Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Van saját véleménye a polgármesternek? Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 03.

ImageSzékesfehérvár országgyűlési képviselői közül Molnár Albert, valamint Világosi Gábor megszavazták, Gógl Árpád, valamint Cser-Palkovics András elutasították az MSZP-SZDSZ megszorító csomagját. Warvasovszky Tihamérnak viszont egyáltalán nem volt véleménye a székesfehérvári embereket és a vezetésére bízott várost érintő ügyekről.

Tovább...
 
Egész nyáron jazz fog szólni Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 03.

ImageA XX. század meghatározó zenei stílusa, az amerikai eredetű jazz-zene az elmúlt évtizedekben a magyar kultúra szerves részévé vált. Része van ebben a többszintű zeneoktatásnak, amely tehetséges muzsikusokat nevel évről évre. Ilyen például a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszéke és a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszéke. A KJF tanárai és hallgatói a nyár folyamán számos fesztiválon, koncerten mutatják meg, milyen magas szintű képzés folyik a főiskolán.

Tovább...
 
A krónikus betegek jobban bíznak az orvosokban, mint az egészségesek Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 03.

ImageTíz lakosból kilenc gondolja úgy, hogy az egészségmegőrzés alapja a széles körű tájékozottság, mégis csak a magyar felnőtt lakosság 12 százaléka tájékozódik rendszeresen az egészség híreivel kapcsolatban – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből. A magyar felnőtt lakosság 12 százaléka rendszeresen és magától is keresi az egészségügyi híreket, betegségekkel kapcsolatos információkat.

Tovább...
 
A Magyar Gárda után itt a Vörös Gárda Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 03.

Image"Sajtóhírek szerint az MSZP is létrehozna privát rendőrségeket a településeken. A Fidesz a törvényesség és a rend pártja, következetesen elutasítja az alkotmányos rend és a közbiztonság védelmének privatizálását, azt, hogy egy erős állam, egy erős rendőrség helyett önkéntes alapon különféle egyesületek vagy cégek tetszelegjenek rendvédelmi szerepben." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében.
 

Tovább...
 
Szűk vereség az első ausztriai meccsen Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Fehérvár FC   
2009. július 03.

ImageAz ausztriai edzőtábor első felkészülési mérkőzésén az FC Fehérvár 2-1-es vereséget szenvedett a ciprusi Apoel Nicosiától. A gól nélküli első félidő után Máté János (képünkön) a Vidinek szerzett vezetést, ezt egyenlítette ki tíz perccel később egy vitatható 11-esből, Michael révén a sárga-kék ellenfél. A cipusiak a 91. percben, Papathanassziou góljával szerezték meg győzelmet.

Tovább...
 
Hőségriasztás és UV-riadó Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 01.

ImageElső fokú hőségriasztást rendelt el mára és holnapra az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig nagyon erős (7,6) UV-B sugárzást jelzett előre. Aki teheti, a déli órákban tartózkodjon hűvös helyen, és gondoskodjon megfelelő folyadékpótlásról. A következő két napban a napi legmagasabb hőmérséklet elérheti a 33 Celsius-fokot, és hétvégére is csak pár fokos enyhülés várható.

 
Özönvíz a zámolyi úton Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Bisztricz Anett   
2009. július 01.

ImageÁrokba hajtott a hirtelen lezúduló esőben egy nyerges vontató Zámoly és Székesfehérvár között. A Volvo nyerges vontató az elejével hajtott a vízelvezető árokba. Az úton hömpölygő víz a tűzoltóknak bokáig ért. A bajba jutott kamion végül a tűzoltók vontatták ki az árokból. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Edzőtáborba indulnak focistáink Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 01.

ImageMa indulnak útnak a Fehérvár FC NB I-es csapatának játékosai. A huszonnégy sportoló dr. Mezey György sportigazgató vezetésével Wiendischgarstenbe utazik, hogy idén is e csodás környezetben tréningezzenek tíz napon át. A focisták csütörtökön Obertraumban, az Apoel Nicosia ellen lépnek pályára, pénteken pedig az orosz élvonalbeli Szaturn Moszkva lesz az ellenfelük Salzburgban.

Tovább...
 
A Fidesz álláspontja az újabb áramár-emelésről Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 01.

Image"A Gyurcsány-Bajnai-korszak hattyúdala hétről hétre újabb és újabb kellemetlen meglepetést tartogat a magyar emberek számára: Egyik nap gázáremelés, másik nap áramár-emelés, a harmadik nap ingatlanadó. Magyarország nem kér többet ezekből a kellemetlen meglepetésekből, ezért minél előbb le kell zárni a Gyurcsány-Bajnai-korszakot." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében. 

 
Novellapályázat amatőr és hivatásos írók számára Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 01.

ImageNovellapályázatot hirdet az Aposztróf Kiadó szerkesztősége és a Corvin Művelődési Ház. A téma nincsen meghatározva, hiszen a lényeg maga az alkotás, amit nem lehet korlátok közé szorítani. A legjobb munkák díja pénzjutalom és kötetben való megjelenés. A felhívásra egy-egy szerző legfeljebb három olyan művel jelentkezhet, amely eddig még nem volt publikálva (akár nyomtatásban, akár elektronikus formában).

Tovább...
 
Sonata Salernóba szerződött Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 01.

ImageMár korábban eldőlt, hogy négy Székesfehérváron eltöltött idény után Sonata Vijunaite máshol folytatja a pályafutását. Pálfay Károly sajtóreferens arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy immár az is biztossá vált, hogy hova szerződik a Fehérép Alcoa FKC egyik legnépszerűbb játékosa: Sonnyt az olasz ITC Ceramiche Salerno igazolta le.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33386 - 33396 / 36826