Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Pápai kitüntetésben részesült Nobilis Márió atya Nyomtatás E-mail
Hírek - Egyház
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. október 02.

ImageXVI. Benedek pápa a szűkebb Pápai Család tagjává fogadta a székesfehérvári egyházmegye papját, Nobilis Márió atyát, aki az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója, püspöki tanácsos, a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda iskolabiztosa, az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda irodavezetője. Nobilis Máriót a lelkipásztorkodás és különösen az ifjúsági pasztoráció terén végzett munkája elismeréseként tüntette ki a Szentatya pápai kápláni címmel.

Tovább...
 
Dr. Horváth Lajos juttatta tovább a Vidit Prágában Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Videoton FC   
2009. október 02.

ImageMa huszonöt éve, hogy a Videoton SC, Prágában, gólnélküli mérkőzésen kiharcolta a továbbjutást az UEFA Kupa 1984-85-ös kiírásában. A Székesfehérváron szerzett egygólos előnyt sikerült megőrizni, és ebben főszerepet kapott a kapuja előtt a „redőnyt lehúzó" Koszta János. Pedig, a főpróba nem sikerült jól, a Vidi 4-1-re kikapott Békéscsabán. Prágában, a zuhogó esőben azután szinte üres lelátók - "csak" 3000 néző - várták a két csapatot.

Tovább...
 
Magyar nótákra tanították a falu lakosságát Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 02.

Image„A szüreti felvonulás akkor szép, ha sokan beöltöznek, és jókedvűen, énekszóval vonulnak a menettel.” – gondolták a Magyaralmási Szüreti Mulatságok szervezői, s a falunappal egybekötött program előtt heteken át tanították a helybeli lakóknak a felvonulásra tervezett népdalokat. Sőt, a beöltözni szándékozóknak ruhákat is biztosítottak, hogy tökéletes legyen a „szüreti kép”.

Tovább...
 
Értelmetlen a költségvetés, újra kellene gondolni! Nyomtatás E-mail
Hírek - Gazdaság
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 02.

Image„Öszöd után vagyunk, de ugyanaz a helyzet, mint Öszödnél.” – mondta sajtótájékoztatóján Dr. Gógl Árpád, majd kifejtette: A kormányzat olyan költségvetést szeretne megvalósítani, amely teljesen értelmetlen, s drasztikus megszorításokat tartalmaz. Ilyen például a tömegközlekedési támogatás 40%-kal, a gázártámogatás 60 %-kal történő csökkentése, valamint az önkormányzatoktól való 120 milliárd forint elvonása.

Tovább...
 
Hármas karambol a Király soron Nyomtatás E-mail
Hírek - Kék hírek
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 02.

ImageKét személygépkocsival ütközött egy autó csütörtökön este Székesfehérváron. Bisztricz Anettől, a Tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Király soron a Gáz utca felől a Budai út irányába haladó Mercedes Viano összeütközött a szemből érkező Volkswagen Polo oldalával, majd a bal elejével a Volkswagen mögött haladó Toyota Corolla Verso bal elejének csapódott. A mentők a helyszínről egy gyermeket könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. A tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Tovább...
 
Civil Nap Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 02.

Ismét bemutatkozási lehetőséget biztosít a Közgyűlés Civilkapcsolatok Bizottsága a városban működő civil szervezeteknek azzal, hogy megrendezi a II. Fehérvári Civil Napot. Az október 18-án, 10 órakor kezdő programon az egyesületek, alapítványok és klubok kitelepülve, közösen találkozhatnak a fehérváriakkal.

Tovább...
 
Állatok Világnapja az ASKA-val Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 02.

ImageÁllatsímogató, állatorvosi tanácsadás, keverék kutya-szépségverseny, a Dog Plusz Kutyaiskola bemutatója, s még számtalan program várja az érdeklődőket az Állatok Világnapján, az ASKA homoksori telephelyén. – kaptuk a hírt Molnár Tamásnétól, az ASKA titkárától.

Tovább...
 
"Felkészülten fogjuk várni az Izmirt!" Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Pálfay Károly   
2009. október 02.

ImageAhogy az előző fordulóban Békéscsabán, úgy ezúttal a Kiskunhalas elleni bajnokin is három gólt szerzett Horváth Bernadett. Az Alcoa FKC junior Európa-bajnoki ezüstérmes beállóját, aki az említett két meccsen csapata egyik legjobbja volt, a szerdai győzelemről és a következő ellenfélről is kérdeztük…

Tovább...
 
Az újonc látogat Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Hírek - Sport
Írta: Andics Gábor   
2009. október 02.

ImagePéntek este az EBEL-be idén felvett Medvescsak Zágráb együttese vendégeskedik a Koronázóvárosban. A tét nem kicsi, hiszen egy esetleges győzelemmel megelőzhetjük a horvát csapatot a tabellán.

Tovább...
 
Kecskenézőben Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 01.

ImageKecskefarmon jártak a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda gyermekei. A Lepke Csoport már tavasszal megkezdte az ismerkedés az állatokkal és az állattartással, most pedig folyatódott a tapasztalat-gyűjtés. Az óvodában évek óta működik a kompetencia alapú oktatás. Ennek keretében nemcsak elméleti síkon, hanem a gyakorlatban is megláthatják a fiatalok, hogy miként működik világunk: hogyan élnek az állatok, mitől növekednek a növények, s milyen körforgások jellemzik bolygónkat.

Tovább...
 
Továbbra is elviszik a rendőröket Székesfehérvárról?! Nyomtatás E-mail
Hírek - Belpolitika
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 01.

ImageDr. Draskovics Tibor igazgatásügyi és rendészeti miniszter nem válaszolt Dr. Cser-Palkovics András azon kérdésére, hogy ki felel azért, ha egy olyan időben történik betörés-sorozat, amikor a rendőr azért nem tud a szolgálati helyén tartózkodni, mert egy budapesti rendezvény biztosítására elszólították. Több példa is akadt arra Székesfehérváron, hogy hiába hívták a lakók a körzeti megbízottat, hogy az forró nyomon tudjon elindulni, nem érték el budapesti „igénybevétele” miatt. Ezért Dr. Cser-Palkovics András nem hagyja annyiban a dolgot…

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33419 - 33429 / 37512