabású fesztivált tartanak szeptember 13-14-én. A civil összefogásban szervezett X. Joskar-Ola Napokon számos sport és családi rendezvény mellett fellép Emilio. A fesztiválon élő, belépő nélküli koncertet ad Magyarország egyik legismertebb zenekara, 27 aranylemez, 4 platinaalbum, 2 gyémántlemez tulajdonosa, az EDDA Művek.

Tovább...
 
Új kanadai center a Volánban Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 03.

ImageAz Alba Volán SC Jégkorong-szakosztálya örömmel ad hírt arról, hogy a csapat új légiós csatára Nathan Martz. A 28 esztendős, 188 cm magas, 86 kg-s center szülővárosában, Chilliwackben kezdett jégkorongozni, a helyi csapattal, a Chilliwack Chiefs-szel 1999/2000-ben meg is nyerték a BCHL ligát. Ponterősségére a New York Rangers is felfigyelt, az ötödik körben draftolta. Ahogy lenni szokott, egyetemen folytatta a tanulmányait, és az egyetemi bajnokságban játszott, a New Hampshire University színeiben.

Tovább...
 
Itt van az ősz és az új tanév Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

ImageMa már „normál” tanrend szerint tanulnak a diákok. A tegnapi, első tanítási napon még csak „szokták” az iskolai korlátokat, ám a nyári szünet végeztével a viszonylagos szabadságnak is vége. Székesfehérváron idén ősszel 914 gyermek kezdte meg az első osztályt az általános iskolákban - Magyarország egész területére vetítve: 101.000 elsős -, a középfokú oktatási intézmények kapuján pedig 2031 fiatal lépett át első ízben - hazai viszonylatban: 43.000 gimnazista, 46.3000 szakközépiskolás, 31.700 szakiskolás, 2.800 speciális szakiskolás -.

 
Nyeregbe! Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

Image„Gyógyszer helyett kerékpározz!” – kiáltott fel Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke, majd rögvest nyeregbe is pattant, hogy kipróbálja a frissen átadott Kisfalud-Dinnyés kerékpárutat. Lelkesedése átragadt Horváth Miklós Csabára, a városüzemeltetési és sportpolitikai tanácsnokra is, aki szintén megragadott egy biciklit, s egészen a kanyarig tekertek.

Tovább...
 
A Microsoft "nagyágyúja" a GEO-ban Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Forrás: GEO   
2008. szeptember 02.

ImageA „3D adatgyűjtés és modellezés” témakörében rendeztek nemzetközi konferenciát Székesfehérváron, a GEO-ban, az UNIGIS nemzetközi térinformatikai egyetemi oktatás keretében tartott nyári egyetemhez kapcsolódóan. A programon részt vett Franz Leberl professzor, a Microsoft „Virtual Earth" programjának vezető kutatója is, aki a professzionális Internet alkalmazások jelenéről és jövőjéről számolt be a hallgatóságnak.

Tovább...
 
Tudásvágy lehet - a hely viszont sokszor bizonytalan Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

A vidéki oktatásról tartott sajtótájékoztatót tegnap Varga Gábor, a Fejér Megyei Önkormányzat Kistérségi Bizottságának elnöke a Megyeházán. Ennek során kifejtette: a kistelepüléseken lévő iskolák közül egyre több szűnik meg a forráshiány miatt. Az oktatási intézményeket sorra zárják be, összevonják őket, ami senkinek se jó: a gyermekeknek sokszor messzire kell utazniuk a „tudásért”, az állás nélküli pedagógusok száma pedig egyre csak nő Fejér megyében (is). S nem mellékesen megjegyezve: az „egybeolvasztott” iskolák kihasználtsága 120 %-os, ami szintén az oktatás, és a gyermekek rovására mehet…

 
Bemutatkozó edzés az Albacompnál Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

ImageNyílt edzésen mutatkoztak be tegnap délután az Albacomp kosárlabda csapatának új játékosai. Az Alba Regia Sportcentrumban tartott „pattogtatáson” már azok a külföldi sportolók is részt vettek, akik a hétvégén érkeztek meg Székesfehérvárra. A csapat szeptember 5-én Komárnóba utazik az első felkészülési tornára, amit szeptember 13-án az Albacomp - Oberwart felkészülési mérkőzés követ.

Tovább...
 
Az ezeréves ifjú Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

ImageA Pilinszky Értékmentő Kör támogatásával nemrég napvilágot látott „Az ezeréves ifjú” című tanulmánykötet, amelyben Szent Imréről szóló tanulmányok olvashatók. Kiadására a székesfehérvári Szent Imre-templom vállalkozott, s nem véletlenül: a legenda szerint a magyar ifjúság védőszentje itt született egykoron, a templom helyén álló királyi palotában. Bár sokan kétségbe vonják e tényt, mégis nagyon sok bizonyíték szolgál arra, hogy a hiedelem igaz.

Tovább...
 
Kell egy esély! Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

ImageMindenkinek kell egy esély. Legalább egy. Néha több is. Attól függően, hogy mi a cél, s ki, ki felé akarja éreztetni ezt a gesztust. Mert a „lehetőség” egy jószándékot feltételező cselekvésre utal, s minél önzetlenebbül adjuk, s minél inkább az elesetteket, a leginkább rászorulókat igyekszünk megajándékozni vele, annál nagyobb tisztaság és jóság övezi. – Az Esélyek Háza Esélyegyenlőségi Hónapot hirdetett, amely tegnap vette kezdetét.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33353 - 33363 / 34306