Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Az utolsó negyedórára építhetünk Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Pálfay Károly   
2009. október 10.

ImageAz Izmir ellen lépnek ma pályára a fehérvári kézilabdások. Sótonyi László, az Alcoa FKC vezetőedzője a legutóbbi meccs kapcsán csapatának az első negyvenöt percben és az utolsó negyedórában mutatott játéka közötti éles különbséget emelte ki. A hajrában nyújtott teljesítménnyel és küzdőszellemmel elégedett volt, és reméli, ez a mentalistás jellemzi majd a fehérváriakat a mai megmérettetésen is.

Tovább...
 
dr. Mezey: A cél, hogy ne essünk ki a játékritmusból Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Videoton FC   
2009. október 10.

ImageSzombaton edzőmérkőzés keretében fogadjuk azt a Paksot, amelyet legutóbb a Soproni Ligában 3-0-ra győztük le a Sóstói Stadionban. A találkozó 10.30 órakor kezdődik. - Két fronton harcolunk továbbra is, mivel vasárnap az NB-II-es bajnokságban Felcsúton, a ZTE II ellen lép pályára Varga István együttese – mondta a mai edzés után dr. Mezey György vezetőedző. – Mivel az első csapatnak nincs bajnokija ezen a hétvégén, ezért hat játékos - Filipovics, Sifter, Szakály, Elek, Alison és Purovics – Varga István rendelkezésére áll majd.

Tovább...
 
Közel a pontszerzéshez Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Andics Gábor   
2009. október 10.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 kétgólos hátrányról egyenlített a Graz otthonában, ám a harmadik harmadban a hazaiak be tudták vinni a győztes találatot. Ezzel együtt ez az eredmény biztató a vasárnapi, zágrábi fellépés előtt. - Azt nem lehet mondani, hogy egymásnak estek volna a felek, tapogatózó játékkal indult a mérkőzés. Az első igazi helyzetre tíz percet kellett várni, ekkor Schwab lőtt alig mellé. Majd a Sapa Fehérvár villant Ladányi révén, de Weinhandl kapus remekül védett.

Tovább...
 
Hazaérkeztek Indonéziából a tűzoltók Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageA Babtista Szeretetszolgálat Rescue24 mentőcsapatának tagjaként vett részt két székesfehérvári tűzoltó az indonéziai földrengés túlélőinek kutatásában. Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy Kovács Norbert tű. főtörzsőrmester, az A-csoport beosztott tűzoltója és Pintér Nándor tű. zászlós, a C-csoport szerparancsnoka október 1-jén, csütörtökön este indult el földrengés sújtotta Padang városába, és október 7-én, hajnalban érkeztek haza.

Tovább...
 
Az MSZP beismerte, hogy a 2010-es költségvetés embertelen Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageAz MSZP-kormány legutóbbi bejelentésével beismerte, hogy a 2010-es költségvetés veszélyes és embertelen. A gyerekek menzai ebédjét talán sikerült megmenteni a szocialistáktól, de most újabb lépéseknek kell következniük. Az MSZP-nek azonnal vissza kell vonnia a több tucatnyi hasonlóan embertelen elvonást és megszorítást tartalmazó költségvetést!" - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében.  

 
A miniszter azonnal mondja fel a sukorói szerződést Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fidesz   
2009. október 09.

ImageBudai Gyula a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója, a pénzügyminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: a pénzügyminiszternek azonnali hatállyal fel kellene mondania a sukorói kaszinóberuházás szerződését minden maszatolás nélkül. Budai Gyula a Pénzügyminisztérium épülete előtt arról adott tájékoztatást, hogy elfogadta Oszkó Péter meghívását és eljött a minisztériumba abból a célból, hogy bemutassa azokat a bizonyítékokat, amelyek mind a sukorói, mind a Veszprém megyei erdők birtokbavételével kapcsolatban hozzákerültek.

Tovább...
 
Bemutatkozó koncertet tart a Krisztus Király Kórus Nyomtatás E-mail
Hírek - Kultúra
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageNémetországi koncert-körútra indul a székesfehérvári Krisztus Király Kórus. Előtte azonban több bemutatkozó koncertet is tartanak. Legközelebb október 11-én, 9:45-kor közvetlenül a 9 órai szentmise után) lépnek fel az Almássy-telepi Krisztus Király Templomban. Az együttest Zemlényi Katica vezényli, a műsoron pedig Bach, Vulpius, Josquin dez Prez, Charpentier, Lotti, Eszterházy, Schubert, Mozart, Kodály, Bárdos kórusművei szerepelnek.

Tovább...
 
Fehérvári vállalkozók nyerték el a parkfenntartási pályázatot Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageA Székom Zrt. székesfehérvári vállalkozókkal közösen alakított konzorciumát választották ki a város parkfenntartási munkálataira kiírt közbeszerzési eljárás során. - kaptuk a hírt Mészáros Attilától, a Városgondnokság sajtóreferensétől, aki elmodnta: A tagok: "AQUVIA" Építő-, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft, Alba-Flóra Kft., VKV Építőipari és Fővállalkozói Kft., Melioráció-Vízgazdálkodási Kft. A Székesfehérvári Városgondnokság Kft. által kiírt pályázatra három vállalkozás – a székesfehérvári konzorcium mellett két budapesti – jelentkezett. 

Tovább...
 
"To speak or not to speak? That is the question." Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageA két tannyelvű oktatásban résztvevő diákok után kiegészítő támogatást kaptak az intézményfenntartók: 2008-ban 74 ezer forintot, idén 68 ezret. A jövő év elejétől a tervek szerint tovább csökken ez az összeg 64ezer forintra, míg 2010 szeptemberétől teljesen elmarad. Magyarországon ma mintegy 30 ezer tanuló részesül az először 1987-ben bevezetett képzésben. A kormányzati megvonás elsősorban azokat a tanulókat érinti hátrányosan, akik az idei tanév végén érettségizni szeretnének két tannyelven.

Tovább...
 
U17: Tóth Tibi két góljával, döntetlen az MTK ellen Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Videoton FC   
2009. október 08.

ImageA 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen találkozott szerdán, Felcsúton a Videoton FC-Puskás Akadémia, és az MTK U17-es csapata. A sorsolás becsaphatta a Napot is, olyan erővel sütött így október elején, ahogy az eredeti időpontban, a nyárutón is becsületére vált volna. - A harminc fok (!) körüli meleg inkább a vendégekre volt jó hatással, mert a Vidi egykori sztárja, Petres Tamás által irányított kék-fehérek jobban futballoztak az első félidőben, sőt fölényüket gólra is tudták váltani.

Tovább...
 
Embertelen, cinikus és megalázó a költségvetés Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Fidesz   
2009. október 08.

Image"Amellett, hogy az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése a Bajnai Gordon által beterjesztett költségvetés, embertelen, megalázó és cinikus is." - jelentette ki Szita Károly a tegnap tartott sajtótájékoztatón. Kaposvár fideszes polgármestere azt mondta: nincs hová tovább hátrálniuk az önkormányzatoknak, amelyek emiatt vonulnak szombaton a parlament elé.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33408 - 33418 / 37553