Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Megkezdődött a Velencei-tó vízpótlása Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 12.

ImageA Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tegnap reggel nyolc órakor megkezdte a Velencei-tó vízpótlását a Pátkai-tározóból. A vízpótlás célja, hogy a tó jelenlegi 152 centiméteres vízszintje az idegenforgalmi szezon előtt elérje a 160-165 centiméter körüli értéket. A Velencei-tó jelenlegi vízszintje 8 centiméterrel marad el az üzemelési szabályzatban erre az időszakra meghatározott optimális vízszinttől. A vízeresztés várható időtartama másfél hónap.

Tovább...
 
Útlezárások nemzeti ünnepünkön Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 12.

ImageNemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan március 12-én, pénteken a város több pontján is megemlékezéseket tartanak. A rendezvényhelyszíneket érintő parkoló-területeket ma reggel öt órától lezárták. A Közterület-felügyelet már napokkal ezelőtt értesítette az utcában megálló autósokat a korlátozásról – szórólapok segítségével. A Városgondnokság ezúton is figyelmezteti a sofőröket, hogy azokat az autókat, amelyek a „megállni tilos, rendezvényi terület” - kijelölés ellenére megállnak az adott pontokon, a Közterület-felügyelet és a Városgondnokság elszállíttatja.

Tovább...
 
Gróf Széchenyi István Emléktúra a Velencei-tavon Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 12.

ImageA „legnagyobb magyar”, vagyis Gróf Széchenyi István halálának 150. évfordulójának emlékére a Nádas-tó Környezetvédő Csoport és a Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kht. emléktúrát szervez a Velencei-tavon. Ezzel a gesztussal szeretnének fejet hajtani Széchenyi István - hazafias érdemei mellett -, sportszeretetének is. A gróf ugyanis a lovas sport meghonosítása után evezős hajókat vásárolt Angliából, s barátaival túrázott Pozsony és Bécs között.

Tovább...
 
Nagyszabású utánpótlás nemzetközi Rugby tornát rendeznek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 12.

ImageHolnap rendezik meg az immár 23 éves hagyománynak tekinthető március eleji Rugbi tornát Székesfehérváron, a Köfém-pályán. A tornán most először szerveznek Sevens (7 es) és 15 -ös rögbit egy időben, ráadásul a kezdőknek kontakt-mentes, érintős játékot is biztosítanak! A kupa nemzetköziségét a nagy múltú Dragon Brnó (Cseh) adja - női és junior korosztályban.

Tovább...
 
Támadások a palánkokon túlról... Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 12.

ImageMintegy évtizedes szabadidősportként működik Kincsesbányán a kosárlabda, amely kezdete még a Soros Alapítvány által támogatott első egészségtervek időszakára nyúlik vissza. A szervezők heti két alkalom keretében igyekeznek lehetőséget nyújtani a lakóknak azzal, hogy aktív rekreációt biztosítanak a feltöltődéshez, a szürke hétköznapok okozta kisebb-nagyobb stressz helyzetek feloldásához. S most mégis méltatlan támadásokkal kell szembesülniük.

Tovább...
 
Elkezdődik a gazdasági tényfeltárás Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fidesz   
2010. március 12.

ImageA gazdasági tényfeltáró bizottság működésének elindulásáról, a költségvetési hiány mértékéről és a széndioxid kvóta értékesítéséről beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján Varga Mihály, a Fidesz alelnöke. Varga emlékeztetett, hogy a magyar társadalomnak meg kellett tanulnia már 2006-ban, hogy az MSZP-SZDSZ kormány sokszor nem a valós adatokat tárta az ország nyilvánossága elé és a kormányzat eltitkolta, manipulálta, sőt meghamisította a gazdasági adatokat. Ennek volt köszönhető az, hogy csak 2006 után szembesültünk a valós helyzettel - fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve: úgy tűnik, hogy 2010-ben is némiképp hasonló helyzet kezd kialakulni, ugyanolyan kevés információnk van a gazdaságról, mint 2006-ban.

Tovább...
 
Beszélgetés dr. Cser-Palkovics Andrással Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 11.

ImageDr. Cser-Palkovics András vendégeskedett tegnap este a Szent István Művelődési Ház „Kis Esti Disputáján”. A népszerű politikussal a Ház igazgatója, Bobory Zoltán beszélgetett, aki nemcsak arra volt kíváncsi, hogy milyen szerepet tölt be a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje a politikai életben, hanem magánéleti kérdéseket is feltett. Az érdeklődők így megtudhatták, hogy Dr. Cser-Palkovics András boldog házasságban él, két gyermek édesapja, és tőzsgyökeres székesfehérvári.

Tovább...
 
Természetismereti pályázatot hirdetnek iskolásoknak Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Felhívás   
2010. március 11.

ImageA Fejér Megyei Közgyűlés Önkormányzati, Vidékfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága ötödik alkalommal írta ki a „Fejér megye biodiverzitása” című természetismereti kutatási pályázatot, a megyében működő oktatási intézmények számára. A pályázat célja: a természetismeret, természetvédelmi szemléletmód fejlesztése, a természettel való szoros és harmonikus kapcsolat kialakításának elősegítése, a megye természeti értékeinek megismerése és oltalma, a védett és védelemre érdemes természeti területek biodiverzitásának felmérése, megőrzése, gyarapítása.

Tovább...
 
"Érdemes velük dolgozni!" Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Pálfay Károly   
2010. március 11.

ImageNémeth Gábor irányításával Várpalotán indított el felsőtagozatos lányok részére kézilabda-csoportot az Alcoa FKC. A Várpalotai DSI-vel és a Nepomuki Szent János Általános Iskolával együttműködve – Dr. Lassu Veronika és Szoboszlai István segítségével – életre hívott csapat immár másfél hónapja látogatja szorgalmasan az edzéseket.

Tovább...
 
"Hasznos információkkal szolgált a Nyíregyháza elleni Ligakupa mérkőzés" Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Videoton FC   
2010. március 11.

ImageDr. Mezey György szerint hasznos tesztmérkőzés volt a Nyíregyháza elleni Ligakupa-találkozó, amely egyénileg és csapatszinten is fontos információkkal szolgált a szakvezetés számára. "- A vendégek végig kilenc emberrel védekeztek, a támadással nem is törődtek. Sajnos nem voltak elég frissek és felkészültek a játékosaink ahhoz, hogy egy ilyen falat simán áttörjenek - értékelt a vezetőedző a mérkőzés után. - Szépen lehetett tehát látni, ki alkalmas arra, hogy megoldja ezt a feladatot és ki nem. Voltak bizonyos gyengéink, amelyek szintén kijöttek."

Tovább...
 
Gárdaperek: lezárva (?) Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Taupert Henrik - Temesvári Márta   
2010. március 11.

Image„Pitiáner” ügynek nevezte Kummer Ákos, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje a cecei kettős kereszt állítást, illetve a néhány előtte zajló eljárás eredményét. A fehérvári politikus a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: nem érti, hogyan lehet ilyen „pitiáner” ügyekből szabálysértési eljárásokat indítani.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33386 - 33396 / 38718